מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אהרון, אם תוכל לחוות דעתך :)רקדנית:)26/12/2007
היי, כתבתי לא מזמן בפורום ונתת לי תפריט משופר.. הבעיה היתה שאני צמחונית ולא ממש הולכת לפי התפריט אלא מנסה להקפיד בלי יותר מידי הגבלות.
(1.53, בת 17, שוקלת 49-)רציתי לדעת מה דעתך על ימים שבהם אין זמן לעשות ספורט (אני רוקדת 3 פעמים ורצה פעמיים בשבוע אבל יוצא שאני לא מרגישה טוב או שסתם לא בא לי ואני מוותרת על חלק מהם) מה דעתך על קפיצות בחבל? וכמה זמן צריך לעשות ביום אם קופצים ככה שזה 100 קפיצות בדקה?
ועוד שאלה... הנה מה שאכלתי למשל אתמול, (לא עשיתי בכלל ספורט אתמול) זה טוב?
בוקר: לחמניה לבנה 60 גרם
חצי פרוסת גבינ"צ 9%, קצת עגבניה ומלפפון
3/4 כוס עוגי
צהריים: רבע פיתה
חצי ביצה קשה
קלמנטינה
חצי תפוח
ערב: חצי כוס אורז מבושל
קערית קטנה מאוד של מרק ירוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר עם תיקונים קלים
אהרון26/12/2007
היי, כתבתי לא מזמן בפורום ונתת לי תפריט משופר.. הבעיה היתה שאני צמחונית ולא ממש הולכת לפי התפריט אלא מנסה להקפיד בלי יותר מידי הגבלות.
(1.53, בת 17, שוקלת 49-)רציתי לדעת מה דעתך על ימים שבהם אין זמן לעשות ספורט (אני רוקדת 3 פעמים ורצה פעמיים בשבוע אבל יוצא שאני לא מרגישה טוב או שסתם לא בא לי ואני מוותרת על חלק מהם) מה דעתך על קפיצות בחבל? וכמה זמן צריך לעשות ביום אם קופצים ככה שזה 100 קפיצות בדקה?
****** קפיצות בחבל מומלצות מאוד. כל פעילות אירובית צריכה להיות לפחות 30 דקות, אבל קשה
להתמיד זמן זה ברציפות. את צריכה לסרוגין ריצה קלה במקום, נגיד אחרי 5 דקות קפיצות
(תלוי בכושר) כמה דקות ריצה\הליכה במקום. חשוב להחזיק את הדופק גבוה.
ועוד שאלה... הנה מה שאכלתי למשל אתמול, (לא עשיתי בכלל ספורט אתמול) זה טוב?
בוקר: לחמניה לבנה 60 גרם
******מקמח מלא בלבד
חצי פרוסת גבינ"צ 9%, קצת עגבניה ומלפפון
******עדיף פרוסה שלמה 5% . לא רק קצת אלא עגבניה שלמה.
3/4 כוס עוגי
**** לוותר
צהריים: רבע פיתה
****מקמח מלא
חצי ביצה קשה
****ביצה שלמה
קלמנטינה
חצי תפוח
ערב: חצי כוס אורז מבושל
****אורז מלא
קערית קטנה מאוד של מרק ירוק
*****לא קטנה מאוד אלא רגילה. מרק ירקות טבעי, לא משקית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה
אהרון26/12/2007את לא אוכלת מספיק ירקות. הוסיפי לארוחת צהריים וערב או כארוחות ביניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אני אנסה להתמיד!
רקדנית:)26/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד שאלה קטנה...
רקדנית:)27/12/2007מצטערת אם אני שואלת יותר מידי..
בכל מקרה השאלה היא כמה קל' בערך יש בתפריט הזה (אחרי התיקונים שלך)
ואם נראה לך שאי פעם אני אגיע ל-45? כמה אני אמורה לרדת אם אני אתמיד בזה עם ספורט ובלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאול ולקבל תשובות = מטרת הפורום
אהרון27/12/2007אחרי התיקונים בקושי 700 קלוריות. זאת דיאטת רעב שעלולה לגרום יותר נזק מתועלת למרות המימדים הקטנים שלך. את יכולה להגיע ל-45, השאילה באיזה מחיר. את עכשיו במשקל מתאים אבל אם חשוב לך מאד לרדת אין סיבה לעשות את זה בצורה אובססיבית. בגלל הדיאטה שעשית חילוף החומרים שלך ירד, דבר שיקשה על המשך ההרזיה ובעיקר על השמירה.
את צריכה להעלות את התפריט ל-1000 קלוריות. אני הייתי מוסיף לצהריים גביע קוטג' 3% ועוד רבע
פיתה מקמח מלא ולערב דייסת אורז\סולת\שיבולת שועל או פסטה עם רוטב עגבניות או גבינה.(כמובן הכל מלא).
עם הנתונים שלך לא תוכלי לרדת בלי ספורט אלא אם תסכני את הבריאות בהורדה נוספת
של הערך הקלורי. עם ספורט מתאים, לא יותר מקילו וחצי לחודש. לא הקצב חשוב אלא ההתמדה
והטמעת הרגלי אכילה בריאה כאורח חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקון
אהרון27/12/2007ראיתי שבערב כבר יש לך אורז. מומלץ להגדיל לכוס ולגוון כפי שכתבתי לעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה!
רקדנית:)27/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילו איך זה קרה?!?!?!
רקדנית:)03/01/2008אין יום שאני עוברת את ה-800 קל' בערך ואני משתדלת לאכול רק דברים בלי שומן כמו שצריך..
בזמן האחרון אין לי זמן לעשות ספורט, מודה. אבל בכל זאת אני בשוק!
איך קרה שעכשיו עליתי על המשקל ואני 50, כלומר עליתי בערך קילו!! אני מצפה לראות שרזיתי ובמקום זה אני משמינה????
עכשיו אני כבר מיואשת.. מה לעשות? אין לי זמן לעשות הרבה ספורט אז אני פשוט אוריד עוד קל'?
איך אני יכולה לרדת ואיך קורה שאני משמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשום פנים ואופן!
אהרון03/01/2008דיברנו שהדיאטה שלך כבר דלה מדי אבל את בכל זאת מתמידה. הזהרתי אותך שעם הנתונים שלך לא תוכלי לרזות ללא פעילות גופנית אפקטיבית, אפילו אם חו"ח תורידי עוד את הערך הקלורי.
את צריכה לעלות ל1000 קלוריות, אחרת התוצאה תהיה הפוכה. אין מנוס מלמצוא זמן לפ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף!!!
רקדנית:)03/01/2008תודה קודם כל על התגובה :)
בתוך תוכי אני יודעת שאתה צודק אבל קשה לי.. :(
אין לי כוח להרגיש שמנה כשאני אוכלת 1000 קל' ביום ופ"ג אני יודעת שאני חייבת ואני אחזור לעשות הרבה אבל בכל זאת אני רוצה לרזות כמה שיותר מהר.. זאת הדרך?
אין דרך יותר קצרה? אני רוצה לרדת באופן משמעותי לא לחזור ל-48 ולהשאר שם.. רוצה שינוי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מצב בלי פ"ג
אהרון03/01/2008ובלי לגרום נזק בריאותי וגם השמנה עתידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:(
רקדנית:)05/01/2008נמאס לי.. אני מרגישה שאני משמינה כל הזמן כשאני אוכלת כ-800 קל' או יותר לפי המלצתך..
בלי לחשוב על הבריאות או כל שאר הדברים, אם אני אוכל נניח רק שבועיים, 500 קל' ביום+ספורט כלשהו כל יום חצי שעה לפחות (הליכות/ריצה/קפיצות בחב/וריקוד) ואז אני ארזה ואח"כ כשאני ארצה לחזור לתפריט מאוזן ובריא ואני אוסיף כל יום עוד הרבה פ"ג ובהדרגה את הקל', בטוח שאני ארזה ככה נכון? כרגע לא משנה לי מהבריאות חשוב לי לרזות קודם כל, בכל מקרה אני אקפיד לאכול הרבה ירקות ורק דברים בריאים. שאלתי היא אם יש סיבה כלשהי שאני לא ארזה אם אני אעשה את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצונו של אדם, כבודו
אהרון06/01/2008אבל אני כאחד שעיסוקו בגוף האדם ובריאותו, איני יכול לעודד אותך לכיוון שבחרת. אין לי מה להוסיף להמלצותי הקודמות אבל מוכן לחזור על הקביעה שמלבד הפגיעה בבריאות, התוצאה לטווח בינוני תהיה הפוכה לציפיות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
אהרון27/12/2007
בוקר:חטיף דגנים{חטיף אנריגה}וכוס תה\קפה עם חצי כפית סוכר.
*****סלט ירקות
אחרי האימון{אני מתאמנת כל יום מכון כושר במשך כשעה} אני אוכלת בננה.
*****בננה אוכלים זמן קצר לפני האימון
תוך שעה אחרי האימון, ארוחה עיקרית מבוססת על פחמימות מורכבות וחלבון
לארוחת צהריים אני אופה בגריל דג סלומון {עם לימון שום ותבלינים} סלט חסה גדול עם עוד ירקות{כמובן בלי רוטב רק לימון כפית שמן זית ותבלינים} ומנת פחממות כ4-5 כפות של אורז\פסטה\קוסקוס לפעמיים במקום הדג אני אופה בתנור עוף או מכינה מוקפץ חזה עוף עם ירקות{שימוש בשמן זית} המוקפץ בא עם ירקות כגון כרוב,גזר,בצל,ופטריות
*****יש לי כמה הערות:
דג\בשר 200 גרם נטו לפני בישול. סלמון זה טוב מאד אבל כדאי לגוון גם עם דגים אחרים
אכלי דג לפחות 3 פעמים בשבוע מתוך זה סלמון לא יותר מפעמיים.
פחמימות מלאות בלבד
סלט עדיף כמנה ראשונה (ממלא וממתן את התיאבון)
עוף בלי עור ושומן עוד לפני הבישול. עדיף צלוי בתנור או על טפלון בלי שמן. אגב, שמן זית לא
מומלץ לטיגון אלא לסלט בלבד.
מידי פעם תוותרי על הפחמימות והסתפקי בירקות מבושלים (לא מוקפצים)
.
בערב אני אוכלת שוב חטיף אנריגה ואולי כוס תה עם נענע.....
******במקום חטיף איכלי פרוסת לחם מלא קל עם גבינה רזה או יוגורט טבעי רזה.
אם אין הגבלה רפואית מומלץ לאכול מוצרי חלב.
סלט ירקות כמו בצהריים.
*****אפשר להוסיף עוד פרי כארוחת ביניים.
רציתי לדעת אם אני אתמיד בתפריט אני ארד במשקל?....זה לוקח הרבה זמן?..כי אני עושה את זה כבר חודש ואין ממש שינוי....מה אתה מציע?....
**** התפריט טוב אבל יותר חשובה היא הפעילות הגופנית שאת עושה. הדגש צריך להיות על
אירובי, שעה ביום בדופק 120-130. אנאירובי יום כן יום לא, על כל השרירים.
אם תתמידי ותקפידי תרזי באופן בטוח. המשקל שלך סביר, אין טעם להיות בלחץ, העיקר לעשות
נכון ולאמץ הרגלים נכונים כאורח חיים.
בהצלחה!
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
אהרון27/12/2007
בוקר:חטיף דגנים{חטיף אנריגה}וכוס תה\קפה עם חצי כפית סוכר.
*****סלט ירקות
אחרי האימון{אני מתאמנת כל יום מכון כושר במשך כשעה} אני אוכלת בננה.
*****בננה אוכלים זמן קצר לפני האימון
תוך שעה אחרי האימון, ארוחה עיקרית מבוססת על פחמימות מורכבות וחלבון
לארוחת צהריים אני אופה בגריל דג סלומון {עם לימון שום ותבלינים} סלט חסה גדול עם עוד ירקות{כמובן בלי רוטב רק לימון כפית שמן זית ותבלינים} ומנת פחממות כ4-5 כפות של אורז\פסטה\קוסקוס לפעמיים במקום הדג אני אופה בתנור עוף או מכינה מוקפץ חזה עוף עם ירקות{שימוש בשמן זית} המוקפץ בא עם ירקות כגון כרוב,גזר,בצל,ופטריות
*****יש לי כמה הערות:
דג\בשר 200 גרם נטו לפני בישול. סלמון זה טוב מאד אבל כדאי לגוון גם עם דגים אחרים
אכלי דג לפחות 3 פעמים בשבוע מתוך זה סלמון לא יותר מפעמיים.
פחמימות מלאות בלבד
סלט עדיף כמנה ראשונה (ממלא וממתן את התיאבון)
עוף בלי עור ושומן עוד לפני הבישול. עדיף צלוי בתנור או על טפלון בלי שמן. אגב, שמן זית לא
מומלץ לטיגון אלא לסלט בלבד.
מידי פעם תוותרי על הפחמימות והסתפקי בירקות מבושלים (לא מוקפצים)
.
בערב אני אוכלת שוב חטיף אנריגה ואולי כוס תה עם נענע.....
******במקום חטיף איכלי פרוסת לחם מלא קל עם גבינה רזה או יוגורט טבעי רזה.
אם אין הגבלה רפואית מומלץ לאכול מוצרי חלב.
סלט ירקות כמו בצהריים.
*****אפשר להוסיף עוד פרי כארוחת ביניים.
רציתי לדעת אם אני אתמיד בתפריט אני ארד במשקל?....זה לוקח הרבה זמן?..כי אני עושה את זה כבר חודש ואין ממש שינוי....מה אתה מציע?....
**** התפריט טוב אבל יותר חשובה היא הפעילות הגופנית שאת עושה. הדגש צריך להיות על
אירובי, שעה ביום בדופק 120-130. אנאירובי יום כן יום לא, על כל השרירים.
אם תתמידי ותקפידי תרזי באופן בטוח. המשקל שלך סביר, אין טעם להיות בלחץ, העיקר לעשות
נכון ולאמץ הרגלים נכונים כאורח חיים.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)