מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום.אודל03/01/2008
היי אהרון.
אז קודם כל אני "מאשרת"שקיבלתי את תשובתך,תודה לגביי ההבטחה שלך יכול להיות באמת שזה יקרה אבל לבנתיים עובר זמן וחברתי נשארת באותה משקל אחרי שרזתה...ואין לי שום כוונה לעשות את זה אני סתם תהיתי לגבי העניין עם חילוף החומרים....
יש לי עוד שאלה קטנה,ראית את התפריט שלי ואני באמת משתדלת ללכת לפיו אבל לגבי הארוחת בוקר זה קצת לא מסתדר לי ואין לי חשק לאכול את הדברים האלה בבוקר{אני קמה נורא מוקדם כל בוקר}אז רציתי לדעת אם אני יכולה לשנות את ארוחת בוקר לצלוחית קטנה עם קוסקוס וחלב אני ממש אוהבת את זה וזה ממלא אותי למשך הבוקר...
ובכלל מה התאוריה שלך לגבי קוסקוס?...זה באמת "לא משמין רק מנפח"?...כמו שאומרים?..
אשמח לתשובה...תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השינוי בסדר
אהרון03/01/2008קןסקןס הינו פחמימה כמו פסטה, אורז, דגני בוקר וכו" וגם מכיל בערך אותו מספר קלוריות.
עד 30-40 גרם לפני בישול עם חלב 1% מתאים לארוחת בוקר בשעה מוקדמת בעיקר שאת אוהבת את זה.
בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום וברכה אהרון.
אודל04/01/2008או תודה רבה עשית לי את היום!
אני מקווה שאני יתחיל לראות כבר ירידה משמעותית....
גם כתבת לי לעשות פעילות אירובית שעובדת על השרירים,תוכל להמליץ לי כל משהו בחדר כושר כי אני עושה בערך ב8 מכשירים שעובדים על אזורים שונים בגוף ואני עושה 3 סטים בכל מכשיר שסט אחד נע בן 12-15 פעמיים זה בסדר?אני צריכה לעשות יותר?..
יש לי גם שאלה לגבי הפעילות האנארובית שאני עושה בחדר כושר,בהתחלה הייתי רק הולכת הליכה מהירה כשעה ואז התייאשתי כי זה משעמם,אז מה שאני עושה עכשיו זה הליכה מהירה בעליה כ-10 דק' אחר כך 20 דק' של ריצה מהירה{אני עושה הפסקה כל עשר דק'}
ואחר כך עושה על האופניים עשר דק ,ולבסוף על מכשיר האליפטוקל כ 20 דק ככה אני סוגרת שעה....
מה אתה חושב על הדרך הזאת?זה מומלץ?מה יותר עדיף?...
בקשר ל"רמיזה"שאמרת לי בתשובה קודמת על כך שיש אנשים שמסתובבים בפרומים.....
אז אם אתה מתכוון אלי,אז כן בהתחלה כתבתי גם לעדנה מינץ אבל היא ענתה לי יותר בקטע של ממש בריאותי כאילו לעשות יום אחד בשבוע של מיצי ירקות,ולהשתדל לאכול צמחוני,וזה לא ממש משך אותי עם כל הכבוד לאורח חיים נכון ואכילה בריאה צריך גם להנות,וקצת חלבונים לא יזיק......
בקיצור מה שאני מנסה להגיד שפה מצאתי יותר עניין ותאמין לי שכל תשובה שלך אני קוראת העיון רב כשלוש פעמיים....אל תשכח שאני גרה בחו"ל ואת התשובה שלך אני רואה ממש בבוקר אז זה עושה לי את היום ואני שמחה על כך.....
אגב מי אתה אהרון?...כי למעלה יש שמות של מומחים אחרים?.....
אז תודה רבה לך,שתיהיה שבת שלום.....אודליה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודליה, מה שאת עושה זה בסדר גמור
אהרון04/01/2008והתוצאות לא יאחרו לבוא, זה עדיין לא אומר שתהיה הרזיה בזק אלא הרזיה איטית בעיקר בריאה.
העיקר ההתמדה והשמירה. המשקל שלך לא רע ומה שאת עושה עכשיו זה רק שיפור של קילוגרמים בודדים. הרבה היו רוצות להתחלף אתך. אני אוסיף כמה הערות למה שבתבת.
או תודה רבה עשית לי את היום!
אני מקווה שאני יתחיל לראות כבר ירידה משמעותית...
*** במצב שלך אין צורך למהר, זה יכול רק להזיק
.
גם כתבת לי לעשות פעילות אירובית שעובדת על השרירים,תוכל להמליץ לי כל משהו בחדר כושר כי אני עושה בערך ב8 מכשירים שעובדים על אזורים שונים בגוף ואני עושה 3 סטים בכל מכשיר שסט אחד נע בן 12-15 פעמיים זה בסדר?אני צריכה לעשות יותר?..
*****את מבלבלת בין אירובי לאנאירובי. תרגילי שרירים זה אנאירובי ואת עושה את זה בדיוק כמו
שצריך. יש אתר טוב מאוד שיתן לך הנחיות, הסברים ואילוסטרציה:http://www.exrx.net/
יש לי גם שאלה לגבי הפעילות האנארובית שאני עושה בחדר כושר,בהתחלה הייתי רק הולכת הליכה מהירה כשעה ואז התייאשתי כי זה משעמם,אז מה שאני עושה עכשיו זה הליכה מהירה בעליה כ-10 דק' אחר כך 20 דק' של ריצה מהירה{אני עושה הפסקה כל עשר דק'}
ואחר כך עושה על האופניים עשר דק ,ולבסוף על מכשיר האליפטוקל כ 20 דק ככה אני סוגרת שעה....
מה אתה חושב על הדרך הזאת?זה מומלץ?מה יותר עדיף?...
****** באופן כללי הפעילות האירובית מתאימה אבל לא צריך לעשות הפסקה כל 10 דקות. חשוב
להחזיק את הדופק גבוה לפחות חצי שעה ברציפות הדופק שלך צריך להיות לא פחות מ-110
במשך 30 דקות, תוך גיחות לכוון 130 . לא חשוב המכשיר אלא הזמן והדופק.
בקשר ל"רמיזה"שאמרת לי בתשובה קודמת על כך שיש אנשים שמסתובבים בפרומים.....
******לא רמזתי אליך. זה דווקא חיובי לשמוע גם דעות אחרות. כל מה שקשור לגוף אינו מדע מדוייק,
יש מגוון רב של דעות וגישות שבסופו של דבר זה מבטיח פרנסה להמונים ברחבי העולם
שעוסקים בתעשית ההרזיה ומגלגלים מאות מיליארדים.
אז אם אתה מתכוון אלי,אז כן בהתחלה כתבתי גם לעדנה מינץ אבל היא ענתה לי יותר בקטע של ממש בריאותי כאילו לעשות יום אחד בשבוע של מיצי ירקות,ולהשתדל לאכול צמחוני,וזה לא ממש משך אותי עם כל הכבוד לאורח חיים נכון ואכילה בריאה צריך גם להנות,וקצת חלבונים לא יזיק......
***** אני חושב שצריך לאכול מאוזן כל יום, ואני נגד צמחונות ללא חלב וביצים (טבעונות)
בקיצור מה שאני מנסה להגיד שפה מצאתי יותר עניין ותאמין לי שכל תשובה שלך אני קוראת העיון רב כשלוש פעמיים....אל תשכח שאני גרה בחו"ל ואת התשובה שלך אני רואה ממש בבוקר אז זה עושה לי את היום ואני שמחה על כך.....
***** חן, חן על המחמאות. זה מעודד אותי להמשיך ללא מניע כלכלי או פרסומי.
אגב מי אתה אהרון?...כי למעלה יש שמות של מומחים אחרים?.....
***** אני מעדיף לא לתת פרטים מזהים. יש לי הכישורים המתאימים ליעוץ בפורום
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך,
אודל05/01/2008קודם כל תודה על התשובה,אתה ממש מנסח יפה ומפרט מאוד,תודה.
כמובן שהתבלבלתי עם ה"ארובית ו"אנארובית...סוריי הייתה לי טעות...הבנתי אותך אני שמחה שאני עושה נכון...ואני לא עוצרת כל פעם פשוט רק בריצה אני חייבת אני מרגישה שאין לי אוויר ואני חייבת לעצור לכמה שניות ולהמשיך,אגב קראתי פעם איזשהו מאמר שאומר שעשו מחקר בין 2 קבוצות אנש/ים שאחת רצה רצוף במשך 40 דק' ואחת עשתה הפסקה כל 10 דק' ונמצא שכמות הקלוריות שנשרפה הייתה אותו דבר...אז אפשר לומר שהסתמכתי על זה...חוץ מזה ברצוני להתוודות שהייתי מעשנת אומנם לייט אבל מעשנת כ-4 שנים ורק לפני 4 חודשים הפסקתי,אז אני מקווה שהנשימה שלי תשתפר בריצה עם הזמן...אגב אין לי בכלל צורך לסיגריה יותר..מוזר...
אממ.יש לך אולי איזה "טיפ" איך לנשום נכון בריצה?..כדי להקל?...
עוד כמה שאלות קטנות...אתה מכיר את הגבינהcream cheese? אני קונה את הlight אבל בכל זאת, זאת גבינה מאוד נפוצה כאן בארה"ב והיא ממש טעימה אבל נראה לי שגם משמינה?...מה אתה אומר לא לגעת?...
טוב,לפעמים יוצא לי לרוץ ממש מוקדם בבוקר בחוץ כ20 דק'{לפני שאני הולכת למכון}
אז שני שאלות...זה לא יותר מידי עומס?..זה אפקטיבי?..אם אני הולכת אחרי זה למכון להתאמן כשעה וחצי עוד?....
ורציתי לדעת אם לרוץ בשלג זה כמו לחוץ בחול מבחינת האפקטביות של רמת המאמץ כי זה ממש קשה,ותהיתי אם זה אותו דבר...
אגב אני רצה לפעמיים בממש קור מוגזם אני לא יודעת להגיד בצלזיוס אבל זה כנראה כ 10 מעלות מתחת לאפס,ועם הפעילות אני מזיעה זה יכול לגרום לי להתקררות?...
בקשר אליך,אין לי עניין ל"התערב" או "לחשוף" אותך פשוט תהיתי בעניין כי בשאר הפורומים המומחים שבתמונות למטה עונים....ולא הבנתי למה כולם כותבים ל"אהרון" שיש שמות של מומחים אחרים,אבל בכל אופן סליחה אני מאמינה שאתה איש מקצוע וכבודך במקומך מונח....
הכי חשוב שאתה ממשיך לענות לי למרות שלפעמיים אני מרגישה שאני שואלת יותר מידי....אז תודה לך שוב..
נ"ב
אתה צודק שאני לא צריכה "למהר" והכי חשוב שההרזיה תיהיה איטית ובטוחה אני מודעת לגוף שלי אני ממש לא שמנה אבל יש לי גוף המכונה"גיטרה"...המותניים שלי ממש צרות ואזור האגן מעט יותר רחב ואני שונאת את זה....חח
אבל אני בטוחה שיהיה טוב,הכי חשוב שניהיה בריאים ושמחים!
שיהיה אחלה חורף...אודליה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לאודליה
אהרון06/01/2008******מבחינת שריפת הקלוריות אין הבדל בין פעילות רצופה או לא רצופה אבל עבור האפקטיניות לסיבולת לב-ראיה ושיפור הכושר הכללי צריך לשמור על דופק גבוה (לא בהכרח אחיד) לפחות 30 דקות. אין בעיה לעשות הפוגות כלומר להאט את הקצב בלי לעצור. עוד יתרון של פעילות אירובית אפקטיבית היא שהשריפה המוגברת נמשכת זמן מסויים גם אחר סייום הפעילות.
אין לי טיפים לגבי הנשימה. זה מסתדר באופן טבעי. הפסקת העישון שווה לבריאות אפילו יותר מההרזיה.
עוד כמה שאלות קטנות...אתה מכיר את הגבינהcream cheese? אני קונה את הlight אבל בכל זאת, זאת גבינה מאוד נפוצה כאן בארה"ב והיא ממש טעימה אבל נראה לי שגם משמינה?...מה אתה
אומר לא לגעת?...
****** כתוב עליה מספר הקלוריות ואחוז השומן. אם זה עד 5% ואת אוהבת אין סיבה לא לאכול
על חשבון מוצרי החלב שבתפריט.
טוב,לפעמים יוצא לי לרוץ ממש מוקדם בבוקר בחוץ כ20 דק'{לפני שאני הולכת למכון}
אז שני שאלות...זה לא יותר מידי עומס?..זה אפקטיבי?..אם אני הולכת אחרי זה למכון להתאמן כשעה וחצי עוד?...
***** שעה וחצי זה מכובד לכל הדעות, כל תוספת שורפת שומן ואם 20 הדקות לא מתישות אותך
אין בעיה אבל גם לא הכרחי.
ורציתי לדעת אם לרוץ בשלג זה כמו לחוץ בחול מבחינת האפקטביות של רמת המאמץ כי זה ממש קשה,ותהיתי אם זה אותו דבר...
****** דומה בערך
אגב אני רצה לפעמיים בממש קור מוגזם אני לא יודעת להגיד בצלזיוס אבל זה כנראה כ 10 מעלות מתחת לאפס,ועם הפעילות אני מזיעה זה יכול לגרום לי להתקררות?...
******תלוי ברגישות שלך
בקשר אליך,אין לי עניין ל"התערב" או "לחשוף" אותך פשוט תהיתי בעניין כי בשאר הפורומים המומחים שבתמונות למטה עונים....ולא הבנתי למה כולם כותבים ל"אהרון" שיש שמות של מומחים אחרים,אבל בכל אופן סליחה אני מאמינה שאתה איש מקצוע וכבודך במקומך מונח....
******לאנשים חשובים היחס האישי, האיכות והזמינות של התשובה יותר מהצבע הכחול של המשיב.
הם גם יודעים שאני מקדיש מזמני ללא מניע כלכלי או פירסומי. אני לא זקוק ללקחות באמצעות
הפורום.
הכי חשוב שאתה ממשיך לענות לי למרות שלפעמיים אני מרגישה שאני שואלת יותר מידי....אז תודה לך שוב..
****כל עוד אני יכול לעזור עושה את זה בשימחה.
נ"ב
אתה צודק שאני לא צריכה "למהר" והכי חשוב שההרזיה תיהיה איטית ובטוחה אני מודעת לגוף שלי אני ממש לא שמנה אבל יש לי גוף המכונה"גיטרה"...המותניים שלי ממש צרות ואזור האגן מעט יותר רחב ואני שונאת את זה....חח
אבל אני בטוחה שיהיה טוב,הכי חשוב שניהיה בריאים ושמחים!
*****צורת הגופ שלך נקראת "אגס" והיא עדיפה מבחינה בריאותית. מבחינה אסטתית זה עיניין של טעם!
שיהיה אחלה חורף...אודליה!
****גם לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)