מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת מוקפאיםזוהר15/04/2015
אני לפני החזרת מוקפאים וביקשו ממני להתחיל קרינון האם צריך לשגכב חצי שעה אחרי הוא שצריך לעמוד אם זה..
אשמח להוראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/04/2015אחרי קרינון חשוב ללכת מספר דקות ולא לשכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזילה לאחר הזרעהלחוצה15/04/2015
שלום רב,
הזרעה ראשונה, כשעה וחצי לאחר ההזרעה, בזמן הליכה ברגל הרגשתי נזילה ויש הכתמה של נוזל על התחתון... האם זה נורמאלי? סהכ הוחדר נפח די קטן (0.6 ml בריכוז של 73 מליון ותנועה של 98%, מורפולוגיה 17% צורות תקינות)... אני חוששת שהכל נשפך החוצה.... האם הנזילה תקינה?
המון תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזילה לאחר הזרעה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/04/2015תחושת נזילה לאחר הזרעה שכיחה מאוד ואינה סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון צטרוטייד ותקופותוליאת15/04/2015
שלום לכם,
יש לי במקרר מזרקים של צטרוטייד מהטיפול הקודם.
היום שמעתי,שעצם היות הצטרוטייד במקרר, הופך את הזריקות הנ"ל לפגומות ולא ברות שימוש.
האם ניתן להשתמש בצטרוטייד שאוחסן כחודש+ במקרר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחסון צטרוטייד ותקופותו - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/04/2015ניתן לשמור צטרוטייד בטמפ החדר אך מקרר אינו פוגע בו. ניתן להשתמש בהתאם לתאריך התפוגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות קטנות בהפריותליאת15/04/2015
נשאבו לי ביציות קטנות בגודל בגודל 14- 17 , שלא הופרו , האם ניתן היה להפרות אותם בעזרת מיקרומינפולציה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות קטנות בהפריות - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/04/2015לא. רק ביציות בשלות, MII יכולות להפרות וליצור עובר. ביציות שלא עברו הבשלה מלאה, GV או MI לא יכולות להפרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב העובר לאחר החזרהליאת15/04/2015
לאחר שאיבה ביום א' היום יום ד' עשיתי החזרה . מה צריך להיות מצב העובר ? כמה תאים צריך להיות מחולק? העובר שלי הוא 4 תאים , האם אפשרי שיהיה תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב העובר לאחר החזרה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/04/2015ביום שלוש (גיל העובר אתמול) אנו מצפים שיהיה בן 7-8 תאים. עובר בן 4 תאים מעט איטי אך עדיין יש סיכוי להריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור אשכנזידידי15/04/2015
שלום פרופ'
אני בת 37 בקרוב. FSH 7.יש לי ילדה מהריון ספונטני לפני 6 שנים. מאז מנסים ...
לפני שנה הריון IVF שלישי במספר -פרוטוקול ארוך: דקא גונל ומונופור . לצערי הריון הופסק בשבוע 25 ועברתי גרידה ואז הוצאת שארית. מאז וסת חלשה ומועטה- הסטרוסקופיה נמצאה תקינה ( ביצעתי פעמיים )
היו מוקפאים -הוחזרו 6 ב-2 החזרות נפרדות -שתיהן יצרו הריונות כימיים. נגמרו המוקפאים
כעת פרוטוקול זהה לזה של שנה שעברה -היו 13 ביציות הופרו רק 3 ( במעבדה לא ידעו בדיוק למה אמרו שהביציות נראו בשלות ) . לציין זרע בתחום תחתון של הנורמה. נוטלת קלקסן 80 מיום החזרה בגלל קרישיות
החזיר לי 3 עוברים (שניים מהם טובים מאוד) .לא נקלט אף אחד . טען כי הרירית היתה בסדר אך לא אמר לי כמה ...
לפני שאגש אליו שוב יש לך אולי רעיונות לאיזה כוון ללכת .מה עוד ניתן לעשות ?
הפרוטוקול הארוך קשה מנשוא עבורי.
האם שאיבת הביצית במחזור הטבעי והפרייתה במבחנה היא אופציה אפשרית?
האם כדאי לעבור פעם שלישית את אותו פרוטוקול?
אודה לדעתך בנושא וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/2015מתקבל הרושם שאת מטופלת היטב,אם כי תוצאות הטיפול במחזור האחרון אינם עומדים בציפיות,ולפיכך צריך לנסות לשפר את איכות הטיפול ולהבשיל את הביציות יותר,יתכן ואם הזרע באיכות כבולית נדרשת בדיקת הלוספרם כדי לשקול אפשרות של מיון זרע בשיטת ה-IMSI כדי לשפר את שיעורי ההפריה ב-ICSI,איכות העוברים,וסיכויי ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למסירה גונל 375 IUדנה15/04/2015
נשמר היטב בקירור. פתוח מלפני שבוע. לשימוש למשך 30 יום מהפתיחה.
באזור הדרום, או ביום חמישי בלילה באיזור גבעת שמואל בני ברק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להשאיר מייל ואצור קשר
דנה15/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת דקקפפטילדיאנה15/04/2015
שלום רב.
אשמח לשמוע את דעתכם, מיועדת לפרוטוקול ארוך בחודש הקרוב, החודש הנוכחי טבעי.
קיבלתי הוראה להתחיל זריקת דקקפטיל 3.75 ביום 21 למחזור...החודדש הביוץ שלי קרה ביום מחזור 10...
1. השאלה, האם ההנחייה לשימוש בדקפפטיל ביום 21 נובעת מהסיבה שזה כביכול שבוע אחרי ביוץ או זהו יום אקראי (מחדדת, אם הביוץ היה ביום 10 האם אני צריכה להקדים את השימוש בדקפפטיל?
2. ברקע 3 הריונות כימיים, פרט לכך הכל תקין, בירור הפלות מלא-תקין. האם יש טעם בשימוש בקלקסן טיפולי החל מהביוץ? יש לי 2 דעות שונות מרופאים שונים ומתקשה מאוד להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת דקקפפטיל - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/04/2015לגבי דקפפטיל ביום 21 - מתאים לנשים שמבייצות ביום ה-14. במקרה שלך ניתן לבדוק ביוץ ביום 10-12 ובהתאם להחליט על מועד מתן דקפפטיל.
לגבי קלקסן - אין בספרות תשובה חד משמעית. התייעצי עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הדקפפטיל
דיאנה16/04/2015אני מבינה שאפשר להקדים את המתן, אבל האם עדיין ניתן להמשיך לתת ביום ה21 למרות שביוץ ביום 11-12 או שזה הורס משהו בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת דקקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/04/20151.אין בעיה ליטול את הדקפפטיל ביום ה-21,האפקט שיושג כעבור שבועיים יהיה זהה
2.שתי הפלות כימיות ללא הפרעה בסיסית בקרישיות הדם אינם מצדיקים נטילת קליקסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות אנדומטרין בגוון חוםמירב15/04/2015
עוד יומיים נכנסת לשבוע 7 ואז אולטרסאונד דופק. שק הריון וחלמון כבר נצפו בשבוע 6. אני משתמשת עם אנדומטרין 3 פעמים ביום ובמשך כשבוע קורה שהמוליך יוצא עם מעט צבע חום בהיר וגם שאריות האנדומטרין יוצאות בגוון חום בהיר בהיר. זה לא קורה בזמן הניגוב.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות אנדומטרין בגוון חום - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/04/2015אין סיבה לדאגה, בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזיאני :)15/04/2015
שלום לך פרופ' רציתי לשאול... לפני כמה ימים עברתי הפלה זו כבר הפלה שלישית ואני ללא ילדים לאחר פגישה עם הרופא פוריות נאמר לי לעשות צילום רחם היסטרוסקופיה ולקבוע תור למרפאת הפלות חוזרות בבלינסון. כיוון שאתה עובד בבלינסון רציתי לשאול אותך לאיזה רופא שמתמחה בהפלות חוזרות כדי ללכת? צילום רחם עשיתי לפני כשנה וחצי הוא יצא תקין אבל בכל זאת נאמר לי לחזור שוב על הבדיקה וכמו כן עשיתי גם בדיקת קרישיות שיצא תקין ובנוסף רציתי לדעת אם בהיסטרוסקופיה יכולים לעלות על איזושהיא בעיה שבגללה אני מפילה יש לציין שאני ללא ילדים ואשמח אם תעזור לי אני קצת אובדת עצות. מרגישה תסכול שאני לא יודעת מהיכן הבעיה.
מודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאחלת לך שתהיי בהריון בקלות
נעמה15/04/2015וכל הסבל והדאגות יהיו מאחורייך.
הרבה בריאות והצלחה וילדים רבים ובריאים. אמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנסח בצורה פשוטה שובלוני15/04/2015
אישה שמקיימת יחסי מין עם בן זוג נוכחי ימים ספורים לפני החזרת עוברים שהוקפאו לפני שנים לצורך שימור פריון, ואחרי שבועיים הבטא מצביעה על הריון . האם יתכן מבחינה פזיולוגית/טכנית/ ריאלית שההריון שהושג הוא מקיום היחסים ולא מהחזרת העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנסח בצורה פשוטה שוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2015האפשרות קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםרלי15/04/2015
לקראת החזרת עוברים,
קיבלתי לקחת 3 פעמים ביום פומית אסטרופם.
שלשום היה לי כאבי בטן ויציאות לא תקינות, האם יכול להיות בגלל האסטרופם?
שאלתי היא האם אם לוקחים וגינלית את התכשיר זה פוגם ביעילותו לעיבוי הרירית?
או שהאפקט פומית ווגינלית הוא זהה.
אני לא רוצה לפגום בטיפול לכן שואלת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרופם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/04/2015נטילה פומית או וגינלית תשיג תוצאות דומות ביחס לרירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אוטרוגסטןמיקה15/04/2015
היי. בטעות השארתי את הנרות 4 שעות באוטו בשמש..
האם הם יכולים להיות פגומים ועדיף לזרוק, או שניתן להשתמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות אוטרוגסטן - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2015עדיף לא להשתמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצה ברחםדידי15/04/2015
שלום רב.
אני לאחר כ- 3.5 שנים של טיפולי ivf שטרם הצליחו, ללא סיבה ידועה (אציין כי ילדתי את בני לפני חמש שנים, לאחר שנה של טיפולי ivf). כעת, לאחר שנשלחתי לבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית (בפעם השלישית בשלוש וחצי השנים הללו) התגלה לרופא הבודק כי ברחם שלי כנראה ישנה מחיצה קטנה (כדי לוודא שמדובר במחיצה ולא ברחם קשתי התבקשתי לעשות בדיקת א.ס. תלת-מימד שעדיין טרם עשיתי, אך הרופא משער שמדובר במחיצה). שאלתי היא: במקרה ואכן מדובר במחיצה, הבנתי כי ניתן להסיר לפחות חלק ממנה בניתוח. אך האם ניתוח כזה הוא כדאי ועשוי להועיל במצבי? כי הבנתי שמחיצה קשורה בעיקר בהפלות ולא באי פריון ואני לא עברתי הפלות בכל שנות הטיפולים (למעט שני הריונות כימיים שאולי ניתן לומר כי הם הפלה מוקדמת), ואף עברתי כאמור הריון אחד מוצלח שהסתיים בלידה. האם יש סיכוי שניתוח כזה אולי יעזור, גם אם בסיכוי קטן, לבעיית אי הפריון, או שמא מדובר בניתוח מיותר? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה ברחם - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2015מדובר בניתוח מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדינה15/04/2015
היום אני יומ 15 למחזור וביצעתי בדיקה של פרוגסטרון לדעת האם היה ביוץ
ויצא 23.12 ng/mL
לפי תוצאה זו מתי נראה שהיה ביוץ? (חודש שעבר היה ביום 10 הייתי במעקב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/04/2015לפני כשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)