מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום רחםחני12/07/2015
רציתי לדעת האם הסיבה שלא מבצעים צילום רחם אחר הביוץ זה בגלל חשש להריון צעיר? וליתר פירוט אשה דתיה שעדיין לא טבלה אפי' שהיא אחרי הביוץ האם יכולה לבצע באופן עקרוני צילום רחם [אני מבין שיתכן שכללי המקום לא יאפשרו לה בגלל בטיחות יתירה רק שאילתי היא באופן עקרוני]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2015ברמה העקרונית אין מניעה לבצע צילום רחם גם לאחר הביוץ אם לא היו יחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת12/07/2015
ד"ר שלום
האם יש כזה דבר שמגודל מסויים של זקיק רק ניתן להרות עם כן מאיזה גודל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2015ביצית בשלה מצויה בזקיק בשל שגודלו בין18-23 מ״מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםליאת12/07/2015
ד"ר שלום
מעקב זקיקים לאיתור ביוץ היום ה-13
עובי רירית הרחם 5.2 מ"מ
רירית סדירה
שחלה ימנית : גודל זקיק :13 מ"מ, 11 מ"מ
נצפו עוד מס' זקיקים בגודל עד 10 מ"מ
שחלה שמאלית: נצפו מס' זקיקים קטנים
האם גודל הזקיקים תקין ? בדרך כלל יש ביוץ ביום ה-17.
מתי לחזור על בדיקה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2015מתקבל הרושם שהכול תקין לשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדיקלה12/07/2015
האם אוטרגוסטן צריך לשמור במקרר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחםלירון12/07/2015
דר שלום
היום ה- 13 לווסת רירית הרחם 5.2 האם זה בסדר? ביוץ בדרך כלל ביום ה17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית הרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2015בינתיים העובי של הרירית בטווח הציפיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בבטן ובאיזור המפשעהנעמה12/07/2015
שלום רב,
שבוע 31.
בימים האחרונים אני חשה לחצים באיזור הבטן בעיקר כשאני בתנועה (הליכה, קימה משכיבה לישיבה,עמידה וכו').
האם הדבר טבעי לשבוע הריון 31 או שעליי להבדק? לנוח?
תודה ויום טוב
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחצים בבטן ובאיזור המפשעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2015תלןנה זו שכיחה בשבועות מתקדמים של ההיריון,אולם תמיד כדאי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בבטןDINA12/07/2015
הבן שלי זרק עלי בטעות זוג גרביים די חזק (פגע בצד שמאל של הבטן.. השיליה שלי פתח נמוכה)
שבוע 20. אמור להלחיץ? צריך לבדוק?
אני לא חשה כאב כרגע (זה היה אתמול בלילה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פגיעה בבטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2015נסיבות המקרה אינם מעלים חשש לאירוע רציני שעלול היה להשפיע על ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית של לייףויקי12/07/2015
שלום,
14 ימים לאחר ביוץ והזרעה עשיתי בדיקה ביתית של לייף, יצא שלילי.
מצד שני, לא הופיעה וסת.
אני לאחר טיפול זריקות menopur
מחזור טבעי לא קורה אצלי.
מצד אחד 14 יום זה מספיק לבדיקה ביתית
מצד שני לא הופיעה דימום.
מה לעשות בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון ביתית של לייף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2015להמתין עוד מספר ימים ולבצע בדיקה חוזרת אם טרם קיבלת מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לפני שאיבהליאת11/07/2015
שלום,
אמורה לעבור שאיבה ביום שלישי (תרומת זרע) האם ניתן לקיים יחסים לפני השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיום יחסים לפני שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2015בד"כ אין בעיה עם קיום יחסים בסמוך לשאיבת הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות---דחוףףףהילה11/07/2015
ערב טוב,
עברתי החזרה של עוברים קופאים ב1/7 ביום חמישי ה-9/7
התחילו לי הפרשות חומת די חלשות . ב10/7 עשיתי בדיקה ביתית ויצא פס חלש זה אומר ככל הנראה שזה חיובי יום למחרת עשיתי עוד 2 בדיקות ויצא אותו הדבר. ההפרשות החומות עדיין נמשכות . יום שני ב13/7 אני צרחעה לעבור בדיקת בטא האם בכל מקרה אני יפנה ליחידה שיתנו לי עוד תמיכה?אני לוקחת 3 פעמים ביום 4 נרות אוטרוגסטן 200 דרך הפה . ***אני מצרפת תמונה של הבדיקות הריון.
אשמח לתשובה מהירה ותודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת תמונה המשך
הילה11/07/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות חומות---דחוףףף - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר11/07/2015בדקי רמת פרוגסטרון בדם. לפי התוצאות ניתן יהיה לקבוע אם התמיכה מספרת או שיש צורך בתוספת תמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פרגובריסדנה11/07/2015
התחלתי טיפול פרוטוקול קצר מהים הראשון דקא'
ומהיום השלישי הרופא רשם לי לשלב פרגובריס
עד ליום השביעי שבו אני ייגש לבצע דם וזקיקים.
הוא לא רשם לי כמות של פרגובריס האם הכוונה שאני צריכה לשים אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מינון פרגובריס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/07/2015אין מנוס עלייך לפנות לרופא לקבל את המינון המתוכנן התלוי בהרבה גורמים שהרופא לוקח בחשבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אלונבה ?!שוקו10/07/2015
הרופא שלי נתן לי להזריק אלונבה 150.
קראתי בהנחיות של התרופה שאם אני שוקלת 60 או מתחת צריך להזריק 100 ומעל להזריק 150
הרופא שלי אמר לי להזריק 150, האם זה מסוכן ?
אני שוקלת פחות מ55 קילו...
יש לי ממה לחשוש או שלפעמים כן נותנים כמות כזו ל שקל כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת אלונבה ?! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/07/2015יש להניח שהרופא שלך לקח את נתונייך בחשבון ,ובהתחשב בנתונים הקודמים של התגובה שלך לטיפול החליט לתת את המינון הגבוה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות+חששותנעמה10/07/2015
שלום רב,
ווסת אחרונה 6.12.14.
מחר מתחילה שבוע 31 בעזרת השם.
בימים האחרונים אני מלאת פחדים וחששות לגבי ההריון- לפני כשבועיים חגגתי 35 . כל הבדיקות היו תקינות במהלך ההריון והחלטתי לא לבצע מי שפיר. ביצעתי את בדיקת הדם שבודקת כרומוזומים ספיציפיים. (הבדיקה הראתה על סיכון נמוך ורמת דיוק של כמעט 100%).ועדיין...אני מלאת פחדים על כך שאולי מפאת הגיל הייתי צריכה לבצע את דיקור מי השפיר ושחלילה משהו אינו תקין...
לפני כחודש בUS ראו שכמות מי השפיר בגבול העליון והרופא המטפל אמר שזה בסדר ואף ראה תנועות בליעה אצל העובר. אך כמובן שגם נתון זה של ריבוי מי השפיר מלחיץ אותי (ביצעתי 2 המסות סוכר ושתיהן יצאו תקינות) .
אשמח לעצות בעניין זה, כיצד ניתן להקל על המתח והפחדים?
**לגבי הערכת משקל- נקבעה לי לתאריך 15.7, האם זה בסדר או שמוקדם מידיי?
בתקוה לבשורות טובות לכולם/ן,
שבת שלום,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת -NIFT
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/07/2015בחודש האחרון דווחו באינטרנט ממצאים שלהוועדה לגנטיקה של המכללה למיילדות וגניקולוגיה והחברה לרפואה האם ועובר האמריקאי שפרסמה את דעתה על "היתרונות ומגבלות" של בדיקת הדם לזיהוי פגמים כרומוזומלים בעובר באוכלוסיית היולדות הכללית .
מחקרים שנערכו מאז 2012 מצביעים על כך שהרגישות והסגוליות של בדיקת DNA במקרים של סיכון גבוה להפרעה כרומוזומלית אינה מתאימה לאוכלוסיית יולדות הכלליות, הערך המנבא החיובי הוא נמוך יותר בקבוצה הכללית, כי השכיחות של הפרעות כרומוזומליות הינה נמוכה בהרבה. האגודה האמריקאית למיילדות וגניקולוגיה והחברה לרפואה האם והעובר עודדו את המעבדות הגנטיות לדווח על תוצאות עם הערכות סיכון חיוביות(הסתברות החיובית שנתגלתה כאמיתית), כמו גם הערכות סיכון שליליות(הסתברות השלילית אכן שלילית) תוצאות לממצא חיובי שבפועל היו תקינות יכולות לנבוע משליה(מוזאיקה גנטית שילייתית) ממאירות אימהיות; ממקור אמהי -שכפול כרומוזומליות; הריון מרובה, כולל תאום שנספג, שימוש בביציות מתרומה; קרבת דם; והשתלת מח עצם.נושא נוסף הראוי לתשומת לב הוא ששיעור ה-DNA ממקור עוברי חייב להיות יותר מ-4% מכלל החומר במחזור הדם כדי לקבל תוצאות מדויקות, לכן כשלים בקבלת מידע מתרחשים ב 1% עד 8% דבר הגורם ל-23% מהנשים שמקבלות תוצאות לא ברורה לבצע בדיקת מי שפיר חודרנית.מטופלות אלו מפרשות העדר תוצאה ברורה כסימן לכך שהם נמצאים בסיכון גבוה יותר לחריגות כרומוזומליות,ולכן הן בוחרות לבצע לבדיקה פולשנית.
סוזן קלוגמן, MD, מנהל , גנטיקה רבייה, ופרופסור למיילדות וגינקולוגיה קליניות ובריאות אישה במרכז הרפואי מונטיפיורי / אלברט איינשטיין קולג 'לרפואה טוענת שבדיקת הDNA העוברי בבדיקת הדם עלולה לא לזהות באופן מהימן חסרים מינימלים בכרומוזומים ואינה נותנת מענה משביע רצון בהיריונות מרובה עוברים.
הטכנולוגיה גם אינה מבחינה בין nondisjunction סדיר וסידור מחדש לא מאוזן כמקור של טריזומיה. בגלל תרחישים אלה ישנן סכנות הישנות שונות לכן ההבחנה היא חיונית לצורך הייעוץ הגנטי.
בדיקה זו אינה שוללת פגמים בצינור העצבים,לכן דעת הוועדה המייעצת שיש צורך לבצע בדיקת חלבון עוברי ואולטרסאונד בסרום במקביל להערכת סיכונים ע״י הבדיקה.
על היועצים הגנטיים לידע את המטופלות שניתוח ה- DNA העוברי כיום מספר מידע לגבי טיזומיות בכרומוזומים 13, 18 ו -21,וחברות מסוימות מספקות מידע גם לגבי X ו- Y.
ההחלטה להפסיק את הריון מסיבות רפואיות לא צריכה להסתמך רק על ניתוח גנטי של תאים עובריים בדם האם ,הליך האבחון הסופי מצריךבדיקת מי שפיר לפני נקיטת כל צעד.
יתרון עיקרי של בדיקת ה- DNA העוברי מדם האם הינה זיהוי הפרעה כרומוזומלית בקרב קבוצת נשים עם סיכון נמוך לפגם כזה,מצב שאינו מצדיק הליך פולשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות+חששות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2015לקבוצת הנשים בסיכון הבדיקה האופטימלית הינה בדיקת מי שפיר עם צ׳יפ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות ותוצאת קרישיות יתרלוני10/07/2015
שלום,
עשיתי בדיקת קרישיות בעקבות הפלות חוזרות ונשנות, רוב התוצאות יצאו תקינות אך שתיים מהן חרגו מהנורמה. אני לקראת טיפול נוסף אחרי הפסקה שעשיתי, ורוצה להיות שקטה. האם החריגות להלן עלולות להוות גורמים להפלות החוזרות? האם לדעתכם כדאי לבדוק את הנושא לעומק לפני חידוש הטיפולים או שאלה הן תוצאות זניחות? להלן...
PT seconds הטווח הוא 10.2-11.7 והתוצאה יצאה 11.9
FACTOR V111- 8 הטווח הוא 65-165 והתוצאה 191.8
אשמח לתגובתך המושכלת, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפלות חוזרות ותוצאת קרישיות יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/07/2015רמת פקטור 8 גבוהה מעוררת נטייה לקרישיות יתר,לכן עלייך להיוועץ עם הרופא המטפל שלך והמטולוג לגבי המשך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה לגבי קרישיות יתר
לוני13/07/2015הבנתי שיש עוד גורמים ובדיקות נוספות לקרישיות יתר, כמו פרוטאין C ופקטורים נוספים, שלא צויינו בבדיקות שעשיתי, האם מספיק לחזור על הבדיקה FACTOR VIII שצויינה בדיקות וחרגה, או כדאי לבקש בדיקות נוספות שעלולות להצביע על קרישיות יתר? במילים אחרות, אם הבדיקה של פקטור 8 יוצאת תקינה אז אין חשש שבדיקות אחרות יעידו על בעיה בקרישיות יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה לגבי קרישיות יתר - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/07/2015אין קשר בין פקטור 8 לבין הבדיקות האחרות לקרישיות יתר. פקטור 8 תקין אינו שולל בעיית קרישה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה10/07/2015
היי,
אני היום התחלתי את השבוע 7.
לפני כמה ימים נצפה דופק, אך עם שק חלמון מוגדל.
ולכן נקבע לי א.ס נוסף שבועיים לאחר מכן.
היום, התחילו לי קצת הפרשות חומות.
האם זה התחלה של הפלה?
או שאני יכולה להיות עוד אופטימית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר10/07/2015ניתן בהחלט להיות אופטימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה10/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)