מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מאמץ גופני בטיפולי הפריהגל03/06/2023
ערב טוב עברתי טיפול ivf ראשון ואחרי ההחזרה לפני יומיים הסבירה לי הרופאה שיכולה לחזור לשגרה. ביומיים אלו התאמנתי ושרירי הבטן התאמצו לא מעט. בדיעבד קראתי שמטופלות בפורומים שונים רשמו שאסור לאמץ שרירי בטן. האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ
פרופ` דוד בידר04/06/2023בהוראות אחרי בחזרה אנחנו ממליצים על אי קיום יחסים 3 ימים ולא להרים משקל מעל 4 קילו.
לגבי מאמץ, אישית לא חושב שזה ישפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור משמעותי בהזרקת גונאלנעמי03/06/2023
ערב טוב פרופ'. אתמול בערב היה היום השלישי להזרקת גונל. בטיפשותי נרדמתי לפני שהזרקתי וישר כשהתעוררתי רצתי להזריק אך יצא איחור של קרוב ל8 שעות. האם יש טעם להמשיך את הסבב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ` דוד בידר03/06/2023לא קרה כלום
יכולה להמשיך הפרוטוקול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד על ההרגעה והפורום בכלל!
נעמי04/06/2023.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה אשמח לתשובהקרן03/06/2023
שלום רב. בת 47. שמתי התקן מירנה לפני חצי שנה. כשהתקנתי היה לי שרירן 2 סמ. מאז ההתקן אני מדממת. הרופא נתן לי לעצירת הדימום הקסאפרון 500 . 2 כפול 3 פעמים ביום. ל 5 ימים. בנוסך נתן לי אסטרופם 2 מג כדור 1 ל 30 יום. האם הטיפול נכון? קראתי באיזשהו מקום שהאסטרופם גורם לגדילה של השרירן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר03/06/2023למה שמו לך מירנה?
לשרירן אין דום משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים לאחר לקיחת גונאלחני03/06/2023
לאחר 3 סבבים של לטרזול+אוביטרל+ קיום יחסים.
לאחר הדמיית רחם הידרוסנוגרפיה, קיבלתי זריקות גונאל במינון 50 ל5 ימים. עד כה הזרקתי פעמיים.
אתמוך התחילו לי כאבי בטן והתכבצויות (כואב אבל נסבל)ובנוסף מהבוקר שלשולים שלא פוסקים והתגברו לאחר הזריקה השנייה. אציין שהיה לי קצת חום 38, ירד אחרי כדור.
אשמח להמשך הנחיות, חשוב לי להגיד שאני רוצה להמשיך את הסבב מכוון שהבנתי שהסיכוי להקלט אחרי הבדיקה עולה.
האם להזריק גם מחר ולהגיע בראשון למעכב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שהרקע לבעיה אינו נובע מהטיפול,יתכן ומדובר בשלשול עם חום על רקע זיהום במערכת העיכול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העבת עוברים בין בנות זוגאנונימית02/06/2023
היי!
יש לבת הזוג שלי עוברים שאני מעוניינת להחזיר אלי.. מבינה לא ניתן לעשות זאת בארץ אלא רק בחול. כיצד מתבצע התהליך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ` דוד בידר03/06/2023יכולה להתקשר להסברים
פרופסור בידר דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע לא תקינהזוהר02/06/2023
בן הזוג שלי עשה בדיקת זרע וקיבל את התוצאה המצורפת.
אנחנו מנסים להבין כמה זה יכול להקשות על הסיכויים להיכנס להריון ומה עלינו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר02/06/2023הזרע תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גבוה של פרגובריס ואלגלוטרןקרן02/06/2023
האם פרגובריס 300 נחשב למינון גבוה או נמוך?
רזרבה שחלתית נמוכה גיל 44.
מהי מטרה של מתן אורגלוטרן 0.25 בתחילת הוסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ` דוד בידר02/06/2023מינון 300 נמוך לגילך
אורגלוטרן מונע הפרשת LH וכך אין ביוץ במהלך הגירוי השחלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון לאחר החזרת עובריםליטל02/06/2023
שלום פרופסור
שלשום הוחזרו לי שני עוברים והונחיתי ליטול קרינון פעם ביום מידי בוקר. זה כבר הבוקר השני בו אני שמה לב שבפתיחת מכסה הקרינון יוצא ממנו חומר עוד לפני שהכנסתי לנרתיק וגם כשמוציאה מהנרתיק נשאר בו לא מעט חומר. החשש שלי שלא אקבל תמיכה מספקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיבה לחששות שלך התוספת שאת נוטלת אמורה להספיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית עשרה ימים לאחר הזרקת אוביטרלרוני01/06/2023
שלום,
האם עשרה ימים אחרי הזרקת אוביטרל, בדיקת הריון ביתית עלולה להראות חיובי-כוזב? או שאם יוצאת חיובית, רוב הסיכויים שמדובר בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה בדיקה חיובית מבטאת היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/06/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא יותר מכפולרואן01/06/2023
שלום דוקטור , לפני יומייםידעתי שאני בהריון עם בטא של 881 אחרי החזרת עובר אחד , היום אחרי יומיים הבטא יצאה 2325 ז״א יותר מכפול , פרוגסטרון ואסטראודול בירידה
האם זה מעיד על משהו? צריך לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר01/06/2023העליה צריכה להיות לפחות! ,כפול אבל אם זה יותר זה טוב מאוד.
לא צריך לבדוק אסטרוגן ופרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי לפני סבב חדשאני01/06/2023
שלום,
ביצעתי פרופיל הורמונלי ביום 3 של הווסת. בו אסטרדיול יצא מאוד גבוהה בסביבות 900 ואילו fsh נמוך 3.5. זה הוא המחזור שהגיע אחרי טיפול שעשיתי החודש - האם ייתכן שאסטרדיול גבוהה בגלל הטיפול שעברתי החודש או שהדבר מלמד על ירידה ברזרבה שחלתית?
ברקע בת 27 ובכל שאיבה עד כה שאבו מעל 10 ביציות
האם אפשר להתחיל ככה טיפול חדש ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבוה
פרופ` דוד בידר01/06/2023זה בגלל הטיפול ולא מתחילים טיפול על אסטרוגן גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מ ivf עובר בן 5מיה כהן31/05/2023
היי
נכנסתי להריון מ ivf עובר בן 5
שבוע 6 נצפה שק עם דופק
אני עכשיו שבוע 7+3 ללא תסמני הריון האם זה תקין ?
שאלה שניה !
אני עם קרישות בדם גבולית
לוקחת אספרין 100+ קלקסן 40
האם להמשיך עם זה עד שבוע 10 ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר01/06/2023לא חייבים להיות סממני הריון.
לגבי קלקסן ואספירין , יש הממליצים להמשיך כל ההריון ויש כאילו שלא.
לדעתי צריך להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלש מאוד אחרי החזרת עובריםאורלי31/05/2023
שלום,
אני אחרי החזרת עובר יום 5 שלא הצליחה מלפני שבועיים. אתמול, 13 יום לאחר ההחזרה הפסקתי תמיכה ותוך שעתיים הופיע הכתם הראשון. מאז כבר יומיים שהמחזור מאוד מאוד חלש, מעט כתמים, דם בניגוב וזהו.
הרירית לפני שלושה שבועות היתה 7.8 ס"מ, כמות הדימום אמורה להיות גדולה יותר.
האם זה קשור לטיפול? האם המחזור אמור להתחזק?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר01/06/2023הדמם צפוי להתגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה בפרוגסטרון לאחר ביוץקרן31/05/2023
שלום
ביוץ היה ביום ה10 של הcycle.
פרוגסטרון ביום ה18 לcycle היה 29.
ביום ה21 לcycle ירד ל15.
האם זה אומר שהוסת קרובה ולא יהיה הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה
פרופ` דוד בידר01/06/2023לא נהוג לעקוב אחרי פרוגסטרון ומזה להסיק מסקנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחה בפרוגסטרון אחרי ביוץ
קרם01/06/2023תודה
אז כמה ימים אחרי ביוץ בודקים בטא?
ומה צריך לקרות לe2 בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביולוגי, נטילת פרדניזון והקפאת ביציותאורטל31/05/2023
היי, אני ממש אשמח לעזרה..
בת 35, רוצה להתחיל הקפאת ביציות. עשיתי בדיקות דם כלליות של פרופיל הורמונלי שיצאו תקינות לפי מה שאמרה הרופאת נשים.
Fsh - 6.5.
אני סובלת ממחלה אוטואימוניות שהייתה שנה ברמיסיה ועכשיו שוב מתפרצת. בשל ההתפרצות אצטרך לקחת סטרואידים מסוג פרדניזון ולעבור טיפול ביולוגי בשם מבטרה.
הייתי היום בהדסה עין כרם בשל התפרצות המחלה, הרופאה ניסתה להשיג רופא פריון לגבי השאלות הללו והוא לא ענה לה.
בנוסף, עשיתי היום בדיקת amh, מאחר ולא ידעתי אם נטילת סטרואידים תשפיע על אמינות הבדיקה ותוצאותיה (כאמור אמורה לקחת את הסטרואידים כבר היום).
האם הטיפול הביולוגי ונטילת הסטרואידים פוגעים בתהליך שימור הפוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר31/05/2023טיפול ב פרדניזון לא מהווה בעיה אך מבטרה מהווה בעיה בטיפולי פריון ומומלץ לא לטפל
עד 12 חודש מגמר לקיחת התרופה. נשים שמטופלות בתרופה הביולוגית חשופות לזיהומים
ולכן שאיבת ביציות היא בעייתית. אם אפשר להשתמש רק בסטרואידים ולהתחיל מבטרה אחרי שאיבה אז כן.
ממה שאני מבין עדיף לטפל במצבך עכשיו ולחזור לטיפול שנה אחרי גמר הטיפול במבטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך...
אורטל01/06/2023שלום פרופ,
לא ממש מובן לי למה אי אפשר לאחר מבטרה... כתבת שהמטופלות חשופות לזיהומים ולכן השאיבה בעייתית. איך דיכוי מערכת חיסונית קשור לשאיבה?
בפעם קודמת שלקחתי פרדניזון לא קיבלתי מחזור כמה חודשים, אז אני מפחדת שזה גם יפגע בתהליך ואצטרך להמתין למחזור הרבה זמן (ייתכן כי לא קיבלתי מחזור מאחר וירדתי 17 קילו במכה בגלל המחלה).
היום גם קיבלתי את תוצאות בדיקת amh ואני מאוד עצובה.
Amh - 0.84
Fsh - 6.4
Lh - 3.4
E2 - 159
הבדיקות (חוץ מ- amh) בוצעו ביום השלישי למחזור. המחזור התקצר לי ל- 3 ימים (במקום 4) בחודשים האחרונים.
אעשה שוב את הבדיקות בוסת הבאה ביום השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)