מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש סיכוי טוב?יערה15/03/2015
בתאריך 3.3 בוצעה החזרת בלסטוציט , היום בבדיקת דם בטא 357 פרוגסטרון 9.7 קראו לי לקבל זריקת גסטון היום. האם יש סיכוי שיצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי טוב? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/03/2015יש סיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי אני מרגישה אבודהvika15/03/2015
אני כבר שנה + 3 חודשים אחרי הפלה של הריון שלא התפתח וגרידה. מאז 7 מחזורי הזרעה על ביוץ טבעי + 3 מחזורים של הזרעה עם זריקות ללא הצלחה.
צילום רחם + הטרוסקופיה תקינים. כנ"ל בדיקות הורמונליות.
בת 36
אמא לילד בן 3
לפי הרופא הבנתי שהשלב הבא זה IVF
רק ביום רביעי יש לי אצלו תור ואני עד אז ממש לחוצה.
האם מחכים חודש כדי לתת לגוף לנוח ואז מתחלים בטיפולים? אני מאמינה שהטיפילים יותר ינטנסיביים והרבה יוצר זריקוצת כדי להשיג כמה שיותר ביציות.
אפשר להסביר לי בקצרה איך התהליך עובד? האם יש צורך באישור של קופת חולים? מה שלא היה בהזרעות?
אני כבר ממש נואשת :-(
בבקשה אשמח לדעת מה עליי לעשות בכדי לזרזר את התהליך אם זה אפשרי בכלל?
תודה
נ.ב.
הזרעה אחרונה ב 27.2.15 היום בדיקת דם שלילית. מחזור אחרון היה ב 14.2.15 בינתיים המחזור עדיין לא הגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לי לא קבלתי מענה
vika16/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה תענו לי אני מרגישה אבודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/03/2015לצורך טיפול נדרש אישור של הקופה(טופס 17).
באשר לתהליך מתוך עלון משרד הבריאות
בתהליך ההפריה החוץ גופית מתקיימת פגישה יזומה בין הביצית לזרעון בתנאי מעבדה, כאלטרנטיבה למקום המפגש הטבעי שלהם – החצוצרה בגוף האישה. במסגרת טיפול הפוריות מבצעים שאיבת ביציות מגוף האישה, איחוד עם תאי הזרע והפריה בתנאי מעבדה. לאחר מכן, מחדירים את העובר אל הרחם, תוך מתן טיפול הורמונאלי תומך.
במקור, טיפול זה הומצא כדי לעקוף את הצורך בחצוצרות, אצל נשים שהחצוצרות שלהן היו חסרות או חסומות, אולם בשנים האחרונות, טיפול זה נמצא בשימוש כדי לפתור עוד מספר בעיות, כולל בעיות זרע קשות, אנדומטריוזיס קשה (גדילה של רקמת הרחם באזורים שמחוץ לרחם), הפרעות ביוץ והורמונים מורכבות ובעיות הנובעות משילוב מספר הפרעות בקרב בני הזוג.
על-פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, טיפולי ההפריה החוץ גופית ימומנו על קופות החולים לבני זוג שלהם אין ילדים בנישואיהם הנוכחיים (עד שני ילדים) וכן, לאשה ללא ילדים המעוניינת להקים משפחה שבראשה עומד הורה עצמאי ("משפחה חד הורית") להולדת ילד ראשון ושני;
טיפולי IVF ניתנים לנשים בגילאי 18-45 (תרומת ביצית ניתנת לנשים בגילאי 18 עד 54).
מחזורי הטיפול
הנחיות חדשות לגבי מספר מחזורי הטיפול מפורטים בחוזר מינהל רפואה "מחזורי טיפולי הפריה חוץ גופית (IVF) בסל השירותים" (6/2014 ) מיום 20.1.2014
עיקרי ההנחיות:
א. נשים שמלאו להן 39, יוכלו לבצע משיקולים רפואיים, כאפשרות ראשונה, טיפולי IVF.
ב. נשים שמלאו להן 42, לא יבצעו יותר משלושה מחזורי IVF עוקבים, בהם לא הגיעו בטיפול לשלב של החזרת עוברים. (במידה ותהיה החזרת עוברים ואפילו המחזור השלישי, הרי שהספירה מתחילה מחדש).
ג. בכל גיל, לאחר 4 מחזורי טיפול עוקבים, בהם לא הגיעו לשלב החזרת עוברים, או לאחר 8 מחזורי IVF, ייערך דיון של הצוות המטפל באחריות היחידה בה בוצע מחזור הטיפול האחרון, בהשתתפות עובדת סוציאלית, בנוגע לסיבות לחוסר ההצלחה והצעות להמשך הטיפול. התכנית
להמשך טיפול לרבות טיפולי IVF נוספים, תקבע בהתאם למסקנות הדיון.
שאלות ותשובות לגבי עדכון ההנחיות.
ההכנות לקראת הטיפול
בדיקות מעבדה שונות לשלילת סיבות שעלולות לפגוע בהריון, בבריאות האם או העובר. הבדיקות כוללות נוגדני אדמת, נוגדני כשל חיסוני, אנטיגן צהבת נגיפית מסוג B ו-C ומשטח מצוואר הרחם לשלילת התפתחות סרטן צוואר הרחם, או זיהומים, אם קיים חשד.
שלילת מחלות תורשתיות על ידי הערכת העבר המשפחתי.
הדגמת רחם תקין לפי צילום רחם עדכני או היסטרוסקופיה.
בדיקת זרע עדכנית.
נלקחת דגימת דם לשם קביעת רמות ההורמונים ההתחלתיות, על מנת לשלול בעיות אפשריות נוספות (כגון זיהומים).
ביצוע הטיפול
גירוי השחלות - יש מספר דרכים אפשריות לגרום לגירוי השחלות, ועל-ידי כך ליצור מספר רב של ביציות המתאימות להפריה.
שאיבת הביציות – לאחר גירוי השחלות, האישה מגיעה לשאיבת הביציות. השאיבה נעשית בחדר ניתוח פ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחםלנה15/03/2015
שלום ..
במידה יפתחו לי חצוצרה שמאלית וניקלטתי ישר להריון אך נקלט מחוץ לרחם ...זה אומר שאם אקלט שוב הביוץ מצד שמאל זה שוב יהיה מחוץ לרחם רב הסיכויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוץ לרחם - תגובה
פרופ` דוד בידר15/03/2015זה לא בדיוק עובד ככה.
לא ברור מה זה "פתחו" את החצוצרה ולא בהחלט אם יהיה ביוץ בצד זה יהיה הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הוצאת פוליפ מהרחםדנה15/03/2015
שלום רב,
אני עשיתי לפני כשישה ימים הוצאת פוליפ מהרחם.
עדיין יש לי דימום, לא חזק אך קיים.
השאלה שלי, האם זה תקין?
כמה ימים בערך אמור לי להיות דימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הוצאת פוליפ מהרחם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015כן, עדיין יכול להמשך דימום קל. אם הוא מתגבר או נמשך מעבר ליומיים שלושה נוספים, כדאי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדימום
דנה15/03/2015ביום הראשון לאחר הניתוח היה לי דימום, לאחר מכן יותר כתמי דם קטנים, ועכשיו שאני לפני ביוץ, אז ההפרשות יותר דמיות. (ההנחה שלי שהן "סוחבות" איתם את הדימום) האם זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדימום - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015כן בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה15/03/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובריםDINA15/03/2015
אשמח לשמוע מבנות שעברו הפריה - אם זה מצליח - האם מרגישים משהו כבר בימים הראשונים או שזה לא מעיד על כלום??
כולי במתח ל10 ימים הבאים...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
DINA15/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני האישי בלבד..
תמיד בשמחה17/03/2015לא חייבים להרגיש משהו. אני שבוע אחרי הרגשתי כמו כאבי מחזור קלים ולא יודעת אם זה קשור אבל גם התיאבון גדל עם ירידת חשק למתוקים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת אחרת....קטי15/03/2015
שלום!
אני בת 38, עם אדנומיוזיס ואנדומיטריוזיס.
מזה כמה חודשים אנחנו במעקב במרפאת פוריות על מנת להשיג הריון.
לפי מצב האנדומיטריוזיס, הוחלט לתת לי כ4-6 חודשים לנסות להרות, אם לא יצליח אז לפנות לטיפול כירורגי בבעיה ומשם אלוהים גדול....
בשישי האחרון, במסיבת גברים, בעלי לא התאפק והתפתה לעשן ג'וינט... זו הסיבה שאני פונה פה ייעוצכם....
האם בעקבות המעשה הלא אחראי זה עלינו לעצור את הטיפולים? אם כן - לאיזה פרק זמן? קראתי באינטרנט שהזרע מתחדש כל 72 יום....
תודה והמשך יום טוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת אחרת.... - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015הפגיעה באיכות הזרע נובעת מעישון בתכיפות רבה יותר. עישון חד פעמי לא ישפיע על תוצאות הטיפול ואין סיבה לעשות הפסקה כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאטלי15/03/2015
בוקר טוב צריכה עזרתכן דחוף אני בלחץ ב3.3 עשיתי בדיקת בטא יצא 87 ב 5.5 עשיתי שוב יצא 170 שבוע אחרכך עשיתי בדיקת בטא יצא 85 חשבתי שזו טעות עשיתי שוב יום למחרת יצא 67, 4 ימים אחרי עשיתי שוב בטא יצא 135 מה זה יכול להיות אני אחרי החזרת מוקפאים עדיין עם תמיכה
האם זה הריון חוץ רחמי?
האם הריון כימי?
האם יש עוד סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015מהבדיקות נראה שמדובר בהריון לא תקין. לפי רמות הבטא כנראה הריון כימי. עם זאת, חשוב להמשיך לעקוב ולבדוק האם הבטא עולה או יורדת. יש לוודא שהבטא הופכת לשלילית. באם מופיעים דימום חזק/כאבים או תחושת עילפון עליך להבדק בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולנירה15/03/2015
האם שיעול חזק אחרי החזרת שני בלסטוציסטים יכול לפגוע בהחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015לא, אין קשר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןדקלה15/03/2015
שלום,
האם ניתן לקחת אקקלומין לא מהיום ה-5 למחזור, אלא יותר מאוחר? מהיום ה-6 או ה-7?
או שנהוג לקחת רק מהיום ה-5?
אם אאחר את נטילת הכדורים, זה יגרום לכך שהביוץ יתאחר?
בנוסף, הבנתי שהאקקלומין מדקק את רירית הרחם, מדוע הרופא לא נתן משהו נגד זה, כמו למשל,ממה שקראתי כדורים המכילים אסטרוגן? האם אין צורך תמיד בזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015נהוג להתחיל טיפול באיקקלומין בין היום ה-2 ל-5 לוסת. המקובל ביותר ביום החמישי.
היות ואנו מעוניינים לגייס מספר זקיקים, לא מומלץ להתחיל את הטיפול מאוחר יותר.
לגבי רירית הרחם - הרירית דקה כתוצאה ממתן האיקקלומין רק בחלק מהמקרים, ולא נהוג להוסיף תכשירים אסטרוגנים מראש, אם אין נסיון קודם עם רירית דקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לעובי רירית הרחם
נטע16/03/2015שלום,
תודה על תשובתך.
יצא לי בבדיקת דם וא.ס שעשיתי ביום ה-13 למחזור עובי רירית 4.4
- האם לאחר לקיחת אקקלומין זה נורמלי ביום ה-13?
- האם במחזור (ללא לקיחת אקקלומין) זה נורמלי ביום הזה של המחזור שעובי רירית הרחם תיהיה אותו דבר, והאם הרירית מתעבה בכל יום שעובר,כפי שהבנתי שקורא בטבעיות כדי להכין את הרחם להריון? הרי שכך אין צורך לקחת אסטרוגן אולי גם אם לוקחים אקקלומין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איקקלומין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/03/2015התחלת האיקכלומין-בימים 3-5 למחזור אלא אם כן יש לך מחזורים ארוכים מ-35 יום אז ניתן להתחיל גם בימים 6,7,הדיקול להוסיף תכשיר אסטרוגני בהחלט ריליוונטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטע18/03/2015בוקר טוב,
תודה. זה לא כבר מאוחר לקחת אסטרוגן אחרי שהחל הביוץ? כלומר זה הנתון וזה מה שיש?
האם ניתן להקלט בכל זאת להריון? האם עובי רירית הרחם מתעבה גם לבד, כדי להכין הרחם להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2015אם הרירית התעבתה לבד אין צורך להוסיף כעת אסטרופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתעבה לבד?
נטע19/03/2015זה יכול לקרות שהיא מתעבה לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתעבה לבד? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/03/2015בהשפעת הורמונים אנדוגנים עצמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא ביוץפוליציסטית15/03/2015
בת 30, שחלות פוליציסטיות. אחרי איקקלומין פעם ראשונה (כדור אחד ביום למשך חמישה ימים, מהיום החמישי למחזור), במעקב זקיקים נראו זקיקים קטנים ואחד קצת יותר גדול אך לא משמעותית. בדיקת דם הראתה שהביוץ קרוב, והרופאה המליצה להתחיל לקיים יחסים למחרת הבדיקה.
למחרת גיליתי הפרשות המעידות על ביוץ (כמו חלבון ביצה שנמתח יפה) אך בצבע חום.
קיימנו יחסים ולאחר יומיים הופיעה הפרשה וורודה..
האם זה תקין? יש סיכוי שנקלט משהו?
אני במתח לפני בדיקת האולטרסאונד הקרובה.
אשמח לתשובה כלשהי
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי
דקלה15/03/2015בוקר טוב לך,
לדעתי...
ההפרשה הורודה יכולה להיות מכל מיני סיבות ואולי זה לא מעיד על כלום.
אבל אם זה כתוצאה מדם (הרי שורוד הוא תוצאה של אדום (דם)+לבן),
אולי זה מעיד על השתרשרות הביצית ברחם..(כלומר הריון)
..קראתי שיש נשים (לא כולן) שמופיע להן דימום לאחר ההשתרשות, אך הדימום אינו כמו צבע המחזור (אולי יכול להיות אדום בהיר) ולא נמשך כמו זמן המחזור, אלא חולף תוך יום-יומיים..
הכי טוב, לצאת כל הספקות, זה לחכות לאיחור במחזור ולבצע בדיקת דם.
שיהיה בהצלחה.. הכי חשוב זה לא להיות במתח, תשתחררי ותהי תמימה מה שצריך לקרות יקרה ואם זה לא הריון אז פעם הבאה..
בשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא ביוץ - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015בהחלט יש סיכוי להריון. לעיתים מופיעות הפרשות חומות/אדומות סביב הביוץ וגם סביב זמן ההשתרשות של העוברים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי.. תודה רבה על התשובה המהירה!
פוליציסטית15/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםדקלה15/03/2015
בוקר טוב,
עשיתי בדיקת א.ס זקיקים בשילוב עם בדיקת דם.
להלן התוצאות:
פרוגסטרון-7.2
אסטרודיול-352
אודה לקבל הסבר מה הן אומרות לגבי הביוץ..האם החל ומתי, האם לפי הרמות שיצאו בבדיקה, החל הרבה זמן מזמן הבדיקה או לא?
שאלה נוספת, באותו יום קיבלתי הוראה להזריק אוביטרל..למה? - מה הטעם..אם הביוץ החל לפי תוצאות הבדיקה.. במה הוא אמור היה לעזור?
נ.ב- הזרקתי בערך ב17.30.. וקיימתי יחסים בלילה לאחר חצות ולפנות בוקר ויום למחרת..האם כיסיתי את הביוץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015לפי תוצאות הפרוגסטרון נראה שהביוץ החל כשהזרקת את האוביטרל. אכן חסרים פרטים לגבי בדיקת אולטראסאונד וגודל הזקיקים. חסרה גם בדיקת LH כדי לומר לך באופן יותר מדוייק מתי החל הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהמור14/03/2015
שלום רב אני שבוע לאחר החזרת שני עוברים טריים, שבוע הבא אני צפויה לעשות ביגקת דם לגילוי ההריון..אני מרגישה כאבי גב תחתון ותחושות של לפני ווסת (כאבי בטן, כאבי גב , רגישות בחזה וכו) האם זה רע?
אני יודעת שזה לא אינדיקציה להצלחה או לכישלון של התהליך , אבל אני חווה פשוט תחושות זהות של לפני ווסת וזה מדאיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי חמודה
חסוי15/03/2015כל התחושות שאת מתארת היו לי לפני הבדיקת דם. יום למחרת ההחזרה היו לי כאבי מחזור שהתגברו מיום ליום וביום של הבדיקת דם לא.רציתי ללכת לעשות מרוב שכאבה לי הבטן והגב בדיוק כמו לפני מחזור והנה ברוך השם היום אני כבר חודש חמישי אז זה לא אומר כלום ממי חכי לבדיקת דם ואל תשללי את.ההריון למרות הכאבים אני אומרת לך ממש מנסיון.בהצלחהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
מור15/03/2015אני שמחה לשמוע על חוויות דומות שעברת , כל התהליך לא קל ..וכל תחושה מוציאה אותנו מהכלים. אני מקווה שבשבוע הבא אשמע בשורות טובות כמו שקרה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015אין ספק שהתהליך אינו קל. אין קשר בין התחושות הללו לבין הסיכוי להרות. המשך בשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע אחרי ביוץ והיום החל דם טריפרופ` דוד בידר14/03/2015
אני שבוע אחרי ביוץ (שזוהה במעקב זקיקים + דם) והיום החל דם טרי.
לא מצליחה להיכנס להריון כבר תקטפה ארוכה.
ייתכן שמשהו הורמונלי גורם לדימום שבוע בלבד אחרי הביוץ? מה כדאי לבדוק?
זה ככה בכל פעם. דם קל, אחכ טיפה יותר ורק אחרי כשבוע מחזור כבד של ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שבוע אחרי ביוץ - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015באופן רגיל הדימום צריך להופיע 14 יום לאחר הביוץ. חשוב לבדוק במקרה שלך שלא מדובר באי ספיקה של הגופיף הצהוב, שתומך בהשרשת העובר בשלב זה. ניתן לבדוק זאת ע"י בדיקת דם פשוטה לפרוגסטרון ואפשר לטפל בכך ללא קושי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדובר בבדיקת הפרוגס' הרגילה?
me15/03/2015האם הפרוגסטרון שיש לבדוק הוא הפרוגסטרון שנבדק במהלך מעקב זקיקים?
אם כן - מה צרחכה להיות רמתו? (לפני תחילת הביוץ / ביום תחילתו - שישי 6.3 היה הפרוג' 7.4)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
me16/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדובר בבדיקת הפרוגס' הרגילה? - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר16/03/2015כן, מדובר בבדיקת פרוגסטרון רגילה. הרמה המצופה מעל 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהדנית14/03/2015
שלום רב,
אני 10 ימים אחרי החזרה של 2 עוברים עם תמיכה של חצי אוביטרל * 3 פעמים.
בכל אחת מהפעמים יצא שהזרקתי קצת יותר מחצי. האם זה יכול לגרום לבעיה?
דבר נוסף, היום לקחתי את חצי האוביטרל האחרון, יש לי בדיקת בטא עוד 5 ימים,
זה לא מוקדם מדי? סביר שיצא חיובי גם ללא הריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנית15/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/03/2015האוביטרל שלקחת יותר או פחות לא יגרום לבעיות.
האוביטרל יכול להחזיק בדם 4-5 ימים אך בעל אופן אם הבדיקה תצא טובה אז זה לא מהאוביטרל ,למשל יותר ממאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה לפני ת.זרע והפריהאייל14/03/2015
לפני כחודש היה לי ולאשתי חום גבוה -והרגשה כללית רעה ביותר כיומיים.
אנחנו עומגים לפני נסיון הפריה. בחודש הקרוב.
האם יכולה להיות פה בעיה מבחינת ייצור הזרע או מבחינת האישה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה לפני ת.זרע והפריה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר15/03/2015הזרע נוצר כ-70 יום לפני שניתן. תאורטית, יש אפשרות לזרע באיכות טובה פחות כחודשיים לאחר מחלת חום, אך בהפריה אנו זקוקים לכמות זרע קטנה כדי שהתהליך יצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)