מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץש12/02/2014
שלום ד"ר
בת 37, FSH 20.20.
ללא טיפולים או ניסיון להרות, רק במסגרת בירורים ראשוניים
התחלתי מעקב זקיקים ראשון -
יום עשירי מהמחזור:
נמצא זקיק בגודל 16 בצד שמאל. אורך רחם 61 ממ, עובי - 40, רוחב - 45. מרקם שרירני. עובי רירית רחם 8.8 סדירה. נוזל בדוגלס בשני הצדדים מועט.
ובדיקות הדם -
E2- 512 pmol/L (לעומת קטן מ-70 ביום השלישי למחזור)
LH- 8.4 IU/L (לעומת 10.90 ביום השלישי)
פרוגסטרון קטן מ-2 (זהה ליום השלישי)
1. מתי לדעתך כדאי ללכת שוב לבדיקת אץ סאונד, ביום חמישי או שישי (כלומר בעוד יומיים או שלושה)?
2. מה הסיפור של הLH - הוא לא אמור לגדול ליניארית עד למחזור והאם ייתכן שזה שהיה מעט גבוה במחזור ועכשיו נמוך יותר קשור לרזרבה שחלתית נמוכה (FSH 20)?
3. אני עובדת חצי מהשבוע לילות ובקושי ישנה בבוקר למחרת (משלימה בסופ"ש) - יש לכך השפעה על הביוץ? בחמישי הקרוב אהיה אחרי שתי משמרות לילה - אם יש השפעה על הביוץ כדאי בכל מקרה להיבדק בשישי אחרי שנת לילה?
4. הרחם וכו' נראה תקין?
5. אם יתרחש ביוץ והכל ייראה בסדר, מבחינת גודל זקיק וכו' - שווה לנסות להיקלט כמה חודשים לבד בהתעלם מתוצאת הFSH ההזויה או שכדאי טיפולים בכל זאת?
תודה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/02/2014עד שלב הנוכחי הכול מתנהל כמצופה ,במקומך הייתי עושה ביקורת נוספת מחר,היות שבמצבך יתכן גם ביוץ מוקדם יותר,באשר לכול שאת הנתונים -הרחם ,רירית הרחם,התגובה ההורמונלית כולם מתנהלים בהתאם לצפוי והנורמה,בכל מקרה הנתונים שלך מצביעים על רזרגבה שחלתית נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםשרון12/02/2014
אתמול יום שלישי - החזירו לי 3 עוברים מוקפאים.
מתי/ תוך כמה זמן אמורה להתרחש ההשתרשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/02/2014בערך עוד יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישלון בתרומת ביציתשי לי11/02/2014
בת 40, כישלון תרומה מספר 7.
רירית לפני החזרה 7.8 ובדיקות דם תקינות.
לוקחת 3 פרוגינובה ומדבקות אבורל לפני טיפול.
עשיתי היטרוסקופיה אבחנתית שיצאה תקינה.
מה עוד אפשר לעשות?
האם לשנות טיפול/ להוסיף משהו או שכדאי לי לעשות בדיקות נוספות?
אין עבר של הפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישלון בתרומת ביצית - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/02/2014יש המון גורמים שאפשר ורצוי לבדוק אחרי 7 כשלונות. כדאי לפנות למומחה פוריות שיש לו נסיון בתרומת ביציות כדי שאולי יפעיל גישה שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישלון בתרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר12/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישלון בתרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר12/02/2014על פניו באמת שאין בעיה ואת צריכה להצליח.
יש לעבור על התיק הרפואי ולראות מה הוחזר ומה יש לעשות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופלת ב-IVF עם אנדומטריומהאוסנת11/02/2014
שאלתי היא, לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח LOOP בצוואר הרחם, האם הניתוח יכול להפריע להשתרשות העוברים? האם יכולים להיות סיבוכים אחרים בהריון?
מה צריך לעשות כדי שההריון יהיה תקין והאם מנוחה מוחלטת יכולה לסייע בשבועיים שלאחר החזרת עוברים?
עברתי כבר 4 טיפולים עם עוברים טובים, החזירו בכל פעם 2 עוברים, התחילו לי דימומים ביום ה-13 לאחר ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטופלת ב-IVF עם אנדומטריומה - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/02/2014ניתוח loop לא צריך להפריע להשרשת העוברים. להצלחה או לכשלון בהפריה יש עשרות גורמים אפשריים. רצוי לבחון בקפדנות את כל הנתונים האנטומים והפיסיולוגים ואת פרטי הטיפול ולהגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אנדומטריןאורחת11/02/2014
שלום
קיבלתי נרות אנדומטרין לשימוש אחרי הביוץ, פעם ביום 100 מ"ג
אפשר לשים בערב? או צריך בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות אנדומטרין - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/02/2014בבוקר בצהריים ובערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם ואסתמהאורחת11/02/2014
שלום
קראתי שבצילום רחם משתמשים ביוד שלפעמים גורם לתגובה אצל סובלים מאסתמה.
איך אני אדע אם אני רגישה ליוד? בעבר השתמשתי בפולידין נגיד לחיטוי פצעים ולא הייתה אלרגיה.
האם זה אומר שאין רגישות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם ואסתמה - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/02/2014אם נפגשת בעבר עם יוד ולא גילי רגישות אז הסיכוי לאלרגיה הוא קטן. יש להתייעץ עם הרופא שיבצע את הצילום על בעית האסתמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת ערכי פרגסטרוןאני11/02/2014
שלום לכם
החזרת עוברים ב 24/1
בטא ב 6/2 (58) ב 9/2 (240) היום 497
הפרגסטרון ירד מ 42 ל 33 .לוקחת 3 אנדומטרין ו 3 אסטרופם .
דימומים כבר מיום שישי היום התחזק קצת מה ניתן לעשות ?
האם הפרגסטרון מושפע רק מהתמיכה או שהוא משקף את תקינות ההריון?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה בבקשה מענה
אני11/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה בבקשה מענה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/02/2014ערכי הביטה תקינים,רצוי להוסיף זריקות פרוגסטרון כתמיכה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידת ערכי פרגסטרון - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/02/2014גם יגם ולכן הייתי מגביר את מינון הפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ivfשילת11/02/2014
שלום נכבדים!
בת 38 לקראת ivf ראשון.חודש שעבר לאחר גונל 75יח' שלושה ימים.
נצפו 3 זקיקים.-הזרעה שלא צלחה.
מה סיכויי להצלחה בivf ראשון?תמיד שומעת שההצלחה היא ממספר טיפולים מתמשים.משתמע מכך שאין הצלחה בטיפול ראשון?
ומה סיכויי להרות ביותר מעובר אחד בעקבות טיפול זה?
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר לשאול- אחרי
דנה11/02/2014כמה הזרעות הופנית להפרייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לענת
שילת11/02/2014הזרעה אחת בלבד.
בגילי לא מבזבזים זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכולה לספר לך שאצלי
מיכל11/02/2014(בגיל 37) הושג הריון בIVF ראשון.
מכירה עוד שתיים (אחד בת 39 ואחת בת 42), שתיהן נכנסו גם כן בIVF ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת ivf - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/02/2014בגיל 638 הסיכוי להרות בטיפול ראשון הוא בערך 20-25 אחוזים. בגיל זה מחזירים בטיפול ראשון שני עיברים ויש סיכוי של תאומים אולם זו לא צריכה להיות מטרת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת***11/02/2014
מה דעתכם / מה היתרון/חסרון של בנק זרע פרטי או ממשלתי?
אשמח לשמוע ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/02/2014בנק הזרע הפרטי שהקמנו (״סופרם״) מתאפיין בכך שכל התורמים עוברים בדיקות ל42 מחלות גנטיות וכן בדיקות מקיפול לטיב הזרע לפני ואחרי הקפאה. התורמים גם נבחרים בקפדנות רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה***11/02/2014
אם בדיקות מראות שהכל תקין ברחם/חצוצרות, דם, וכו
מומלץ בכל זאת (בהזרעה) לקחת הורמונים?
מה הסיכוי בלי הורמונים להקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/02/2014כן כדאי כי טיפול הורמונלי והזרעות מכפילים את הסכוי להשיג הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ובדיקותרווית11/02/2014
שלום,
אני לקראת הפריה ראשונה, האם נראה בסדר לדעתכם? אני עם מנופור 4 אמפולות כעת ביום שמיני לווסת ואחרי 6 ימי הזרקת מנופור.
האם בדיקת הדם תקינה ומה דעתכם על התגובה האם היא טובה?:
Estradiol 4000 pmol/L
progestrone 2.3 nmol/L
LH 3
מימין זקיקים 10,12,12
משמאל 10,10,12,12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב ובדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/02/2014בדיקת הדם מצויינת ,יש להמשיך בטיפול כדי להבשיל את הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורלי11/02/2014
שלום רב
11 יום לאחר החזרת מוקפאים עשיתי בטא. התוצאה הייתה קטן מ- 3 ופרוגסטרון 29.
הפסקתי את התמיכה ויום למחרת הופיע דימום (חזק).
רציתי לדעת- האם יכול להיות ווסת כשהפרוגסטרון הוא 29? הוא לא אמור להיות יותר נמוך בערכים של ווסת?
ושאלה נוספת- האם דימום יכול לקרות גם עקב ערכי E2 לא מספקים או שרק עקב פרוגסטרון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי
אורלי11/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/02/2014ירידת ערכי הפרוגסטרון היא הסיבה להופעת הדמם הויסתי(הירידה במקרה זה מערך גבוה לערך נמוך הרבה יותר תוך פרק זמן קצר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US בשבוע ה5+3 שק הריון ריקדנה11/02/2014
היי ד"ר,
אני בשבוע 5+3 (אולי יום אחד פחות) הבטא אתמול הייתה 9600. היום עשו לי US והיה שק הריון ריק ללא קוטב עוברי והיה גם שק חלמון.
גודל השק היה כ1 סנטימטר.
אני אחרי כמה הפלות ומאד חוששת.- ערב גרידה שעברתי רירית הרחם שלי הייתה מאד דקה וטופלתי בפרוגילוטון ובהריון הזה הצלחתי להשיג רירית של 7.1.
מצד אחד הבטא עלתה ממש יפה ומצד שני אין אפילו קוטב עוברי.
האם זה נורמאלי? האם גודל שק ההריון בסדר? יש לי כבר דה ז'ה וו....
האם בגלל שהרירית דקה יותר זה מוריד מסיכויי ההריון? ( עברתי את כל הברורים של ההפלות והכל תקין)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לעזור
לולה 2611/02/2014אני כשהייתי בשבוע שלך גם רגו שקי הריון ללא עובר עם חלמון.. ואחרי כמה ימים בשבוע 6+1 ראו שני עוברים יפים עם דופק ועכשיו אני בשבוע 23 והכל טוב ומקווה שהכל ימשיך טוב..
תירגעי ומקווה שבעוד כמה ימים את תראי את העובר שלך ויהיה במצב תקין בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
US בשבוע ה5+3 שק הריון ריק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/02/2014לא הייתי מספיד את סיכויי ההריון,הקוטב העוברי עשוי להופיע תוך יום יומיים ודופק בטווח של 5-6 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הביוץ קרה, קורה או - יקרה?חנה11/02/2014
איני מטופלת בהורמונים אלא מבצעת מעקב זקיקים + בדיקות דם למחזור טבעי,
בשל קושי להכנס להריון (לכאורה שחלות פוליציסטיות)
אשמח לקבל אינדיקציה לגבי הבדיקות שלי, באשר למועד הביוץ,
הרופאה לא זמינה לי היום, היא נתנה לי הנחיה כללית אתמול לקיים יחסים יום כן יום לא. אך הייתי מעוניינת לדעת האם הביוץ קרה / קורה או יקרה בטווח הקרוב....
נתונים:
היום יום 17 למחזור, זקיק בגודל 19-20, יש מעט נוזל בדוגלס, עובי רירית: 10
אסטרדיול: 980 פרוגסטרון: 4.13
מתי נראה לכם יקרה הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הביוץ קרה, קורה או - יקרה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/02/2014להערכתי טרם התרחש הביוץ,עם כי את קרובה בטווח של 12-24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםמירי11/02/2014
שלום
האם קרינון יכול לגרום לגירוי נרתיקי אשר בעקבותו
יהיה דמם קל או כתמים של דם ורוד חלש מאוד
בתוך השאריות של הפרשות קרינון?
האם יש פה בנות שזה קרה להם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מירי11/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם - תגובה
פרופ' שלמה משיח11/02/2014הדימום לא ניגרם מהקרינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)