מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחלות פולוציסטיותאפרת אסנת02/07/2014
אני מחכה הרבה זמן להיכנס להריון ולא הולך. אני ביום ה-16 לווסת עשיתי בדיקת דם פרוגסטרון התוצאה 1.6 ו-E2) 206)רירית 6.2 אחרי שלקחתי 1 כלומיד במשך 5 ימים . מה זה אומר אם אין עדיין אף זקיק מוביל? האם אמור להתרחש ביוץ החודש? מתי בערך? אנא מחכה מאד לתשובה לא משיגה את רופא הנשים שלי, ולמודת אכזבות פעם אחר פעם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחלות פולוציסטיות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014כנראה שמינון הטיפול והיעילות שלו אינם מצלחים וידרש טיפול מגבר יותר או טיפול באמצעות גונדוטרופינים(זריקות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז החודש לא יהיה ביוץ?
אפרת אסנת02/07/2014ע"פ תוצאות הבדיקות יש טעם להמשיך לעקוב? יש זריקות שכדאי לתת בשלב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז החודש לא יהיה ביוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2014האפשרות קיימתצ אולם עלייך לברר עם הרופא המטפל אם הוא מעדיף קודם לגרום לך להופעת מחזור ולהתחיל טיפול בזריקות גונדוטרופינים לנשריית הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחסוי02/07/2014
שלום! רציתי לשאול אחרי החזרה 2 בלסטוציסטים בדיקת בטא 1 אחרי 10 ימים-184.2 12 ימים- 299.4 14 ימים- 586.8 האם תקין? מתי לבצע דופק? ואיזה שבוע אני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014הכול נראה תקין ,את בשבוע רביעי להריון ,בצעי בדיקת אולטרסאונד לזיהוי דופק עוברי בעוד שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיונות להרותמעיין02/07/2014
אחרי קיום היחסים נשארתי לשכב על מנת לתת לזרע להגיע ליעדו אך היה לי ממש פיפי והתאפקתי על מנת לא לקום מהמיטה כשעתיים האם ההתאפקות הזו מקשה על הזרע להגיע ליעדו? כי כשמתאפקים אני מנסה לסגור סוגרים למטה .....
ניסיונות להרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014ההתאפקות אינה משפיעה על נדידת הזרע ליעדו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו אם...
מעיין02/07/2014אפילו אם כיווצתי סוגרים? זה לא משפיע על צוואר הרחם או הרחם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפילו אם... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014לא משפיע על צואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור ושאלה נוספת אחרונה
מעיין02/07/2014משנה לצורך העיניין הזה של ההתאפקות וכיווץ הסוגרים שיש לי רחם שנוטה אחורנית?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה דוקטור ושאלה נוספת אחרונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2014לא משנה כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן בהריוןרוני02/07/2014
בהריון אחרי ivf שבוע 8. יש לי קרישיות יתר בפקטור 2 הטרוזיגוט.
לוקחת קלקסן 40. האם אצטרך להזריק כל משך ההריון ?
האם זה נחשב הריון בסיכון ודורש מעקב מיוחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קלקסן בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014בד"כ מתן הקליקסן בהוראה רפואית ניתן למשך כל ההריוןבאשר למינון והמצתן עלייך להיוועץ ברופא המטפל,בתנאים אלו ההריון בהחלט הוא בר סיכון ודורש מעקב קפדני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קלאדל02/07/2014
שלום
כעת שבוע 8 לפני 10 ימים us ראשון ב״ה תאומים עם דופק היום דימום קל עם כאבים בבטן תחתונה האם צריך להיבדק מה זה יכול להיות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום קל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014בהחלט רצוי להיבדק,יתכן ונוצרת שם המטומה והדבר מצריך מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על בית חולים עבור IVFגלית02/07/2014
שלום רב,
שאלה גם לבנות וגם לרופאים הנכבדים,
אני ובעלי אמורים להתחיל טיפול IVF. וכרגע אנו צריכים לבחור איפה.
אנו מטופלים באזור חיפה ושייכים לקופת חולים כללית.
לפי הבנתי מדובר בשלשושת בתי חולים (בית חולים כרמל, רמב"ם ובני ציון).
אשמח לשמוע מהבנות ומהרופאים אם יש העדפות, המלצות, תהליך שונה וכו'?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצות על בית חולים עבור IVF - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014שלושת בתי החולים מצוינים ועם הישגים מעולים-בחרי לפי הנוחות האופטימלית מבחינת המעקב והביקורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גלית02/07/2014נתנו לי גם המלצה לבית חולים אלישע בחיפה! גם נחשב סדר?!
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/07/2014בהחלט
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/07/2014בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם אחוריאני02/07/2014
בבדיקת אולטרסונד שעשיתי למעקב זקיקים ,הבנתי מהטכנאית שיש לי רחם אחורי .
אני מטופלת בהזרעות מתורם .השאלה אם רחם אחורי לא פוגעת לי בהפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רחם אחורי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014כלל וכלל לא מאחר ומדובר בהזרעה תוך רחמית הרי שהזרע מגיע ליעדו בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה של גונאל Fאני02/07/2014
שלום,
רציתי לדעת אם הזרקתי היום בצד שמאל אז מחר להזריק בימין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקה של גונאל F - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014אין לכך כל חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עולה אי וי אף להביא ילדשלישישיר02/07/2014
אני רוצה להביא לעולם ילד שלישי דרך אי וי אף הבנתי שהמדינה לא ממנת ילד שלישי בטיפולים כמה יעלה לי ללא המדינה?
כמה עולה אי וי אף להביא ילדשלישי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014תבדקי את השתתפות הביטוח המשלים שמשתתף בעלות גם לילד השלישי והרביעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הריון כימידנה01/07/2014
עברו 50 יום מאז הדימום של ההריון כימי בטא התאפסה שבועיים לאחר הוסת.
עד עכשיו לא קיבלתי וסת.
האם זה תקין?
בבדיקה לפני שבועיים של הורמונים הרופא אמר שזה נתונים טרום וסתיים והרירית הייתה מאוד דקה.
האם זה הגיוני שעד עכשיו לא קיבלתי וסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור לאחר הריון כימי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014בהחלט יתכן שיבוש במחזור הוסת לאחר הפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותשני01/07/2014
בשל שק ללא עובר ודופק צריכה לעבור הפלה.
עברתי כבר 2 גרידות כירורגיות. מתעתדת לעבור גרידה מס' 3.
האם בהכרח יש בביצוע מס' רב של גרידות סיכונים גדולים להמשך הפוריות שלי?
האם העובדה שכבר פעמיים לא נצפה עובר עם דופק (פעם לאחר עוברים טריים שהוגדרו כמצויינים ופעם לאחר מוקפאים)
מעידה על פגם כלשהו שאפשר לבדוק בבדיקות וכדומה
או שמדובר ביד הגורל - מקריות עצובה בלבד?
אציין שאני בת 35 ויש לי כבר ילד וגרידה ראשונה ביצעתי
בגלל cmv.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014כל פרוצדורה כירורגית ברחם מעלה את הסיכון להידבקויות תוך רחמיות,העובדה ששלוש הריונות שלך הסתיימו בהפלה בהחלט מחייבת בירור נרחב לסיבות להפלה-גורם רחמי,הורמונלי,גנטי,קרישתי,APLA,זיהומי,מטבולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה ואינפורמטיבית
שני02/07/2014סליחה על הבורות, אבל לצורך בדיקת הגורמים להפלה, מה תחום המומחיות שאמור להיות
לרופא הבודק את הסיבות להפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שני02/07/2014מקפיצה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2014מאחר ומדובר ביום יום של רופאי הפריון המנוסים עלייך לפנות לאחד מהם שיחה אותך ברזי הבדיקות האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין בטיפולי ivfנוני01/07/2014
שלום,
יש לי רירית דקה והייתי מעוניינת לקחת אספירין. במהלך מחזור טיפול מהו השלב בו כדאי לשלב נטילת אסיפירין? הבנתי שלפני השאיבה אין ליטול את התרופה מפאת חשש לדימום.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אספירין בטיפולי ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014לאחר השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין ו ivf
נוני02/07/2014תודה על תשובתך,
ובכל זאת לא בעייתי להגיע להחזרה עם רירית 5 ? הרי יקח זמן עד שהאספירין יתחיל להשפיע..
אני חוששת שהרירית הדקה היא שגורמת לי לא להקלט:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אספירין ו ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2014ישנם אמצעים נוספים העשויים לשפר את רירית הרחם מלבד אספירין(ויטמין E,ויאגרה,פיפל,מרחיבי כלי דם,מתן אסטרוגנים דרך הפה ,הרתיק ,ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.סאני01/07/2014
שלום רב,
אני לחוצה שאולי מתפספס משהו.
עשיתי צילום רחם והיסטרוסקופיה- נמצא שיש לי רחם קשתי. גם בא.ס שעשו לי אמרו שיש לי רחם קשתי.
אותי מלחיץ שזה קצת יותר מרחם קשתי ושצריך להוריד שם מחיצה.
האם ברוב המקרים שיש מחיצה, מסירים אותה? אם יש לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
א.ס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014רחם קשתי אינו מחייב כל התערבות,גם מחיצה שאינה עולה על 25% מחלל הרחם בד"כ אינה מחייבת התערבות כירורגית להסרת המחיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור- המשך שאלה:
אני02/07/2014האם על פי התמונה יש לי מחיצה?
אם כן- כמה אחוזים להערכתך?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה בבקשה.
אני03/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה בבקשה. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/07/2014להערכתי מדובר ברחם קשתי ולא מחיצתי ,בכל מקרה על מנת להגיע לאבחנה מדויקת יותר רצוי לבצע היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתאיילת01/07/2014
שלום רב,
ביום 2.6 - יום ב' - שאיבה
ביום 4.6 - יום ד' - החזרה
ביום 16.6 - התחיל דימום ובדיקות דם העלו כי אני לא בהריון.
ביום 22.6 - לאחר פגישת יעוץ עם הרופא המטפל ולקראת הליך תרומת ביצית ולאור אנדרומטריוזיס - הומלץ להתחיל לקחת גלולות עוד באותו היום (למרות שהדימום/מחזור החל ביום 16.6).
ביום 22.6 ולהנחיית הרופא, התחלתי גלולות.
ביום 30.6 - פתאום הופיעו דימום קל (חום אדמדם) וזאת על אף שאני תחת גלולות.
ביום 3.7 - יש לי היסטרוסקופיה אבחנית.
השאלה - האם ניתן לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית תחת המצב הזה (וכן חשש קל לפטרייה וגינלית).
אודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014במידה והדמם יפסק אין בעיה לבצע את ההיסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה אבחנתית
איילת02/07/2014שלום רב,
הדמם היה חד פעמי ומועט מאוד.
כעת אין כמעט כלום.
ואם יש חשש לפטריה וגינלית, האם זה יכול להפריע ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014הפטריה לא תפריע ,במיחד לאחר החיטוי של הנרתיק לקראת הפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שהתחיל משני שקים - שאלה לגבידניאלה01/07/2014
בדיקת הדם המשולשת ולגבי NIPT:
---
שלום
אני בהריון מתרומת ביצית.
גיל התורמת 26
אני בת 46 ובהריון שבוע עשירי
ההריון התחיל בשני שקים: אחד השקים יש דופק והתפתחות תקינה, בשק השני מעולם לא היה דופק אבל ניצפה חלבון עוברי.
כיום השק השני לאט לאט קטן -- אבל עדיין קיים! (לא ניצפתה שיליה בשק השני)
----
אני עומדת לעשות שקיפות עורפית בקרוב
לאחר מכן אני מתלבטת אם לשות את בדיקת הדם המשולשת לאחר השקיפות העורפית - כיוון שהבנתי שהמצאותו של השק השני שלא התפתח תשבש את התוצאות וסתם תלחיץ.
1.האם שק נוסף שלא התפתח יכול לשבש תוצאות בבדיקה המשולשת?
2. האם השק הנוסף יכול לשבש תוצאות של בדיקת הדם NIPT שמחליפה את דיקור מי השפיר? - בחברה שעושים את בדיקת הדם הזו (חברת פרונטו) - נאמר לי שהם כן מסוגלים לבצע את הבדיקה במצב של שק נוסף שלא התפתח מכיןן שהם עושים מיפוי של כרומוזומים רנדומאלי ולא מכוון.
3. במידה והשק שלא מתפתח ייעלם וייספג - האם עדיין ה DNA של העובר שלא התפתח נמצא בדם שלי?
אשמח לתשובות
הריון שהתחיל משני שקים - שאלה לגבי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2014בדיקת הדם בהחלט יכולה להשתבש בעקבות הריון התאומים על אף העובדה שאחד השקים בספיגה,באשר לבדיקת הדם לזיהוי תאי עובר ואבחון גנטי,כל אמירה בנושא הינה באחריות החברה המבצעת,לכן עלייך להיוועץ איתם באשר ליכולת שלהם לזהות ספיציפית את סטטוס הגנטי של העובר הבריא
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)