מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרולקטין גבוהנופר11/03/2015
שלום
הבת שלי בת 18.5, המחזור מתעכב כבר 3 חודשים, ובבדיקות עולה כי הפרולקטין שלה גבוה.
מקריאה באתרים השונים, הוזכרו "גידולים". האם מדובר בגידולים סרטניים?
אשמח לקבל מידע ואולי גם הרגעה בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין גבוה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/03/2015לא גידולים סרטניים .
יש גדול שפיר שמפריש פרוילקטין ויש לאבחן ולטפל על ידי כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
נופר12/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות שבוע 15פלוס 4לי11/03/2015
ערב טוב, אני בשבוע 15 פלוס 4, אחרי תפר צווארי שעבר בהצלחה לפני כשבוע ויומיים, הייתי בביקורת והכל בסדר. כבר מספר ימים, מספר פעמים ביום יש לי בעיקר בשכיבה על הגב בליטה בצד אחד של הרחם פעם ימין פעם שמאל כמו אגרוף שיוצא בבטן התחתונה לכמה שניות ונעלם, זה מלווה במעט לחץ מקומי באזור כך אני מרגישה כשזה קורה. אני שותה הרבה ונחה מאז הניתוח בבית לרוב בשכיבה. מטופלת גם באוטרוגסטן 3 פעמים ביום. ממה זה קורה? האם זה מסוכן? יש לי בדיקה בעוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושות שבוע 15פלוס 4 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2015יתכן ומדובר בהתכווצות הרחם הגורמת להבלטות הרחם מבעד דופן הבטן,מאחר ואירועים אלו אינם קבועים אלא מזדמנים,איני רואה מקום לדאגה בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיוביתחן11/03/2015
צהריים טובים,
האם תוצאה של 701 בבדיקת בטא אחריי 14 ימים מההחזרה מעידה על הריון מרובה עוברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא חיובית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2015האפשרות קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף חומצה פוליתאני11/03/2015
שלום
לאחר 3 הפלות חוזרות לאחר IVF.
מסתבר שיש לי רמה קצת מעל הנורמה של B12, וכנראה עודף רציני של חומצה פולית, הרמה מעל סף המדידה כך שאי אפשר באמת לדעת עד כמה גבוה.
לוקחת במשך שנים עוד לפני תחילת הטיפולים טריקרדיה. (מינון B12 שם גבוה והחומצה פולית 1000).
האם יכול להסביר הפלות?
האם כדאי להתחיל טיפול חדש בימים הקרובים במצב הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עודף חומצה פולית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2015הסיכון בהרעלה עקב עודף חומצה פולית הינו נמוך מאוד (כיוון שהיא מסיסה במים). מאידך, נטען כי נטילתה באופן מופרז עלולה להעלות הסיכון למחלת הסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני11/03/2015תודה על התשובה אבל לא ברור לי האם רמה גבוהה מאוד של חומצה פולית
תודהעלולה להיות גורם להפלות חוזרות, והאם יכולה להיות לזה גם השפעה על הצלחת הטיפול הבא.
כלומר, האם הרמה הגבוהה עלולה להביא לביטול הטיפול שאמור להתחיל בימים הקרובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני11/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2015לא אמורה להיות השפעה על הטיפול ,ומלבד נטילת התכשיר הייתי בהחלט ממשיך בטיפול כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחסור בסמפטומים מעיד על משהו?ליאת11/03/2015
אחרי החזרה. מקבלת שני קרינון ביום.
בימים הראשונים, היתה תחושה של כבדות גדולה ומועקה.
וכאילו הגוף התרגל..נשמע הגיוני?
תמיד אני סובלת מעייפות ועצירות, כך שלא רואה באלה סמפטומים של הקרינון.
האם העדר סימפטומים מעיד על מינון נמוך מידיי? ו/או על אי הצלחת ההליך?
אני מקבלת גם 1.25 מ"ג של פרלודל , עקב פרולקטין גבוה (אדנומה היפופיזית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מחסור בסמפטומים מעיד על משהו? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2015ממצאים קלינים כאלו או אחרים אינם מעידים על הצלחת או אי הצלחת התהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאלה11/03/2015
שלום
אני בהריון תאומים טרימסטר שני ברוך השם.
מזה שלושה הימים שיש לי פעם עד פעמיים ביום הפרשה בכמות של חצי כפית מהנרתיק (בוודאות מהנרתיק) צהבהבה ומעט צמיגית ודביקה עם ריח.
זה זורם מהנרתיק בפתאומיות בשונה מהפרשות רגילות שלא מורגשות כשהן יוצאות. אני חוששת מדליפת מי שפיר.
איך אפשר לדעת והאם כל עוד ההפרשות קטנות אפשר לחכות לתור בעוד שבוע אצל הרופאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2015דליפת מי שפיר אינה מפסיקה וגוברת בעמידה-מתקבל הרושם שכנראה מדובר בהפרשה פטרייתית,הדבר אינו פוסל ביקורת רפואית לאישור הממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר טיפול IVF שכשלדנה11/03/2015
שלום רב,
ביטא שלילית לאחר החזרת 2 עוברים טריים.
קיבלתי לתמיכה זריקות פרוגסטרון ריטארד פעמיים בשבוע +
פרוגינובה 2 כדורים ליום +
3 כדורי אוטרוגסטן וגינאליים ליום.
ביום חמישי שעבר - 5.3.15 הפסקתי את התמיכה לגמרי.
מאז עברו 7 ימים וטרם קיבלתי מחזור.
האם תקין? ממה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור לאחר טיפול IVF שכשל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2015פעילות עוגפת דל הגופיפים הצהובים+התמיכה ההורמונלית המסיבית ובמיוחד פרוגסטרון ריטרד הפועל עדיין בגופך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הזרעהשוש11/03/2015
שלום רב,
נתונים מהיום:
עובי רירית 8.4 תלת קווית
שחלה ימין- 12,12,11
שחלה שמאל- 11,14,16
פרוגסטרון 2.97
e2- 2376
מתי להערכתם יש לעשות הזרעה?
וכמה זקיקים פוטנציאלים יהיו החודש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/03/2015לא כתבת מה הטיפול אל אם תהיה זריקת אוביטרל אז לדעתי אפשר לתת אותה בעוד יומיים שלושה ימים ואחרי יומיים הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נתונים
שוש11/03/2015הטיפול כולל גונל 150 ובהמשך אוביטרל.
הרופא שוקל הזרעה למחר כי לא עובד בשישי שבת... לדעתי זה מוקדם מידי
מהי המלצתך? באם אני מוותרת על הזרעה מתי עליי לקחת אוביטרל ולקיים יחסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך נתונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2015לטעמי זריקת האוביטרל צריכה להנתן מחר בערב והזרעות או קיום יחסים בשישי שבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נתונים - תגובה
פרופ` דוד בידר11/03/2015לפי דעתי היום ומחר זריקות,
ביום שישי אוביטרל ,וראשון הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - במשך נתונים
שוש12/03/2015שלום רב,
תודה על המענה.
הבוקר ביצעתי שוב בדיקות ולהלן התוצאות:
e2-4200
p- 4.3
lh-11.8
זקיקים: 13,13,14
14,16,11
מיועדת להזרעה עם אוביטרל..
כעת לאחר הנתונים החדשים מתי יש לקחת אוביטרל ולבצע הזרעה/קיום יחסים?
האם להזריק הורמונים גם היום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה נוספת
שוש12/03/2015האם ייתכן שהביוץ התחיל באופן ספונטני ומיותר לקחת אוביטרל?(חוששת מגירוי יתר)
או בקיצור מה עליי לעשות על מנת למקסם את התוצאה בסבב הנוכחי? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - במשך נתונים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/03/2015הייתי מזריק היום גונל ומחר בערב אוביטרל ליום א הזרעה,
לא יהיה גירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שושי12/03/2015תודה.. איזה מינון אתה ממליץ היום? כי הרופא שלי מתעקש שהביוץ התחיל ואין טעם לעשות כלום מחבד לקיים יחסים. אני בספק גדול ומאד מכבדת את מקצועיותך
האם לדעתך טרם התחיל ביוץ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה דחוף... תודה
שושי12/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחכה לתשובה דחוף... תודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2015העדר צמיחה של הזקיקים המובילים בשחלה השמאלית מתאריך 11/3 לתאריך 12/3,וזאת למרות עליית רמות האסטרוגן והפרוגסטרון (כפי שצפוי לקראת ביוץ )מעורר ספק לגבי הדיוק ואמיתות הבדיקה ביום 12/3,כך שאני חוזר על עמדתי ביחס לעיתוי שהיה צריך לתת את האוביטרל ,ומועדי ההזרעה הרצויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרופ אשכנזי
שושי13/03/2015תודה על התייחסותך, הבוקר ביצעתי שוב בדיקות ולהלן התוצאות
E2-3777
P-5.9
Lh-7
זקיקים: ימין 14;15,14
שמאל, 17,17,16
רירית 8.6 תלת קוית
ללא נוזל בדוגלאס
טרם הוזרק אוביטרל, מתי לדעתך עליי להזריק לטובת תזמון יחסים?
האם תהליך הביוץ החל ואין משמעות לאוביטרל? או שכדאי להזריק על מנת שכל הזקיקים יבייצו.
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2015אותו מינון היום ומחר אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/03/2015היום אוביטרל , סליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםליאת11/03/2015
שלום,
ביצעתי צילום רחם.. במהלך הצילום נמצא כי חצוצרה אחת היתה סתומה..והרופא פתח את החצוצרה..מאז הצילום אני מדממת (9 ימים) האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר11/03/2015הדימום לא קשור לפתיחת החצוצרה ואת צריכה להיבדק ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאת11/03/2015האם יכול להיפגע משהו בזמן צילום רחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2015לא סביר שנפגעת,אולם אם הדמם ימשך ראוי שתבדקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה..
ליאת26/03/2015שלום,
בחודש שעבר קיבלתי מחזור בתאריך 21/2, 10 ימים אחרי ביצעתי צילום רחם שבעקבותיו דיממתי קרוב לשבועיים.
עדיין לא קיבלתי מחזור האם יש לזה קשר לצילום/לדימומים. בדרך כלל המחזור שלי מגיע בדיוק כל 28 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
ליאת26/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2015לא סביר שיש לכך קשר לצילום שבצעת בחודש שעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהלנה11/03/2015
האם אחרי זריקת מטוטרקסט בשבוע 4-5 הבטא 270 רוב הסיכויים.שהזריקה תשפיע?
האם אפשר לחזור לעעבודה אם קיבלתי את הזריקה אתמול ביום שלישי היום לרחתי חופש מחר כבר אפשר לחזור לשיגרה ולנקות את הבית רגיל?
ושאלה אחרונה האם בטוח אני צפויה להרגיש כאבי בטן עקב הזריקה והאם קצת בחילה זו תופעה נורמאלית ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/03/2015יכולה לחזור לשגרה ולנקות את הבית...
בדרך כלל אין תופעות לואי ואם היה משהוא זה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לאחר אנדומטריןדפי11/03/2015
שלום רב,
אני אחרי החזרת מוקפא ונוטלת שני אנדומטרין ביום של 100, אחד בערב ואחד בבוקר.
האם עליי ללכת לאחר החדרת האנדומטרין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הליכה לאחר אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2015את יכולה להתנהל כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס לאחר החזרת מוקפאדפי11/03/2015
הי,
אתמול בצהרים עברתי החזרה של עובר מוקפא.
הרגשתי לאחר מכן חולשה ועייפות.
בערב גיליתי התפרצות קטנה מאד של הרפס באזור הפה.
1. האם עלול לפגוע בהשתרשות או בעובר, חלילה?
2. מה עושים? האם למרוח זובירקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס לאחר החזרת מוקפא - תגובה
פרופ` דוד בידר11/03/2015אין קשר להרפס בפה להשתרשות או לעובר.
אפשר למרוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שעלתדנה11/03/2015
שלום
בשבוע 33
הקופאה הפנתה אותי לחיסון שעלת...
הבנתי שההוראה לחיסון בהיריון היא חדשה.
האם כדאי לעשות את החיסון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שעלת - תגובה
פרופ` דוד בידר11/03/2015כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקהמאיה11/03/2015
היי
בעלי נולד עם מום מולד באיבר מינו (צינור השתן היה בחוץ), הבנתי שהמום היה בדרגה הכי חמורה מבחינת הדירוג.
עשו לו המון ניתוחים כשהיה קטן והיום הוא מתפקד מצוין ואין לו בעיות.. בבדיקת זרע התוצאה היתה שהזרע מצוין רק שהדמוגרפיה נמוכה ממש
שאלתי- האם מום זה תורשתי ויכול לעבור לילדיי?
האם בעיה זו עלולה לגרום לעוברים לא תקינים? וחלילה לתינוק לא בריא?
תודה ענקית!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/03/2015קודם כל ,היום בבדיקות הדמוגרפיה תמיד נמוכה וזה עקב אופי הבדיקה במעבדה.
התשובה לכל השאלות שלך הן שליליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי לא טוב.. בלחץמאיה11/03/2015
היי, אני ובעלי בני 30 ואנחנו בטיפלי פוריות כבר שנה וחצי.
התחלנו מאיקוקלמין והגענו ל 2 הפריות חוץ גופיות שלא צלחו (בהפריה האחרונה הקפיאו לי 2 עוברים)
לי יש שחלות פוליציסטיות ולבעלי יש זרעים טובים מלבד לעובדה שהדמוגרפיה ממש ממש נמוכה, כמעט אפסית.
הבנתי שניתן לעקוף בעיה זו בטיפולי הפריה.
שאלותי:
האם זה שהדמוגרפיה נמוכה עלולה להשפיע על איכות העובר ולגרום לתינוק לא בריא?
האם עוברים מוקפאים הם פחות איכותיים ויכולים ליצור עוברים לא תקינים או שהם מלכתחילה לא משתרשים ברחם?
בקיצור, שאלה מסכמת- האם איכות העובר מתבטאת בבריאותו של התינוק שיוולד?
תודה רבה רבה
בבקשה תענו לי.. ממש בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי לא טוב.. בלחץ - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר11/03/2015ממליצה לפנות לאורולוג המתמחה בפוריות שיבדוק לפי נתוני הזרע האם מומלץ שבעלך יבצע בדיקות גנטיות כגון קריוטיפ וחסרים בכרומוזום Y. אם הבדיקות הגנטיות תקינות, על פי רוב אין חשש לבריאותו של התינוק. אין יותר מומים בעוברים מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)