צריכה הכוונה לדיאטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה הכוונה לדיאטה
    סיוון
    22/12/2007

אני בת 16
    משקל 57 גובה 1.69
    אני כבר כמעט חודשים בדיאטה\שומרת ואני רוצה להוריד במשקל ל54 לפחות אפילו עוד שני קילואם אני יצליח אני לא בלחץ של זמן אני רוצה להרזות עד הקיץ בערך כי אני רוצה גם אחרי שאני יהיה מרוצה מהמשקל לשמור על תזונה בריאה
    אני רשומה למכון והבעיה שכרגע בתקופת לימודים אני חושבת שיצא לי ללכת פעמיים אני ישתדל שלושה פעמים
    הורדתי בחודש הראשון קילו וחצי
    התזונה שלי היא ככה
    בוקר-קפה ללא סוכר+ולפעמים חטיף גרנולה כזה של 60 קלוריות
    בביצפר-2 פרוסות לחם קל עם פסטרמה דלת שומן
    פרי-(מנדרינה\אגס\תפוח בדר"כ)
    מלפפון +חתיכת פלפל \4 עגבניות שרי
    לפעמים כי אני רעבה אז עוד סנוויץ מ2 פרוסות לחם קל עם קוטג' אבל אז אני לא אוכלת את הפרי
    צהרים- צלחת מרק +עוף\2 קציצות בשר לא מטוגנות+סלט+קצת פחמימות 4 3 כפות בערך של פירה\אורז עם עדשים\מה שיש לי בבית לא פסטה כי שמעתי שזה משמין יותר
    אחרה"צ-פרי\מעדן 0% או שניהם +קפה
    זה די תלוי יש ימים שאני רעבה יותר וימים שאני רעבה פחות
    בכל היום אני יכולה לאכול עוד איזה 2 קוביות שוקולד \2 תמרים
    ביום מגיעה ל2 פירות
    אם אני יהיה רעבה בערב אני יוכל סלט או דברים קלים אבל בעיקרון אני משתדלת עכשיו לסיים את הארוחות שלי עד 5 -6
    אז ככה יש לי כמה שאלות
    האם כדאי לי לסיים את הארוחות עד 5 או עד מתי?ואם זהבאמת מועיל להורדה במשקל
    כמה קלוריות יש בצלחת מרק?
    האם קפה מזיק לדיאטה?
    האם המעדנים של 0% שהם 60 קלוריות הם טובים לדיאטה?
    אני משתדלת להימנע ממוצרי טבעול ולאכול בשר האם זה נכון לדיאטה?
    אני גם רוצה לציין שבסופי שבוע אני חורגת מהתפריט קצת אבל עדין משתדלת שהתזונה תישאר אותודבר הכמות של הפחמימות מקסימום נוסף לתפריט עוד קצת דברים מתוקים או לא רגילים שאני אוכלת באמצע השבוע
    והערות לשיפור התזונה ואיך אני באמת יכולה להמשיך להוריד צריכה קצת הכוונה
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה הכוונה לדיאטה

הוספת תגובה

• המשקל שלך טוב מאד, וגם הדיאטה

אהרון
    22/12/2007

על אף שהתפריט טוב ומאוזן, ארשום לך כמה הערות:

אני בת 16
    משקל 57 גובה 1.69
    אני כבר כמעט חודשים בדיאטה\שומרת ואני רוצה להוריד במשקל ל54 לפחות אפילו עוד שני קילואם אני יצליח אני לא בלחץ של זמן אני רוצה להרזות עד הקיץ בערך כי אני רוצה גם אחרי שאני יהיה מרוצה מהמשקל לשמור על תזונה בריאה
    ***** 54 זה המינימום בטווח התקין, פחות מזה - תת משקל.

אני רשומה למכון והבעיה שכרגע בתקופת לימודים אני חושבת שיצא לי ללכת פעמיים אני ישתדל שלושה פעמים
    **** עיקר הפעילות צריכה להיות אירובית. גם 2-3 פעמים בשבוע תרגילי כוח לחיזוק ושימור מסת
    השרירים.

הורדתי בחודש הראשון קילו וחצי
    ***** עבור המשקל שלך זאת ירדה ראויה ובריאה

התזונה שלי היא ככה
    בוקר-קפה ללא סוכר+ולפעמים חטיף גרנולה כזה של 60 קלוריות
    בביצפר-2 פרוסות לחם קל עם פסטרמה דלת שומן
    ******לחם מחיטה מלאה
    פרי-(מנדרינה\אגס\תפוח בדר"כ)
    מלפפון +חתיכת פלפל \4 עגבניות שרי
    לפעמים כי אני רעבה אז עוד סנוויץ מ2 פרוסות לחם קל עם קוטג' אבל אז אני לא אוכלת את הפרי
    ******קוטג' 3%
    צהרים- צלחת מרק +עוף\2 קציצות בשר לא מטוגנות+סלט+קצת פחמימות 4 3 כפות בערך של פירה\אורז עם עדשים\מה שיש לי בבית לא פסטה כי שמעתי שזה משמין יותר
    *****אורז מלא, מומלץ שהסלט תהיה מנה נפרדת (ראשונה) בלי רוטב מלבד מעט שמן או אבוקדו
    ולימון. עוף בלי עור..
    אחרה"צ-פרי\מעדן 0% או שניהם +קפה
    *****במקום מעדן. יותר טוב לבן 1.5%
    זה די תלוי יש ימים שאני רעבה יותר וימים שאני רעבה פחות
    בכל היום אני יכולה לאכול עוד איזה 2 קוביות שוקולד \2 תמרים
    ביום מגיעה ל2 פירות
    אם אני יהיה רעבה בערב אני יוכל סלט או דברים קלים אבל בעיקרון אני משתדלת עכשיו לסיים את הארוחות שלי עד 5 -6
    אז ככה יש לי כמה שאלות
    האם כדאי לי לסיים את הארוחות עד 5 או עד מתי?ואם זהבאמת מועיל להורדה במשקל
    ****לשעת הארוחה האחרונה אין משמעות, חשוב התוכן. אני מציע לך לאכול שעתיים לפני
    השינה.
    כמה קלוריות יש בצלחת מרק?
    ***** בלי שומן ואורז\איטריות אבל עם ירקות 50-60 קלוריות
    האם קפה מזיק לדיאטה?
    **** הדעות חלוקות. יש כאלה שטוענים שעוזר אבל אני לא מסכים. ממליץ לא יותר מפעמיים ביום.
    האם המעדנים של 0% שהם 60 קלוריות הם טובים לדיאטה?
    *****אמנם לא מכילים שומן אבל כן סוכר וחומרים אחרים. מומלץ לבן טבעי 1.5%, עדיף על 0%
    מבחינת הקלטות הסידן
    אני משתדלת להימנע ממוצרי טבעול ולאכול בשר האם זה נכון לדיאטה?
    *****מומלץ להמנע מטבעל או כל מוצר מתועש\מעובד. עדיף בשר רזה, טרי בלבד.
    אני גם רוצה לציין שבסופי שבוע אני חורגת מהתפריט קצת אבל עדין משתדלת שהתזונה תישאר אותודבר הכמות של הפחמימות מקסימום נוסף לתפריט עוד קצת דברים מתוקים או לא רגילים שאני אוכלת באמצע השבוע
    *****אם זה רק קצת, זה בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה לדיאטה

מוניקה קרן
    24/12/2007

שלום סיוון,

המשקל שלך בסדר גמור וגם התזונה שלך לא רעה. כמה הצעות לשיפור:

אני ממליצה לך לאכול ארוחת ערב, כ-3 שעות לפני שאת הולכת לישון. אחרת את יוצרת פער שעות גדול מדי בין הארוחה האחרונה של היום לראשונה של יום המחרת וזה לא תורם לדיאטה. זה עלול להגביר רעב וגם לגרום לגוף "לבזבז" פחות אנרגיה.
    ארוחת הערב יכולה לכלול 2-3 פרוסות לחם קל עם גבינה 5%/ טונה/ ביצה + סלט ירקות.

הערך הקלורי של צלחת מרק תלוי במתכון. מרק ירקות או מרק עוף צח מכילים כ- 30-50 קלוריות. מרקים על בסיס קטניות כמו אפונה, עדשים, מרק בצל ואחרים, מכילים כ- 200 קלוריות (ואז צריך להוריד פחמימה מהמנה העיקרית).
    אני ממליצה לאכול מרקים. זה מחמם וממלא את הקיבה במעט קלוריות.

קפה למעשה, אינו משפיע על דיאטה או ירידה במשקל.

מוצרי חלב רזים (עד 5%), וביניהם מעדנים דיאט, נמצאו כמסייעים לתהליך ההרזיה.

מוצרי טבעול, מכילים סויה או ירקות, שאינם מזיקים לדיאטה. יחד עם זאת, כדאי לצרוך את מוצרי הלייט ולחסוך בקלוריות ושומן.

בהצלחה בהמשך
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו