טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
למוניקה לתשובתך ששאלתי "אם אוכלים 400 קלוריות יורדים במשקל אבל זה פוגע בחילוף החומרים " -זה מה שענית לי. מה זאת אומרת ? מה שעלול לקרות בחילוף החומרים משהו טוב או רע? תסבירי לי מה עלול לקרות אם אוכלים סה"כ 400 קלוריות .2. אמרת שאם אוכלים 400 קלוריות למשך שבוע זה עלול לגרום בסוף השבוע לרעב ואז אני יאכל יותר. שאלתי היא אם אני יאכל בסוף השבוע יותר מ400 קלוריות (לא מעל צריכת הקלוריות שאני אמורה לצרוך דוגמא:לא מעל 1500)מה זה יגרום לעלייה במשקל בשל התמדה בצריכת 400 קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום מרים, חילוף חומרים זה שם למכלול של תהליכים המתרחשים בגוף בהם בין השאר חמרי מזון הופכים לאנרגיה, נבנים ומתפרקים תאים, תהליכי נשימה וכו'. 400 קלוריות ליום הן בערך רבע או חמישית מהקלוריות שאת צריכה לצרוך ליום, כלומר זה ממש מעט. אם הגוף חש שאין אספקה סדירה ומספקת של מזון ואנרגיה הוא מפרש זאת כרעב ומוריד את חילוף החומרים, כלומר את כמות וסוג התהליכים שהוא מבצע. זה לא טוב באופן כללי ובפרט למי שמנסה לרדת במשקל. כי בין השאר, פירוק שומן הוא תהליך שאינו בראש "סדר העדיפויות" של הגוף. לכן זה תהליך שהוא יוותר עליו. וכך שכרך יוצא בהפסדך. הטריק בירידה במשקל הוא לצמצם את מספר הקלוריות שאוכלים, תוך פגיעה מינימלית בחילוף החומרים וההוצאה האנרגטית. לכן הצמצום הקלורי צריך להיות כמה שיותר מתון. אכילה של 400 קלוריות גורמת לרעב פיסי. במשך השבוע את מתאמצת ומתגברת על הרעב, אך הגוף זוכר. וכשאת מסיימת את שבוע הדיאטה יש לך תיאבון מוגבר. זה מנגנון טבעי של הגוף להחזיר לעצמו את החסכים שהצטברו. יתכן ולא תוכלי להגביל את עצמך ל-1500 קלוריות שקבעת. ויחד עם הירידה בחילוף החומרים, עלולה להתרחש עליה במשקל. בענייני תזונה אין פתרונות קסם, הדרך הנכונה והמוצלחת יותר לטווח הארוך היא שינוי אורח חיים, תזונה בריאה ומאוזנת ופעילות גופנית סדירה. בהצלחה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים