מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאהרון(:08/06/2011
היי
יש לי בעיה בארוחת הביניים של אחרה"צ (כ-3 אחרי ארוחת הצהריים ולפני האימון) היות ואני צריכה להכניס קל' של יותר ממנת פרי או חטיף אנרגיה אינני יודעת מה כדאי לאכול,כידוע עליי לעלות במשקל 2 קילו כבר הצלחתי לעשות זאת ואז שוב חזרתי למצב הקודם וכבר אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות...
היום למשל אכלתי גלידה שמכילה כ-200 קל' אני יודעת שזה לא הכי בריא אבל חשוב לי להכניס כמה שיותר ולא ידעתי מה כדאי במקום (לא התחשק לי כלום)
הייתי שמחה לשמוע ממך הצעות על ארוחות ביניים שיכניסו לי יותר קל' (שאר הארוחות שלי ביום כאמור מסודרות ומכילות את כל אבות המזון וכמויות טובות מאוד)
אני יודעת שעדיף לעשות את זה בצורה שקולה ולא להכניס סתם מאפים,עוגיות וכו' (מה שגם ככה נוגד את דעתי) אשמח לשמוע אפשרויות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהרון - תגובה
אהרון רזון09/06/2011קודם כול, את צריכה לאכול לשובע ולהפסיק את ההתעסקות האובססיבית במדידות וחישובי קלוריות כפי שכבר ייעצתי לך. אם המידות שלך עדיין 159\48, זה לא קטסטרופה כל עוד את מרגישה טוב והבדיקות בסדר. את מנהלת אורח חיים בריא והיתר זה גנטיקה. האמת היא שגם האובססיביות עשויה להיות גנטית.
כמה הצעות: פרוסת לחם מלא (לא קל) מרוחת אבוקדו\חומוס\טחינה\ממרח תמרים (לא מוכן). ביצה קשה + פילפל אדום. יוגורט 3% עם חתיכות פירות מיובשים (ללא תוספת סוכר) או טריים. אגוזים (רצוי לקנות אותם שלמים ולפצח לפני האכילה) עם תמרים. אבטיח עם גבינה צפתית (מזין וטעים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:09/06/2011תודה על המענה
ההרגשה שלי טובה והבדיקות טובות ותקינות למעט דבר אחד והוא אי קבלת מחזור אלא רק באמצעות גלולות
לאחרונה לאחר תקופה של כשנתיים קיבלתי מחזור ללא גלולות אך זה היה פעם אחת ולאחר מכן בחודש שאחריו לא קיבלתי
אם לא הייתה את בעיית המחזור אז לא הייתי מתעסקת כל הזמן בנושא כי אני שומרת על תזונה נכונה ומקפידה על הכל,מה שמטריד זה עיניין המחזור
וכן המידות עדיין נשארו כמו שתיארת 159\48* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אהרון רזון09/06/2011העדר מחזור - בעיה שאסור להתעלם ממנה. אחוז שומן מדדת (מדידה מקצועית אמינה)? פנית לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
(:10/06/2011כן
כרגע עומדת על בין 15 ל 16 %* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שזאת הבעיה. אך לא בטוח
אהרון10/06/2011אם הבדיקה אמינה , אחוז השומן הינו גבולי, ובנוסף לפעילות גופנית במינון גבוה עלול לשבש את המחזור החודשי ולפגוע בפוריות. מכל מקום, מומלץ בירור רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
(:11/06/2011אכן שילוב של השניים פעילות מוגברת ואחוז שומן גבולי פוגעים כנראה באיזון ההורמונלי אך אני לא רוצה להפסיק או להפחית את האימונים ואת העיצמות,הספורט זאת אהבה שלי והכיף שלי ואין כמו הרגשה טובה של אחריי אימון ובזמן אימון
השאלה מה אפשר לעשות מבלי לפגוע בתדירות האימונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
אהרון רזון11/06/2011המטרה היא העלאת אחוז השומן. אם תצליחי רק על ידי העשרת התזונה, מה טוב, אחרת אין לי פתרון אחר להציע מלבד בירור גינקולוגי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך המצלות בקשר להעשרת השומן?
(:12/06/2011מה היית מציע לי מלבד ההקפדה שלי?
אני משלבת מנת שומן בארוחת הצהריים (כפית\כף שמן זית) ובערב (או חצי אבוקדו או 2 כפות טחינה או שוב ש.זית או מס' אגוזי מלך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק העשרת השומן, אלא העשרת התזונה
אהרון רזון12/06/2011גם השומנים שאת אוכלת בסדר גמור אבל צריך להוסיף גם פחמימות מורכבות כגון לחם מלא, אורז מלא, שיבולת שועל וכו". כפי שאמרתי, רצוי לפצח אגוזים בעצמך ולא לקנות אותם מקולפים בגלל שהשומן של אגוזים חשופים מתחמצן מהר ומאבד מערכו התזונתי ואף הופך לרעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
(:13/06/2011אני אכן אוכלת ממה שציינת,כנראה העיניין הוא של כמויות ואני צריכה לעלות יותר כמויות ולהכניס יותר מזון כדי לא להיות בהכנסת קלוריות שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזכורת
אהרון רזון13/06/2011כפי שהמלצתי בעבר ודננו הרבה בנושא, חשוב בעיקר במצבך, לאכול מזון עם אינדקס גליקמי גבוה תוך דקות ספורות מסיום הפעילות, כמובן לא במקום הארוחה המשלבת פחמימות וחלבונים תוך שעה (אם יש אילוצים, אפשר גם תוך שעה וחצי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
(:15/06/2011כן,אני משתדלת ישר בסיום לאכול פרי עם ערך גליקימי גבוה כמו אבטיח או בננה בדר"כ ואז אחרי חצי שעה את הארוחה שכוללת פחמ' (לחם ירקות וכו') וחלבון (גבינות,ביצים\טונה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)