מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- MRI לאחר החזרת עובריםיובל18/04/2015
שלום,
היום ביצעתי החזרת עוברים ומחר בבוקר מתוכננת לי בדיקת MRI שד שנקבעה מראש. האם עליי לבטל את הבדיקה? האם ידוע מהם הסכנות של הזרקת חומר ניגוד בשלב התחלתי זה?
תודה
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI לאחר החזרת עוברים - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/04/2015לא קיים מספיק מידע לגבי בטיחות בדיקת MRI בשלב זה. ממליצה במידת האפשר, לדחות את ביצוע הבדיקה עד לקבלת תוצאות בדיקת הריון בעוד שבועיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בצפורן בתחילת הריוןאיילת18/04/2015
צהריים טובים,
בסוף שבוע 6 (הריון יקר לאחר טיפולים ) ושמתי לב כבר לפני כ 3 שבועות שיצאה לי פטרייה בצפורן ביד.
האם יש לזה קשר להריון/הורמונים? האם זה יכול לפגוע בעובר או ללמד משהו על ההריון? האם ניתן לטפל במשחות טבעיות ?
אני שמה תמיכה וגינלית 3 פעמים ביום של אוטרגוסטן בנרתיק באופן ידני,אמנם הפטרייה ביד השנייה אך חוששת מהדבקה, מה אתם ממליצים ?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטרייה בצפורן בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/04/2015לא יפגע בהיריון
הטיפול הרפואי הקונבנציונלי כולל טיפול מקומי וטיפול בכדורים. עבור נשים בהריון לא מומלץ לטפל באמצעות כדורים, אלא בטיפול מקומי. הטיפול המקומי נמשך בין ארבעה חודשים לחצי שנה, בהם את נדרשת למרוח לק רפואי באזור הנגוע בפטרייה. קיימים בשוק כמה סוגים של תכשירים:
Sol Agispor: יש למרוח על האזור הנגוע פעם ביום למשך ארבעה חודשים מינימום.
לק Loceryl: לק המכיל חומר פעיל ויש למרוח אותו על ציפורני הרגליים פעם בשבוע למשך ארבעה חודשים לפחות. לפני כל מריחה יש לשייף את הציפורן.
לק Batrafen: מכיל חומר פעיל. בחודש הראשון של הטיפול יש למרוח פעם ביומיים, בחודש השני פעמיים בשבוע ובחודש השלישי והרביעי לטיפול יש למרוח פעם בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול גונל - ציסטות?שרית18/04/2015
שלום,
הופסק סבב ביום א' האחרון עקב שארית לאחר 4 ימי טיפול. לאחר 5 ימים, שישי בבוקר, עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת השארית שהוסרה בהצלחה.
לפי תחושת כאב ביוץ - הביוץ היה ביום חמישי בצהריים (כמובן שלא ודאי).
ביום רביעי - 5 זקיקים: 18,18,18,18,19. לא קיימנו יחסים מחשש להיריון מרובה עוברים ובגלל השארית - בהמלצת הרופא מומחה הפריון.
רק עכשיו קראתי בפורום המלצה שבמקרה בו יש ריבוי זקיקים ומוותרים על חודש - מומלץ מאוד לקבל אוביטרל (גם ללא קיום יחסים) כדי למנוע ציסטות.
זה נכון?
מה אני עושה עכשיו?
מזריקה אוביטרל למרות שייתכן והיה ביוץ?
מקווה שלא תהיינה ציסטות מטורפות?
יש משהו אחר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול גונל - ציסטות? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2015לא להזריק אוביטרל,ולהפך , הכל יסתדר מעצמו לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שאיבהלילך17/04/2015
היי.בת 36.. לפני שאיבה יש לי כאבי בטן חזקים וכאבים בחזה...יש 15 ביציות.. חלקן גדולות וחלקן קטנות והרירית רחם שלי עבה . 16.ממ .וטרם הזרקתי אוביטרל...האם זה תקין ?האם זה מעיד על גירוי?והאם רירית עבה מדיי יכולה לפגוע בסיכויי השתרשרות העובר? או שלא אקח אסטרום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2015זה יכול להיות מאוד גירוי יתר וצריך לשים לב לרמת האסטרוגן שבדם.
רירית עבה, אם נראית בסדר, לא מהווה בעיה ולא צריך שום אסטרופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים על בסיס מחזור טבעיהילה17/04/2015
שלום.
האם יש בתי חולים או רופאים מסויימים שידועים או מזוהים כתומכים ומבצעים הפריות על בסיס מחזור טבעי או לפחות מיעוט הורמונים?
ושנית - האם יש רופאים שידועים כמבצעים החזרות עוברים תחת אולטראסאונד?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים על בסיס מחזור טבעי - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2015כולם מחזירים היום תחת אולטרה-סאונד וכל רופא שעושה טיפולי הפריה צריך לדעת לשאוב ביצית במחזור טבעי או לתת טיפול עם מעט הורמונים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים נוספיםורד17/04/2015
שלום! נמצאת במהלך הזרקות ולוקחת גונל 112.5, אתמול התחלתי במתן צטרוטייד. עד כה נצפו 3 זקיקים. אני ביום ה8 למחזור. האם יתכן כי ייצפו זקיקים נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים נוספים - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2015קשה לענות על שאלה ללא נתונים כגון גיל, סיבת הטיפול, הפרופיל ההורמונלי וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה פרטים
ורד18/04/2015בת 32. לפני IVF. ביום חמישי בדיקות דם פרוגסטרון 2.45 אסטרוגן 1450
מינון כזה ניתן עקב גירוי יתר בעבר. סיבת הטיפולים הינה אנדומטריוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה פרטים - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2015בסדר.
המינון זה בסדר ויגדלו עוד זקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים בהריוןחסוי17/04/2015
אני שבוע 27. אתמול עקרתי שן בינה הבנתי שזה בסדר ולא גרמתי נזק חס וחלילה, יש לי כאבי תופת בשן אחרת וצריכה לעשות טיפול שורש וכתר, האם זה בסדר לעשות את זה עכשיו? זה ממש כאבים אבל אני מפחדת שלא אזיק גם ככה הרגשתי רע אתמול שעקרתי שן בהריון. חייבת עצה ממכם המומחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2015חייבים לטפל בשיניים בהריון ושום דבר לא מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקשה לקבל החלטה והזמן הולך ואוזל..נעמה17/04/2015
שלןם,
שבוע 19. עד כה כל הבדיקות הריון שלי , תודה לאל, תקינות.
ביצעתי גם בדיקת דם לאיתור מומים- בדיקת HARMONY - ויצא תקין.
בעוד כשבוע עליי לעבור בדיקת אקו לב עובר היות ועד כשבוע 5 לערך נטלתי את התרופה Litium העלולה לגרום למומים בלב. בסקירה המוקדמת אצל רופא הנשים - היה נראה תקין הכל, מקווה שכך ימשיך.
אני יודעת שזו החלטה אישית שלי ושל בן זוגי אך אני מתלבטת מאד האם לבצע בדיקת מי שפיר. ביוני 2014 אהיה בת 35 ובעזרת השם, צריכה ללדת בספטמבר 2014.
בשני ההריונות הקודמים לא ביצעתי מי שפיר , מחשש להפלה. וזהו החשש שלי גם כעת...
מה דעתכם הרפואית/מקצועית/אישית בעניין?
שבת שלום ובשורות טובות לכולנו.
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתקשה לקבל החלטה והזמן הולך ואוזל.. - תגובה
פרופ` דוד בידר18/04/2015לפי הנתונים אין צורך בבדיקת מי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלחסוי17/04/2015
באיזה שבוע עושים הערכת משקל לעובר? אני כרגע בשבוע 27, אני קצת מודאגת כי בשבועיים האלה במקום לעלות במשקל ירדתי חצי קילו האם זה מצב מסוכן? ובכלל מתחילת ההריון עליתי רק 3 וחצי קילו זה לא מעט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/04/2015הערכת משקל לעובר מבצעים סביב שבוע 30 להריון.
בהריון מצופה לעלות כקילו בחודש.
כדאי שתפני להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי17/04/2015יש לי רופא עוד שבועיים זה בסדר לחכות? בימים האחרונים היו לי כאבי בטן והיתי בלי תאבון אני חושבת שהכל מלחץ כי באולטרסאונד הכל תקין ברוך השם
יש סיכוי שבגלל זה ירדתי במשקל. אם זו לא הסיבה מה עוד יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חסוי19/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/04/2015מצטרף להמלצה של ד״ר מכטינגר-בנסיבות שתוארו נדרשת בדיקה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESR 98עמל17/04/2015
אני אחרי החזרת עוברים האם בדיקת ESR גבוהה יכולה להשפיע
על השרשת העוברים ברחם ??
ככנראה שיש לי דלקת מפרקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESR 98 - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/04/2015בדיקת ESR גבוהה (=שקיעת דם מוחשת) דורשת בירור על מנת לבדוק האם מדובר במחלת רקע כלשהי.
יש לברר קודם האם קיימת מחלת רקע ובאיזה מחלה מדובר כדי לקבוע האם יש לה קשר להצלחת טיפולי פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עמל18/04/2015מחלות רקע !!!
כמו מה ?? איזה מחלות ??
אני בריאה בדרך כלל בת 24
אחרי השאיבה חשתי חולשה וכאב פרקים
הרופא עשה לי בדיקות דם ורק זו היתה גבוהה מהנורמה !!!
האם עדיין יש סיכוי לטיפול ??!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/04/2015כן, יש סיכוי. כדאי לחזור על שקיעת הדם על מנת לבדוק האם הבדיקה לא היתה תקינה כתוצאה ממחלת חום למשל. אם עדיין הבדיקה לא תקינה,יש להמשיך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזורבת 3217/04/2015
בת 32 מנסה להיכנס להיריון. לקחתי גלולות עשר שנים הפסקי לפני שבעה חודשים. מאז ארבעה מחזורים סדירים,אחד לאחר 43ימים וכרגע המחזור הפסיק ל75 יום. מאוד מבולבלת אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה להפסקת המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/04/2015ישנן סיבות רבות להפסקת המחזור ויש להעריך אותן ע"י בדיקות דם ואולטראסאונד. אחת הסיבות הנפוצות לכך היא העדר ביוץ על רקע של שחלות פוליציסטיות.
היות והוסתות שלך אינן סדירות יש לבדוק האם את מבייצת ומתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות דחוףחסוי17/04/2015
היי אני שבוע 27 מלפני כמה ימים הרגשתי ממש תנועות בבטן למעלה ובימים האחרונים מרגישה מידי פעם תנועות חלשות בבטן התחתונה יותר קרוב כאילו לרחם. האם זה נחשב תנועות למרות שזה בבטן למטה? אשמח לתשובה אני קצת לחוצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות דחוף - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/04/2015הרחם בשבוע 27 מגיע כ-3-4 אצבעות מעל לטבור.
כל תזוזה שתרגישי באיזור הרחם נחשבת כתנועה. בהחלט הגיוני שתרגישי תנועות באיזורים שונים של הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תנועות דחוף - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2015תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- advilעמל17/04/2015
האם מותר ליטול אדול או נורופן קוויק לשיכוך כאבים אחרי החזרת עוברים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר advil - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/04/2015ניתן באופן חד פעמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדייםמיקה17/04/2015
היי. אני בשבוע 7+4.
שד שמאל שלי גדל משמעותית וגם הפיטמה קצת התרחבה, בניגוד לשד ימין שכמעט לא חל בו שינוי.
הם ממש לא סימטריים.
האם זה בסדר? יכול להעיד על כך שלא אוכל להניק משד ימין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שדיים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/04/2015יכול להיות,אין בכך להצביע על כדלון אפשרי להניק עם גמר ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלליה16/04/2015
תוך כמה ימים אוביטרל מתנקה מהדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר17/04/2015תוך ימים ספורים אנו כבר לא מצפים לראות השפעה של אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליה17/04/2015כלומר אם עשיתי בדיקה ביתית 8 ימים אחרי האוביטרל,והיא יצאה שלילית ,
אז יכול להיות שלא היה שאריות אוביטרל בדם ועל כן יצאה שלילית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ליה18/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר18/04/2015בהחלט. חשוב לחזור על הבדיקה 12-14 יום לאחר החזרת העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)