טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי אני בת 16 ולפני חצי שנה עשיתי דיאטה שבה ירדתי 10 קילו (לא דיאטה מאוזנת,אבל גם לא הרעבתי את עצמי הייתי על 1000 קלוריות ערך) ויש לציין כי היה לי מחזור! ואז לפני שלושה חודשים הפסיק להגיע והתחלתי להרחיב את התפריט יומי זה מה שאני אוכלת: בוקר: 60 גרם ברנפלקס ביניים 2 פרוסות לחם קל צהריים 3 פרוסות לחם קל/ כוס אורז עם 3 נקניקיות או 3 קציצות דגים ולקינוח תפוח ביניים תפוח / מעדן שוקולד 0% שומן / 2-4 קרקרים של לחמית/חטיף אנרגיה/יוגורט ערב: 3 פרוסות לחם 3-4 ירקות חתוכים 3 כפות גבינה 5% /קוטג'/יוגורט עם ביצה קשה
זהו בעיקרון התפריט שלי ...אני יודעת שכמובן חסרים דברים .. אבל יש לציין שאני מסופקת ממנו מאוד ואני מגיעה ל-1300-1400 קלוריות השאלה האם זה בסדר?
הייתי אצל הרופאה(בגלל הפסקת הווסת) לפני חודש וסיפרתי לה .. היא בדקה אותי ואמרה שזה לא נורא הדיאטה שהייתי בה ושזה בסדר ועשיתי בדיקות דם ויצא שהכול בסדר..יש לציין שאני אנמית מאז ומתמיד אני שותה מעט מאוד אלו הבעיות היחידות שהיו לי מאז ומתמיד...
רציתי לדעת האם יש לי סיבה לדאגה? האם אני פוגעת בעצמי? אני מפחדת מאוד אני לא רוצה לפגוע בגוף שלי.. הבעיה היחידה שלי היא הפסקת הווסת שזה קצת מדאיג אותי וזה מוזר כי לפני זה הייתי יחסית על כמות קלוריות נמוכה וקיבלתי מחזור ועכשיו לא ..
הבנתי שיש שומנים מסויימים (קבוצת השומנים) שאני צריכה לצרוך בכדי לקבל מחזור.. בבקשה תעזרו לי אני מפחדת מאוד .. אני לא חושבת שיש לי הפרעת אכילה... אבל זה נחשב?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים