מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לרדת במשקל - לאהרוןפרחה19/12/2007
שלום
לפני חודשיים כתבתי שאני אחרי לידה(כרגע 3 חודשיםׂ).אני עדיין לא רזיתי ולמעשה להפך עליתי.
כרגע אני 52 קג וגובה 1.52. כמה אני צריכה לשקול?בעבר שקלתי 44 אבל כרגע זה נראה בלתי אפשרי לחזור לזה....
האם אתה יכול לתת לי תפריט מסודר וכמה הליכות צריך לעשות כל יום או ספורט?
אני יותר יכולה ללכת עם עגלה מאשר ספורט בבית.
ועוד שאלה:האם אנונה בריאה כמה קלוריות יש בה? כמה קלוריות יש באבוקדו, טחינה ,8שקדים ו8אגוזי מלך ותמר מיובש?
המון תודה זה כבר מבאס אותי הרבה זמן שאני לא יורדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה, מצבך לא כל כך רע, יש תקווה!
אהרון19/12/2007הזכירי לי את הגיל ותני דוגמה של תפריט יומי שלך כולל כמויות, ואחזור אליך עם תשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט...
פרחה19/12/2007היי אני בת 27
בוקר: 2 קפה ללא סוכר.2 לחם +הרבה גבינות לבנות ו-1 פרוסה צהובה 9%+ירקות
ביניים:8 שקדיםו- 8אגוזים (הייתי אוכלת יותר אבל התחלתי לספורל לפני יומיים)או 2 פירןת
צהריים: 2 צלחות של מרק עדשים עם בטטה תפוא גזר כרוב או טונה בשמן ו-2 לחם וירקות או מרק עוף עם עוף וירקות וטחינה
ביניים : כלום או 2 פירות או עוגה וקפה
ערב:2 לחם וחביתה וירקות וגבינות ללא צהובה או כמו בצהריים או לחם ואבוקדו וירקות וגבינות או לחם וטחינה וירקות וגבינות
ביניים :דנונה או כלום או 2 פירות או אגוזים ותמרים מיובשים או עוגה אם לא אכלתי כבר עוגה ולא כח יום עוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה
אהרון19/12/2007
היי אלה
ב-10\22 תיקנתי לך את התפריט אחרי שהערכתי אותו קרוב ל2000 קלוריות אבל אני רואה שלא יישמת את המלצותי.. עם תפריט כזה ובלי פעילות מתאימה, יצאת בזול עם עליה של 1 ק"ג תוך חודשיים.. אתקן לך את התפריט הנוכחי
בוקר: 2 קפה ללא סוכר.2 לחם +הרבה גבינות לבנות ו-1 פרוסה צהובה 9%+ירקות
**** פרוסת לחם קל מלא + חצי גביע גבינה\קוטג' 3% +ירקות+1 קפה ללא סוכר
ביניים:8 שקדיםו- 8אגוזים (הייתי אוכלת יותר אבל התחלתי לספורל לפני יומיים)או 2 פירןת
***** 1 פרי
צהריים: 2 צלחות של מרק עדשים עם בטטה תפוא גזר כרוב או טונה בשמן ו-2 לחם וירקות או מרק עוף עם עוף וירקות וטחינה
**** 1 צלחת מרק (או עדשים או בטטה או תפו"א) גזר,כרוב, בצל, פטרוזילה
סלט ירקות עם מיץ לימון, כפית שמן או מעט אבוקדו
קופסת טונה במים או פולקה עוף קטן בלי עור ושומן
ביניים : כלום או 2 פירות או עוגה וקפה
**** 1 פרי
ערב:2 לחם וחביתה וירקות וגבינות ללא צהובה או כמו בצהריים או לחם ואבוקדו וירקות וגבינות או לחם וטחינה וירקות וגבינות
***** 1 לחם קל וחביתה על טפלון (ללא שמן) או חצי גביע גבינה 3%, סלט כמו בצהריים
ביניים :דנונה או כלום או 2 פירות או אגוזים ותמרים מיובשים או עוגה אם לא אכלתי כבר עוגה ולא כח יום עוגה
***** כלום או דנונה 1.5% או 1 פרי.
את צריכה לוותר על עוגות ולצמצם את הפירות היבשים, האגוזים והשקדים. אפשר מדי פעם כמות קטנה, לא כל יום. לפירות היבשים יש פחות ערך תזונתי מאשר לטריים, הרבה יותר קלוריות ומגבירים את התיאבון. לאגוזים ושקדים יש ערך תזונתי אבל גם הרבה קלוריות, והמטרה שלך היא לרזות.
ערך קלורי ל-100 גרם
------------------------
אבוקדו: 180-200
אגוזים: 650-700
שקדים: 650
אנונה: 70-80
טחינה גולמית 650 (מדוללת כ-350)
פעילות גופנית
----------------
60 דקות הליכה נמרצת כל יום. 30 דקות תרגילים לחיזוק שרירים כל יומיים.
לסיכום, כל מה שכתבתי לא שווה כלום ללא כוח רצון ומשמעת עצמית.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרחה19/12/2007המון תודה אהרון
אני באמת אנסה הפעם. כי זה ממש חשוב לי.
יש לי עוד שאלה- האם התפריט שהבאתי הוא 2000? וכמה שלך? ולמה תמיד אומרים בפורום שצריך להכפיל משקל גוף ב24 וב 0.9?
בכמה זמן אני ארד כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה
אהרון19/12/2007אני מעריך את התפריט שלך 1700-1800.
התיקונים מורידים אותו ל-1100 ומשפרים את איכותו.
התזונה וכל מה שקשור בתפקוד הגוף אינם מדע מדוייק. אני גם לא מבין למה צריך להכפיל ב-24 וב-0.9 ולא ב-21.6. זה פחות או יותר הוצאת האנרגיה ממוצעת על ידי המטבוליזם הבסיסי לק"ג גוף של אישה בגיל 20. כמובן שהחישוב צריך לקחת בחשבון כל מיני פרמטרים. נותנים את המספר הזה כנוסחה לשמירה, אבל זאת טעות בגלל שלגוף יש בהכרח גם הוצאות אנרגיה נוספות..
במסגרת השיטה הקלסית של ספירת הקלוריות, אני ממליץ על דיאטה מאוזנת של מינימום 20 קל לק"ג גוף, כאשר עיקר ההרזיה היא על חשבון שריפת קלוריות (שומן) על ידי פעילות גופנית אירובית אפקטיבית. השיטה הזאת מבטיחה מניעת ירידת קצב חילוף החומרים בתנאי שמלווה באימוני כוח לשמירת מסת השרירים.
בהתחשב בגובה והמשקל הקטנים שלך תורידי 2-3 ק"ג בחודש הראשון ובחודשים הבאים 1.5-2 ק"ג.
אל תתפתי לזרז את הקצב. לכל דבר יש מחיר, העיקר היא ההתמדה ואימוץ הרגלי אכילה בריאים + פעילות גופנית כאורח חיים.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)