טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 17 ורוצה להוריד במשקלי. אני שוקלת כ-74 ק"ג וגובהי 169 ס"מ. מאז היותי קטנה לא הייתי מרוצה ממשקלי ובגיל 13 כבר התחלתי דיאטות שונות למינהן מהאינטרנט שבעקבותן רק עליתי במשקל מבולמוסי אכילה שהיו לי אחריהן. כרגע אני עושה דיאטה שאני יודעת שאינה בריאה כלכך (כ-800 קלוריות 5 ימים בשבוע ו-1300 קל' יומיים בשבוע) אבל אני רוצה לרדת לפחות 15 ק"ג לאירוע ולקראת הקיץ בעוד 3 חודשים. ופוחדת לחזור לאכילה נכונה של יותר קלוריות מחשש שהגוף שלי יגיב בעלייה נוספת במשקל. כמו כן, אני לא יודעת מהי באמת אכילה נכונה עבורי וכמה קלוריות עליי לצרוך. מה יהיה תפריט נכון עבורי לירידה במשקל אם אני כן מבצעת ספורט 2-3 פעמים בשבוע? האם אני אעלה במשקל לאחר חזרה לדיאטה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
במצב אליו הגעת בגלל חוסר ידע, הפתרון היעיל היחידי הוא טיפול על ידי איש מקצוע. הוא ילמד אותך, בין היתר, איך לחזור לאכילה בריאה תוך ירידה במשקל. אם תמשיכי על דעת עצמך, המצב רק יחמיר וחלום ההרזיה יתרחק. בכל מקרה, להרזיה משמעותית לא מספיקה פעילות גופנית 2-3 פעמים בשבוע, אלא לפחות שעה כל יום. ועוד משהו: אם מטרת ההרזיה היא אירוע ומראה טוב בבגד ים ולא שמירה לאורך ימים, אזי ההשמנה אחרי השגת המטרה מובטחת ( לרוב מעבר לנקודת ההתחלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים