טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני שוקלת בערך 72 קילו על גובה של 1.62. בשנה האחרונה העלתי 10 קילו. ולפניה.. עוד 10. המטרה שלי היא לחזור למשקל הכי טוב שלי שהיה 52-54. מצד אחד-יש לי תפריט מאוזן אותו עשיתי לפני כ-5 שנים וירדתי 15 קילו והגעתי למטרה.. אומנם לאט מאוד. אני יודעת שלאט ובטוח זה הכי טוב אבל במשקל שלי כיום אני כבר לא יכולה להתסכל על עצמי במראה. לפני חצי שנה ניסיתי ל-5 ימים את "דיאטת ניקוי הגוף עם לימונים" וירדתי כ-5 קילו (ברור לי שזה לא רק שומן אבל עדיין.. ההרגשה היתה טובה). והמטרה היתה משם להמשיך ולרדת. מה שלא קרה.
שאלתי היא - האם להתחיל עכשיו שוב עם הניקוי הזה ל5-10 ימים רק כדי שטיפה אוריד וארגיש טוב יותר עם הגוף שלי ועם עצמי ואז בהדרגה להוסיף לתפריט חלבונים וירקות ולאט לאט פחמימות? או ההיפך- לעשות קודם את התפריט שלי המוכר והידוע והעובד (הכל עם ספורט כמובן) ולאט לאט להוריד פחמימות ואז לקראת הסוף (כשחסרים לי כמה קילוגרמים) לעשות את הניקוי הזה? שבלי קשר עושה טוב לגוף..
מה שמפחיד אותי זה שחילוף החומרים ירד אם אתחיל מתפריט רגיל + ספורט ולאט אוריד בתפריט - אז ככה גם חילוף החומרים ירד ואז לא אוכל לחזור ולאכול רגיל שוב??? או שהדרך הראשנה עם הניקוי קודם עדיפה לחילוף החומרים?
תודה רבה רבה מקרב לב על היחס!! ליטל =)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה, למרות שעדיין לא נענתי על עניין חילוף החומרים.....
ודבר שני, אני אוכלת חזה מן הצומר של טבעול שהוא רק 100 קלוריות ו-5 % שומן (לא רק בגלל זה. אני גם לא סובלת בשר). ואמרו לי שכל הסויה והטופו למיניהם והטבעולים הם ממש לא בריאים ומלאים בהורמונים ובחומרים לא טובים.
בדיאטות קודמות שלי הייתי אוכלת לפחות 1 ביום לפעמים גם 2.
מה דעתך? האם להפסיק? ואם לא אז כמה לאכול ביום/שבוע?
תודה רבה =)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לגבי חילוף החומרים הכוונה היא שתזונה עם הפחתה מתונה בצריכה האנרגטית שלך לא תפגע בחילוף החומרים.
לגבי סויה. מצטט מההמלצות התזונתיות שהייתי חלק מהכותבים מטעם האיגוד הקרדיולוגי ועמותת הדיאטנים בישראל: סויה מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה. זאת אומרת כזה שיכול להיות תחליף לבשר. לא מדובר במוצרים מעובדים. מומלץ להשתמש בסויה/טופו ולעשות מהם מאכלים כמו קציצות ביתיות. כדי לקבל את היתרונות הקשורים לבריאות הלב צריך להגיע לצריכה של 50 גר' סויה ליום. לגבי בטיחות השימוש, לנשים עם היסטוריה של סרטן השד ולילדים ונוער עד גיל 18 ההמלצה היא להגביל את צריכת הסויה עד ל 3 מנות בשבוע (מנה= קציצת סויה / טופו ביתית / כוס חלב סויה). למסמך המלא: http://www.israel-heart.org.il/images/position/nutrition0411.pdf
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים