לאהרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאהרון
    (:
    09/03/2011

היי
    כידוע לי אתה לא משתמש בשמן בתבשילים או במאכלים כלשהם בזמן בישול או אפייה אלא רק לאחר מכן כמו תוספת בסלט וכו' נכון?

גם אני מעדיפה כך לנהוג אך רציתי לשאול היות ועליי לעלות באחוזי שומן ועליי לשלב שומן ממקורות חיוניים (אבוקדו,ש.זית וכו') כיצד היית ממליץ לי בארוחת הצהריים לנהוג?
    בערב אין בעיה כי זה כתוספת בסלט אבל בצהריים נגיד אני אוכלת אורז וקציצות מבושלות איך לשלב את השמן? נניח אחר בישול האורז להוסיף או מה?
    אשמח לעיצות ודרכים לפעול בעיניין

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאהרון

הוספת תגובה

• לאהרון - תגובה

אהרון רזון
    09/03/2011

רצוי לאכול סלט עם שמן זית\אבוקדו\טחינה גם בצהריים. (מומלץ פעמיים ביום).
    אין שום בעיה להוסיף שמן לאורז אחרי הבישול.
    הייתי ממליץ לך לאכול גם דג סלמון טרי. הוא מכיל חומצת שומן מסוג אומגה3, בנוסף לתכולת השומן הבריא יש בו גם ערכים תזונתיים חשובים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם שמן קנולה אומגה 3?

(:
    11/03/2011

כי לפעמים הש.זית הוא דומיננטי מידיי ולא מתאים להכ
    השאלה אם שמן קנולה ויש כזה שכתוב עליו בתוספת אומגה 3 הוא חיוני ובל שומנים חיוניים וטובים שניתן להוסיף?
    אני יודעת שהוא מזוכך אבל לא מצאתי משהו אחר בסופרים ובתי טבע אין בקרבתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם שמן קנולה אומגה 3? - תגובה

אהרון רזון
    11/03/2011

קיימות שלוש חומצות שומן אומגה 3:
    ALA - נמצאת במוצרים שומניים מסויימים מן הצומח
    EPA + DHA - נמצאות רק מוצרים מן החי, כאשר כמות משמעותית יש בדגים שומניים של מים קרים, בין היתר סלמון.
    הסוגים האחרונים (הנמצאים בדגים) הרבה יותר יעילים , ולמעשה רק סגולותיהם הוכחו במחקרים קליניים.
    הסוג הצמחי - ALA משמש בגוף חומר גלם לשניים האחרים (DHA ו EPA), אך ההפיכה נעשית ביעילות נמוכה מאוד: 5-8%

מסקנה: בכדי לקבל את מלוא התועלת של אומגה 3 , עדיף לצרוך אותו מן החי, קרי דגים שומניים שחיים במי ים קרים: סלמון, מקרל, הרינג. הדג היחידי של מים מתוקים המכיל אומגה 3 בכמות סבירה הוא הפורל

הערה:
    -----
    לגבי הסגולות הבריאותיות של שמן קנולה, הדעות חלוקות (להבדיל משמן זית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם שמן קנולה אומגה 3? - תגובה - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    12/03/2011

רק אוסיף שלמרות ההסבר המדויק של אהרון, רוב המחקרים מראים שאומגה 3 צמחי (ALA) יעיל יותר אמגה 3 מדגים ( EPA ו-DHA) במצבים של דלקת.
    אמגה 3 צמחי ניתן למצוא במיוחד בזרעי פשתן אך גם בשמן קנולה, אגוזי המלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו