טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
יש לי שאלה. בעלי כבר הרבה זמן סובל מצרבת. כל דבר שאני מכינה, כולל מרק עוף(?!), עושה לו צרבת נוראה. לא מזמן התגלה אצלו כולסטרול גבוה מה שעוד יותר צמצם את התפריט שלנו.
תעזרו לי ! אני ממש לא יודעת מה לבשל!
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אנשים רבים סובלים מצרבת, אך את מתארת מצב מאוד קשה. האם זה הופיע רק לאחרונה? האם חל שינוי במשקלו? אנשים בעודף משקל נוטים יותר לסבול מצרבות.
כדי להקל על הצרבת כדאי להקפיד על כמה הנחיות:
1. להקפיד לאכול בישיבה, ולא לשכב כשעה אחרי אכילת הארוחה. 2. כדאי לאכול ארוחות קטנות ולא גדולות ועמוסות. 3. עוזר להפריד בין שתיית נוזלים ואכילת מזון. 4. מזונות שמעוררים צרבת הם: מזונות עתירי שומן (כך שאין בעיה עם ההנחיות בנוגע לכולסטרול הגבוה), קפאין, ירקות מסוימים לפי רגישות אישית (כדאי לבדוק עפ"י ניסוי וטעיה), תבלינים. כדאי להמעיט או להימנעממזונות אלו. 5. כדאי לפנות לקבלת טיפול תרופתי. ראשית כדאי לברר את הסיבה לצרבות וניתן לקבל טיפול זמני או כרוני.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים