מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היסטרוסקופיה לפני החזרהאיילה15/07/2015
שלום רב,
בת 39.5, הליך תרומת ביצית, אנדורמטריוזיס קשה עם הדבקויות קשות באגן (ניתוח עם פתיחת בטן ב- 2006), ורירית דקה מאוד (גם לאחר נטילת הורמונים רבים היא לא יותר מ- 6-7 מ"מ).
כמו כן, לאור נוזל בחצוצרות, עברתי ניתוח ASSURE בחצוצרה אחת ובשנייה צריבת פיה (שכן לא היה ברור מה אורך החצוצרה הנוספת, ועל מנת לשים ASSURE צריך מינימום אורך חצוצרה 4 ממ).
תוצאות היסטרוסקופיה אבחנתית מלפני יומיים-
תעלה - תקין
חלל - תקין
רירית - תקינה.
פיות בחצוצרה - נצפו 5 סלילים של ASSURE בפיה שמאלית, וצריבה פיה ימנית (כלומר הניתוח הצליח).
לאור האמור לעיל, ובהנחה שמדובר בתרומת ביצית, האם יש לי סיכוי להיות בהריון או שעדיף כבר עכשיו לפנות לפונדקאות עם תרומת ביצית ?
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטרוסקופיה לפני החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015מאפיינ רירית הרחם כוללים מלבד העובוי הרצוי גם נתונים מורפולוגים כמו רירית תלת שכבתית וגם תנגודת נמוכה לזרימת הדם באזור-הערכתי שאם הנותנים הגבוליים של עובי רירית הרחם שלך ובהנחה ששאר הממצאים תקינים בהחלט יש לך סיכוי להשתרשדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה לפני החזרה
איילה15/07/2015פרופסור אשכנזי שלום,
תודה על התייחסותך.
הרירית היא תלת (לפי מה שהרופא אמר), וכל הממצאים - הם מה שפרטתי בהתייחסותי הקודמת.
לכן, אודה להבהרתך מה משמעות "שאר הממצאים תקינים" ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקליאת15/07/2015
ד"ר בוקר טוב
לאיזה מס' זקיק צריך להגיע על מנת שיהיה ביוץ והריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/201518-23 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור אשכנזי המלךמיקה14/07/2015
התייעצתי כאן הרבה הרבה בתקופה של הטיפולים. הרופאים הכי מדהימים כאן והפורום הרציני והמצויין ביותר שיש!
אבל לא יכולה לשכוח בחיים את המענה שקיבלתי מפרופסור אשכנזי המדהים.
הייתי אחרי החזרת בלסטוציסטים מוקפאים והם הפשירו ממש על הפנים.
חזרתי מההחזרה וכתבתי כאן עצובה ובלי תקווה.
פרופ אשכנזי כתב לי שהעוברים יכולים להחזיר לעצמם את התאים האבודים ושהם יעשו את זה ברחם ובתנאים הנוחים שם.
וזה מה שקרה!!!!!! נקלטתי עם תאומות מדהימות שכבר נולדו ועוד מעט חוגגות יומולדת שנה ??
תודה לך פרופסור אשכנזי. אתה מדהים ומרגיע וכל הרופאים כאן פשוט מהממים ופרופסור בידר שהצחיק אותי המון. תשמרו על ההומור ותמשיכו לסייע לנו ולעזור לנו לעבור את התקופה הזו בשפיות.
תודההההההה!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופסור אשכנזי המלך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015תודה וברכות על המילים החמות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אנדומטריןאורית14/07/2015
שבוע ויום אחרי הזרעה וחמישה ימים עם נרות אנדומטרין כבר שלושה ימים עם התכווצויות ולחצים בבטן התחתונה האם זה תופעות לוואי של נרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נרות אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים בהריון ודימו בעת ניגוב הצואהפיל14/07/2015
מצטערת מראש על השאלה, מאז טיפולי ההפריה יצאו לי טחורים ושהייתה לי עצירות הם היו מדממים בעת יציאות בקטנה..כמובן שטיפלתי בזה בזמנו. עכשיו אני בהריון שבוע 15 והתחלתי לטעול כדורי ברזל פריפול וכבר שבועיים היציאות קשות ויש ימים שלא מצליחה להכנס לשירותים, היום נכנסתי לשירותים ושוב היה קשה לי בעת היציאה וקצת לחצתי, שניגבתי את הצואה היא יצאה עם דם. בהתחלה נבהלתי אז ישר בדקתי את הנרתיק שהיה נקי עם הפרשות טיבעיות.. אז הנחתי שזה מהטחורים. האם התופעה נפוצה? הבטן עדיין כואבת כי אני לא מרגישה שהתרוקנתי... מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טחורים בהריון ודימו בעת ניגוב הצואה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015למרבה הצער קיומם של טחורים או החמרה במצב של טחורים קיימים הינו שכיח בהיריון,עם תופעות של דמם מהסוג שתואר,אין לכך כל השפעה על ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לך בחום
שלי15/07/2015לאחר הפריה, הריון ולידה שכללו טחורים ציקים ביותר.. ממליצה לך על טיפול בדרך הבאה:
לריכוך ויציאה קלה:
3 שזיפים מושרים במים חמים לשעה שעתיים- כאשר מתנפחים לשתות את המים ,ואת השזיפים לאכול
לשלב עם פגלקס בטעם טבעי הכי טוב מותר בהריון, כף בכוס מים לפני השינה.
עושה פלאות.
חשוב לשטוף את אזור אחרי כל יציאה.
לטיפול בטחורים הקיימים ממליצה לקנות בכ 300 שקלים מחברת שמן טוב שבצפת - קרם לטחורים טבעי והיחידי שהשתמשתי בהריון עשוי מדונג של דבורים, אחרי שבוע פשוט פלאים, ואז יורדים לפעם בשבוע ובכלל שכחתי שיש לי טחורים.. הכי חשוב לדאוג שלא תהיה עצירות כך הכל יעבור..
מבטיחה לך הצלחה בטוחה במידה ותעשי בדיוק כמוני!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממליצה לך בחום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2015נראה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה אחורית וקדמיתתרצה14/07/2015
שלום רב
שבוע 22,סקירת מערכות בשבוע 16-הראתה שילמה אחורית.
היום ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת-הרופא אמר שניתן לקרוא לשיליה גם קדמית.
מה הכוונה?האם זה אומר שזה בדרך לשליית פתח?
מה עליי לעשות על מנת להחזירה להיות רק אחורית?
האם להימנע ממאמץ/יחסי מין יכול לעזור?
אשמח לתגובה בהקדם.
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה מודאגת
תרצה15/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה מודאגת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015אין כל מקום לדאגה ,במרחב התלת מימדי של הרחם השילייה משתרעת בחלקה בקיר הקדמי ובחלקה בקיר האחורי,אין מדובר בשיליית פתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםליאת14/07/2015
ד"ר שלום יום
יום ה-15 לווסת
FSH 4.8
E2 960
PROGESTERONE 1
LH 11.8
מעקב זקיקים באולטרסאוטנד:
זקיק 15 מ"מ , רירית רחם 6.7
מתי עלול להיות ביוץ? ומתי לחזור על בדיקות דם ואולטרסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לכם עם תענו לי
ליאת15/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
ליאת15/07/2015פרופ' שלום
תודה על תשובתך , כלומר ביוץ יהיה לפחות עוד יומיים , שלושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקות דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015בעוד יומיים שלושה,יש לבצע ביקורת חוזרת בעוד יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הביוץ?מורי14/07/2015
שלום
בדיקת דם מ9.7
E2 277
פרוגסטרון 1.36
LH 4.6
ב.דם 12.7
E2 415
פרוגסטרון 1.69
LH3.6
ב.דם מהיום
E2 753
פרוגסטרון1.65
LH5
זקיק21
מתי צפוי הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה חייבת תשובה דחוף
מרב14/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מרב14/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתי הביוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015תוך יום יומיים,בצעי עוד בדיקה מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ אשכנזי שלום
מורי16/07/2015בהמשך להמלצתך עשיתי בדיקה היום
התוצאות E2785
פרוגסטרון 4.49
LH 23.5
אני מבינה שהיה ביוץ
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ אשכנזי שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/07/2015הביוץ אמור להתרחש בטווח של 24-28 שעות מהבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהלילך14/07/2015
היי, לבעלי היה וריקוצלה שגרמה למצב של תאי זרע בודדים והוא עשה ניתוח ששיפר ממש מעט את הנתונים אבל הוריקוצלה עדיין נשארה לכן המליצו לנו לעשות צינתור באשכים, 3 חודשים לאחר הצינתור הבדיקה הראתה שהוריקוצלה השתפרה משמעותית ואחוז התאי זרע עלה מבודדים ל11 מיליון.
כיוון שלא הצלחתי לעלות על הביוץ בבדיקות הביתיות ולאחר בדיקה אצל גניקולוג נאמר לי שככל הנראה יש לי שחלות פוליציטיות.
שאלתי היא האם ניתן לעשות הזרעה במצב כזה שלי ושלו?
מה סיכויי ההצלחה במצב כזה או שבכלל עדיף לגשת לivf ?
אשמח למענה
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015אם שאת המדדים של בדיקת הזרע תקינים בהחלט יש מקום לשקול טיפול משולב בהשראת ביוץ עם הזרעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/07/2015ניתן לעשות הזרעה לנשים עם שחלות פוליציסטיות גם אם אינן מבייצות באופן מסודר. אם מעקב ביוץ לא יאתר ביוץ כלל, ניתן יהיה לתת לך תרופות להשראת ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאי זרע
זרע נמוך20/07/2015האם עם נתונים כמו 11 מיליון תאי זרע ניתן להכנס להריון ספונטני או רק בעזרת הזרעה \ivf?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תאי זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/07/2015האפשרות להיריון ספונטני תמיד קיימת ,יחד עם זאת מדד זה מצביע על הצורך לשפר את ביטוי הזרע וסיכויו להפרות באמצעות הזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץיעוץ14/07/2015
סליחה על הפאניקה אבל אחרי החזרה האם מותר לי לצייר בצבעים אקריליים ולשאוף אותם לזמן ממושך. אני שואלת כי לא רשום עליהם לא רעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/07/2015מותר לצייר בצבעים אקרילים, רצוי לא לשאוף את האדים לזמן ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
יעוץ15/07/2015גם אם אין להם כ"כ ריח והחדר מאוורר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יעוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015למיטב ידיעתי צבעים אקרילים אינם רעילים ואינם מהווים סכנה להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון??ויקי14/07/2015
שלום רב, הביוץ שלי היה לפני 9 ימים בערך ואני מרגישה כמו כאבי מחזור מדי פעם שבאים והולכים לא באופן סדיר. המחזור אמור להיות ב21.7. יכול להיות שזה הריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/07/2015כאבים בשלב זה לא מעידים על הריון. מומלץ להמתין לבדיקת בטא בדם כשבועיים לאחר הביוץ.
הריון?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015אין בנתונים הקליניים כל ערך מוסף שיכול הצביע על כניסה להיריון או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בטאקרן14/07/2015
יום 12 להחזרה(להחזרה 2 עוברים אחרי pgd )בטא 195, יום 15 להחזרה 314, יום 17 להחזרה 518, פרוגסטרון 75.
האם נשמע תקין?
כיתד מחשבים שבועות הריון?
שבועיים אחורה מיום השאיבה? מיום ההחזרה? מהמחזור?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בטא - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר14/07/2015רמות הבטא מתאימות לשבוע ההריון שלך. הוסת האחרונה היא שבועיים לפני שאיבת הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליחני14/07/2015
בפרופיל הורמונלי הערכים היו FSH 7.9 והE2 232 יש לציין שאין ציסטה על כן רציתי להבין מה המשמעות של הE2 הגבוה האם זה שייך לPCO והאם יש לזה טיפול ספציפי או שזה חלק ממערכת הורמונלית משובשת יש לציין ששאר התוצאות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ שוב
חני14/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ שוב שאילה מסובכת?
שלומי14/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיץ שוב שאילה מסובכת? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015אין לכך כל משמעות בשלב זה במיוחד שבדיקת ה-FSH תקינה,אין הדבר מעיד על קיומן של שחלות פוליציסטיות,יתכן ומדובר בשריד פעילות שחלתית של המחזור האחרון שטרם התאפסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםליאת14/07/2015
ד"ר שלום
יש לי שאלות
1. הבנתי שצילום רחם עם יוד בודק עם החצו7צרות סתומות (לאחר ניתוח קיסרי וגם הידבקויות.
במידה ויש הידבקויות וחצוצרות סתומות איך מטפלים בזה?
2. האם היוד מנקה את איזור הרחם וזה מגביר את הסיכוי להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/07/2015צילום רחם מאפשר לראות חלל הרחם תקין ואת המעבר בחצוצרותה והפיזור באגן. אם קיימות הדבקויות עדינות, ההזרקה של החומר עצמו לחלל הרחם יכולה להביא לפתיחה שלהן.היוד עצמו אינו גורם לפתיחת החצוצרות אלא הלחץ של הנוזל המוזרק.
במקרים של הדבקות קשה יותר, ניתן לנסות צנטור של החצוצרות - פתיחה מכוונת של ההדבקויות בזמן צילום הרחם או הסטרוסקופיה.
במחזר שבו בוצע הצילום יש דיווחים על עליה באחוז ההריונות, כנראה משנית לפתיחה של הדבקויות עדינות בעקבות הזרקת הנוזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015בראש ובראשונה יש לטפל בהידבקויות ברחם באמצעות היסטרוסקופיה ניתוחית,אם החסימה של החצוצרות הינה באזור המעבר מהרחם לחצוצרה,אין צורך בטיפול נוסף,לעומת זאת אם החסימה הינה בחלק המרוחק של החצוצרה הגורם להצטברות נוזלים בחצוצרה,יש לבצע כריתת חצוצרות היות ומצב כזה מפחית את סיכויי ההשתרשות ב-50%,ואף עלול לגרום להפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשכנזי צודק במאה אחוז, לי זה קרה
פיל15/07/2015ובגלל שלא כרתתי סתם עברתי טיפולים כושלים. אחרי הניתוח נקלטתי להריון.. בעזרת השם אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץ ואסטרופםשירה14/07/2015
האם הגיוני שיש כאבי ביוץ בזמן נטילת אסטרופם בסבב של מוקפאים לפני החזרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ביוץ ואסטרופם - תגובה
פרופ` דוד בידר14/07/2015יכול להיות ביוץ תחת אסטרופם לכן יש לבדוק רמות פרוגסטרון לפני החזרה.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)