טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
רציתי לדעת, עם אני שותה 2 - 3 כוסות ביום, של משקה דיאטטי, שכתוב עליו: מתחת ל 1 קלוריה ל 100 מ"ל, האם זה באמת דיאטטי? והאם זה יכול להשפיע לרעה על הדיאטה שלי, מבחינת פגיעה בירידה במשקל?? האם הממתיקים המלאכותיים למיניהם יכולים להזיק לדיאטה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הדעות חלוקות לגבי נזק בריאותי אפשרי או השפעה לרעה על הרזיה. דבר אחד בטוח: אינם מוספים בריאות.ללא קשר לדיאטה, אני אישית בעד המנעות ממשקאות אלה . טוב להתרגל לשתות רק מים וסודה. בכל מקרה, 2-3 כוסות נראה לי הרבה, כוס אחת זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אם ככה, אני אפחית בשתיית משקאות דיאטטים, אין שום דבר רע במיים. מה לגביי סוכרזית בקפה?? עם אני שותה2-3 קפה ביום.. עדיף לשתות עם חצי כפית סוכר, או סוכרזית??
כמובן שגם בקפה הדעות חלוקות. על אף שלאחרונה פורסם מחקר הטוען שלקפאין בכמות גדולה (במנה אחת) יש סגולות המשפיעות לטובה על הסובלים ממחלות קרדיו-ווסקולריות (עד למחקר חדש עם מסקנות אחרות), אין להתעלם מחסרונות מוכחים של שתיית קפה. הייתי מגביל לפעמיים ביום לכל היותר. ולעניין ההמתקה: אם את מסתפקת בחצי כפית סוכר, אין בעיה, זה בסה"כ 10קק"ל, כמות זניחה וגם לא מזיקה לבריאות. יש גם פתרון אחר: ממתיק טבעי בריא כמעט חסר ערך קלורי, והוא נקרא סטיביה. ואפשר למצוא בחנויות טבע. לא כל אחד אוהב את טעם הלוואי , אך כדאי לקנות כמות קטנה (זה קצת יקר) ולנסות.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים