מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה שלא צלחה לצעריאהובה14/06/2023
שלום , בת 36 לאחר ברור מקיף , הדבקות של החצוצרות לאחר קיסרי .... עברנו ל ivf נשאבו 13 ביציות מתוכם 8 הופרו .... הוחזר עובר יום 3 8 תאים ועדיין לא צלח :/ .... מה יכולות להיות הסיבות ? האם יש צורך לבדוק דברים נוספים ? האם יש סיבה שהעובר לא נקלט ? ברקע 5 הריונות טבעיים ו 3 ילדים ..... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש חביון עם ההידבקויות בחצוצרות לא גרמו לחסימה שלהם שגורמת להצטברות נוזלים-סקטוסלפינגס,הידרוסלפינגס-תופעה שמפחיתה בשיעור של 50% את הכניסה להיריון ואף עשויה חגרום להפלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספקולום מתכת ,בדיקות דםאני14/06/2023
עשיתי הזרועות ,חלקם עם ספקולום פלסטיק וחלקם עם מתכת.הפלסטיק מאוד כאב לי,לעומת זאת המתכת כמעט ולא הרגשתי ,זה הגיוני?
ועוד שאלה ,איזה בדיקות עליי לבצע כדי לדעת מתי אקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספקולום
פרופ` דוד בידר14/06/2023קשה לדעת למה כאב עם הפלסטיק, לא צריך לכאוב.
לא צריך לעשות בדיקות כדי לדעת אם יהיה וסת או לא, פשוט תחכי לדימום שצריך להגיע שבועיים אחרי הזרעה ואם לא יגיע תעשי בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות וברזל נמוךZziona13/06/2023
היי עשיתי בדיקות כללית והרופא אמר שהברזל שלי נמוך פריטין שלי 8 שולח אותי לעשות 4 זריקות ברזל ו4 זריקות b12 למלא מאגרים ככה הוא אומר ואחר כך להמשיך בכדורים אני בטיפולי פוריות ועל פניו כל בדיקות פוריות שלי תקינות לא מצליח להקלט עובר בת 37 עכשיו לשאלתי האם אנמיה וחוסר ברזל זה פוגע בהשתרשות? האם אני צריכה לחכות אחרי הזריקות להתחיל טיפול או שאפשר תוך כדי טיפול להמשיך בזריקות 2 זריקות פעם בשבוע זה מותר? מה עדיף זריקות או כדורים של ברזל בשילוב חומצה פולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
פרופ` דוד בידר14/06/2023חוסר ברזל לא גורם לפגיעה בהשתרשות.
לגבי מתן הברזל צריכה ללכת לפי עיצת הרופא המטפל.
יכולה לעשות טיפולים בסמן מתן הברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרידיול משתולל לפי החזרת עוברבלחץ13/06/2023
ד״ר שלום
בת 40 לפני החזרת עובר. לאחרונה בנוסף לרירית שלא מתעבה ואין זקיקים בשחלות.
מקבלת אסטרופם וה e2 משתולל.
ב5.6 e2 היה 530. ב 8.6 היה 253. ב 11.6 היה 744. ב 13.6 היה 477. כל זה תחת אסטרופם. למה זה קורה? מה זה אומר ?
בנוסף כל התקופה הזו ה LH בין 37-39 ופרוגסטרון קטן מ 2.
מה קורה איתי?
אשמח להסבר ודעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרדיול
פרופ` דוד בידר14/06/2023לא בודקים LH בסמן לקיחת אסטרופם והפרוגסטרון מריך להיות כל הזמן נמוך עד שנותנים פרוגסטרון ואז יום זה נחשב ליום הביוץ.
התגובות שלך לאסטרופם לא היו תקינות.
תעשי החזרת עוברים על מחזור טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כדאי בהריון בגיל מבוגריעל13/06/2023
שלום,
בת 43 עם תינוק בן שנה וחצי (IVF, תרומת זרע). רוצה מאוד ילד נוסף אבל לצערי כמה חודשים אחרי הלידה אובחנתי עם סרטן שד הורמונלי. כעת אני עם דיכוי שחלתי (דקפפטיל) וטיפול אנטיהורמונלי. מבחינת האונקולוגית, במידה והכל ממשיך תקין ניתן לעשות הפסקה בטיפול התרופתי לאחר 18-24 חודש ואז תקופת ניקיון מהתרופות של חצי שנה לאחריה ניתן להתחיל לנסות הריון נוסף. כלומר אוכל להתחיל לנסות בגיל 44.5 לכל המוקדם.
יש לי ביציות ועוברים קפואים מגיל 38 פלוס מינוס.
האם יש משמעות לגיל כאשר מדובר על ביציות/עוברים קפואים? למי יהיה סיכוי טוב יותר להכנס להריון מהביציות/עוברים שלי? לי בגיל 44.5 או לפונדקאית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר14/06/2023רצוי פונדקאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל14/06/2023תודה על ההתיחסות.
האם עדחף פונדקאות משיקולי סיכוי גבוה יותר להריון או מסיבות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במקומך הייתי שוקל הליך פונדקאות והחזרה של עוברים מוקפאים המספקים בסיכומו של דבר סיכוי גבוה יותר להרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית סיכויהילה13/06/2023
שלום לפרופסור,
מה הסיכוי שלי פלוס מינוס מבחינת אחוזים בגיל 39 וחצי להיקלט בהחזרת עובר אחד בלבד בדרוג B ?
אגב, במידה ומחזירה שני עוברים הסיכוי מוכפל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר13/06/2023סהיבב15%
2 לא מעלים את הסיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בבקשה
הילה13/06/2023תודה רבה על המענה.
אז מה בעצם המשמעות של החזרת 2 עוברים אם לא הכפלת סיכוי או לכל הפחות הגדלת סיכוי? כלומר מדוע רופאים ממליצים להחזיר 2 ?
אתה למטופלותיך ממליץ להחזיר אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר14/06/2023היזרת יותר מעובר אחד אפשרית בגיל מבוגר יותר בגלל איכות העוברים.
אעשה שלא ילדה לא צריכה להסתכן בתאומים עקב לידות מוקדמות.
גם בצעירות רצוי עובר אחד בגלל סיבוכי מרובי עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה במציאת יום הביוץ - לקראת החזרהאור13/06/2023
אשמח לעזרה במציאת יום ותאריך הביוץ
בדיקות :
יום חמישי 8.6.23:
עובי רירית 8.2 מ״מ
בשחלה ימנית 2 זקיקים של 10מ״מ
בשחלה שמאלית יש זקיק 7 מ״מ והרבה קטנים
בדיקות דם :
ESTRADIOL (E-2)
129.1 pg/mL
PROGESTERONE
0.52 ng/mL
LH
8.3 IU/L
יום ראשון, 11.6.23 :
ESTRADIOL (E-2)
302.0 pg/mL
PROGESTERONE
0.58 ng/mL
LH
12.2 IU/L
היום, יום שלישי 13.6.23:
ESTRADIOL (E-2)
1498 pmol/L
LH
57.4 IU/L
PROGESTERONE
2.1 nmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ צפוי ביום רביעי למחרת הבדיקה האחרונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת הזרע בעייתית?מיכל13/06/2023
בשל היותי מאובחנת באנדו, נשלחתי אני ובעלי לבדיקות מקיפות. אני לשלל בדיקות דם שטרם חזרו ובעלי לבדיקת זרע.
אני יודעת שברקע יש לו וריקוצה קלה מאובחנת. בבדיקת הזרע יצאה התוצאה המצורפת - מה המשמעות עבורנו? האם אפשר להמשיך באופן טבעי או שצריך לעבור טיפולי הפריה או טיפולים אחרים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר13/06/2023הזרע צריך לתת הריון. אם לא מצליחה להרות באופן טבעי אז יש לפנות לברור גם שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת הזרע חוקה בשני מדדים מרכזיים -ריכוזיות הזרע,והמבנה שלו-בנוסף לריבוי נוזל זרע שעלול להצביע גם על רקע דלקתי,הנתונים מחייבים התייחסות טיפולית פרטנית ו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע ורדרד בקרינון, האם יש סיבה לדאגה ?יובל13/06/2023
שלום וברכה
לאחר 2 החזרות עוברים שלא צלחו
עשיתי החזרה של עובר אחד יום 5
היום שבוע אחרי ראיתי בקרינון צבע ורדרד
האם יש סיבה לדאגה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע
פרופ` דוד בידר13/06/2023לא אומר כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך הקפאת ביציות בסמיכות להיריון טבעיאנונימית13/06/2023
שלום,
אני ובן הזוג שלי מתכננים להתחיל לנסות להיכנס להיריון בספטמבר הקרוב, כאשר זה עתה מלאו לי 30.
במקביל, אני מעוניינת להקפיא ביציות, ותוהה מתי נכון להכניס את התהליך, בהינתן שאנחנו (בתקווה) קרובים להיריון טבעי.
האם הקפאת ביציות ממש לפני כניסה להיריון, או ממש אחרי, אפשרית? האם יש בכך סיכונים? איזה מרחק בזמן בין היריון להקפאת ביציות מומלץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ` דוד בידר13/06/2023מי שרוצה להרות בגילך לא מקפיאה ביציות.
בכל אופן זה לא משנה אם תקפיאי עכשיו או אחרי לידה.
חושיים לאחר לידה אםשר להתחיל תוכנית לשאיבה אם לא מניקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיף פרוטוקול חדש אלונבה?נעמי13/06/2023
בוקר טוב, האם אחרי אלונבה 150 ניתן להמשיך עם פרגובריס 300 או שעדיף מינון של 450 בשביל לשמור על רמת ההורמונים הגבוהה?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעבר להכול השיקול הוא באחריות הרופא שלך ב קירו את נתוני הבסיס שלך ואת תגובתך האקטואלית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה ראשונה שלא צלחהאהובה13/06/2023
שלום , בת 36 לאחר ברור מקיף , הדבקות של החצוצרות לאחר קיסרי .... עברנו ל ivf נשאבו 13 ביציות מתוכם 8 הופרו .... הוחזר עובר יום 3 8 תאים ועדיין לא צלח :/ .... מה יכולות להיות הסיבות ? האם יש צורך לבדוק דברים נוספים ? האם יש סיבה שהעובר לא נקלט ? ברקע 5 הריונות טבעיים ו 3 ילדים ..... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לזכור שהסיכוי להרות בגילך במקרה הטוב אינו עולה על 30%,כך שככל הדבר אינו חריג שלא הרית בטיפול הראשון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות שנעלמו בתחילת הריוןלירי13/06/2023
שבוע 5 פלוס 3
מהרגע שגיליתי על ההריון היו הפרשות צהובות זוהרות. היום בבוקר התעוררתי והם נעלמו. האם יכולה להסיק שההריון נכשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי לאור הנתונים?לירי12/06/2023
בת 40
לאחר מספר שנים של טיפולים כושלים גיליתי על הריון ספונטני לאחר איחור במחזור ב4 ימים. בטא הייתה 1400 ופרוגסטרון 98. כרגע בשבוע 5 ועוד שבועיים בדיקת דופק
מה הסיכוי לאור גילי והנתונים לצאת עם תינוק חי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעל 50%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך וטיפולים הפריה חוץ גופיתציונה12/06/2023
היי עשיתי בדיקות כללית והרופא אמר שהברזל שלי נמוך פריטין שלי 8 שולח אותי לעשות 4 זריקות ברזל ו4 זריקות b12 למלא מאגרים ככה הוא אומר ואחר כך להמשיך בכדורים אני בטיפולי פוריות ועל פניו כל בדיקות פוריות שלי תקינות לא מצליח להקלט עובר בת 37 עכשיו לשאלתי האם אנמיה וחוסר ברזל זה פוגע בהשתרשות? האם אני צריכה לחכות אחרי הזריקות להתחיל טיפול או שאפשר תוך כדי טיפול להמשיך בזריקות 2 זריקות פעם בשבוע זה מותר?
לא פוגע בפוריות,תפעלי במקביל כמתוכנן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)