מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכים הורמונליים לפני החזרהש07/06/2023
שלום,
אני לקראת החזרת עובר, היום בבדיקות:
LH- 18.8
PR- 0.86
ES- 8498
עובי רירית- 8
האם ניתן לבצע החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התנאים להיזרת עובר קפוא הבשילו וניתן לתכנן את המשך הטיפול וההחזרה הייעודית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 4 שאלהמורן07/06/2023
שלום, אני בהריון שבוע 4 ואכלתי אתמול שתי פרוסות לחם עם פרג. בדיעבד גיליתי שלא מומלץ לאכול פרג בהריון. האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשחב זה איני רואה מקום לדאגה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגלוטרן תמיכה או דיכוי?קרן07/06/2023
שלום
מהי מטרת נתינת ארגלוטרן? מניעת ביוץ או איזושהי תמיכה?
האם נותנים את זה מיום הראשון של הוסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתן אוגלוטרן ניתן כאמצעי למנוע עליה בטרם עת של הורמון ה-LH ובעקבותיו הפרוגסטרון כדי לאפשר הבשלה והתפתחות הולמת של הזקיקים כדי להפיק ביציות בשלות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל מעבר אבחנהליה07/06/2023
שלום וברכה לך
רציתי לשאול מה הסיכוי שבגיל 43 וחצי יהיה תסמין יחיד בודד של פעימות מוקדמות בלב אבל הווסתות המחזוריות כמו שעון כל חודש בול בזמן .. אילו בדיקות דם יכולות לסייע באבחון טרום גיל מעבר והאם בדיקת us גיניקולוגי בטני יכול לסייע גם באבחון טרום גיל מעבר? אין גלי חום, תסמין בודד הוא הפרעות קצב לאורך החודש .. בדיקות קרדיולוגיות תקינות לחלוטין! אז חשבתי על כיוון טרום גיל מעבר היות ובדיקות קרדיולוגיות תקינות, בדיקת amh תתן תשובה מובהקת אם נכנסתי לטרום גיל מעבר על אף מחזורים סדירים ? אשמח למענה לשאלותיי תודה רבה לך מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצעי בדיקת AMH,בדיקת FSH,ובדיקת מספר הזקיקים הבסיסיים AFC
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת ביוץ ביתיתבר06/06/2023
הי רציתי לדעת אם עשיתי בדיקה ביתית
היום ויצא חיובי לביוץ ואתמול זה 7 ימים נקיים
והקו היה יותר חלש וקיימנו יחסים
האם גם היום צריך לנסות כי לפי הבדיקה היום זה זהה לקו של הבקרה אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר07/06/2023מהעליה בהורמון עד הביוץ לוקח כ 36 שעות, והביצית עוד מחכה יום איד כך שממליץ בתקופת הביוץ יום כן יום לא, פעמיים זה יספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר יום 5אנונימית06/06/2023
היי, עברתי היום החזרה של עובר יום 5. רציתי לשאול האם לאחר החזרה צריך להיות במנוחה מוחלטת? נחתי במיטה אבל בין לבין עשיתי פעולות בבית כמו בישול, התכופפתי להרים מידי פעם משחקים/ פירורים של הילדה. נלחצתי שאולי זה יכול לפגוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר07/06/2023האם לא קיבלת הוראות מהרופא המטפל שעשה לך את ההחזרה,?
באופן כללי כל מה שציינת לא פוגע בסיכויים להרות ולא צריך מנוחה מוחלטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל לאחר החזרהאלינה06/06/2023
שלום פרופ׳, בהיסח דעת הרמתי משקל של כ 6 או 7 קילו למשך כדקה ואני 4 ימים לאחר החזרת 3 עוברים. האם יש סיכוי גם אם מזערי לפגיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת
פרופ` דוד בידר07/06/2023אין סיכויי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מדבקת אוורל לאחר ניתוח פלסטיBella Varon06/06/2023
עברתי ניתוח פלסטי ורופא ביקש להודריד מדבקת .ואמר שניתן להחזיר אחרי שבועיים 3
שאלה אם אפשר לפני ומה הסיבה להורדת מדבקת האסטרוגן תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השיקול הנו באחריות הרופא המנתח שכנראה טעונים עמו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקה יחסית - היסטרוסקופיהפרוג 1806/06/2023
שלום
בת 37, עם ילדים.
מנסה להרות 7 חודשים.
התחלתי מעקב זקיקים, הרופא ציין שהזקיקים התפתחו יפה אבל הרירית דקה יחסית (הגיעה ל6.7 יומיים לפני ביוץ)
ואולי זה מה שמעכב.
הפנה אותי לבדיקת היסטרוסקופיה.
לא נתן הנחיות ואמר רק לא בזמן דימום.
מהרופאים הבנתי שהם מבצעים אחרי סיום ווסת (ולא ביו הביוץ לווסת)
האם יש אכן סיכון בשלב הזה (אחרי ביוץ) לבצע את הבדיקה?(מבינה סיכון להריון אם יתפתח, ואולי תמונה טובה יותר)
יש לחכות אכן לווסת ע"מ לבצע את הבדיקה?
כמו"כ מאחר ובעבר הריתי בקלות , ואני לא לאחר הפלות וכו האם מצב של רירית דקה יחסית יכול להיות נקודתי לחודש אחד ולהסתדר לאחמ"כ?
האם יש טיפול לעיבוי רירית במצב הזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני נוהג לבצע את הבדיקה לפני הביוץ כדי לא לחשוף את המטופלת לאירועים חריגים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שוב
פרוג 1806/06/2023והאם יש לעשות את הבדיקה ע"ס מעקב זקיקים אחד?
או כדאי לחכות לעוד חודש לראות אם זה היה בעיה נקודתית?<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטה נכונה של החזרה והקפאהדפנה06/06/2023
שלום ד"ר,
שלשום בוצעה שאיבה ממנה יש 6 הפריות.
ביום תיזמון הביוץ הפרוגסטרון שלי היה 5, שלהבנתי פחות מומלץ לבצע החזרה טריה במקרה כזה, בגלל סיכוי השתרשות נמוך יותר.
אבל מצד שני אני בת 43.3 ובשלוש השאיבות שעשיתי לא הגעתי לבלסטוציסטים ראויים להקפאה ולא נקלטו שני העוברים יום 3 הטריים שהוחזרו בכל פעם (ותמיד הוחזר אחד בדירוג 8a).
נקראתי להחזרה ביום רביעי (יום 3), והשאלה שלי אם לא כדאי להחזיר דוקא נגיד עובר אחד בדירוג נמוך יותר, ולחלק את הנותרים להקפאה בין יום 3 ל5. ואם כן באיזה אופן כדאי לחלק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה.
פרופ` דוד בידר06/06/2023לא כדאי.
להחזיר עובר פחות טוב בגלל פרוגסטרון … אז או שלא מחזירים כלום או שמחזירים עובר ראוי להחזרה.
לא כתבת אם יש לך ילדים או לא כי אם לא ילדת בעבר הסיכויים בכל צורה של החזרה הם נמוכים ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה בעקבות התשובה
דנה06/06/2023תודה על התשובה. לא ילדתי בעבר.
כלומר, באופן כללי הסיכויים נמוכים ביותר ואין טעם לטיפולים, או לסבב זה? נאמר לי עד כה בין חמישה לעשרה אחוז לסבב.
מוסיפה כי גם יש לי כאבים חזקים יומיים אחר השאיבה, שמגיעים לצלעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר06/06/2023האחוזים בנמוכים בכלל ולא רק לסבב הזה.
לסבב הזה יש מספר בעיות ולכן הייתי מקפיא מה שטוב ומחזיר על מחזור תחליפי אך יתכן והרופא שלך חושב אחרת ולכן את צריכה לעשות מה ה שהרופא אותו בחרת ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה לגבי צנתור וריקוצלהנטלי06/06/2023
לבעלי נפגע הזרע כתוצאה מוריקוצלה דרגה 3. יש לו 11.5 נפח התנזלות וצמיגיות תקינים ריכוז תאי הזרע למל-1.5 מיליון, סהכ מס תאי זרע-17.25.
סהכ 27% תנועה.
מורפולוגיה 1%.
הרופא המליץ על צנתור. האם זה יוביל לשיפור משמעותי ויהיה אפשרי להיכנס להריון טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ` דוד בידר06/06/2023לדעתי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות לתמיכה אחרי החזרת עובריםאורטל06/06/2023
אני יומיים אחרי החזרת עוברים, נסעתי הבוקר לחו"ל ושכחתי את הנרות של התמיכה בבית
עד כמה זה ישפיע על קליטת הריון?
האן אי נטילת הנרות יגרמו שההריון לא יקלטו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות
פרופ` דוד בידר06/06/2023זה תלוי הפרוטקול שקיבלת ומה הזרקת לביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים לאחר אי קבלת וסת הופעת גלי חוםענבל06/06/2023
שלום רב,
בת 44 עשיתי בדיקת הורמונים בגלל תופעת גלי חום
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות:
99.10 ug/dL DHEA SULPHATE
19> ESTRADIOL (E-2)
0.3 > PROGESTERONE
2.340 uIU/ml TSH
3.1 pg/mL T3- FREE
0.9 ng/dL T4- FREE
85.0 mIU/mL LH
129.7 mIU/mL FSH
14 ng/mL PROLACTIN
0.18 ng/mL TESTOSTERONE- TOTAL
בעבודה 17-OH-PROGESTERONE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` דוד בידר06/06/2023זה נקרא גיל המעבר. השחלות פסקו לייצר הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי קבלת ווסת
ענבל06/06/2023מבינה שזה מצב בלתי הפיך? האם אוכל להיקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמדך
פרופ` דוד בידר06/06/2023בלתי הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך פרוגרסטרון גבוה מאדיעל05/06/2023
שלום וברכה,
קיבלתי מחזור ב 27.5 ביום השני למחזור התחלתי סבב עם פרגובריס 300 לשימור ביציות. ביום הרביעי למחזור ב 30.5 האסטדריול 789 ופרוגרסטרון 3.5 ונצפו כ 6 זקיקים קטנים בכל שחלה.
ב 4.6 לאחר שביומיים לפני הזרקתי בנוסף אורגלוטרן
נצפו כ זקיקים גדולים יותר משהו כמו 8,9,13,14 בכל שחלה כ 3 זקיקים.
אסטרדיול 2438 ופרוגרסטרון 23.4
האם ערך הפרוגרסטרון הגיוני???
זהו סבב שני שלי ובסבב הראשון הערך היה 3.4 כמה ימים לפני השאיבה...
הרופא אמר לי להמשיך להזריק ולבוא לבדיקות ביום רביעי
אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה המשמעות של ערך כ"כ גבוה? והאם כדאי להמשיך את הסבב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר06/06/2023ההורמון גבוה ויש להפסיק טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזור סיכונים אופטימלי בהפריהדנה05/06/2023
שלום,
אתמול בוצעה שאיבה ממנה יש 6 הפריות.
ביום תיזמון הביוץ הפרוגסטרון שלי היה 5, שלהבנתי פחות מומלץ לבצע החזרה טריה במקרה כזה.
אבל מצד שני אני בת 43.3 ובשלוש השאיבות שעשיתי לא הגעתי לבלסטוציסטים ראויים להקפאה ולא נקלטו שני העוברים יום 3 שהוחזרו בכל פעם (תמיד הוחזר אחד בדירוג 8a).
נקראתי להחזרה ביום רביעי (יום 3), והשאלה שלי אם לא כדאי להחזיר דוקא נגיד עובר אחד בדירוג נמוך יותר, ולחלק את הנותרים להקפאה בין יום 3 ל5. ואם כן באיזה אופן כדאי לחלק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנסיבות אלו הייתי שוקל למקסם את ההחזרה במחזור הטרי בבחינת עדיף ציפור ביד משניים על העץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת
דנה06/06/2023תודה על התשובה,
בטעות שלחתי פעמיים ופרופ' בידר ציין שבכל מקרה הסיכויים נמוכים ביותר. האם אני מבזבזת את זמני? יש לי שבע ביציות בהקפאה מגיל 37. אני עדיין מייצרת 7 ביציות בסבב בממוצע אך לא נקלטתי 3 סבבים. האם לוותר ולנסות את מזלי האחרון עם המוקפאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)