מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות מוזרות של מעקב זקיקיםאנונימי11/07/2023
היי דר
נמצאת במעקב זקיקים אחרי הזרקה של גונאל 50 ביום
אתמול יום 10 למחזור נצפה באולטרסאונד זקיק בגודל 19 מ״מ ורירית 5.5 מ״מ
בדיקת דם מאותו יום מצביעות על זקיק פעיל (אסטדוריל 515)
היום חזרתי (יום 11 למחזור) ובאולטרסאונד נצפה זקיק בגודל 25 מ״מ ורירית 10 מ״מ
חשוב לציין שנבדקתי על ידי טכנאיות ומכשיר שונה
1. איך זה הגיוני שביום אחד התוצאות כל כך השתנו ברמה כל כך קיצונית ?
2. האם זקיק בגודל כזה יכןל לבייץ בהתחשב בכך שזה לא על בסיס טבעי ?
3. במידה ויוחלט להזריק אוביטרול האם מאותו הרגע הזקיק בהכרח מפסיק לגדול ?
אשמח לעזרתך, תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
אנונימית11/07/2023מוסיפה את הערכים של הבדיקות דם:
אתמול (יום 10 למחזור)
E2 515
Lh 7.8
P 4.5
היום (יום 11 למחזור)
E2 490
Lh 4.3
P 7.8
נאמר לי הביוץ התרחש ב24 שעות שבין הבדיקות
1. האם הבדיקות אכן תומכות בכך שהתרחש ביוץ?
2. האם פרוגרסטרון לא נמוך מידי לאחרי ביוץ? האם היית ממליץ לבצע בדיקה נוספת לוודא שהוא עולה כדי לתמוך בהריון ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה שאת לקראת הליך ביוץ,הזרקת אוביטרל בהחלט יכולה לתזמן את הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון ביוץ
אנונימית11/07/2023תודה על המענה המהיר!
אז להערכתך עדיין לא היה ביוץ?
לדעתך יש צורך לחזור על הבדיקה כשבוע לאחר הביוץ לבדיקת רמות פרוגרסטרון ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
👍👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא ככ ברורה
אנונימית13/07/2023תודה על המענה, אך לא הצלחתי להבין את תשובתך
1. להערכתך הביוץ לא התקיים ב24 שעות שהיו בין הבדיקות ?
2. האם התוצאות הקיצוניות בין הממצאים באולסאונד בין 2 הבדיקות לא מוזרות? איך ניתן להסביר פער כזה ?
ושוב תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובתי מדברת בעד עצמה,במועד הבדיקה כאמור היית לקראת ביוץ וזריקת האוביטרל אמורה חבסס ולתזמן את הביוץ בטווח של 24-36 שעות ממועד הזרקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אפשרי? פפילומהנוגה10/07/2023
היי, בן זוגי היה ללא תחתון והושיב אותי עליו אני הייתי עם תחתון והוא סוג של שיפשף את האיבר שלו בשלי, שוב מדגישה הייתי עם תחתון זאת הייתה סיטואציה של 3 שניות קמתי כי הרגשתי לא בנוח..
האיבר שלו עבה ואולי נגע קצת בצדדים תוך כדי החיכוך . האם בסיוואציה כזאת אפשר להידבק בפפילומה בצוואר הרחם? או בכלל? ( במידה והוא נשא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצדדים הכוונה מחוץ לגבולות התחתון.
נוגה10/07/2023בצדדים הכוונה מחוץ לגבולות התחתון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאםשרי
פרופ` דוד בידר11/07/2023לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש מחזור אחרי שאיבהאהובה10/07/2023
אחרי שאיבה ..... החזרת עובר שלא צלח .... אני עושה מעקב זקיקים לתזמן החזרה נוספת על בסיס טבעי אבל .... התחיל דימום , הרירית כבר הייתה 6 ועכשיו 3 .... הזקיקים גדלים ובדיקות דם מראה שלא היה ביוץ עדיין ככה שהדימום לא נראה כמחזור ..... יכול להיות שזה כן מחזור ? אם לא מה קורה לגוף שלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התחילי טיפול בחודש העוקב עד שהמחזור שלך התאפס שנית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלא יורד כמו שצריך הרופא יפנה למיון נשים האם קריטישרה10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בטא
פרופ` דוד בידר11/07/2023כאשר הבטא לא יורד צריך לאבחן היכן ההריון ולטפל במצב.
אם לא ניתן לאבחן היכן ההריון יש לטפל במסגרת בית החולים על מנת שהבטא ירד וזה נעשה בעזרת זריקות שניתנות בבית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן אוביטרל בתחילת היריוןצ`ופו10/07/2023
אהלן, בת 41, החזרת עובר יום 2 (באמצעות הפשרת ביציות) בביוץ טבעי לוקחת 2 קרינון ודופסטון. כעת לאחר שבועיים בטא 147, פרוג' 47 ואסטרדיול 480. כמובן שאבדוק הכפלה, אך ארצה לשאול אותך: בעקבות הפלות חוזרות בעבר, הופניתי למרפאה שביצעה את כל הבדיקות ואין שום בעית קרישה, או בעית גופיף או נוגדנים וכיוב'. הרופא ציין בפניי שלכשאקבל בטא חיובית לקחת אוביטרל כל 3 ימים (סה״כ 6). אני תוהה האם לבצע המלצתו שהרי אם אקח לא אדע הכפלה, וכן לשאול אותך בנוסף מה הסיבה הרפואית שהומלץ לי לקחת אוביטרל בתחילת היריון? האם אגב יש סיכון בכך? רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרי
פרופ` דוד בידר10/07/2023ברופא שלך חושב שזו דרך יצירתית לתמוך בגופיף הצהוב.
אני לא חוב כך ובכלל במחזור ובעי גם אין הגיון לתת תמיכה בכלל.
לקחת 2 קרינון ודופסטון זה גם מינון יתר.
מה שקובע זה לא התמיכה אלא איכות העובר ואם הוא טוב אז יתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להיכנס להריוןיעל10/07/2023
שלום בת 38.5 לפני שנתיים לידה מוקדמת לאחר טיפול הפריה ראשון. מנסה להיכנס להריון פרופיל הורמונלי מלפני חצי שנה: AMH: 0.1, LH:29.2, פרוגסטרון: 1.5. לפני שבוע יומיים לפני שאיבה: LH:7.7 . לאחר 4 סבבים של הפריה חוץ גופית ללא הצלחה . 3 באיקסי ללא הפריה ו-1 ב-IVF עם הפריה לא תקינה של 3pn. בטיפולים אלו המקסימום של הביציות שהצליחו לשאוב הוא 3 כאשר ברוב הפעמים היתה ביצית אחת (כך גם לפני שנתיים). ללא בעיות זרע אצל בעלי. אשמח לדעת מה הסיכוי שלי להיקלט? האם כדאי להמשיך לנסות או שאנחנו מבזבזים זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר11/07/2023לא שלחת פרופיל הורמונלי מלא אך לפי ה AMH
יש בעיה ולכן תעשי פרופיל מלא לפני מתן תשובה סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH המרמז על ירידה מהירה יותר ברזרבה השחלתיתאנונימית10/07/2023
שלום,
אני בת 29, ולאחרונה עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי (לא בגלל בעיה כלשהי, אלא מתוך רצון לדעת איפה אני עומדת).
ה-FSH שלי יצא 7.1*, כשקראתי שמתחת לגיל 33 הוא אמור להיות מתחת 7.
האם הדבר יכול להיות אינדיקציה לירידה מוקדמת ברזרבה השחלתית?
אני שואלת כדי להבין האם אני צריכה להיערך אחרת מבנות גילי, ולמשל לדאוג להקפיא ביציות - כך שגם בגיל 35 אוכל להביא ילדים**.
מנסיונכם, עד כמה 7.1 בגיל 29 זה חריג?
*שאר המדדים: LH=4.8, E2=129, Thyroid Peroxidase=<28, Progesterone=1.7 (נעשה ביום ה3 של המחזור).
**אציין שאני ובן זוגי מתכננים היריון בקרוב, אבל מקווים להביא מספר ילדים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
פרופ` דוד בידר10/07/2023הבדיקות בסדר וכל מה שאת כותבת הוא מיותר לגילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני השרשה יומיים וחצי שלושה אחרי החזרהדנה10/07/2023
האם יומיים/שלושה לאחר החזרת שני עוברים טריים תחושת כבדות בבטן/ גודש בבטן זה סימן להתחלת השרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סימנים מובהקים להליך השרשה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלה של בטא פי 2.7 - האם תקין?איריס10/07/2023
שלום, אני מאובחנת עם שחלה פוליציסטית ובטיפולים כבר כשנתיים.
לראשונה, הוחזר עובר אחד טרי (יום 5), ב25.06. בדיקת בטא ראשונה הראתה ערך 269 (05.07). בדיקת בטא שנייה הראתה ערך של 2060 (09.07). האם ההכפלה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ- מעקב זקיקיםאפרת10/07/2023
בביוץ טבעי ביום ה13 - בבדיקה היום שלה ימין עם 2 זקיקים מובילים 1.3 ו 1.07.
רירית 0.93
למתי לתזמן את הניסיונות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים אינם מאפשרים תיזמון ייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה בעייתיתשירה10/07/2023
היי אני בת 31 מנסים שנה וחצי להכנס להריון, עשיתי כל כל הבדיקות כולל הידרוסונוגרפיה, הכל תקין אצלי בדיקת הזרע של בעלי קצת בעייתית מצרפת קובץ, הרופא ממש רוצה שאתחיל בהזרעות עם הורמונים אני ממש מפחדת מזה בגלל מקרי סרטן שד ורחם במשפחה( אחיות של סבתא) האם אי אפשר להכנס טבעי עם הבדיקות שלו וכמה הורמונים מסוכנים? אשמח לתשובה תודה מראש
אני בהחלט תומך בהמלצת הרופא שלך ,כניסה להיריון הנה הפתרון הטוב ביותר לרקע שציינת לכן ככל שתקדימי יוטב.
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל 500 מגהילה אזולאי09/07/2023
ערב טוב
אם הזרקתי 2 מזרקי אוביטרל באותו היום אחד אחרי השני סה"כ 500 מ"ג לוקח לה יותר מ14 יום לצאת מהגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
7-9 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מאוחר - מחזור מאחרמיכל09/07/2023
הפסקתי גלולות לפני 4 חודשים
מאז המחזור שלי הוא בן 28-30ֶיום
החודש הזה היה לי ביוץ מאוחר והמחזור התארך ל37 ימים
האם זה אומר שמשהו לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח,התופעה נמצאת בטווח הסבירות התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
מיכל10/07/2023תיקון טעות הביוץ היה ביום ה25 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע עובר לא תואם גודל באולטרסאונדזיו09/07/2023
אני שבוע 7 פלוס 6 באולטרסאונד נראה עובר תואם לשבוע 7 פלוס 2 עם דופק. האם תקין? האם יש משהו לעשות?
אני אחרי IVF אז אין עניין של ביוץ מאוחר או משהו כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצריך מעקב עשוי לתקן את עצמו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תסמינים
.13/07/20231. האם סמיכות הזמנים- כלומר יומיים וחצי לאחר החזרה תחושת גודש וכובד בבטן מעולם לא חשתי ככה
2. באותו זמן גם אוננתי (כנראה כדי להירגע) וחשתי אורגזמה חזקה מאוד ומיד התחושה פסקה יתכן וזה קשור וההשתרשות בעצם הופסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין קשר בין האירועים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על סינרל ואסטרדיולחסוי09/07/2023
היי,
לפני כשבוע לקחתי 2 דקפפטיל, עשיתי בדיקות דם לפני החזרה ביום שישי והאסטרדיול שלי ירד ל550 ןהפרוגסטרון היה 28. היום (יום החמישי לביוץ ויומיים אחרי הבדיקת דם( ביצעתי שוב בדיקת דם והאסטרדיול עלה ל1092, lh 16 ופרוגסטרון 56. לצערי לא היתה לנו החזרה כי העובר לא שרד אך קיימנו ייחסי מין. אני לוקחת תמיכה של סינרל. האם העלייה של האסטרדיול יכןלה להעיד על משהו? או שזה מושפע מהסינרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה צפויה ותקינה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרדיול
חסוי10/07/2023תודה,
האסטרידול לא אמור לרדת?אם הוא עולה יכול להיות שזה מסמן על הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)