מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתרשותסיון08/07/2014
ערב טוב
אשמח להבין בקצרה ענין השתרשות עוברים.
מה פירוש שעובר יכול להשתרש במשך ימים ואפילו שבועות? הלוא תמיד אתם מחדדים שההשתרשות הינה בימים 5- 6 להפרייה. משהו השתבש בהבנתי, לאחר גילוי ההריון-בדם. כלומר הייתה כבר השתרשות. זהו! מה ש"תפס תפס".(מדברת על הריון לאחר ivf) .הרי יש מעין חלון השתרשות וזהו. האם יתכן שעובר ישתרש שבועות או ימים מאוחר יותר. ?סליחה שהארכתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות - תגובה
פרופ` דוד בידר09/07/2014העובר לא משתרש ימים ושבעות אלאכאשר הוא עובר ביום 5 שנקרא בלסטוציסט-אז יש השתרשות וזהו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתגוררת באיזור הדרום בשבועדרום אדום08/07/2014
18 ואנחנו כל היום תחת גראדים ואני צריכה כל הזמן לרוץ למרחב מוגן האם העובר יכול להנזק ? הוא שומע את האזעקות ????...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוףףף
סיון08/07/2014ליבי איתך מותק. במקום שתהני מהרגעים של ההריון, את חרדה.
מחזקת אותך בכל ליבי. ה' ישמור עליכם. אמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רנננה!מקפיצה לפרופ'
דרום אדום09/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתגוררת באיזור הדרום בשבוע - תגובה
פרופ` דוד בידר09/07/2014העובר לא ינזק...
מקסימום בעתיד יהיה מעט רגיש לצפירות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי פרופסור בידר
אורין09/07/2014רשמית אפשר לומר שהינך המרגיע הלאומני שלנו!!!!
יישר כח על כל פועלך ,על שנינות, ומעט צחוק כשקשה לרובנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר כתבתי שאין כמוך חחחחח פרופ בידר
דרום אדום10/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחח הרס אותי מצחוק
שיר10/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש סלחץחסוי08/07/2014
בהמשך לשירשור ממקודם , חשבתי שהזרקתי מיום ראשון עד היום אבל מסתבר שהזרקתי רק אתנול והיום מינון של 450 ולא ביוםנראשון כמו שאמרו לי , חשבתי שזה כן הזריק המנופור הזה חדש לי ובגלל זה ...מחר אני אמורה גם להזריק, הטיפול יהרס בגלל שלא הזרקתי ביום הראשון של המחזור??%??אני ממש בלחץץץץץץץץ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש סלחץ - תגובה
פרופ` דוד בידר09/07/2014לא חייבים להתחיל ביום הראשון ואפשר להתחיל להזריק גם ביום שני ושלישי של הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין 100מגאני08/07/2014
היי, אני בת 27 בעלי בן 30 מנסים להכנס להריון ולא מצליחים מזה כבר 5 סבבים של IVF .
אנחנו בלתי מוסברים, פניתי להמטולוג, הוא נתן לי בדיקות קרישה שטרם קיבלתי תוצאות , והמליץ לי להתחיל לקחת אספירין כל יום 100 מ"ג היות ואמר שיש מחקרים שמראים שגם אם אין קרישה זה עוזר בקליטה.
אשמח לשמוע דעתך? והאם זה לא ייפגע בעוברים כשאעשה החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אספירין 100מג - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2014איננו נוהגים לתת באופן אמפירי אספירין עקב עיכוב בכניסה להריון,אלא אם יש אינדיקציה ורקע מתאים למתן אספירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי בטא חיובית ברוך השם ולאחרעומר08/07/2014
יומיים ביצעתי שוב ועלה מצויין מתי אני אמורה ללכת לבדיקת רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלתי בטא חיובית ברוך השם ולאחר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/07/2014בעוד 10 ימים לבדיקת אולטרה-סאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת ביטאסיון08/07/2014
צהרים טובים
קראתי בפורום שאין סיכוי להריון תאומים שהתחיל מבטא נמוכה. בפורום הריון תאומים, ישנם לא מעט סיפורים ,די הרבה על בטאות שהתחילו ב100,ב200,הוכפלו.
האם יש לי טיפ טיפה ,טיפונת סיכוי? לאור חיי העצובים, כל תקוותי היא ילדים.
בטא ביום 12- 155
בטא ביום 14- 400
בטא ביום 16- 925
הוחזרו לי 3 עוברים 8 תאים ללא שברים. ההחזרה ביום ה3.
זהו ההריון היחיד שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלת ביטא - תגובה
פרופ` דוד בידר09/07/2014תמיד יש סיכויים רק שבבדיקות כמו שלך זה מתאים לעובר יחיד.
תאומים הם לא נחשבים להצלחה אלא סיבוך של הטיפול.
תאומים יכולים להיולד מוקדם ולא להיות בראיאם ועדיף לך ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץגלית08/07/2014
אם בדיקת הביוץ אתמול בשעה 10:00 בבוקר היתה חיובית, והיום בצהריים כבר לא, מתי למעשה קרה הביוץ עצמו? ו-מתי הכי טוב לקיים יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר09/07/2014כאשר הבדיקה חיובית ,זה אומר שמצרחש ביוץ והבית תהיה בחצוצרה היום או מחר עד מחרתיים.
זרע נמצא באגן לפחות יומיים,כך שיש חפיפה גדולה בין הביצית לזרע.
לקיים באותו יום יחסים זה מכסה לפחות תקופה של יומיים מבחינת הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסלך08/07/2014
ענית לי שעליי להשיג הריון בטווח קצר כדי שהאנדו יעלם או ירגע, ההיסטוסקרופיה יצא לי תקינה והעוברים יפים מאוד( מעטים אך מושלמים). הרירית שלי תמיד גבוהה. האם הסיכויים של הפריה חוץ גופית זהים לקבוצות אחרות ללא אנדו, במידה ואני צעירה, הרירית מעולה והעוברים איכותיים, גם היסטוסקרופיה תקינה.. אין נגעים שם????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטריוזיס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2014בהחלט מדובר לסיכויים טובים הדומים לאלו של בנות גילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה טובים ולא מצויינים ?? אני עצובה
לך08/07/2014למה טובים ולא מצויינים? אני עצובה שיבוא כבר ההריון הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה טובים ולא מצויינים ?? אני עצובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2014יגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור אשכנזי אמן ואמן ושהמצב
לך09/07/2014הבטחוני ירגע מבלי אבדות, אמן ואמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר אשכנזיאחת08/07/2014
ד"ר שלום רב,
אני נוטלת גונל אף מהיום הריביע למחזור במינון 150. היום היום השמיני לוסת ונצפה זקיקים בקוטר 16, 14, 12, 10, 9, 7
בדרכ אני מבייצת בזקיק כשהוא מגיע לגודל של 16 ביום ה-13 14 למחזור.
אנחנו לא בטיפולי הפרייה אלא בקיום יחסים.
רציתי לדעת אם כמה ביציות יבייצו - הן מבייצות בב אחת או בשעות שונות בתוך חלון הביוצים?
ושאלה נוספת - זקיק בקוטר 16 ממ עלול לבייץ עכשיו למרות שאנחנו ביום השמיני?
תודה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדר אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2014להערכתי תחת טיפול בגונל פרופיל הביוץ משתנה ולכן הייתי ממליץ להמתין יום נוסף ולבצע ביקורת מחר ,לאחר מתן האוביטרל עשויים לבייץ (לא באותה העת)יותר מזקיק אחד ,הביוצים מתרחשים בחלון הביוץ המשוער בטווח של 60-72 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם המנופור 1200חסוי08/07/2014
רציתי לדעת אם בכל מזרק של 600 שקיבלתי יש תוספת של 100-150 חומר נוספים כמו בגונאל,פיוריגון וכדומה....כי אני הזרקתי יומיים לאישתי זריקה של 450 סה"כ 900מינון ואין ממב שנשאר בבקבוקון 300!!! אז מפה עולה בי הספק שלא הזרקתי בכלל אבל כן ראיתי במו עיניי שזה על הקו של ה450 בשני הזריקות הללו, יש מצב זה אוויר או שאין מצב וזה חומר? אני מפחד שלא הזרקתי אפילו הכנתי עוד בקבוקון של 1200 כי גם ככה אני אצטרך להזריק לה אותו בהמשך והשוויתי היום ומחר אני אשתנש בו לשנינזריקות 450 וזה אמור להראות לי אותה כמות של חומר בשניהם ואם לא יראה סימן שלא הזרקתי למרות שכן הזרקתי!!!! בגלל זה אני שואל אם יש מצב שיש 250-300 חומר נוספים על כל 1200?? כי זה לא הגיוני השאר שם יותר מ300 חומר זה כמעט 600 לפי דעתי אם לא יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קישור לתמונה שצילמתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2014לא ברור אם הזרקת את כל הכמות,כדאי שתפנה לאחות במרכז הרפואי שאת מטופלת על מנת לבדוק את הכמות הריאלית שהזרקת בפועל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה חשובה
חסוי08/07/2014ואם נגיד במידה וחא הזרקתי מה שאמרו אז הטיפול ינשך יותר ממה שצפוי וזה לא פוגע בסיכויים של הביציות של אישתי? או שלא קרה כלום פשוט הטיפולמימשך עוד יום לא? עכשיו גם למדתישיטה בטוחה להזריק את זה שזה ישאב בטוח עשיצי ניסוי עם מים התאמנתי , ואני די בטוח שהזרקתי גם יומיים אחורה 450*2 כמו שצריך רק שבבקבוקון זה מוזר זה מראה הרבה חומר שעדיין נשאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/07/2014בשלב זה המשיכו בטיפול כמצופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להבהרה-איילת08/07/2014
תודה על תשובתך בנוגע להפריה מזרע אחד (שאלה מהיום).
בכל זאת, אבקש את חוות דעתך- אם בכל זאת בסוף יש רק זרע אחד מוקפא, האם כדאי איתו לעשות נסיון הפריה לפני הליכה לניתוח טסה או ללכת לניתוח?
אני כאמור בת 30 ללא ילדים.
סטטיטית האם ניתן לכמת את הסיכוי להפריה מזרע אחד?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקשה להבהרה- - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2014אם אכן היה מדובר בזרעוןן בודד הייתי הולך על טסה,היות ואף אחד לא יכול לשים לידייך שאכן הזרעון ישרוד את תהיך ההפשרה,וחמור יותר אם יהיו לך מספר ביציות שלא יהיה אם מה להפרות אותן,לכן חשוב להכין זרע מספיק לגיבוי לכל צרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורונליטלי08/07/2014
אני בת 25 עשיתי את הבדיקה ביום ה-5 למחזור-
E2 147
LH- 2.20
1.75 PROGESTERO
האם התוצאה תקינה?אני לקראת הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2014תוצאה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה מזרע אחדאיילת08/07/2014
שלום רב.
אני בת 30 ללא ילדים.
בעלי עבר מספר בדיקות זרע עקב בעיית פוריות, בבדיקות לא נמצא כל זרע, ואילו בבדיקה אחת נמצא זרע אחד שהוקפא.
האם כדאי בשלב זה לנסות הפריה עם הזרע האחד שנמצא , לפני ביצוע ניתוח פולשני (טסה) לבעלי?
אם כן, מה הסיכוי הסטטיסטי של הפריה מזרע אחד?.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפריה מזרע אחד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2014מציאת זרעון אחד בשדה של דגימת הזרע שהוקפאה אינה אומרת שלא קיימים זרעים נוספים בשדות אחרים ,ולא אחת ניתן להפיק ממנה מוקפאת כזו מספר מספיק של זרעונים לצורך ביצוע הליך ההפריה החוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהא08/07/2014
שלום ד"ר
מנסים להיכנס להריון ביחסים מתוזמנים פלוס הורמונים.
יש לי מיומה בתוך הרחם.
הבנתי שהיא עלול להפריע לזרימתה דם ברחם.
האם נטילה קבועה של אספירין יכולה להבטיח זרימה טובה יותר במידה ויש בעיה כזו?
האם הסרת המיומה במידה והיא בעייתית, תוכל לתקן את הרזרבה השחלתית הנמוכה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2014הוצאת המיומה אינה משפרת את הרזרבה השחלתית,נטילת אספירין אינה מוסיפה או גורעת במקרה זה בכל הקשור לאספקת הדם לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלאני08/07/2014
האם אחרי הזרקת אוביטרל ולפני ביוץ אפשר להתעמל?
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2014הערך הגבוה של ה-E2 יכול להצביע על העובדה שהעיתוי ללקיחת בדיקת הפרופיל אינו נכון,פעילות עודפת של זקיקים או ציסטה ממחזור הטיפול הקודם,רזרבה שחלתית נמוכה העומדת בסתירה לעובדה שרמות ה-FSH תקינות לחלוטין
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)