מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהA13/06/2011
מה הזמן הכי מהיר / טוב להפחתה של 5 ק"ג ממשקלה של בחורה ששוקלת 80 ק"ג?
והאם זה נכון שהורדה כזאת אפשרית בצורה הרבה יותר מהירה מאשר בחורה ששוקלת פחות? ז"א,ממשקל כזה גבוה אפשר להוריד 5 ק"ג מהר יותר?
מקווה שהבנתם למה התכוונתי..
תודה רבה מראש! (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים גיל וגובה?
אהרון רזון13/06/2011אם רזית בשנתיים האחרונות, מה היה המשקל הקודם? אני מציין שגם אחרי מסירת פרטים אלה, אין אפשרות לענות במדוייק לשאלתך מאחר וקצב ההרזיה תלוי בעוד גורמים. יעילות אותה הדיאטה, אפילו מלווה בפעילות גופנית דומה, איננה זהה בין אנשים גם אם הם בעלי אותם הנתונים ( מין, גיל, גובה ,משקל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אהרון רזון..
a13/06/2011אני לא רזיתי בשנתיים האחרונות אלא עליתי בשנתיים האחרונות לפחות 9 ק"ג והבעיה היא שאני לא מצליחה לחזור למצבי הקודם,כלומר 71 ק"ג...אני מרגישה ממש רע בגלל זה..אשמח לעצה בנידון..אני בת 21 גובה מטר 70 מבנה בינוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אהרון רזון13/06/2011עם הנתונים שלך, אפשר עם מאמץ להוריד 5 ק"ג תוך 5-6 שבועות בדרך הבריאה:
פעילות גופנית אירובית של לפחות שעה וחצי כל יום, וויתור מוחלט על מתוק כולל שתיה,
המנעות מטיגון ומאכלים שמנים, הגבלת לחם, אורז , תפו"א ופחמימות אחרות. כמו כן יש להמנע ממזון מתועש ומעובד כמו דגני בוקר מעובדים למיניהם, שניצל מוכן, רטבים מוכנים, אבקת מרק וכו".
יש לאכול הרבה ירקות מגוונים, 2-3 פירות ביום, דג טרי איכותי (ללא רוטב) לפחות 3פעמים בשבוע, גבינה 3%, בשר בקר\עוף ללא שומן, ביצה קשה לא יותר מאחת ביום.
בדרך כלל, ככול שהמשקל והגובה גדולים יותר, הירידה מהירה יותר עבור אותו משטר הרזיה, אך כפי שציינתי קודם, זה שונה מאדם לאדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום..
a14/06/2011אז אני מבינה שאני צריכה לקצץ הרבה מהלחם ומהפחמימות? שתיה מתוקה אני בד"כ לא שותה..מה שכן,כל השאר מהדברים שציינת אני באמת אוכלת בכמויות. בנוגע לזמן הפ"ג שציינת..האם זה נחשב אם אני עוברת למשל כמות מסויימת של צעדים ביום מעצם היותי על הרגלים הרבה שעות או שזה חייב להיות בלי קשר שעה וחצי של אימון? המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום.. - תגובה
אהרון רזון14/06/2011את מבינה טוב: צריך לקצץ הרבה בפחמימות. לא יותר 3-4 פרוסות לחם מקמח מלא ביום. אפשר להמיר את הלחם באורז מלא, פסטה מלאה וכו" כאשר פרוסת לחם מלא רגיל (לא קל) שווה בערך ל-20-22 גר אורז\פסטה לפני בישול.
גם מיתר הדברים שציינתי לא צריך לאכול בהגזמה מלבד ירקות חיים שאפשר לאכול חופשי.
הפעילות הגופנית היא בנוסף לפעילות יומית שיגרתית, גם אם האחרונה כרוכה בעמידה על הרגלים וכמות מסויימת של צעדים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן,משימה לא קלה..
a15/06/2011אבל אני מניחה שעם מספיק מוטיבציה ורצון להשיג את המטרה אני אראה תוצאות נחמדות מאוד (:
ועוד משהו,אני צריכה להתחיל ישר לפי התפריט הזה או שבהדרגתיות לבצע את ההפחתה של המזון והעלאת הפ"ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן,משימה לא קלה.. - תגובה
אהרון רזון15/06/2011השינוי בתזונה עדיף להיות מידי. את הפעילות הגופנית האינטנסיבית מוטב לבצע בהדרגה בהתאם לכושר ורצוי אחרי קבלת אישור מרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
a16/06/2011מכיוון שאין באפשרותי לממן חדר כושר בזמן הקרוב..אני יכולה להתעמל בבית ולעשות הליכה מהירה בעליה בחוץ וכו'...ביררתי וחדר כושר לשלושה חודשים עולה בסביבות ה-1200 ש"ח....מבין את הבעיתיות שבזה?
המון תודה,בלי קשר... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חייבים חדר כושר.
אהרון רזון16/06/2011הליכה נמרצת, עליה במדרגות, ריצה במקום וכו" הן פעילויות לא פחות יעילות מהמכשירים האירובים בחדר הכושר. תרגילי כוח אפשר גם בבית כנגד משקל הגוף ועם משקולות ידיים, וגומיות, שאפשר לקנות בזול בחנויות ספורט. להדרכה מומלץ לפנות לפורום השכן "כושר גופני" .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)