מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תודה לכל המגיבות ולפרופסור!בת 37 פלוס30/04/2014
עברתי בדיקה והכל בסדר למרות הדימום.
כנראה שזה חלק מההריון.
לוקחת תמיכה יותר רצינית.
מקווה להפסיק עם הדימום.
מאחלת לכולן הצלחה, לא קל להיות אישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשעה טובה.
סיון30/04/2014באמתי עקבתי בפורום לדעת אם עדכנת.
שיהיו לך בשורות טובות.תשמרי על עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
רוני30/04/2014ב"ה שהכל יהיה טוב, במצב רגיש תנסי לנוח כשאת יכולה, ולא להתאמץ. תשתי הרבה.. המשך קל ומוצלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2014שיהייה בהצלחה בהמשך ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העדכון
נטע30/04/2014איזה יופי ((:
נכנסתי לפורום במיוחד כדי לעקוב אם יש חדש אצלך.
אני שמחה מאוד לשמוע שהכל בסדר.
המשך הריון קל, עגול ומשעמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדינה29/04/2014
שלום לרב לרופאים הנכבדים!
לפני שבוע ביום שבו הייתי צריכה לקבל וסת ביצעתי בדיקת דם לבטא-18, כעבור יומיים בדיקה חוזרת 24. לאחר 6 ימים החל דימום והיום שבוע אחרי בטא 4.
הייתי אצל הרופאה שאמרה לי שבטא צריכה להתאפס לגמרי ולבצע בדיקה חוזרת בעוד שבוע. כמו כן היא אמרה שלא מומלץ לנסות להיכנס להריון בחודשיים הקרובים.
השאלות שלי:
1. האם מה שעברתי נקרא הפלה מוקדמות או כימית
2. האם ההנחיה לא להיכנס להריון בחודשיים הקרובים היא נכונה? (כי כביכול זה היה ממש הריון צעיר אז לא מבינה את פשר ההנחיה)
תודה מראש על עבודתכם הנאמנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2014אכן האירוע שעבר נכלל בהגדרה של הפלה כימית,אין בעיה להרות מייד במחזור העוקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם אחרי הזרקת הורמוניםאני12329/04/2014
שלום.
אני מזריקה כבר 5 ימים פיורגון. היום כשהזרקתי, לאחר שהוצאתי את המחט מהעור יצא אחריה טיפה דם, דבר שלא קרה בימים קודם. ניגבתי אותו עם פד אלכוהול ולא יצא יותר.כנ"ל קרה לי אתמול עם אורגלוטרן. האם זה אומר שלא הזרקתי טוב ושההורמונים לא נקלטים בגוף כמו שצריך? או פגעתי בכלי דם?
כחלק מאורח חיים שלי אני מקפידה לשתות הרבה מים. האם זה מדלל את ההורמונים המוזרקים בגוף והשפעתם קטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דם אחרי הזרקת הורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014כל פעולותייך כשרות אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת מחיצהד29/04/2014
שלום רופאים יקרים,
האם אתם ממליצים להסיר מחיצה בגודל 70% שהתגלתה באולטראסאונד תלת מימד ואומתה בהיסטרוסקופיה? בעברי אין הפלות טבעיות, לאחר הריון אחד שהופסק בשבוע 15 עקב מום בעובר.
1.האם צפויים לי קשיים להרות לאחר הניתוח? (להריון הראשון שהופסק נכנסתי לאחר חמישה חודשי נסיונות)..
2.מה הסיכונים המשמעותיים והאם במצב כזה אין מנוס מניתוח?
חוששת מאוד שכן המחיצה אותרה במקרה וטרם הוכיחה שפוגעת. עם זאת, לאור גודלה המשמעותי נראה לי שאין מנוס ואיני מעוניינת לעבור חווייה קשה נוספת של אובדן הריון.
אשמח לשמוע דעתכם,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת מחיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014בתנאים אלו ההמלצה היא לבצע את ניתוח ההסרה של המחיצה לפני הנסיון הבא להרות,הסיכוי להרות ולשמור על ההריון עולים על הסכנות מהניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שאלה נוספת
ד29/04/2014האם הניתוח יכול להקל על הכניסה הבאה להריון או שאין קשר בין כניסה להריון להמצאות מחיצה כזאת? האם העובדה שלקח לי חמישה חודשים בתזמון מדוייק להיכנס להריון יכולה להיות קשורה לנוכחות המחיצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה! שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2014מאחר ונכנס להריון בטווח זמן סביר שאינו מגדיר אותך כלא פוריה קשה לאמוד על הקשר בין המחיצה לבין כניסתך להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןחלי29/04/2014
שלום
בטא חיובי ב 27.4 ופרוגסטרון 76. היום 29.4 בטא הכפילה עצמה ופרוגסטרון 69.1
מקבלת תמיכה של אוטרוגסטן 300 מ״ג שלוש פעמים ביום
האם יש סיבה לדאגה עקב הירידה בפרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר29/04/2014פרוגסטרון 76 ו 69 זה אותו דבר ומה שישוב זה כמה הייתה בדיקת ההריון השניה שלא ציינת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותא29/04/2014
בחודש האחרון השתמשתי בגלולות יסמין לנסות להעלים ציסטה עם מוקד אקוגני שנוצרה עקב טיפולי הפוריות. לקראת טיפול חדש של IVF החודש שאמור להיות פרוקטוקול ארוך הפסקתי את גלולות היסמין. אחרי הפסקה של 4 ימים של יסמין ראיתי סימני מחזור והתחלתי להזריק דקפפטיל כפי שביקשו ממני להתחיל להזריק 5 ימים לפני תחילת המחזור לקראת IVF חדש. הזרקתי כבר שלושה ימים אבל סימני המחזור משום מה נעלמו ולא נראה כאילו המחזור עומד להגיע. למה המחזור מתעכב פתאום? לחכות? מה אני צריכה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי פוריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014להמשיך לפי הצכנית ,הדימום אירי השימוש בגלולה הוא מפחת בהרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כבד בהריון - דחוףבת 37 פלוס29/04/2014
אני בשבוע 8 עם תאומים והיום יש לי שטף של דם ללא כאבי בטן.
לוקחת 3 אנדומטרין ליום.
אני לא יודעת מה לעשות? אנא חיזרו אלי בהקדם.
מפחדת מהגרוע ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שיענו
רוני29/04/2014כדאי שתפני בהקדם לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם רוני
מישהי29/04/2014את מוכרחה ללכת להיבדק.
מסכימה עם רוני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014ההמלצות של חברותייך לפורום מצוינות-פני לביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי היה דימום
מישהי29/04/2014היי שוב,
מקווה שהלכת להיבדק ושהכל בסדר.
גם לי היה דימום בשבוע 6, הלכתי למיון וב"ה נצפה דופק והכל היה בסדר.
מסתבר שזה די שכיח, זה קורה בשליש מההריונות.
תקחי לך ימים מחלה, תנוחי הרבה ואל תתאמצי או תרימי דברים כבדים.
הרבה בהצלחה,
בשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקבשירה29/04/2014
שלום רב רופאים יקרים ותודה על המענה המקצועי והמרגיע!
השאלה שלי - האם זה הגיוני בהיריון תאומים - להגיע למעקב אצל הרופא רק פעם בחודש??? זה לא מוזר? אודה להרגעה :) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014אם הכול מתנהל על מי מנוחות אין עם זה כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF+ICSIרוני29/04/2014
בת 37, לאחר IVF+ICSI (שני שקים) נשאר תאום אחד תקין כעת שבוע 12, שקיפות עורפית תקינה (יש עצם אף ונוזל 0.7, גודל עובר תואם לשבוע). (תאום שני ללא דופק הפסיק להתפתח בשבוע 9 ועדיין שם) הבנתי שעקב הריון שהחל כתאומים ועצם זה שגם הלא תקין עדיין ברחם, יש בדיקות דם מיותרות שלא יהיו אמינות. אילו בדיקות קיימות שכן אוכל לעשות במצבי? מה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IVF+ICSI - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014בצעי את בדיקת השקיפות העורפית ,וסקירת המערכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF+ICSI
רוני29/04/2014מה דעתך על בדיקת Maternit 21 ? זו בדיקת דם לזיהוי תסמונות שמתאימה גם לתאומים, האם יש סיכוי שהיא תתאים למצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
רוני30/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2014הבדיקה לא מכסה את כל האפשרויות של פגמים כרומוזומלים אפשריים ,אולם אם תחליטי לא לבצע בדיקת מי שפיר זהו המעט שאת יכולה לבצע כדי לתרום למידע המצטבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF+ICSI
רוני30/04/2014המידה וגם היא תצא תקינה וכל שאר הבדיקות האם לדעתך האישית עדיין מומלץ שאעשה דיקור מי שפיר? (זהו הריון יקר אך מייחלת לילד בריא)
IVF+ICSI - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2014כאמור הבדיקה האלטרנטיבית מספקת מידע חלקי ולא מלא ,ולכן כל מטופלת צריכה להחליט בהתאם למכלול הנסיבות אם לבצע את בדיקת מי השפיר או לא,לכן לדאבוני מעבר למתן כל המידע הייתי משאיר את ההחלטה בידייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתמישהי29/04/2014
שלום רב,
רופא הפוריות שלי המליץ לי לקחת חומצה פולית 5 מג, אני לוקחת את המינון הזה כבר די הרבה זמן.. אני היום בהריון ראשון לאחר ICSI שבוע 9.
האם עליי להישאר במינון הזה או שאפשר להוריד ל- 400 מק"ג?
אני רוצה לקנות ברזל וראיתי שיש ברזל +חומצה פולית 400 מק"ג. האם לקנות אותו או לקנות ברזל ללא חומצה פולית ולקחת את החומצה פולית 5 מג בנפרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חומצה פולית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014ניתן לעבור למינון מופחת של 400 מק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל פי מה נקבע המינון?
אורחת29/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מישהי29/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2014המינון נקבע על סמך משך ההכנה לקראת ההריון ,רקע קרישתי(נשאות לפגמים בקרישה,מומים קודמים,תזונה )על פי רוב המינון לנטילה הממושכת לפני ההריון ובמהלכו הינו 400 מק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בגיל 42בתיה ר29/04/2014
שלום רב, עוד חודש אהיה בת 42. אני אמא לילדה בת 4 שהגיעה לעולם לאחר 3 ניסיונות של הזרעה (הפעם האחרונה היתה עם איקקלומין). עברתי הריון ולידנ רגילים וללא בעיות. אנו עוברים טיפולי הזרעות לא בשל בעיות אי פוריות אלא בשל העובדה שהננו זוג למטרת הבאת ילדים. בדיקת הזרע של בן זוגי טובה מאוד (הוא בן 49) וגם הבדיקות שלי (הורמונליות וכלליות) תקינות לחלוטין. כעת אני שוב בנסיונות כניסה להריון באמצעות הזרעות. עד כה עשינו שני נסיונות, אך ללא הצלחה. שאלתי היא - מה הסיכויים בגילי להכנס להריון מהזרעות (אני מטופלת בגונל F ומייצרת 2-4 זקיקים גדולים בכל טיפול)? אנו מנסים להמנע מהגעה לטיפולי הפריות (בשל התהליך הלא סימפטי ובשל סיכונים רבים יותר בהריון ובלידה). האם אנו טועים בכך? תודה על תשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כניסה להריון בגיל 42 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014הנסיבות המקרה וגילך הייתי ממליץ לכם לשקול פניה לטיפול הפריה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מבינה מה קורה עם הגוף שלי ..דנה29/04/2014
בת 42. ניסיון ראשון IVF קצת היסטוריה
ווסת 21/2
ב23/2 - בדיקות דם (Estradiol E2 - קטן מ100, LH- 6.9 , ו-Progesterone 1.8)
שאיבה 13/3
החזרה ב16/3
ב26.3 - דימום של ווסת 3 ימים (אין לי מחזורים ארוכים).
27.3. - בטא 2 IU/L -קטן מ
ב26.4 - שוב חשבתי דימום של ווסת
ביום השלישי הגעתי לעשות בדיקת דם 28.4 - והתוצאות הם:
(Estradiol E2 - 552, LH 1.8 , Progesterone 1.68)
אמרו לי במחלקת IVF שככל הנראה הדימום לא היה ווסת, וכי עלי לחזור שוב בווסת הבאה.. אוףףףףףףףףףףףף - אני יכולה להתערב שזה היה ווסת.. הרי בשנים האחרונות המחזור שלי הכי תקין כל 29 יום על השעון, 3 ימי דימום ...
מה קרה כאן? אני ממש בדיכאון, עכשיו לחכות עוד חודש? השעון שלי מתקתק אני ממש מיואשת...אני חייבת להיות אימא!!!
אני לא בהריון נכון? אין סיכוי לא מרגישה כלום... אז למה הדימום הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא מבינה מה קורה עם הגוף שלי .. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014בכל מקרה הדימום שלך כנראה על רקע שיבוש הורמונלי ,ורמות ההורמונים שלך אינם מתאימים לשלב המחזור,לכן צדקו הרופאים שהורו לך להמתין עד למחזור הצפוי בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסר יעקב אשכנזי.חסוי29/04/2014
פרופסר שלום בוקר טוב ומבורך .
אני ובעלי היינו אצלך לפני חודש וחצי ( הזוג מירושלים FSH גבוהה ).
ושלחת אותנו לסידרה של בדיקות על מנת להתחיל טיפולים.
יש לציין שגם בפרופיל הורמנלי שאתה שלחת אותי ה FSH יצא גבוה : 34.89
רציתי לשאול אותך מספר שאלות:
יש ביידנו את כל תוצאות הבדיקות מלבד ה- HIV שתוצאותיו ייגעו בעוד מספר ימים.
רצינו לדעת מה קורה מפה והלאה?
האם לקבוע תור לביקור אצלך ? ולמה בעצם באים רק בכדיי לתת לך את התוצאות?
כמה לדעתך הפריות יאשרו לי והאם הבקשה שתושג היא להפריה אחת בלבד?
ומתי לדעתך אוכל כבר להתחיל טיפול ?
אשמח ואודה לתשובתך .אם יש צורך אשמח מאד גם לדבר איתך ולקבל הסבר מפורט יותר.
תודה רבה ויום טוב. אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופסר יעקב אשכנזי. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014לא מקובל שהרופא המטפל לומד על תוצאות הבדיקות,ומנחה את המטופלת על המשך הטיפול באמצעות האינטרנט, במיוחד לאור האחריות הרבה המוטלת על כתפיו,בכל מקרה אשמח לענות על כל שאלותייך אם תתקשרי אלייך ישירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .
חסוי29/04/2014מתנצלת מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא מדהים ואחראי! כל הכבוד
שירה29/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רופא מדהים ואחראי! כל הכבוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או ביוץ? - לפרופ' אשכנזיהתלבטות29/04/2014
ד"ר שלום.
קיבלתי וסת אחרונה ב- 27.3 בדר"כ סדירה אחרי 28 ימים או מקדימה ביומיים שלושה.
שבועיים לאחר הוסת ההיא - ב-11.4 דיממתי אחרי קיום יחסי מין במשך 4 ימים דימום מסיבי עד ה15.4. זה לא היה נראה כמו וסת בצבע במרקם ובריח בכלל.
נאמר לי בבדיקה במיון שזו וסת שהקדימה, מה שמעולם לא קרה בטח לא בשבועיים, או שזו פגיעה מכנית בעקבות היחסים או ממיומה או לחזור על הפאפ.
היום אנחנו בדיוק 14-15 ימים אחרי הדימום ההוא ו - 35 ימים לאחר הוסת "הרשמית".
איך אני יודעת אם אנימבייצת או בהריון - בלי לרוץ לבדיקות דם? בדיקות ביתיות אמינות?
ואם בהריון - כדאי להימנע מקיום יחסים בשלב כזה לאור הדימום (הפסקנו מאז לגמרי).
בנוסף להכל יש חשש לדלקת אגנית בעקבות כאבים בבטן תחתונה ורופא במוקד רשם לי אנטיביוטיקה טרביד ופלג'יל לשבועיים. אפשר לנטול זאת גם אם יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון או ביוץ? - לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014ניתן לבצע גם בדיקה ביתית להריון,עדיפה בדיקת דם,בכל מקרה בהריון אסור לקחת את התרופות האנטיביוטיות שרשמו לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה לעוברמשתוקקת28/04/2014
שלום, מטופלת pgd . יש לי 5 מוקפאים , שאיבדו במהלך ההפשרה תאים. האם אפשר לבצע בהם ביופסיה כשהם בעלי 4 תאים ( יום 3) ? נאמר לי שבזמן ההפשרה וההקפאה הם איבדו 2 תאים האם יש סיכוי שישלימו את מה שאיבדו ?
ביופסיה לעובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014בהחלט קיים סיכוי שישלימו את האובדן אם אינו עולה על 30% מהתאים,לא הייתי מבצע במצב העניינים ביופסיה נוספת,האלטרנטיבה היא לאפשר להם לאחר ההפשרה לגדול לבלסטוציסטים ואז אלו שגדלו ניתן לבצע ביופסיה כי הם תקנו בפועל את האובדן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)