מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מפחדת לשמוח....אני :)05/04/2015
עברתי החזרת עובר מוקפא בן 5 ימים ב- 24.3 ולקחתי אוביטרל כתמיכה ביום של ההחזרה וב- 27.3 לקחתי עוד אחד. היום ביצעתי בדיקת בטא שיצאה חיובית 146 אבל אני חוששת שזה שאריות מהאוביטרל כי עברו רק 9 ימים מאז שהזרקתי את האוביטרל השני. יש מצב שהתוצאה מוטעית בגלל האוביטרל או שזה נראה הריון? התוצאה תקינה? יש לציין שהיום אני ביום ה-12 לאחר ההחזרה.
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת לשמוח.... - תגובה
פרופ` דוד בידר05/04/2015זה לא מהאוביטרל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא אחרי פרגנילסיגל05/04/2015
היי
עברתי החזרת עוברים ב- 25/3 ואמורה לעשות בדיקת בטא ביום שלישי הקרוב.
הסקרנות הרגה אותי ועשיתי כבר היום.... הבעיה היא שביום שישי קיבלתי זריקת פרגניל - חצי אמפולה (כלומר: 2500). יצא לי פרוגסטרון גדול מ-190, אסטרדיול 983 ובטא 35.
האם יש סיכוי להיריון או שזה בגלל הפרגיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בטא אחרי פרגניל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2015בהחלט יתכן שהתוצאה מושפעת מזריקת הפריגניל ויוצרת מצג מטעה של היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עמומיםDINA05/04/2015
זה סביר שבשבוע 6 יש כאבי בטן עמומים (כמו של מחזור אבל לא חזקים במיוחד)?
או שמסמל על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן עמומים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2015בהחלט סביר ושכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלנה05/04/2015
שלום.. כשהבטא תתאפס אחרי חוץ רחמי תוך כמה זמן יגיע המחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2015לאחר התאפסות הביטה המחזור עשוי להגיע בד״כ תוך 4-5 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית מורפולוגיהנעמה05/04/2015
הי.
עשיתי ivf אחד במסגרתו נוצרו 9 עוברים באיכות טובה. לאחר כמה החזרות, הריון כימי אחד. לפני ivf שני., לבעלי בעיית מורפולוגיה והשאלה שלי האם כדאי ללכת לבר טוב או שפשוט ליצור עוברים נוספים ולנסות שוב. האם זה שהעו לי עוברים טובים מעיד על כך שהתגברנו על בעית הזרע או שכדאי למיין אותו. לי היו 18 ביציות בשחות שמתוכן הופרו 9, כנראה בשל בעיית הזרע. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעית מורפולוגיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2015מתקבל הרושם שבשלב אין צורך במיון תאי הזרע מעבר לבחירה שנעשתה במעבדת ה-IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהנעמה05/04/2015
היי, הוחזרן שלושה עוברים מוקפאים ביום שלוש. לאחר שנים עשר יום, בטא 11. האם בהכרח הריון כימי או שיש עוד סיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא נמוכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/04/2015מתקבל הרושם שמדובר בהיריון כימי,אם כי כדאי לחזור על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעבור 72שעות...
נעמה06/04/2015שלום,
72 שעות לאחר הבטא ה 11, הבטא 49. האם ייתכן שזה לא כימי? יש עוד תקווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כעבור 72שעות... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/04/2015אין ברירה אלא להמשיך במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל...
נעמה07/04/2015מהניסיון הרב שלך, היו מקרים שהתחילו עם בטא כזו נמוכה והסתיימו בהריון? זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן אבל... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/04/2015באופן נדיר גם זה קרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות צלסטוןאנונימית04/04/2015
היי חג שמח, רציתי לשאול.
אני בהריון שלישייה שבוע 22
מאיזה שבוע נהוג לתת זריקות צלסטון? האם זה מתן תוך שרירי? והיכן מקבלים בדרך כלל את הזריקות האלו? (בית חולים או קופת חולים)
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות צלסטון - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/04/2015צלסטון ניתן אחרי שבוע 24, כמקרים של צירים מוקדמים וסכנה של לידה מוקדמת בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל..
אנונימית07/04/2015הרופא שלי אמר לי היום שייתנו לי זריקות צלסטון בשבוע 26 כי מן הסתם תהיה לידה מוקדמת וצריך להיערך בהתאם כי זה שלישייה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל.. - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר07/04/2015אנחנו בדרך כלל לא ממליצים על מתן צלסטון אלא אם יש סיכון ללידה מוקדמת (צירים מוקדמים, פתיחה או מחיקה של צוואר הרחם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5+5מיקה04/04/2015
היתה לי הפרשה חומה מאוד מינימלית.. תקין?
(כשנצפה שק הריון ראו דימום/נוזל ברחם 15/24 מ"מ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 5+5 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2015יש לבצע ביקורת עוד מספר ימים ולזהות דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהליה04/04/2015
חג שמח
שאיבה היתה בערב פסח 3.4 החזרה ביום שני בה׳ 6.4
עפ מה מחליטים האפ להחזיר עובר בין יומיים או שלושה?
אם ההחזרה תתבצע ב6.4 מתי עושים בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2015ההחלטה להריץ את העוברים יום נוסף נובעת מהרצון לבחור את העוברים האכותיים ביותר מבין העוברים,ולפי אוצו קו מחשבה לעיתים נעשית החזרה אפילו בימים 5-6 למחזור לבחירת עוברים בשלים הקרויים בחסטוציסטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז שאלה נוספת
ליה04/04/2015אם השאיבה היתה ב3.4 יום שישי
והחזרה תתבצע ביום שני6.4 , זה נחשב עובר בן שלושה ימים? כמה תאים אמורים להיות לו על מנת שהוא יחשב לאיכותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2015עובר איכותי ביום 3צריך להיות בן 7-8 תאים שבים ללא שברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסח שמח רופאים יקרים..אני03/04/2015
אלף תודות על העזרה שלכם לכל הבנות...
מבטיחה לבוא להגיד תודה אישית ברגע שיהיה תינוק בידיים .
כי אתם לא פחות חשובים מהרופא שלי ...בזכותכם עלינו על בעיה שאוליי הפתרון שלה יבטיח לי הפעם תינוק בזמן הנכון .2100* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פסח שמח רופאים יקרים.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2015שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסח שמח רופאים יקרים.. - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/04/2015כיף לשמוע את המילים החמות שלך. בשם שלושתנו, מאחלת לכל בנות הפורום הריון ולידה בקרוב. בהצלחה לכולכן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ואסטרופם בכל יוםאני :)03/04/2015
יש לי שאלה... עברתי יום שלישי שבוע שעבר ב24.3 החזרת בלסטוציסט מוקפא ומאז אני לוקחת כל יום שניים אסטרופם ו3 נרות של אנדומטרין וקיבלתי בנוסף אוביטרל כתמיכה באותו יום של ההחזרה ו3 ימים אחרי עוד אחד. אני אמורה לעשות בדיקת בטא יום ראשון הקרוב 12 יום אחרי בע"ה ורציתי לדעת אם לא אני לא מקבלת מחזור עד אז זה מעיד על הריון או שהתמיכה שאני לוקחת יכולה לגרום לעיכוב של מחזור ודי להטעות? אשמח לתשובה. תודה מראש וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין ואסטרופם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר03/04/2015התמיכה שאת מקבלת בהחלט יכולה לגרום לעיכוב המחזור. עם זאת, חשוב להיות אופטימיים לגבי הריון. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועותחסוי03/04/2015
היי אני שבוע 25. רק לאחרונה התחלתי להרגיש טיפה תנועות. אתמול היתי אצל הרופא שלי הכל תקין ברוך השם וראה תנועות. אולי פעם ביום אני מרגישה קפיצה ממש קטנה בבטן .האם זה העובר? האם זה בסדר בשבוע שלי לא.להרגיש כל כך? אני קצת לחוצה. תודה וחג שמח
תנועות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/04/2015מתקבל הרושם שהכול תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותיערה03/04/2015
שלום רופא נכבד, אני בשבוע 7, לוקחת תמיכה של אנדומטרין וגסטון, והפסקתי אסטרופם . לאחר שהספקתי אותו פחתו ההקאות משמעותית , מידי פעם יש , האם יש חשש לתקינות הריון?
הקאות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/04/2015אם ההיריון תקין,לא צפויה בעיה מהפסקת התמיכה בשבוע 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעת הקאות
יערה03/04/2015אז זה מעיד על בעיה כלשהי? נצפה כבר דופן השבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך להודעת הקאות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/04/2015אין כל בעיה ב-50%מההיריונות ישנה התופעה של בחילות והקאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVFאושר03/04/2015
שלום,
לאחר טיפולי IVF רבים סוף כל סוף נקלטתי.
החזרת 3 עוברים מוקפאים בתאריך 16.3.15 תמיכה של 3 כדורי אסטרופם 2 מ"ג ביום ואנדומטרין 100 מ"ג 3 פעמים ביום.
בתאריך 29.3.15 בתאריך 31.3.15 בתאריך 2.4.15
בטא 335 בטא 920 בטא 2639
אסטרדיול 1217 אסטרדיול 2125 אסטרדיול 1156
פרוגרסרון 39 פרוגרסטרון 30.3 פרוגרסטרון 40.5
1. מדוע הE2 ירד והאם זה מסוכן להמשכיות ההריון ומה עליי לעשות?
2. האם להמשיך לעשות בדיקת דם עד לUS?
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון לאחר IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/04/2015הבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אושר04/04/2015כלומר זה שה2E ירד בין הבדיקה השנייה לשלישית אין משמעות ?
כי בבדיקה לאחר 12 יום ה2E היה 1217 לאחר 14 יום 2125 ולאחר 16 יום ירד ל-1156.
האם זה תקין ?
האם זה מסכן את ההריון ?
פשוט בנות בפורום מציינות שהבטא עולה גם ה2E ואצלי זה ירד למרות שהבטא כמעט שילשה את עצמה בכל יומיים.
מודאגת כי ההריון הזה מאוד יקר לי (לאחר 7 שאיבות ו-22 החזרות ללא בטא אחת חיובית עד היום).
האם יש בדיקה נוספת שעליי לעשות ?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר04/04/2015הבדיקות החשובות כרגע הן פרוגסטרון ובטא. אין טעם להמשיך ולבדוק את רמת האסטרוגן בשלב זה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת בדיקת דופקDINA03/04/2015
האם סביר לראות דופק ביום 6+2?? קבעתי US
מהן הסיבות שיכולות לגרום לחוסר דופק?
תודה וחג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת בדיקת דופק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/04/2015בשבוע הנדון צפוי לראות דופק,העדר דופק בשלב זה עלול להיות עקב היריון בלתי תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)