מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיענוח בדיקות דם בהריוןאנה08/05/2014
שבוע 8.5 התוצאות שקיבלתי לבדיקות הדם יצאו תקינות מלבד תוצאות חריגות : Hematocrit 35.5 (נמוך), RBC 3.86 ׁ(נמוך), נויטרופילס 77.2% (גבוה), לימפוציטים 16.5 (נמוך), המוגלובין 12.1 ׁ(תקין אך על גבול נמוך) מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיענוח בדיקות דם בהריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2014תקין להריון ,בכל מקרה יש לתת תכשיר המכיל ברזל וחומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון יחסיםד08/05/2014
שלום רב! לא הצלחתי לקבל תשובה מספיק ודאית לגבי התהייה מההיבט של איכות הזרע, מה תדירות יחסי המין האולטימטיבית בנסיון להרות. האם עדיף פעם ביומיים? האם כל יום? בהינתן שלא מוכרת בעיית זרע, איך עדיף לנו לנהוג.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזמון יחסים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2014כאשר נעשה מעקב ביוץ ,והביוץ מתוזמן היטב-לקיים יום יום בסבית הביוץ המשוער,לעומת זאתאם קיום היחסים נעשה על סמך השערה של מועד מסויים רצוי לקיים פעם ביומיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ - לפרופ' אשכנזי.08/05/2014
שלום פרופסור,
האם אורגזמה או אורגזמות נשיות חזקות בזמן נסיון ההתעברות מזיקות לתהליך? אוא חריו?
האם יש תנוחה שעוזרת להיקלטות?
וגם - קיבלתי כרגיל וסת אחרי 8 יום ופתאום שבוע וחצי לאחר מכן דימום רציני של 4 ימים אחרי קיום יחסים ומאז חודש שלם, 30 יום שלא קיבלתי. עכשיו כבר שבוע שיש כל יום טיפת דם אחת.
האם הריון יכול היה הליקלט בסביבת דימום כמוש היתה? היחסים התקיימו בביוץ ולאחריהם כאמור היה דימום.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2014ללא ספק המחזור שלך השתבש מסיבה כל שהי,עלייך לבצע ביקורת גניקולוגית כדי לשלול סיבה פונקציונלית(הורמונלית לשיבוש,או סיבה אורגנית(צואר הרחם) לדימום הלא שגרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקרתי במיון
ש10/05/2014מיד אחרי הדימום החריג ולא מצאו הרבה בגלל הדימום.
קיבלתי וסת אתמול כלומר בדיוק חודש אחרי הדימום ההוא שכנראה היה וסת שהקדימה.
איזו בדיקה הורמונלית אפשר לבצע על מנת לבדוק אם השיבוש היה הורמונלי או שזה שחזרתי לקבל סדיר זה בסדר?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביקרתי במיון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2014בצעי בדיק ל-E2 ופרוגסטרון בנוסף לאולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון עלה לפני ביוץאנה08/05/2014
שלום, אני בת 32 (שייכם לקטגורית לא מוסברים) אמורה לעבור החזרת בלסטוציסטים מוקפאים בביוץ טבעי.
היום יום 16 למחזור,זקיק 16 מ"מ, רירת 9.9 , אסטרדיול 680 ופרוגסטרון 3.6.
בביוץ טבעי אף פעם אין לי ערך כזה של פרוגסטרון לפני הביוץ(בשלב זה גג 2.2 ) ובדרך כלל הביוץ חל בזקיק 21 מ"מ ואסטרדיול מעל 1000.
האם זה מצביע על בעיה? האם פוגע בסיכויי ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אנה09/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרוגסטרון עלה לפני ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2014את עדיין מצויה לפני הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן לעשות בדיקה ביתיתשני08/05/2014
שלום רב
לקחתי אוביטרל ביום חמישי 24.4
ביום 30.4 החזירו לי 2 עוברים ביום 4
וביום שישי 2.5 עובר נוסף?
בדיקת דם ביום 14.5
מתי אני יכולה לעשות בדיקה ביתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום היה לי דימום
שני08/05/2014בהמשך להודעה הקודמת היום יום ה 14 מהאוביטרל לקחתי אוביטרל ביום 24.4 ויש לי דימום יכול להיות שזה ווסת או שיש עדיין סיכוי להיריון? אתמול בדיקת הריון ביתית שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתי ניתן לעשות בדיקה ביתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2014בצעי זאת ב-12/5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם עושים בדיקה ביתית ...פרופ אשכנזי
***09/05/2014באותו נושא.
אם עושים בדיקה ביתית 3 ימים לפני תום השבועיים . היא אמינה ?
11/5 - אמורה לעשות בדיקת דם.
8/5 עשיתי בדיקה ביתית - התשובה שלילית...
אמינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם עושים בדיקה ביתית ...פרופ אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/05/2014אין זו תשובה סופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית***08/05/2014
כמה בדיקת הריון בתית אמינה ?
מה הסיכוי לקבל תשובה אמינה של הריון אם עשיתי טיפול ב 27/3
היום ה- 8/5 - בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2014אמינה מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמה בזמן טיפולgas08/05/2014
שלום רב
סבב ראשון של ivf. התחלתי עם זרירות דקפפטיל 0.1 ב20.4.14 (פרוטוקול ארוך) כעבור חמישה ימים וסת סדירה ורגילה כעבור 16 ימים הוספתי לאחר בדיקות דם ואס פיורגון 150 כעבור יומיים של ההזרקות של השניים היתה הכתמה של דם אדום מועט שנמשכה פחות מיום.
האם הדבר מעיד על אי הצלחה או בעיה כלשהיא?
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכתמה בזמן טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2014לא מעיד על כלום,יש צורך להמשיך בטיפול עד לתגובה של בזקיקים ורירית הרחם וההכתמה תעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה לאחר הזרעהחיפאית07/05/2014
שלום, אני בתקופה של הזרעות ובשביל להוריד במשקל התחלתי אימוני ריצה. רציתי לדעת האם מומלץ להמשיך באימוני הריצה לאחר הזרעות ? אני מגיעה לדופק גבוה וסף מאמץ גבוה יחסית בשבילי. בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריצה לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2014לאחר ההזרעות הייתי נמנע מפעילות אירובית ובכלל זה ריצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי שחלתיאנה07/05/2014
שלום,
במהלך מחזור הטיפול האחרון שלי נוצר גירוי שחלתי. לאחר החזרת העובר, הרופא אמר שאני צריכה להשקל על בסיס יומי ואם אני עולה במשקל זה סממן שאני בהריון. מהי הסיבה לעליה במשקל כל כך מהר? האם יש לה קשר לגירוי השחלתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי שחלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2014עליה במשקל אינה סימן להריון!
בגירוי שחלתי יכולים להצטבר נוזלים ולכן יכולה להיות עליה במשקל, לא ממש גדולה ואולי לזה התכוון הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אנה08/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנה08/05/2014האם הצטברות הנוזלים תהווה סממן לגירוי שחלתי חמור ותצריך ניקוז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אנה09/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2014תלוי.
אני לא מבין למה את מתכוונת להצטברות נוזלים.
בגירוי יתר ממש יש הרגשה כללית רעה וכאבי בטן,נפיחות הבטן והצטברות נוזלים רבה בבטן תחתונה ולפעמים צריך לשאוב הנוזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמהחסויה07/05/2014
שלום
עשיתי החזרה וכמה שעות אחרי זה בניגוב היה כתם חום. זה נורמלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2014כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסטמירב07/05/2014
שלום למנהלי הפורום,
ביום ההחזרה התבשרנו על עוברים גדולים ויפים שהתפתחו, כאשר חלקם הוחזרו והשאר נשארו במעבדה בניסיון לגדל בלסטוציסטים. כעבור יומיים, ביום החמישי מאז השאיבה, התבשרנו שאין התקדמות בהתפתחותם וכי ימתינו עוד יום אחד במעבדה במטרה לברר האם יחול שינוי.
שאלתי היא האם יש עדיין סיכוי ביום ה-6 להיווצרותם של בלסטוציסטים, זאת למרות שביום החמישי לא נצתפה התקדמות ?
רוב תודות,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסט - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2014לרוב אין סיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע חמשמיכל07/05/2014
שלום רב פרופסורים נכבדים,
אני בהריון אחרי סבבב שלישי של הזרעה.
ב- .29.4.14 בטא 101
ב- 1.5.14 בטא 332
ב- 4.5.14 בטא 1543
אני עם תמיכה של קרינון מאחרי ההזרעה
יש לי כאב לא נעים אבל נסבל שבא והולך של שריר תפוס באזור השחלות לכיוון המותן.
מס' שאלות בבקשה:
1. לגשת להיבדק? אני לא מעוניינת באולטרסאונד וגינלי כרגע
2. יש מצב שמדובר בהריון מחוץ לרחם?
3. יכול להיות שאין דימום בגלל התמיכה או המצב שבו יש הריון מחוץ לרחם יש
דימום בכל מקרה?
4. מה יכולה להיות סיבת הכאב? הכוונה למסוכנת?
מאוד מודאגת ואשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע חמש - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014כל הסיכוי שהכול תקין והתופעה נובעת מתגובת האגן להיותםך בהריון ,אין כל מניעה מביצוע אולטרסאונד בשלב זה העשוי לגלות קיומו של שק/שקי הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עלימודאגת07/05/2014
קיימנו יחסים ביום שבת והביוץ קרה עכשיו האם יש עדיין סיכוי להריון או שלא?
דילגתם עלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014הסיכוי שהזרע שרד מעל 4ימים קטן,אם כי לא בלתי אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיום שבת בלילה עד היום בבוקר זה פחו
מעיין07/05/2014פחות מארבעה ימים -3 וחצי האם הסיכוי עולה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיום שבת בלילה עד היום בבוקר זה פחו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014זוהי סמנטיקה אולם כל צמצום בזמן מהייחסים לביוץ מעלה את הסיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים- זקיקים שנעלמו מוקדםלי07/05/2014
אני נמצאת במעקב זקיקים כבר מספר חודשים. עד לפני חודשיים המעקב הראה רירית טובה וזקיקים שהתפתחו עד לגודל 20.
החודש עשיתי מעקב זקיקים ביום התשיעי למחזור: רירית 13ושני זקיקים בשחלה ימין בגדלים 11 ו-14.
ביום ה-11 למחזור עשיתי בדיקה נוספת, רירית 14 וכבר לא נראו זקיקים מובילים בכלל.
מה יכול להסביר את ההעלמות שלהם?
האם זה שיש לי חודש שני ברציפות שני זקיקים מובילים מעיד על בעיה? (אני כרגע ללא כל טיפול)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים- זקיקים שנעלמו מוקדם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014ממצאים אלו מתרחשים כאשר מתרחש ביוץ מוקדם (לוטאיניזציה מוקדמת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוטאיניזציה מוקדמת
לי07/05/2014מה מומלץ לעשות בסיטואציה של לוטאיניזציה מוקדמת?
לוטאיניזציה מוקדמת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/05/2014ישנם תרופות ודרכים למנוע זאת -יש להיוועץ ברופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת פרגובריסיוליה07/05/2014
שלום לרופאים הנכבדים! אני לפני שאיבה שנייה. קיבלתי הוראות שביום השלישי של המחזור, אני צריכה להזריק 2 אמפולות פרגובריס ו-150 יח' של גונאל F כל יום במשך 4 ימים. האם זה אומר שאני צריכה את כל 3 זריקות לעשות באותה שעה, גם גונאל וגם 2 פרגובריס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת פרגובריס - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2014כן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)