טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
*כמה קלוריות יש בכוס חד פעמית של דייסת קוואקר(על בסיס מים)?(כל אחד אומר משו אחר אז אני רוצה לוודא.) *כמה גרמים יש בכוס חד פעמית שבה דייסת קוואקר? ******* כל אחד אומק משהו אחר בגלל שתלוי באחוז המיים מידת הבישול. חשבון יותר פשוט ומדוייק הוא למדוד לפני הבישול. כף =12 גרם=42 ק.. כוס חד פעמית בערך 2 כפות לפני בישול. *האם דייסת קוואקר מומלצת לארוחת בוקר? ******מומלצת מאד. יותר מדגנים מתועשים כמו קורנפלקס, ברנפלקס וכו".
*קראתי בפורום אחד שדיאטנית(כמו שפה יש מומחים גם בשם יש)אמרה שלא מומלץך לצרוך יותר מ3 כפות קוואקר נראה לי שהיא אמרה בגלל שאז יהיה עודף סיבים תזונתיים או משו כזה. האם זה נכון? ********במפורש לא. כמות הסיבים בקוואקר טבעי הוא בערך כמו בלחם מלא. הערך הקלורי של כף בערך כמו פרוסת לחם קל.. אין שום סיבה להגביל ל3 כפות ביום אם מתחשבים בערך הקלורי הכולל של התפריט ובצריכת יתר הפחמימות .
ועוד משו קטן: *מחר(שבת) אנחנו מזמינים חברים מראשון לציון לכן ההורים מכינים ארוחה. אני חושבת שאני אוכל 2 כנפיי עוף קטנות+תפוח אדמה מבושל 1+כף סלט טונה(150 בערך+70 בערך+30 בערך=250.) הארוחה לפי דעתי בסדר גמור ולא ממש משמינה אבל הבעיה היא השעה. אני משערת שהארוחה תהיה בסביבות 8 ורציתי לדעתי אם זה בסדר לאכול בשעה כזו ארוחה בגודל זה.(אני מקווה שכה כי אני חולה על כנפיים!!! פעם אכלתי 8 ברצף-אבל זה סיפור אחר.) *******אני מניח שאת קוראת הודעה זו אחרי הארוחה. אם אמנם עמדת בתכנון, היה בסדר גמור. אין חשיבות לשעת הארוחה אלא לתוכן. לא מומלץ לאכול ארוחה כבדה קרוב מדי לשעת השינה, אבל הארוחה שאכלת לא היתה כבדה וגם לא מייד לפני השינה. הכנפיים זה החלק הפחות מומלץ בגלל העור והשומן, אבל שתיים אינו נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פודיאטור, בוגר לימודי פודיאטריה באוני` ווסטמיניסטר שבלונדון. יועץ פודיאטרי בכיר ארצי לכף הרגל הסוכרתית בקופ"ח מכבי, מייסד ונשיא העמותה לפודיאטורים וכירופודיסטים, יועץ פודיאטורי למפקד המרפאה בצה"ל... קרא עוד
ב-18 שנות עבודתי ביד שרה, שימשתי בתפקידי ניהול מגוונים. מזה כ-6 שנים אני מנהלת השאלה אזורית בגוש דן וירושלים ואחראית על יותר מ-200,000 השאלות פריטי ציוד רפואי בשנה. בתפקידי אני מתעסקת רבות באיכות וסוג... קרא עוד