מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להתחיל?ליטל28/06/2011
היי
גובהי 1.63 ואני שוקלת 70 קילו.
לפני כ-3 שנים ירדתי מ-72 ל- 57 קילו ואני רוצה לחזור לשם.
יש לי 2 דיאטות שהלכו לי מאוד, האחת כוללת 2 כוסות נס קפה עם מעט חלב, יוגורט 1 ביום, גבינות רזות, הרבה ירקות, 3 כפות פחמימות ביום בא.צהריים, בשרים רזים, 2 מנות פירות ביום, ואנרג'י 1.
השניה כוללת יותר פחמימות, כ-4 פרוסות לחם קל ביום, ביצה 1 ביום (או סלט או שוב 2 פרוסות לחם), הרבה ירקות, מנה 1 של קורפלקס רגיל לא ממותק + חצי כוס חלב, 2 פירות ביום.
את שתיהן נוח לי מאוד לעשות מבחינת הלו"ז שלי.. רק רציתי לשאול מבחינה בריאותית איזה תפריט יותר בריא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתחיל? - תגובה
אהרון רזון28/06/2011עדיפה הראשונה. הייתי מוותר על הנס, אבל אם ללא סוכר, אפשר לחיות עם זה. את האנרג'י (מוצר מתועש) הייתי מחליף בפרוסת לחם מלא קל מרוחה באבוקדו\טחינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להתחיל? המשך
ליטל28/06/2011היי,
תודה על התושבה. האם באמת ניתן לרדת בצורה משמעותית ככה במשקל? אני רוצה לרדת כ-15 קילו.....
ואם אני מוסיפה לתפריט ספורט, 3-4 פעמים בשבוע, של שעה (45 דק סיבולת ורבע שעה משקולות ותרגילים)... כמה זמן בערך יקח לי להוריד את הקילוגרמים המיותרים?
שאלה אחרונה - אם יורדים כ-2 קילו ביום - אומרים שזה לא בריא לעור ושהוא יהיה מתדלדל ורפוי כי העור לא מספיק לחזור לעצמו כי הירידה נחשבת למהירה מידי. האם זה נכון או שזה מיתוס וזה לא משנה בכמה זמן מורידים את מה שרוצים העור יראה אותו הדבר?
תודה רבה רבה, אתה ממש נותן לי מוטיבציה =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להתחיל? המשך - תגובה
אהרון רזון28/06/2011
תודה על התושבה. האם באמת ניתן לרדת בצורה משמעותית ככה במשקל? אני רוצה לרדת כ-15 קילו.....
*****קשה אך אפשרי
ואם אני מוסיפה לתפריט ספורט, 3-4 פעמים בשבוע, של שעה (45 דק סיבולת ורבע שעה משקולות ותרגילים)... כמה זמן בערך יקח לי להוריד את הקילוגרמים המיותרים?
*****אי אפשר לנבא, אצל כל אחד זה שונה, תלוי במידת ההתנגדות של הגוף ל"שוד השומן" על ידי הפעלת מנגנות החיסכון באנרגיה, קרי הורדת קצב חילוף החומרים.
בכדי להגשים את התוכנית הגרנדיוזית שלך, צריך להתאמן כל יום לפחות שעה אירובית
ושלוש פעמים בשבוע אימוני כוח על כל קבוצות השרירים רצוי תחת הדרכה.
שאלה אחרונה - אם יורדים כ-2 קילו ביום - אומרים שזה לא בריא לעור ושהוא יהיה מתדלדל ורפוי כי העור לא מספיק לחזור לעצמו כי הירידה נחשבת למהירה מידי. האם זה נכון או שזה מיתוס וזה לא משנה בכמה זמן מורידים את מה שרוצים העור יראה אותו הדבר?
****אין דבר כזה 2 קילו ליום, לכן אני מניח שאת מתכוונת לשבוע. שני קילו בשבוע הראשון, אולי גם בשני (לא רצוי) זה לא חריג אבל אחר כך הירידה מתמתנת ואפילו יש
הפסקות של עד שבועיים למרות שלא השתנה כלום בתזונה ופ"ג.
לגבי העור, תלוי באיכותו (נתון גנטי), אך בד"כ הרזיה בכלל ומהירה בפרט לא מחמיאה לעור. אם העור באיכות מספיק טובה, את לא מעשנת, ואין חסרים תזונתיים, הוא יתאושש במידה זו או אחרת תוך זמן בלתי מוגדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה אחרונה..
ליטל28/06/2011במידה ואצליח להוריד את ה15 קילו האלה (שכבר עשיתי זאת לפני שנתיים, מ72 קילו ל- 57) יש איזו עצה על תכשירים או קרמים, שמנים, ויטמינים או משהו שכדאי לקחת תוך כדי התהליך כדי שהעור יהיה יותר גמיש לשינוי ? (אני לוקחת כבר שנה ועד היום ויטמין E שפעם אמרו לי שטוב לגמישות העור.. ונגד סימני מתיחה.. לא יודעת אם זה עשה משהו כי הסימנים שלי כבר ישנים מאוד אבל לפחות לא הופיעו חדשים..)
אני יודעת שהדבר הכי טוב זה לאכול נכון ולא "לשגע" את הגוף... אבל מכיוון שכבר היתה לי ירידה "גדולה" לפני שנתיים (וגם עליה של הכל בחזרה בערך שנה אחרי) אני מפחדת שהעור שלי יהיה ממש רפוי כי בתקופה הזו כן אצטרך קצת לשגע את הגוף שלי כדי להוריד את כל זה בחזרהץץ
או שמא עליי לפנות לרופא עור .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה אחרונה.. - תגובה
אהרון רזון29/06/2011אין עדויות קליניות להשפעת וויטמין E על גמישות העור. אמנם כנוגד חימצון חזק הוא עשוי להשפיע לטובה על הזדקנות העור ומגן נגד קרינת השמש (אולטרה סגול), אבל בעיקר בשימוש חיצוני. מכל מקום כדאי לקבל אותו ממקורות תזונתיים בראש ובראשונה שמן נבט חיטה. גם בשמן חמניות יש הרבה. תזונה עתירת ירקות ופירות אמורה להשפיעה לטובה על בריאות העור. אגב, גם בעגבניות יש כמות משמעותית של
וויטמין E .
גם וויטמין A, C , אומגה 3 ואבץ ממקורות תזונתיים טובים לעור, אך לא בהכרח פותרים את בעיית סימני המתיחה.
לא נראה לי שרופא העור יפתור את בעיית סימני המתיחה והריפיון, אך כשיש בעיה בריאותית או אפילו אסתטית, תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)