מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציטוטקשני05/07/2014
שלום רב,
עברתי הפלה באמצעות ציטוטק בשל שק הריון ללא עובר
בשבוע 7 + 1. אחרי יומיים שנתנו לי את הציטוטק באתי לביח
לביצוע us והטכנאית אמרה ששק ההריון יצא והיא לא רואה
זרימות דם של חומר הריוני, ואולם הרירית הייתה מעובה.
בסוף הרופאה החליטה לתת לי עוד מנה של ציטוטק...
נשאלת השאלה - האם רירית מעובה בשלב זה בהכרח
מעידה של שאריות של חומר הריוני ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציטוטק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/07/2014לא בהכרח,ניתן לעקוב לאחר התאפסות של הורמון הביטה על מנת לודא שכל החומר ההריוני נפלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה באופן פרטי-מחיר?דנה05/07/2014
בנות יקרות- מה העלות של הבדיקה באופן פרטי? כמו ביקור רגיל אצלו או שגובים בדכ יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה, לבנות ולפרופ'
דנה05/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה, לבנות ולפרופ' - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/07/2014אני מעריך שהעלות של היסטרוסקופיה אבחנתית נגזרת מעלות הרופא המבצע,מקום הביצוע,ואם לצורך הפעולה מבוצעת הרדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריוןרירי04/07/2014
אני מהלא מוסברים בת 28 ביוץ, זרע, היסטוסקרופיה, צילום רחם תקין אחרי כימי אחרי צילום רחם, 2 הזרעות עם הורמונים ואחת עם איקקלומין,עברתי להפריות נשאבו7 והופרו 7 כולם עוברים דרגהa (הוגדרו כמושלמים), נכשל וגם סבב מוקפאים אחריו נכשל. הפריה שניה נשאבו 5, הופרו 4 ושוב עוברים מושלמים- הוחזרו הפעם 2 טריים וזה נכשל.( כרגע נשארו 2 מוקפאים דרגה a. מה לדעתך הסיבה לכישלון? לפני ההפריה עשיתי fsh שיצא 9.2 ואני אכן רואה שתגובתי להורמונים נמוכה, אז אומרים לי שאם אני צעירה והעוברים מושלמים ואיכותיים אין לזה משמעות, האם זה נכון? . מצד שני האם יכול להיות שיש לי בעיה גנטית שבגלל זה הרזרבה שלי נמוכה לגילי ואולי אני לא נקלטת?.. מה היית מציע להמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2014בשלב זה הייתי ממליץ להמשיך בטיפול היות והעובדה שטרם הרית אינה מפחיתה מסיכוייך,הערכתי היא שההריון הוא בטווח הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אני מנהריה, אם אני רוצה לעבור
דנה04/07/2014אלייך לפרטי, אני יכולה לעשות העברת מוקפאים לבית חולים שבו אתה נמצא? ואתה עדיין לא ממליץ על בדיקות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי אני מנהריה, אם אני רוצה לעבור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2014כאמור מעבר להמלצתי את ראויה להחליט לפעול כראות עינייך באשר להמשך הטיפול שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לשאלתי
דנה04/07/20141. אם אני מעוניינת לעבור לפרטי אפשר להעביר את המוקפאים מהציבור לפרטי? 2. האם כדאי לברר את הסיבות לכך שאני מגיבה נמוך להורמונים?( ביררתי במשפחה ואין סימנים לבלות מתחת לגיל 40 ואין פיגור שכלי או קל משני הצדדים) 3. האם הסיכויים שלי להריון טובים לפי מה שתיארתי? 4. איך אני מבצעת את התהליך של העברה מציבורי לפרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - כל הכבוד שאתה עונה
רירי דנה05/07/2014בשעה כזאת - עבודת קודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - כל הכבוד שאתה עונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/07/20141.לאחר שאת פונה לרופא פרטי,הוא אמור לתאם עבורךאת העברת העוברים המוקפאים מהיחידה שטופלת ליחידה הפרטית(העברה נעשית באמצעותך עם מיכל המכיל חנקן נוזלי לשימור העוברים)
2.אין צורך לברר בשלב זה מעבר לבירור שעברת,מלבד הבדיקה לX-שביר
3.סיכוייך להרות נראים טובים למדי
4.כאמור עלייך לבחור ברופא פרטי מטפל על מנת לקבל את ההכוונה שלו לצורך המעבר וסידור העברת העוברים המוקפאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתחסוי04/07/2014
מה הסיכויים בהחזרת מוקפאים בתרומת ביצית - עובר אחד?
ומה הסיכויים בהחזרת טריים בתרומת ביצית - עובר אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר04/07/2014תלוי במצב העובר בהקפאה ובהפשרה.
סיכויי עובר אחד הם טובים , סביב 25-30%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץ, בבקשה תענו..אני04/07/2014
שבוע חמש פלוס ארבע. קיימנו יחסי מין ( לראשונה ממאז גילינו על ההריון ) ועכשיו הופיעה לי הפרשה דמית קלה בניגוב. האם זה קורה בגלל יחסי המין? האם ככ ה מתחילה הפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלחץ, בבקשה תענו.. - תגובה
פרופ` דוד בידר04/07/2014לא צריכה להיבהל.
מיחסי מין לא תהיה הפלה
בשבוע כזה יכולה להיות הפרשה דמית ויש להיבדק על ידי הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםקטיה04/07/2014
שלום רציתי לשאול אני מטופלת במחלקת ivf טיפול ראשון ב- 18.6 בוצע לי החזרת עובר אחד ואחרי כמה ימים הייתי מאושפזת עם שחלות מוגדולות ונוזל באגן ובדיקות כבד שלא היו תקינות . נאמר לי שאלו חלק מתופעות של גירוי יתר שחלתי . היו לי כאבי מחזור שאחרי יום נעלמו . ביצעתי בדיקת דם ב2.7 והיא הייתה שלילית נאמר לי להפסיק את כל התמיכות שקיבלתי לשמירת הריון . נאמר לי שהייתי צריכה לקבל ווסת .היום ה4.7 ועדיין לא קיבלתי ווסת רציתי לדעת האם יכול להיות הריון למרות שבדיקת דם יצאה שלילית ? ומה הסיבות שעדיין אינני מקבלת ווסת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/07/2014בדרך כלל הבדיקה אמינה.
הוסת תגיע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ivf האח נחשב עדיין בסיכוןטל04/07/2014
שלום, בת 37 אחרי ivf+icsi שבוע 22. החל כתאומים כאשר בשבוע 8 לאחד פסק הדופק. כעת כמעט נספג הוא בגודל 1 ס״מ. חוץ מזה ב״ה כל הבדיקות בסדר גמור אז מדוע אני מטופלת אצל רופא להריון בסיכון גבוה והרופא אומר שזה נחשב הריון בסיכון? הרי כבר הכל בסדר והעובר הקיים בסדר, מה לדעתכם גורם לו לומר זאת? פשוט מנסה להבין למה עדיין זה נחשבבסיכון לפי דבריו, כל הסקירות תקינות, שקיפות עורפית, חלבון, עוברי, בדיקת דם dna לתסמונות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה-דילגו עליי
טל04/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ivf האח נחשב עדיין בסיכון - תגובה
פרופ` דוד בידר04/07/2014כל הריון השונה מהרגיל הוא בסיכון גבוה.
למרות שבהריון שלך הוא בסיכון נמוך הוא עדיין נחשב להריון לא רגיל לחלוטין.
בכל אופן את לא צריכה להיות מודאגת במיוחד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני04/07/2014
שלום.
מראש מתנצלת על השאלה..אני בשבוע שמיני ומרבה לשלב רגליים זן על זו בישיבה. נאמר לי שאסור. האומנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/07/2014מי שאמר לך את זה הוא אוהב שנשים תשבנה עם רגליים פסוקות...
תמיד שתשבי מולו תשלבי רגליים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ וניסיונות להרותמעיין03/07/2014
היום בייצתי וקיימנו יחסים כל הימים סביב הביוץ אני חוששת מאוד כיוון שביתי בת ה8 התישבה עלי על הבטן התחתונה בזמן ששכבתי האם במידה והיה ביוץ היום זה יכול לפגוע בהפרייה או לעשות משהו לביצית המופרית או שעדיין ממתינה להפריה? או לחילופין ליצור לחץ על החצוצרה או השחלה??
ושאלה נוספת אני מבינה שהרחם מצוי באגן ומוגן על ידי עצמות האגן האם כך גם השחלות והחצוצרות מוגנות מאחורי עצמות האגן? אנא ענה לי על שתי השאלות חשוב לי מאוד!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ וניסיונות להרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2014אכן אברי האגן מוגנים ,ולא נגרם כל נזק לביציותיך או לסיכויי ההריון שלך בגלל שביתך התישבה על הבטן התחתונה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר היסטרוסקופיה אבחנתיתכרמית03/07/2014
שלום רב,
לפני כיומיים עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית אשר יצאה תקינה. מאז יש לי דימומים קלים בצבע ורוד אשר מופיעים בניגוב.
האם זהו מצב טבעי?
אודה לתגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום לאחר היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2014בהחלט האפשרות הזו שכיחה ומופיעה לא אחת לאחר ביצוע ההיסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לאחר היסטרוסקופיה אבחנתית
חוה05/07/2014תודה על המענה.
היום הדימום בעת הניגוב הפך להיות בצבע חום. האם זה נשמע תקין?
כמו כן, כמה זמן זה עשוי להמשך?
הבדיקה נעשתה כבר ביום ג ואני ממש מוטרדת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דימום לאחר היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/07/2014דמם חום מצביע על דם ישן מעוכל ,כנראה הדמם הוא מזערי ועומד להיפסק,אין כל בסיס לדאגה בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה תהיה תוצאת סטיק שתן בהפלה נדחית?אלה03/07/2014
שלום,
תהיתי לעצמי- אם הייתי עושה סטיק שתן ביתי לאחר שהעובר כבר מת (קרה כבר לפני כמה חודשים.. בסופו של דבר עברתי גרידה)
מה היתה תוצאת הסטיק?
האם כשההפלה נדחית רמת הורמון ההריון עדיין נשארת גבוהה ויכולה לתת תשובה חיובית כוזבת בבדיקה ביתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה תהיה תוצאת סטיק שתן בהפלה נדחית? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2014בהפלה נדחית תפקוד השיליה ממשיך ולכן רמת הורמון ה-HCG נשארת גבוה ובאה לביטוי בבדיקת השתן והדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסכון גבוה בדיקת סוגרדרום אדום03/07/2014
בצום 90 הרופאה אומרת שזה גבוהה ושזה מסוכן האם העובר חלילה עלול להנזק אין לי בעיה שלי יהיה נזק אבל לא לעובר ועוד שאלה האם יש טעות במין העובר בשבוע 16 מכוון שהרופא התלבט בן המין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דרום אדום04/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון בסכון גבוה בדיקת סוגר - תגובה
פרופ` דוד בידר04/07/2014לא הבנתי למה 90 בצום זה מסוכן. צריך לבצע העמסת סוכר בשבוע 24 ואז אם יש משהוא אז יש טיפול טוב.
90 זה לא מסוכן לא לך ולא לעובר.
לעניין המין -אם לא ראה טוב אז הוא לא בטוח.
אבל אפשר לראות בשבוע זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין ביוץ לתקופת הביוץרחל03/07/2014
שלום. מה ההבדל בין יום הביוץ לתקופת הביוץ?
האם על מנת להכנס להריון, כל תקופת הביוץ היא יעילה ועוזרת לקליטה, או שרק יום הביוץ עצמו? אני במחזוריות של 30 ימים בין וסת לוסת, וקראתי שתקופת הביוץ היא בערך שבוע, ויום הביוץ עצמו הוא היום האמצעי (בערך היום הרביעי בתקופה הזו)
תודה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה ההבדל בין ביוץ לתקופת הביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2014הביוץ הינו האירוע שבו משתחררת הביצית מהשחלה,תקופת הביוץ הינה תקופה של כ-60-72 שעות סביב תקופת הביוץ המשוערת שבה יש סיכוי מוגבר להרות כתוצאה ממגש של הזרע והביצית והפרייתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רחל03/07/2014אם כך, אז כל תקופת הביוץ (בערך שבוע) יעילה יותר ויש סיכוי להריון, ולא בהכרח יום הביוץ עצמו? תודה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2014מדובר ב-60-72 שעות בלבד שהינם בטווח הפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות קלקסןמישהי03/07/2014
שלום רב.
בבקשה 2 שאלות:
1. מהו המינון של קלקסן אם יש בעיות של קרישיות יתר, כאשר משקל 64 ק"ג
2. עשיתי בדיקת דם של ויטמין D ויצא נמוך - 25 , כאשר תקין בטווח 20-100, האם יכול להשפיע על קליטת הריון וכדאי לקחת ויטמין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות קלקסן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2014המינון הרצוי הינו בין 40-60 מ"ג ליום ,תלוי בשיקולו של הרופא המטפל,בהחלט יש מקום לשקול מתן ויטמין D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהחסוי03/07/2014
היום ביצעתי בדיקת US והודגמה ציסטה ומכיל בה הדים סדירים בגודל 54 כפול 58 ללא וסקורלי יכול להתאים לאנדומטריה או לציסטי המורגי?
1. מה זה אנדומטריה ?
2. מה זה לציסטי המורגי?
3.האם היא מפרעיה לביוץ?
4. האם מומלץ להוציא אותה?
5. איך בדיוק מוצאים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/07/2014כאשר רירית רחם מצויה מחוץ לרחם ומדממת ,אין לדימום מוצא מהגוף החוצה, כפי שקורה לדם של המחזור החודשי, ולכן הדימום מצטבר ועלול לגרום להיווצרות של הידבקויות בין הרקמה המדממת שאינה במקומה לבין אברים סמוכים. הדימום עלול לגרום גם לציסטות (חללים המלאים בנוזל דמי מעוכל) בשחלה,בד"כ יש לבצע נסיונות טיפול על מנת להשיג הריון והאופציה הניתוחית מבוצעת כאשר יש החמרה בתסמינים וסכנה לפגיעה ברקמות בסביבה ובשחלה.אנדומריומה פעילה פוגעת בפריון בתפקוד שהשחלתי ,באיכות הביוץ והביציות וסיכוים להרות.
ציסטה המורגית נוצרת בעקבות פעילות של הגופיף הצהוב המתמלא דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
חסוי07/07/2014סליחה פרופסר יקר ונכבד אך אבל לא הצלחתי להבין את תשובתך? אשמח אם תנסה להסביר לי שוב . תודה ויום טוב.
המשך... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2014במשפט קצר-רקמת רירית רחם המצויה באזור מחוץ לרירית הרחם מדממת ויוצרת פגיעה ברקמות הסובבות ויכולה להתבטא בהיווצרותה של ציסטה שחלתי הקרויה אנדומטריומה,הפוגעת בתפקוד השחלה ,באיכות הביציות המתקבלות משחלה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
חסוי07/07/2014תודה רבה על המענה .
אז אני מבינה שכדאי להסיר אותה ? ? ?
ואיך בדיוק מסרים אותה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2014יש להסיר אותה רק אם היא מפריעה וגורמת לכאבים חזקים ומסכנת את בריאות המטופלת,בינתיים יש לנסות להשיג הריון בכל דרך אפשרית בטווח זמן קצר ,היות וההריון מהווה את הפתרון האולטימטיבי לנוכחות האנדומטריוזיס ובמידה רבה עשוי לצמצם אותה או אפילו לגרום להעלמותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מקרב לב !
חסוי07/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)