דיאטה אחת ולתמיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה אחת ולתמיד
    ליטל
    27/05/2011

היי,

אני שוקלת בערך 72 קילו על גובה של 1.62.
    בשנה האחרונה העלתי 10 קילו. ולפניה.. עוד 10.
    המטרה שלי היא לחזור למשקל הכי טוב שלי שהיה 52-54.
    מצד אחד-יש לי תפריט מאוזן אותו עשיתי לפני כ-5 שנים וירדתי 15 קילו והגעתי למטרה.. אומנם לאט מאוד. אני יודעת שלאט ובטוח זה הכי טוב אבל במשקל שלי כיום אני כבר לא יכולה להתסכל על עצמי במראה.
    לפני חצי שנה ניסיתי ל-5 ימים את "דיאטת ניקוי הגוף עם לימונים" וירדתי כ-5 קילו (ברור לי שזה לא רק שומן אבל עדיין.. ההרגשה היתה טובה). והמטרה היתה משם להמשיך ולרדת.
    מה שלא קרה.

שאלתי היא - האם להתחיל עכשיו שוב עם הניקוי הזה ל5-10 ימים רק כדי שטיפה אוריד וארגיש טוב יותר עם הגוף שלי ועם עצמי ואז בהדרגה להוסיף לתפריט חלבונים וירקות ולאט לאט פחמימות?
    או ההיפך- לעשות קודם את התפריט שלי המוכר והידוע והעובד (הכל עם ספורט כמובן) ולאט לאט להוריד פחמימות ואז לקראת הסוף (כשחסרים לי כמה קילוגרמים) לעשות את הניקוי הזה? שבלי קשר עושה טוב לגוף..

מה שמפחיד אותי זה שחילוף החומרים ירד אם אתחיל מתפריט רגיל + ספורט ולאט אוריד בתפריט - אז ככה גם חילוף החומרים ירד ואז לא אוכל לחזור ולאכול רגיל שוב??? או שהדרך הראשנה עם הניקוי קודם עדיפה לחילוף החומרים?

תודה רבה רבה מקרב לב על היחס!!
    ליטל
    =)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה אחת ולתמיד

הוספת תגובה

• דיאטה אחת ולתמיד - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    27/05/2011

ליטל שלום,

חד משמעית. תעבדי עם התרפיט המאוזן ופעילות גופנית. אין טעם לעשות דיאטות דרסטיות.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה אחרונה

ליטל
    27/05/2011

תודה, למרות שעדיין לא נענתי על עניין חילוף החומרים.....

ודבר שני, אני אוכלת חזה מן הצומר של טבעול שהוא רק 100 קלוריות ו-5 % שומן (לא רק בגלל זה. אני גם לא סובלת בשר). ואמרו לי שכל הסויה והטופו למיניהם והטבעולים הם ממש לא בריאים ומלאים בהורמונים ובחומרים לא טובים.

בדיאטות קודמות שלי הייתי אוכלת לפחות 1 ביום לפעמים גם 2.

מה דעתך? האם להפסיק? ואם לא אז כמה לאכול ביום/שבוע?

תודה רבה =)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה אחרונה - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    28/05/2011

לגבי חילוף החומרים הכוונה היא שתזונה עם הפחתה מתונה בצריכה האנרגטית שלך לא תפגע בחילוף החומרים.

לגבי סויה. מצטט מההמלצות התזונתיות שהייתי חלק מהכותבים מטעם האיגוד הקרדיולוגי ועמותת הדיאטנים בישראל: סויה מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה. זאת אומרת כזה שיכול להיות תחליף לבשר. לא מדובר במוצרים מעובדים. מומלץ להשתמש בסויה/טופו ולעשות מהם מאכלים כמו קציצות ביתיות. כדי לקבל את היתרונות הקשורים לבריאות הלב צריך להגיע לצריכה של 50 גר' סויה ליום. לגבי בטיחות השימוש, לנשים עם היסטוריה של סרטן השד ולילדים ונוער עד גיל 18 ההמלצה היא להגביל את צריכת הסויה עד ל 3 מנות בשבוע (מנה= קציצת סויה / טופו ביתית / כוס חלב סויה).
    למסמך המלא:
    http://www.israel-heart.org.il/images/position/nutrition0411.pdf

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו