מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אורגלוטרןאני28/04/2014
שלום,
יש לי שאלה.
אני צריכה מחר לשלב פיורוגון עם אורגלוטרן. מתי מומלץ להזריק את האורגלוטרן?
בערב, ממש בסמוך להזרקת הפיורוגון?
מה להזריק קודם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אורגלוטרן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014ניתן להזריק את שתי התכשירים באותו עיתוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 15 יום אחרי אוביטרול, בדיקה שליליתשלי28/04/2014
אני 15 יום אחרי זריקת אוביטרול, עשיתי 2 הזרעות אחת בערב חג ועוד אחת יומים אחרי. המחזור עדיין לא הגיע ובדיקה יצאה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
15 יום אחרי אוביטרול, בדיקה שלילית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014תשובה שלילית בשלב זה מצביעה על כשלון הטיפול במחזור הנוכחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לאחר שאיבהשירלי28/04/2014
שלום
עברתי היום שאיבה של 13 ביציות
יש לי כאבים חזקים בגב תחתון ובאיזור שבו כואב בזמן ביוץ
עכשיו בניגוב היה לי מעט מאוד הפרשה חומה
האם זה תקין??
האם זה משהו שמפריע להחזרת העוברים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאחר שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014הכול תקין וסביר לאחר שאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לפני ואחרי היסטרוסקופיהאני28/04/2014
אבחנתית. האם יש איסור לקיים יחסי מין לפני הבדיקה? אם כן, כמה ימים? כמה ימים לאחר הבדיקה יש להמנע? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יחסי מין לפני ואחרי היסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014אין בעיה בקיום יחסים לפני הבדיקה,או אחריה,כמובן מותנה בנסיבות המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתהעדי28/04/2014
שלום,
שבוע 12 הריון תאומים לאחר IVF איקסי . אתמול בשקיפות עורפית נאמר לי שהעובר במיקום התחתון אינו תקין (פגמים ניכרים בכל האיברים ) ויש לדללו בהקדם.
א. האם המיקום שלו בחלק התחתון מגביר את הסיכון לכל ההריון.
ב. האם זה השבוע המומלץ להפחתה כזו .
הריון יקר וחוששת מאוד לאבד את כולו.אשמח לכל מידע מרגיע שתוכלו לתת לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפחתה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014אין ברירה ככל שתקדימי להפחיתו יטב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית מעובהספי28/04/2014
אתמול קבלתי מחזור והיום עשיתי אולטרא סאונד יצא לי רירית 9 (הייתי באיחור 7 ימים), רציתי להתחיל טיפול החזרת עוברים אבל הרופא אמר לי לא מתחילים עכשיו כי הרירית מעובה , לא הבנתי , למה לא להתחיל את הטיפול ולחכות עוד יומיים ולעשות שוב אולטרא סאונד ?????
רירית מעובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014אם הרירית מעובה כנראה שמדובר בדמם טרום מחזורי ועדיין לא במחזור-ומאחר ורצוי להתחיל את הטיפול במחזור ובתנאים מתאימים יש להמתין עד שהרירית מתאימה לשלב המחזור (רירית דקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ואוטרוגיסטןsl28/04/2014
שלום.
עד איזה שבוע מותר לקחת אסטרופם ואוטרוגיסטן?
האם זה בטיחותי לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטרופם ואוטרוגיסטן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014עד לגמר הטרימסטר הראשון,התרופות בטוחות לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםטל28/04/2014
שלום, אני בת 32 אף פעם לע עשיתי US מעקב זקיקים
וברצוני לדעת מה מצבי
אני נוטלת גלולות
אפשרי לבצע בדיקה בזמן הנטילה ( בדיקה אמינה) ? או יש להפסיקן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014אין טעם במעקב זקיקים כאשר את תחת נטילת גלולות המדכאות את התפתחות הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
המשך30/04/2014תודה על תשובתך
קיבלתי ווסת
לא לקחת גלולות - להמתין ליום 12 לווסת - לבצע US זקיקים - להתחיל חפיסת גלולות חדשה
הבנתי נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/04/2014אין טעם בנטילת גלולות אחרי היום החמישי למחזור,בכל מקרה אם את רוצה ללמוד על טיבו של המחזור שלך עלייך להשאיר לך פרק זמן גדול יותר למעקב ולבצע את כל הבדיקות המתבקשות,ורק במחזור הבא להתחיל לקחת גלולה כאמצעי מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל30/04/2014אני לוקחת גלולות כי הרופא אמר שהגלולות יכולות "להוריד / לייצב " FSH לפני פרוטוקול.
הוא בכלל צודק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/05/2014נטילת הגלולות היא עוד אמצעי לאיזון ודיכוי טרופ הטיפול כדי לגדל בהמשך אוכלוסיית זקיקים יותר הומגנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עניתם לי אתמול ....בבקשה תשובתכםמודאגת28/04/2014
אני מתוכננת לטוב לחול ביום הביוץ או בסביבתו יום לפני או אחרי ...השאלה אולי תשמע מוזר אך האם הטיסה יכולה להשפיע לרעה על הביוץ או ההפריה במידה כלשהיא? (במידה והחודש זה יקרה סוף סוף...)
מישהיא אמרה לי שיכול לדחות את הביוץ ...הייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא עניתם לי אתמול ....בבקשה תשובתכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014הסיכוי לכך קטן ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות להחזרת מוקפאדידי28/04/2014
טיפול בשל בעיות זרע קשות/
סבב להחזרת מוקפא, אחרי 4 סבבים כושלים כשרק באחרון היה מוקפא אחד.
למה לא אומרים לי לקחת משהו כדי להגדיל סיכוי להשתרשות?
בעבר כן אמרו לי לקחת כדורים ותמיכה.
היום יום 11 לוסת:
הרירית 8.
פרוג 0.5
E2 300
(LH 13 (IU/L
והזקיק 21.
1. מה ניתן לעשות כדי להגדיל סיכויי השתרשות?
2. מתי ביוץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצות להחזרת מוקפא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014ניתן לתת זריקת אוביטרל היום ,ולתכנן את החזרת העובר המוקפא בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה תפקיד האוביטרל במקרה הזה?
דידי29/04/2014הסבב על בסיס טבעי.
האם האוביטרל יכול לסייע בהשתרשות במקרה כזה? אם כן מתי אמורים לקחת אותו?
העובר המוקפא בן 3 ימים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה תפקיד האוביטרל במקרה הזה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014האוביטרל מיועד לצזמן את הביוץ וארבע ימים לאחר הזרקתו יש להפשיר ולהחזיר את העוברים לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריוטיפ.חסוי28/04/2014
יש לי שאלה :
מה בודקים בבדיקת קריוטיפ?
למה היא נועדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קריוטיפ. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014בדיקת הקריוטיפ בודקת את מירקם הכרומוזומים ותקינותם-זהו למעשה פרופיל של הכרומוזומים של האדם. קיימים שני כרומוזומים לציון מגדרי — XX עבור הנקבה ו- XY גבר. והשאר מסודרים בזוגות, ממוספרות מ-1 עד 22,סידור זה מסייע למדענים לזהות במהירות שינויים כרומוזומלים שעלולים לגרום להפרעה גנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
חסוי28/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה28/04/2014
שלום רב.
אני ברבעון השני להריון. האם אני חייבת לשכב על.הצד או שאני יכולה לשכב לישון גם על הגב? שמעתי משהו שאולי לא יהיה מספיק חמצן או זרימת דם לעוברים וחששתי. אז מה לעשות? לא נוח תמיד לשכב על צד שמאל. תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014בשלב זה את יכולה לשכב כראות עינייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור מקסים. אז מתי זה
שירה28/04/2014קריטי? מאיזה שבוע כבר אסור לשכב על הגב ומומלץ לשכב רק על צד שמאל? תודה רבה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור מקסים. אז מתי זה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014לקראת הטרינסטר השלישי -בעיקר משבוע 28 והילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון ביוץ בעזרת גלולותליבי28/04/2014
שלום , מטופלת IVF, היום קבלתי מחזור והרופא שלי נמצא בחו"ל למשך שבועיים. אומר שבימים הקרובים אין מי שירשום לי פרוטוקול. הביוץ הקרוב כנראה כבר יסתדר עם זמינות הרופא.
בעבר קבלתי ממנו גלולות למניעת הריון למשך 12 יום כדי לאחר את הביוץ בשבועיים. ברצוני לדעת במידה ואנחנו צריכים לכוון את הביוץ שיתרחש בעוד ארבעה שבועות בדיוק, האם תוכלו לומר לי מתי עלי להתחיל לקחת גלולות כדי שהביוץ יתרחש בסוף חודש מאי 25/5 - 27/5. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזמון ביוץ בעזרת גלולות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014רצוי לקחת גלולות למשך 12 יום החל מהיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחםלולי27/04/2014
היי..
יאני בהריון שבוע 38+4 אתמול חשתי בכאבים חזרים בבטן לכיוון הרחם למטה אז הלכתי להבדק. עשו מוניטור,בדיקת שתן הכל יצא תקין (ברוך השם)
הרופא בדק אותי וראה פתיחה של 1 ס"מ שזה בערך חצי אצבע?
ומחיקה של 50% האם בשבוע שאני נמצאת בו זה בסדר? או שזה מתקדם לאט מידי?
אודה לתשובה אני פשוט כבר סקרנית חחחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה? תודה!!
לולי28/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צוואר הרחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014עדיין את מצויה בשלב מוקדם ולא התחילו צירים אפקטיבים הפותחים את הצואר ,לעיתים מצב זה יכול להימשך מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהשירלי27/04/2014
שלום יש לי מחר שאיבה
. אתמול בלילה הזרקתי אוביטרל ומחר השאיבה תשובות מהיום בבוקר אסטרדיול:3184 פרוגסטרון 11.6 האם תקין??
האם לא גבוה מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)