טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, אני בן 22, 87, 1.84. לפני חודש השתחררתי מהצבא והתחלתי להתאמן בחדכ, אני מתאמן בקביעות פעם ביומיים, אימונים די אינטנסיביים (50 ד' אירובי, שעה וקצת אימון התנגדות). אני מעוניין בבד בבד, כמו רוב המתאמנים אני משער, גם להוריד בשומן וגם לעלות במסת שריר.
אני יודע שתזונה משפיעה המון על תוצאות, וקראתי שחשוב מאוד לצרוך חלבון(בצורה מפוזרת בכמה ארוחות), לפיכך בניתי תפריט שמכיל 125 גר' ביום רגיל, ו-150 גר' ביום שאני מתאמן, (סהכ אני צורך בין 1800-2000 קל' ביום - מאזן שלילי ע"מ להרזות) העניין הוא, שככל שהתעמקתי יותר בנושא, ראיתי הרבה שטוענים שעודף חלבון עלול לגרום להשמנה ולנזק לכליות, ולכן אני ממש מבולבל. בקיצור השאלות הן: -האם אני מגזים בצריכת החלבון? כמה כדאי לי לצרוך? -האם יכול להיות שלא אראה שינוי במשקל עצמו? (כי המחוגה במשקל דווקא לכיון למעלה - למרות שבכללי אני שומר על מאזן קלורי שלילי :/) -האם אפשר בכלל גם להוריד באחוזי שומן וגם לעלות במסת שריר?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
- למתאמנים מומלץ 1.25-1.40 גר חלבון לכל קילו גוף . (לבודי בילדרס מקצועים, אפילו עד 2 גר.) לא צריך לאכול יותר מ110-120 גר חלבון ליום במנות של עד 25 גר.
-אם המאזן האנרגטי שלילי, חייבת לבוא ירידה. תופעה שכיחה היא צבירת נוזלים אצל מתאמנים חדשים במשך החדשיים ראשונים של אימוני התנגדות. כנראה שזה ההסבר לעליה במשקל (בתנאי שחישוב המאזן נכון).
- אין מצב לעליה במסת השריר תוך הרזיה. אי אפשר להוסיף שריר בלי להוסיף שומן ואי אפשר לרזות בלי לאבד שריר. המסקנה היא שעד שתגיע למשקל הרצוי הדגש צריך להיות בפעילות אירובית. אימוני התנגדות אפקטיביים יקטינו את איבוד מסת השריר. בכדי לראות תוצאות מוחשיות מומלץ כל יום שעה - שעה וחצי אירובי בעצימות בינונית-גבוהה ופעם ביומיים אימוני כוח על כל קבוצות השרירים. רצוי להפריד בין אירובי לכוח, כלומר לא לבצע בסמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אם אני מבצע סמוך את האירובי והאנאירובי אחד לשני... הרבה יותר קל לי מנטלית לעשות קודם את האירובי ואז את הכוח, אני גם מרגיש שהגוף הרבה יותר "חם" ככה. מה דעתך?
כפי שציינתי, הכי יעיל זה לבצע במועדים שונים, בגלל שפעילות אחת ממתנת את האפקט של האחרת. כוח בונה שריר ואירובי ממיס שומן אבל מפרק גם שריר. אם מבצעים בסמוך, מומלצת קודם הפעילות שתורמת להשגת המטרה הראשית. אם היא הרזיה, אז קודם האירובי.
תכולת המים של הגוף עולה, לכן גם המשקל אבל זאת השמנה מדומה בגלל שאין תוספת שומן. יש לקוות שתוך חודש, הגוף ישחרר את המים שצבר מהתחלת האימונים ותראה ירידה במשקל.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
שיקומי שיניים מורכבים
דר` מאיר ממרייב סיים את לימודי רפואת השיניים בהצטיינות ב1992.
כיום הינו בעל קליניקה פרטית וסמנכ״ל פיתוח של חברת שתלים בינלאומית.
במסגרת עבודתו, מבצע טיפולים אסטטיים ושיקומי ... קרא עוד