טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בן 18.5 ואני נמצא בתת משקל וסובל וממעי רגיז. הגובה שלי הוא 175 ס"מ והמשקל שלי הוא 47.5 ק"ג. לפי מחשבון ה-BMI עליי להוסיף עוד 9.2 ק"ג כדי להגיע למשקל תקין (ה-BMI שלי הוא 15.51). ביקרתי כמה פעמים בשנים האחרונות אצל דיאטניות אבל לפני שנודע לי שאני סובל ממעי רגיז. בגיל 13 התגלה אצלי (בבדיקה) חיידק הליקובוטר פילורי. טופלתי באנטיביוטיקה ונפתרה הבעיה. לאחר שהבעייה נפתרה המשכתי לסבול מכאבי בטן וביצעתי את כל הבדיקות האפשריות (צליאק, כרון, הבדיקה עם הכדור מצלמה, גסטרוסקופיה/קולונוסקופיה) עד שלבסוף התברר שאני סובל ממעי רגיז (אם אני לא טועה ברמה בינונית). אני זקוק לייעוץ ממומחים בנושא כדי לדעת מה עליי לעשות כדי לשמור על אורח חיים בריא (תזונה נכונה, עלייה במשקל וכו...'). אני מתאר לעצמי שתפנו אותי לדיאטנית וזה גם כנראה מה שאני יעשה אבל לפני שאני יקבע תור אני רוצה לדעת מה אתם חושבים שכדאי לעשות? תודה רבה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי עדן, במקרה של מעי רגיז הטיפול מתקמד בהתאמת התזונה ובדרכים להפגת מתחים / הורדת סטרס. חשוב מאוד לקחת אנמנזה מאוד מדוייקת של מה אתה אוכל ואיך זה משפיע עלייך כדי להתאים לך תזונה נכונה. במקרים מסוימים גם מנסים "דיאטות אלימנציה" - כלומר מתחילים בתפריט מאוד בסיסי שלא מגרה את המעי וכל יום מוסיפים משהו ובודקים איך זה משפיע. כמו שאמרת, ההמלצה היא לפנות לדיאטנית / דיאטן. עדיף מתחום הגסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים