מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכתמה בזמן טיפולgas08/05/2014
שלום רב
סבב ראשון של ivf. התחלתי עם זרירות דקפפטיל 0.1 ב20.4.14 (פרוטוקול ארוך) כעבור חמישה ימים וסת סדירה ורגילה כעבור 16 ימים הוספתי לאחר בדיקות דם ואס פיורגון 150 כעבור יומיים של ההזרקות של השניים היתה הכתמה של דם אדום מועט שנמשכה פחות מיום.
האם הדבר מעיד על אי הצלחה או בעיה כלשהיא?
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכתמה בזמן טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2014לא מעיד על כלום,יש צורך להמשיך בטיפול עד לתגובה של בזקיקים ורירית הרחם וההכתמה תעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה לאחר הזרעהחיפאית07/05/2014
שלום, אני בתקופה של הזרעות ובשביל להוריד במשקל התחלתי אימוני ריצה. רציתי לדעת האם מומלץ להמשיך באימוני הריצה לאחר הזרעות ? אני מגיעה לדופק גבוה וסף מאמץ גבוה יחסית בשבילי. בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריצה לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2014לאחר ההזרעות הייתי נמנע מפעילות אירובית ובכלל זה ריצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי שחלתיאנה07/05/2014
שלום,
במהלך מחזור הטיפול האחרון שלי נוצר גירוי שחלתי. לאחר החזרת העובר, הרופא אמר שאני צריכה להשקל על בסיס יומי ואם אני עולה במשקל זה סממן שאני בהריון. מהי הסיבה לעליה במשקל כל כך מהר? האם יש לה קשר לגירוי השחלתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי שחלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2014עליה במשקל אינה סימן להריון!
בגירוי שחלתי יכולים להצטבר נוזלים ולכן יכולה להיות עליה במשקל, לא ממש גדולה ואולי לזה התכוון הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אנה08/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנה08/05/2014האם הצטברות הנוזלים תהווה סממן לגירוי שחלתי חמור ותצריך ניקוז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אנה09/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2014תלוי.
אני לא מבין למה את מתכוונת להצטברות נוזלים.
בגירוי יתר ממש יש הרגשה כללית רעה וכאבי בטן,נפיחות הבטן והצטברות נוזלים רבה בבטן תחתונה ולפעמים צריך לשאוב הנוזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמהחסויה07/05/2014
שלום
עשיתי החזרה וכמה שעות אחרי זה בניגוב היה כתם חום. זה נורמלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2014כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסטמירב07/05/2014
שלום למנהלי הפורום,
ביום ההחזרה התבשרנו על עוברים גדולים ויפים שהתפתחו, כאשר חלקם הוחזרו והשאר נשארו במעבדה בניסיון לגדל בלסטוציסטים. כעבור יומיים, ביום החמישי מאז השאיבה, התבשרנו שאין התקדמות בהתפתחותם וכי ימתינו עוד יום אחד במעבדה במטרה לברר האם יחול שינוי.
שאלתי היא האם יש עדיין סיכוי ביום ה-6 להיווצרותם של בלסטוציסטים, זאת למרות שביום החמישי לא נצתפה התקדמות ?
רוב תודות,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסט - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2014לרוב אין סיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע חמשמיכל07/05/2014
שלום רב פרופסורים נכבדים,
אני בהריון אחרי סבבב שלישי של הזרעה.
ב- .29.4.14 בטא 101
ב- 1.5.14 בטא 332
ב- 4.5.14 בטא 1543
אני עם תמיכה של קרינון מאחרי ההזרעה
יש לי כאב לא נעים אבל נסבל שבא והולך של שריר תפוס באזור השחלות לכיוון המותן.
מס' שאלות בבקשה:
1. לגשת להיבדק? אני לא מעוניינת באולטרסאונד וגינלי כרגע
2. יש מצב שמדובר בהריון מחוץ לרחם?
3. יכול להיות שאין דימום בגלל התמיכה או המצב שבו יש הריון מחוץ לרחם יש
דימום בכל מקרה?
4. מה יכולה להיות סיבת הכאב? הכוונה למסוכנת?
מאוד מודאגת ואשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע חמש - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014כל הסיכוי שהכול תקין והתופעה נובעת מתגובת האגן להיותםך בהריון ,אין כל מניעה מביצוע אולטרסאונד בשלב זה העשוי לגלות קיומו של שק/שקי הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עלימודאגת07/05/2014
קיימנו יחסים ביום שבת והביוץ קרה עכשיו האם יש עדיין סיכוי להריון או שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דילגתם עלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014הסיכוי שהזרע שרד מעל 4ימים קטן,אם כי לא בלתי אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיום שבת בלילה עד היום בבוקר זה פחו
מעיין07/05/2014פחות מארבעה ימים -3 וחצי האם הסיכוי עולה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיום שבת בלילה עד היום בבוקר זה פחו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014זוהי סמנטיקה אולם כל צמצום בזמן מהייחסים לביוץ מעלה את הסיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים- זקיקים שנעלמו מוקדםלי07/05/2014
אני נמצאת במעקב זקיקים כבר מספר חודשים. עד לפני חודשיים המעקב הראה רירית טובה וזקיקים שהתפתחו עד לגודל 20.
החודש עשיתי מעקב זקיקים ביום התשיעי למחזור: רירית 13ושני זקיקים בשחלה ימין בגדלים 11 ו-14.
ביום ה-11 למחזור עשיתי בדיקה נוספת, רירית 14 וכבר לא נראו זקיקים מובילים בכלל.
מה יכול להסביר את ההעלמות שלהם?
האם זה שיש לי חודש שני ברציפות שני זקיקים מובילים מעיד על בעיה? (אני כרגע ללא כל טיפול)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים- זקיקים שנעלמו מוקדם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014ממצאים אלו מתרחשים כאשר מתרחש ביוץ מוקדם (לוטאיניזציה מוקדמת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוטאיניזציה מוקדמת
לי07/05/2014מה מומלץ לעשות בסיטואציה של לוטאיניזציה מוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לוטאיניזציה מוקדמת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014ישנם תרופות ודרכים למנוע זאת -יש להיוועץ ברופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת פרגובריסיוליה07/05/2014
שלום לרופאים הנכבדים! אני לפני שאיבה שנייה. קיבלתי הוראות שביום השלישי של המחזור, אני צריכה להזריק 2 אמפולות פרגובריס ו-150 יח' של גונאל F כל יום במשך 4 ימים. האם זה אומר שאני צריכה את כל 3 זריקות לעשות באותה שעה, גם גונאל וגם 2 פרגובריס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת פרגובריס - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסהמעיין07/05/2014
אני אמורה לטוס לספרד 5 ימים פחות או יותר אחרי הביוץ האם יש סכנה בקליטת ההריון או בהשתרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2014לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץמעיין07/05/2014
אם קיימנו יחסים בשבת בלילה והביוץ היה אתמול (יום שלישי) בלילה! מה הסיכוי שישרוד משהו מהזרע ויהיה הריון??
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014קיים סיכוי,אם הזרע מאוד איכותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים במסגרת הקופהשימרית07/05/2014
שלום,
רציתי לודא,
אני בקופת חולים כללית ואני יודעת שמגיע לי 5 טיפולים של IVF
דרך הקופה,
מה קורה כאשר מסיימים את 5 הטיפולים באמצע השנה??
מחכים עד לשנה הבאה או שיש אופצייה לקבל אישור מעבר ל5 טיפולים??
ישנה אפשרות לרשום טיפולים גם על בעלי???
בבקשה עזרתכם אני ממש לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שימרית07/05/2014תענו לי בבקשה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/20145 טיפולים בשנה הינם בהחלט המספר הרצוי לטיפול הפריה ,מעבר לכך בנסיבות מסויימות ניתן לעבור ועדת חריגים ולקבל טיפול נוסף,הטיפולים הינם ייעודיים ע"ש המטפלת ולא בעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us ותמיכהחלי06/05/2014
שלום רב
מחר צריכה לעבור us לבדיקת שק הריון (ivf+pgd)
מקבלת לתמיכה אוטרוגסטן 300 מ״ג שלוש פעמים ביום
האם לשים את התמיכה לפני או אחרי האולטראסאונד? במידה ולפני, כמה זמן לפני?
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר us ותמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2014אפשר לשים לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אוביטרללימור06/05/2014
כמה שעות לפני הזרעה יש להזריק אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/201430-40שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמוניםחסויה06/05/2014
שלום
מהי רמת הורמונים רצויה ביום שאיבה?
מהי רמת הורמונים רצויה של הורמונים בהחזרה?
מה הטווח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חסויה07/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערכי הורמונים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014ביום מתן זריקת האוביטרל -רמת ה-E2 הרצויה הינה בין 300-400 פיקומול עבור כל זקיק הגדול מ14-15 מ"מ,ורמות הפרוגסטרון צריכות להישמר בגבולות ה-4.5 ננומול,ביומיים העוקבים למתן האוביטרל ישנה עליה הן בערכי ה-E2 והפרוגסטרון לקראת השאיבה,לאחר השאיבה ישנה ירידה בהורמונים אלו עקב שאיבת הזקיקים ותוכנם,ולכן ניתן טיפול הורמונלי תחליפי למנו אי ספיקה של הגופיף הצהוב.
כל התגובה ההורמונלית מתנית בגיל האישה ,הרקע ההורמונלי שלה,נוכחות שחלות פוליציסטיות,מספר הזקיקים ,נטיה גנטית או אחרת לתגובת יתר ,הסטטוס המטבולי שלה ומשקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- ומה לגבי רמת ה-LH? ועוד שאלה
אני08/05/2014בבקשה.
רשמתי פרוגרסטרון עד 4.5- הכוונה לכל זקיק?
הכוונה ל- nmol/l?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חסויה09/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה- ומה לגבי רמת ה-LH? ועוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2014ערך הפרוגסטרון הכולל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה- הערכים הללו ביום
אני09/05/2014הביוץ או יומיים לפני אוביטרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה- הערכים הללו ביום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014ביום מתן האוביטרל
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)