מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לפני טיפולtimi14/07/2015
שלום בעלת שחלות פוליציסטיות. אחרי טיפול ראשון באיקקלומין ( בקיום יחסי מין) הבדיקות מראות: רירית 4.5 ללא נוזל. שחלה שמאלית זקיק 18 מ"מ וזקיק 16מ"מ. בדיקות דם: estradiol e2 1477; progesterone 2.5.לאחר הביוץ וקבלת המחזור חזרתי לרופא פוריות אמר שהרירית דקה מדי ונתן לי טיפול חדש: הזרעות וזריקות של 50 מ"ל גונל במשך חמישה ימים ממה שקראתי יש סיכון גבוה לגירוי יתר שחלתי בגלל השחלות פוליציסטיות ואני מאוד חוששת . שאלתי היא האם הטיפול שנתן לי הוא המומלץ ביותר או שיש טיפול אחר לפני שאני מתחילה עם הזרקות ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות לפני טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015הטיפול שהוצע לך הינו פתרון מצוין,כמובן הרופא ינהל מעקב קפדני על מנת למנוע תגובת יתר,חזקה על הרופא שלך שהינו מנוסה ועם נסיון מתאים לנהל מקרה כמו שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהדידי14/07/2015
שבועיים בדיוק לאחר החזרת עוברים. תוצאות מהיום: E2-264, פרוגסטרון 35.5 בטא 6. אין טעם להמשיך עם התמיכה, נכון? אין הריון בוודאות, נכון? תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר14/07/2015אין הריון ממש ,אך הבטא 6 היא בעייתית ויש לחזור על הבדיקה ואם היא יוצאת נמוך מ 5 אז להפסיק הכל.
גם בלי תמיכה אם היה הריון הוא היה מחזיק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבועות וקשיי נשימההילה14/07/2015
בוקר טוב,
עשיתי החזרה של עוברים מוקפאים ב1/7/15 בתאריך ה13/7/15 עשיתי בדיקת דם ויצא 86. אייך אני מחשבת איזה שבוע אני ויש לי קשיי נשימה זה קשור להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חישוב שבועות וקשיי נשימה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015הינך בשבוע 4 להיריון,בהחלט ישנו קשר אפשרי בין קשיי הנשימה שלך וההיריון-הורמון הפרוגסטרון שעלה בעקבות ההיריון והתמיכה המסיבית שאת מקבלת מרפים את השרירים הלוקחים חלק בנשימה ומכאן הקושי האפשרי,בכל מקרה רצוי גם להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-
הילה14/07/2015האמת שאני לוקחת נרות אוטרגסטן דרך הפה והיו לי בשבוע שעבר הפרשות חומות אז החליטו לתת לי מיום ראשון השבוע גם גסטון יום כן יום לא 2 אסטרופם ביום זה לא יותר מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015גם גסטון זה תכשיר פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה בהריוןנטשה14/07/2015
שלום,
זה הריון ראשון שלי אני חוששת שלא יהיו לי סימני מתיחה..
מאיזה שבוע צריך לשים משחה על הבטן כדי למנוע את הסימנים, ועל איזה משחה מומלץ שלא מזיקה לעובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימני מתיחה בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015סימני המתיחה עלולים להופיע בטרימסטר השלישי של ההיריון,לטעמי מריחה של שמן תינוקות על הבטן עשויה לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre:
נטשה15/07/2015תודה.
שמעתי גם שאפשר למרוח שמן זית?... חח
ומה לגבי קרם ה-crema ראיתי שרשום שם שזה היפואלרגני וחומציות P/H שמתאימה לעור.. זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
re: - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015אין בעיה גם עם שמן זית,באשר לתכשיר השני עלייך לברר אם הוא בטוח בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליידי פיצפון
שלי16/07/2015היי, אני אני אחרי לידה השתמשתי כל ההריון בליידי פיצפון מהסופר פארם, כל בוקר וכל ערב וכמה שיותר, אין לי סימן אחד אפילו, אבל תמיד לקחת בחשבון שיש גם גורמים גנטיים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהליאת14/07/2015
ד"ר בוקר טוב
מה ההבדל ביו הזרעה עם הורמונים כאשר הזרע תקין לבין הזרקת הורמונים ללא הזרעה כאשר הזרע תקין? האם זה אותם סיכויים להרות או שבהשבחת הזרע לפני הזרעה מגדיל את הסיכוי להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015הזרעה במועד הביוץ מגדילה את הסיכוי להרות גם במקרים של זרע תקין כמו במקרים של אי פריון על רקע בלתי מוסבר-להלן המאמר:
Cochrane Database Syst Rev. 2012 Sep 12;9:CD001838. doi: 10.1002/14651858.CD001838.pub4.
Intra-uterine insemination for unexplained subfertility.
Veltman-Verhulst SM1, Cohlen BJ, Hughes E, Heineman MJ.
Author information
• 1University Medical Center Utrecht, Department of Reproductive Medicine and Gynecology, Utrecht, Netherlands.
Abstract
BACKGROUND: Intra-uterine insemination (IUI) is a widely used fertility treatment for couples with unexplained subfertility. Although IUI is less invasive and less expensive than in vitro fertilisation (IVF), the safety of IUI in combination with ovarian hyperstimulation (OH) is debated. The main concern about IUI treatment with OH is the increase in multiple pregnancy rate.OBJECTIVES: To determine whether, for couples with unexplained subfertility, IUI improves the live birth rate compared with timed intercourse (TI), both with and without ovarian hyperstimulation (OH).
3.44).AUTHORS' CONCLUSIONS: There is evidence that IUI with OH increases the live birth rate compared to IUI alone. The likelihood of pregnancy was also increased for treatment with IUI compared to TI in stimulated cycles. One adequately powered multicentre trial showed no evidence of effect of IUI in natural cycles compared with expectant management. There is insufficient data on multiple pregnancies and other adverse events for treatment with OH. Therefore couples should be fully informed about the risks of IUI and OH as well as alternative treatment options.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
ליאת14/07/2015פרופ' שלום
תודה על תשובתך
כלומר הזרעה עם הורמונים מגדילה את הסיכויים יותר מנסיון להרות לבד עם הורמונים? ועם כן זה בגלל ההשבחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015אכן כך,מלבד השראת הביוץ המגדילה את הפוטנציאל להיריון ,ההשבחה וההזרעה במועד הביוץ עם זרע מושבח המוזרק לאתר ההפריה בתיזמון האידיאלי מספקים תנאים טובים יותר להשגת היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה על בסיס הורמונלישירה14/07/2015
שלום ותודה מראש על המענה.
האם מומלץ לנוח לאחר החזרה או שניתן לחזור לעבודה משרדית ? בנוסף, לגבי הרמה של תינוק בן שנה, האם להשתדל שלא ? למשך כמה ימים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה על בסיס הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015אין כל בעיה עם הפעילויות שציינת לאחר החזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אפשר מיד לאחר החזרה מבית החולים
vika14/07/2015ללכת לעבודה? (גם משרדית, רוב היום יושבת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז אפשר מיד לאחר החזרה מבית החולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי. בדר"כ אני מקבלת הוראה לנוח
vika14/07/2015באותו יום מנוחה מוחלטת ולקום רק לשתיה ואוכל. יום למחרת עדיין לנוח אבל לא חייב מיטה
וביום שלישי לחזור לפעילות רגילה.
האם דווקא המנוחה יכולה להפריע להשתרשות עוברים? כי שנחים זרימת דם בגוף לא טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבנתי. בדר"כ אני מקבלת הוראה לנוח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2015המנוחה לא תועיל ולא תזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהילנה14/07/2015
שלום רב..
יש לי בעיה מכאנית ואני עושה החזרת עוברים הטריים לא ניקלטו ..
העוברים יפים ..
אני בת 28 אין בעיה אחרת חוץ ממכאנית...בעברי היה הריון ועברתי הפלה יזומה, ולפני כמה חודשים היה לי הריון מחוץ לרחם.
כמה עוברים מוקפאים להחזיר 2, או 3 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דילמה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015הייתי שוקל להחזיר שני עוברים מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןליאת14/07/2015
ד"ר שלום
הריון ראשון היה בהזרעה עם קלקסן לפני ביוץ עקב בעיית קרישה והפלות בשבוע 5.
מנסה להרות באופן טבעי הרופא המטפל אמר לי שרק לאחר הביוץ ניתן להזריק בנסיון להרות טבעי והסיבה שבהריון הקודם הזרקתי לפני זה בגלל ההורמונים
מה ההבדל עם קלקסן והורמונים לפני ביוץ להזרקת קלקסן בנסיון להרות טבעי רק לאחר ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קלקסן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015אין כל בעיה עם נטילת קליקסן לאחר הביוץ,במיוחד שעקב המחזור הטבעי את נחשפת פחות להורמונים העלולים להגביר את קרישיות הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רחםליאת13/07/2015
ד"ר שלום
האם בדיקת רחם עם יוד רצוי שתתבצע אצל רופא מומחה? ומה מטרת הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר14/07/2015זה צילום רחם וצריך לעשות זה שיודע לעשות.
הרופא שממליץ על הצילום צריך להחליט האם הוא עושה או הוא שולח אותך למישהוא שיודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית ואמינותהשוקו13/07/2015
חודש שעבר קיבלתי מחזור ב4 לחודש
החודש 13 לחודש ןאין מחזור...
כאבי בטן שכל רגע מגיע אבל.... לא מכיע.
עשיתי בדיקה ביתית התשובה שלילית
האם היא אמינה ? או שבעיות מחזור מתחילות? , אני באוגוסט 40
כמה יש אמינות בבדיקות הביתיות .. במרחק כזה היה אמור לזהות הריון אם היה לא ??
(מפחדת לא משהו שרוצה בסיטואציה הזו(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה ביתית ואמינותה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015אם מדובר באיחור אמיתי הנובע מהיריון הבדיקה הביתית אמורה לגלות זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות במחזור ?
שוקו14/07/2015האם יכול להיות שהגיל 40 מתחיל בעיות במחזור ? ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת מחזור אחרי הזרעהסיון13/07/2015
שלום רב,
לפני כ- 15 ימים עברתי הזרעה על בסיס ביוץ טבעי עם אוביטרל. אתמול ביצעתי בדיקת דם ותוצאתה שלילית. יחד עם זאת, עדיין לא קיבלתי מחזור.
אציין ששלושה שבועות לפני ההזרעה עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת שארית.
האם ייתכן קשר? מה הסיבה לאי הופעת המחזור? האם עליי להיבדק?
בתודה מראש על ההתיחסות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי הופעת מחזור אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015המתיני עוד מספר ימים אם לא תקבלי יהיה צורך להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירלילך13/07/2015
הי. בת 40.בנזוגי בן 42. שנינו עשינו בדיקות גנטיות והכל תקין..האם אני צריכה לבצע בדיקת מי שפיר ?או שבדיקת דם אינפנטי מחליפה את המי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת מי שפיר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015בהיותך בגיל 40 את מצויה בקבוצת סיכון,לכן הבדיקה האופטימלית הינה בדיקת מי שפיר עם ביצוע של צ'יפ גנטי,כל אלטרנטיבה אינה מספקת מענה שווה ערך לבדיקת מי השפיר
בדיקת מי שפיר - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2015בחודש האחרון דווחו באינטרנט ממצאים שלהוועדה לגנטיקה של המכללה למיילדות וגניקולוגיה והחברה לרפואה האם ועובר האמריקאי שפרסמה את דעתה על "היתרונות ומגבלות" של בדיקת הדם לזיהוי פגמים כרומוזומלים בעובר באוכלוסיית היולדות הכללית .
מחקרים שנערכו מאז 2012 מצביעים על כך שהרגישות והסגוליות של בדיקת DNA במקרים של סיכון גבוה להפרעה כרומוזומלית אינה מתאימה לאוכלוסיית יולדות הכלליות, הערך המנבא החיובי הוא נמוך יותר בקבוצה הכללית, כי השכיחות של הפרעות כרומוזומליות הינה נמוכה בהרבה. האגודה האמריקאית למיילדות וגניקולוגיה והחברה לרפואה האם והעובר עודדו את המעבדות הגנטיות לדווח על תוצאות עם הערכות סיכון חיוביות(הסתברות החיובית שנתגלתה כאמיתית), כמו גם הערכות סיכון שליליות(הסתברות השלילית אכן שלילית) תוצאות לממצא חיובי שבפועל היו תקינות יכולות לנבוע משליה(מוזאיקה גנטית שילייתית) ממאירות אימהיות; ממקור אמהי -שכפול כרומוזומליות; הריון מרובה, כולל תאום שנספג, שימוש בביציות מתרומה; קרבת דם; והשתלת מח עצם.נושא נוסף הראוי לתשומת לב הוא ששיעור ה-DNA ממקור עוברי חייב להיות יותר מ-4% מכלל החומר במחזור הדם כדי לקבל תוצאות מדויקות, לכן כשלים בקבלת מידע מתרחשים ב 1% עד 8% דבר הגורם ל-23% מהנשים שמקבלות תוצאות לא ברורה לבצע בדיקת מי שפיר חודרנית.מטופלות אלו מפרשות העדר תוצאה ברורה כסימן לכך שהם נמצאים בסיכון גבוה יותר לחריגות כרומוזומליות,ולכן הן בוחרות לבצע לבדיקה פולשנית.
סוזן קלוגמן, MD, מנהל , גנטיקה רבייה, ופרופסור למיילדות וגינקולוגיה קליניות ובריאות אישה במרכז הרפואי מונטיפיורי / אלברט איינשטיין קולג 'לרפואה טוענת שבדיקת הDNA העוברי בבדיקת הדם עלולה לא לזהות באופן מהימן חסרים מינימלים בכרומוזומים ואינה נותנת מענה משביע רצון בהיריונות מרובה עוברים.
הטכנולוגיה גם אינה מבחינה בין nondisjunction סדיר וסידור מחדש לא מאוזן כמקור של טריזומיה. בגלל תרחישים אלה ישנן סכנות הישנות שונות לכן ההבחנה היא חיונית לצורך הייעוץ הגנטי.
בדיקה זו אינה שוללת פגמים בצינור העצבים,לכן דעת הוועדה המייעצת שיש צורך לבצע בדיקת חלבון עוברי ואולטרסאונד בסרום במקביל להערכת סיכונים ע״י הבדיקה.
על היועצים הגנטיים לידע את המטופלות שניתוח ה- DNA העוברי כיום מספר מידע לגבי טיזומיות בכרומוזומים 13, 18 ו -21,וחברות מסוימות מספקות מידע גם לגבי X ו- Y.
ההחלטה להפסיק את הריון מסיבות רפואיות לא צריכה להסתמך רק על ניתוח גנטי של תאים עובריים בדם האם ,הליך האבחון הסופי מצריךבדיקת מי שפיר לפני נקיטת כל צעד.
יתרון עיקרי של בדיקת ה- DNA העוברי מדם האם הינה זיהוי הפרעה כרומוזומלית בקרב קבוצת נשים עם סיכון נמוך לפגם כזה,מצב שאינו מצדיק הליך פולשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הזרעהאני13/07/2015
קיבלתי וסת לאחר הזרעה שעברתי .שכללה גם מתן הורמונים גונל אף.
שמתי לב להימצאותם של גרגרים בדימום.האם הדבר מעיד על הריון שלא התפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר הזרעה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/07/2015אין מדובר בהריון שלא התפתח. בהצלחה במחזור הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהיערה13/07/2015
שלום רב,
אני בת 33,
לאחר בירור מקיף בנושא הפוריות שעשינו לאחרונה (בעקבות כשנה של נסיונות להרות) נמצא כי הבעיה המרכזית היא ככל הנראה בחסימת החצוצרות - כאשר בצילום הודגם פיזור מוגבל בצד אחד וכלל לא בצד השני.
הבירור כלל גם בדיקת amh בה התקבל ערך 2.26, פרופיל הורמונלי שנמצא כתקין לחלוטין בכל הפרמטרים וכך גם לגבי בדיקות הזרע, ביוץ ויתר הבירורים.
השאלה העיקרית העומדת בפנינו היא בין מעבר ל-IVF לבין בדיקה מתקדמת יותר של החצוצרותובמידת האפשר נסיון לבצע פתיחה של החסימות . (צילום חוזר, ויתכן צנתור/לפרוסקופיה).
האם מבחינת הגיל ותוצאות בדיקת הרזרבה השחלתית יש בהילות להתחיל בהפריות או שניתן להקצות זמן לבדיקה מעמיקה יותר (ובתקווה פתרון..) של החסימות?
אשמח לדעתכם נוכח הנתונים.
אנחנו בדילמה, אודה מאד לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/07/2015לעבור לטיפולי הפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לפרט?
דגנית13/07/2015תודה פרופסור בידר
האם תוכל להסביר מדוע לא לנסות כלל טיפול נוסף בחצוצרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לפרט? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/07/2015במצבך , להתחיל טיפול בפתיחת חצוצרות , שהיה נהוג בעבר וכמעט לא קיים היום , יכולים להביא לבזבוז זמן עקב גילך.
איכות הביציות יורד מגיל 35.
פתיחת חצוצרות היא פעולה חודרנית ויכולה לגרום לזיהום. אחר כך צריך להסות להרות, והסיכויים קטנים.
בדיוק בשביל זה נועד הטיפול בהפריה חוץ גופית שיתן לך מירב הסיכויים.
רוב הסיכויים שלאחר ניסיונות של פתיחת חצוצרות , תגיעי לטיפולי הפריה.
לכן , עקב גילך וסיפור העבר שלך , לא כדאי לבזבז זמן יקר ויש לפנות לטיפולי הפריה כל עוד השחלות הן טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעוץ13/07/2015
סליחה על השאלה- 3 ימים אחרי החזרה, עקב עצירות קשה האם מותר להפעיל שרירי בטן וללחוץ חזק בשירותים. האם זה לא יגרום להם להיפלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר13/07/2015במידה והיתה השרשה תקינה העובר נצמד לרירית הרחם ולא יתנתק ממנה גם בהפעלה של שרירי הרחם.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)