טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני עצמי בענייני דיאטות כבר כמה וכמה שנים. פעם עולה במשקל, פעם יורדת במשקל וכן הלאה. עכשיו, כשאני שוב בשלב של "לקחת את עצמי בידיים" ולהתחיל לסגל לעצמי תזונה נכונה, לרדת במשקל (אני צריכה לרדת 10 קילו) ולהפסיק עם כל ה"יו יו" הזה, אני מגלה שזה מאד מאד קשה. למרות הספורט שאני עושה (כל יום) ולמרות ההקפדה על תזונה מתאימה, הירידה במשקל איטית מאד (כשבעבר, בתקופות כשכן עשיתי דיאטה, ירדתי דיי מהר). למה זה קורה (ולא רק אצלי. אני רואה כאן בפורום שיש הרבה ש"סובלים" מהבעיה הזו), והאם יש דרך להתגבר על זה ולגרום לגוף להשיל משקל מהר יותר?... או, במילים אחרות, האם יכול להיות שהרבה מאיתנו עושים כל מיני טעויות בדיאטה שגורמות לירידה איטית? ואם כן, מהן ואיך אפשר לעשות את זה נכון?... או שאולי, צריך פשוט סבלנות והרבה התמדה וזהו?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לדעתי אין חשיבות למהירות קצב הירידה במשקל מה שחשוב הוא שמירה על התפריט לאורך סמן וסיגול מאכלים מזינים בריאים ולא משמינים. לעיניין בכדי לרדת מהר צריך 1. לא לאכול פחמימות או להגביל למינימום 2. לאכול רק בשר דגים גבינות והרבה הרבה ירקות 3. לשתות 20 כוסות מים 4. ללכת כל יום שעה אחת ברצף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בשרים- הכוונה לכל בשר ביתנאי שהוא בשר אמיתי לא טחון או מעובד ולא שומן ועור. לגבי פחמימות- כידוע בכול אוכל כמעט יש מרכיב פחמימתי הכל תלוי באחוז שלו באוכל, בכדי לרזות רצוי לאכול פחות פחמימות ולכן מוצרים כמו פירות לחם פסטה תפו"א אורז וכל המתוקים למניהם אסורים כיוון שיש בהם מרכיב פחמימתי כמעט 90% .כמו כן ככול שהמרכיב הפחמימתי מורכב יותר מבחינת גודל המולקולה שלו הוא משמין פחות כך סוכר ופרי משמינים יותר מפסטה . בהצלחה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנתח בכיר במחלקה לכירורגיה כללית והשתלות במרכז הרפואי שיבא. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות בבי"ס לרפואה ע”ש סאקלר בת"א. את ההתמחות בכירורגיה כללית השלים בשיבא, כולל שנת התמחות בבי"ח Mount-Sinai בניו-... קרא עוד