מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא, תענו בבקשהעדן22/03/2023
שבוע 5+3
לפני יומיים בטא 9700
היום בטא 13,588
היא לא הוכפלה
זה אומר משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר22/03/2023לא בודקים בטא ברמות כאילו אלא צריך לעשות בדיקת אולטרה סאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה..
עדן22/03/2023יש לי אולטסראונד רק בשבוע 7 לבדיקת דופק..
אתה ממליץ ללכת לפני כדי לראות שק הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה את לחוצה אז כן.אם יש לך סימני הריון ואת לא לחוצה אז לחכות.
פרופ` דוד בידר22/03/2023אם ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בידר דוד22/03/2023אם את לחוצה אז תעשי.
אם יש לך תסמיני הריון יכולה גם לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך:)
עדן22/03/2023תודה רבה על המענה המהיר:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע 11 הריון ivfא22/03/2023
פרופסור שלום,
אני שבוע 11+4. הריון IVF שנקלט מניסיון ראשון (על רקע הדבקויות בחצוצרה עקב ניתוח קיסרי קודם) עד כה הריון תקין בבדיקות. יש דופק. גודל עובר מתאים לשבוע. בראשון אמורה לעשות שקיפות. אתמול בערב החל דימום מסיבי אחרי מקלחת. נסעתי למיון בדקו - יש דופק, יש תנועות, צוואר ארוך וסגור. אין המטומות. לדברי הרופאה כנראה שיש איזה היפרדות כוריון ומשם זה מדמם. בכל אופן בלילה לא היה דימום והיום יש דימום רק בניגוב.
מה הסיכוי שההריון ישרוד? האם יש דברים מנבאים טובים כרגע? האם בעתיד עלולה להיות בעיה של היפרדות קרומים?
מה יכולה להיות הסיבה לדימום? (הריון קודם היו לי המטומות אבל לא דיממו. היה הריון תקין וטבעי ללא דימומים. שבוע 41 - לידה).
כל כמה זמן יש צורך להיבדק ע"י רופא נשים?
נבדקתי אתמול והיום בבוקר.
אודה מאוד לתשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שהסיכוי להפלה ככל שגיל ההיריון גבוה יותר קטן יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לגבי תוצאות הפריהטל22/03/2023
שלום, קיבלתי דו"ח עוברים של תוצאות הפריה עם תורמת ביציות בת 25 (אבל ללא ילדים כך שלא ניתן לדעת לגבי פוריותה בודאות)...
נשאבו 45 ביציות, 35 בשלות, 33 הופרו בהצלחה, 30 הגיעו ליום 3 אך רק 4 עוברים הגיעו לשלב הבלסטו (3 יום חמש ואחד הגיע רק ביום 6)...מתוכם 3 תקינים - עברו PGS.
יש לי 2 שאלות לגבי התוצאות -
1. הנחיתה מ-30 ביציות ביום 3 ל-4 בלסטוציסטים בלבד מאוד מאכזבת...האם סביר שזה בגלל הזרע שמתחיל להשפיע בשלב הזה?
היו מספר הפריות בעבר עם הזרע הזה והתוצאות היו מעורבות - כלומר, לפעמים רוב או כמעט רוב העוברים הגיעו לשלב הבלסטו מיום שלוש (למשל, מתוך 10 ביום 3 הגיעו 5 לבלסטו או מתוך 6 הגיעו 4 ופעמיים תוצאות לא טובות - מתוך 13 הגיעו אפס ומתוך 5 הגיע אחד)...
אז נראה שיש בעיה בזרע? או שפשוט לא ניתן לדעת ואין משהו סביר יותר או פחות? הזרע תקין מבחינת מורפולוגיה (5%), תנועתיות (60%) וריכוז - 40 מיליון...אבל לא נבדק שבירות דנא...
2. איזה עובר עדיף להחזיר - עובר של יום 5 באיכות 4BB או עובר של יום 6 באיכות 4AB? כאמור, עובר של תורמת ביציות צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איכות הביציות ההפריות והעוברים נגזרים מגיל האישה,איכות הטיפול ההורמונלי ,איכות המעבדה ,תוזמון הביוץ,ואיכות הזרע ולכן יתכנו הבדלים בין טיפולים,שני העוברים הנם בעלי איכות דומה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונפור לעומת גונאללילך.ג22/03/2023
שלום,
אני בת 36 בדיוק, עם רזרבה שחלתית נמוכה- FSH=10.2
e2=220
עברתי סבב אחד של שאיבת ביציות ומתוך 12 זקיקים שנשאבו הוקפאו רק 6....הפרוטוקול היה גונאל 300 ודופסטון כל יום.
1. מה תפקיד הדופסטון? יש תרופה אחרת שניתן לקחת בסבב הבא הוא לא עשה לי טוב.
2. הרופא רוצה שנעשה עוד סבב עם הגונאל. לא מבינה מדוע. שמעתי שמונופר יותר טובה לרזרבה נמוכה. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור הוא מיוצר משתן נשים
פרופ` דוד בידר22/03/2023מנופור הוא מיוצר משתן נשים ויש בו LH ו FSH.
בגונל רק FSH.
נהוג לשלב בים שניהם.
דופסטון כדי למנוע ביוץ , נוהגים לתת צטרוטיד 0.25.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
לילך.ג22/03/2023מה זאת אומרת לשלב בין שניהם?? בין מונפור לגונאל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין בהחזרת מוקפאיםדש22/03/2023
שלום רב
רציתי לשאול מה דעתך על לקיחת אספירין (מיקרופירין 100 ) לקראת החזרת מוקפאים לאחר כשלונות השרשה חוזרים? אין לי בעיות קרישה.
בת 41.5 לאחר שלוש שאיבות והחזרת טריים ,החזרת מוקפאים אחת ולפני כן שתי הזרעות.
הרופא שלי צחק עליי שהצעתי לו ולעומת זאת פרופסור שהייתי אצלו בייעוץ המליץ לקחת.
במידה וכן אתה ממליץ מתי לוקחים? ביום ההחזרה עצמה? לפני? ולכמה זמן לוקחים?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין.
פרופ` דוד בידר22/03/2023אין התויה לאספירין למצבך.
אספירין לא ניתן כאשר אין הרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד טרימסטר ראשון- דחוף!!!אביטל22/03/2023
בת 39. לאחר טיפול IVF החזרה שנייה. 2 תשובות בטא חיוביות עם עליות יפות וכעת לוקחת 3 אנדומטרין לתמיכה. לפי חישוב של ו. אחרונה היום אני שבוע 6 פלוס 1. אתמול ביצעתי US ראשון בו נראו שק הריון תקין, שק חלמון, מיקום תוך רחמי וקוטב עוברי. הטכנאית אמרה שהעובר עוד קטן ומתאים לשבוע 5 פלוס 4 (לערך). את הבדיקה הזו עשיתי אצל הרופאת נשים שעוקבת אחריי בקהילה כי רצתה בעיקר לדעת שההריון ממוקם במקום.
ביום ראשון מוזמנת שוב ל US בביה"ח בו עברתי את הטיפול.
שאלותיי הן:
1. מה המשמעות של קוטב עוברי?
2. עד מתי נותנים צ'אנס לדופק העוברי להופיע והאם עליי להילחץ מכך שאתמול עוד לא נשמע דופק?
רופאת הנשים שלי אמרה שלפעמים זה מגיע קצת באיחור ונכנס אפילו לשבוע 7-8...
אשמח אם תחזרו אליי בהקדם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר22/03/2023מה הרוםאה אמרה זה נכון.
קוטב עוברי זו הרקמה הראשונה שמזהים בעובר המתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם בייצתי ביוץ עצמונידוש21/03/2023
אם בייצתי ביוץ עצמוני ואמרת היום או מחר הביוץ יש טעם להזריק אוביטרול זה יאריך אץ הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר22/03/2023אין טעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמרת שהביוץ יהיה היום בלילהדוש21/03/2023
הי שוב אני אמרת שהביוץ יהיה היום בלילה או מחר אתמול קיימתי יחסים בשעה 8בערב היום לא ומחר אולי רק בלילה זה אולי יתפספס במידה והביוץ מחר אני לא בטוחה שהביוץ נמשך הרבה זמן כמו שכותבים יכול להיות שהוא יתחיל היום בלילה ויגמר בבוקר ואז אפספס את הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכול בסדר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאילו דברים יש להימנע עד קבלת תשובה להריון?מאיה21/03/2023
שלום הביוץ היה לפני שבוע.... האם מותר ללכת לגקוזי או שזה יכול לפגוע בקליטה? יש דברים שיכולים לפגוע בקליטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום דבר לא יכול לפגוע בקליטה
פרופ` דוד בידר21/03/2023הקליטה ה ר הייתה ושום דבר לא יכול לפגוע בקליטה שהייתה לפני מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם בימים שעדיין לא נקלט יש להימנע ממשהו,
מאיה21/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתמיכל21/03/2023
שלום,
השבוע התחלנו טיפולי ivf.
נשאבו 26 ביציות שמתוכם 24 היו בפוטנציאל הפריה.
13 עברו הפריה בשיטת ivf רגילה ו11 icsi.
בסוף של דבר, רק 2 ביציות הופרו.
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה.
אני מבינה את הכישלון בהפריה רגילה עקב מורפולוגיה נמוכה של הזרע (של בעלי) אבל למה רוב ההפריות נכשלו בicsi כשמחדירים את הזרע לביצית? האם גם במקרה זה המורפולוגיה יכולה להשפיע או שהכישלון יכול לנבוע מסיבות אחרות/נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות על השאלות מבלי לראות נתוני טיפול
פרופ` דוד בידר21/03/2023קשה לענות על השאלות בלי לראות כל נתוני הטיפול,טיפולי הגירוי, איכות ביציות וכדומה.
בעקרון זה לא צריך לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום זה הביוץ היה כבר או שבדרךדוש21/03/2023
טוב יתבלבלתי האסטריודול לא היה 2800אתמול היה 2230 והיום הוא עלה ל2300 הפוסטרגון עלה ל1.64
Lh6.7
Fs19.7
אתמול הlh היה22 ופש היה21 אז לא הבנתי ממש את התוצאות היום זה הביוץ היה כבר או שבדרך כי האסטריודול עלה במקום לרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הביוץ יהיה היום בלילה או מחר
פרופ` דוד בידר21/03/2023הביוץ יהיה יום בלילה או מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי היה הביוץ אם היהדוש21/03/2023
בת 32 ידתמשתי בגונאל ומונופור לא עשיתי מעקב זקיקים מחפשת תשובה לפי בדיקת הדם אתמול בדיקות דם אסטריודול 2800פוסטרגון 1.18
Fs21
Lh21 היום בדיקת דם אסטריודול 2300 פוסטרגון 1.64
Lh6.7
Fsh19.7מה זה אומר שהיה ביוץ או שעדיין לא לא הבנתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הירידה באסטרדיול מצביע על הפרעה בהליך הטיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לטיפולים אחרי הפלהשאלה21/03/2023
שלום רב,
בת 42
נעשתה החזרת בלסטוציסט אחד (IVF עם תורם)
הריון ראשון לאחר מספר החזרות שלא צלחו. דימום החל בשבוע 5 + 6 (נצפה שק הריון עם עובר ברחם) ולאחר מספר ימים בבדיקה בחדר מיון בשבוע 6 + 5 נראתה הפלה שלמה עם זרימות קלות. קיבלתי ציטוטק באותו היום (14.3). מאז היה דימום שנמשך עוד היום (אך מתמעט וכמעט הסתיים).
אין לי עוברים מוקפאים נוספים ולאור הגיל המתקדם, ארצה לעשות סבב שאיבה נוסף במהירות האפשרית.
במיון נאמר לי שאני צריכה לבצע בדיקת אולטראסאונד לאחר הוסת הבאה אך זה אומר שכך אצטרך להמתין חודש נוסף לאחר הוסת הקרובה כדי להתחיל סבב שאיבה. האם היית ממליץ לבצע בדיקת אולטרסאונד קודם לכן? מתי? האם צריך לבצע בדיקת בטא כעת כדי לראות שהיא מתאפסת?
יש בעיה להתחיל סבב IVF נוסף ישר אחרי הפלה אם הבטא מאופסת ואין שאריות ברחם (לאחר בדיקת אולטרסאונד)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריכה לפעול כהמלצת הרופא עד שיהיה ברור שרירית הרחם התאפסה לקראת טיפול חוזר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון למרות גלולותשילה21/03/2023
שלום
נאמר לי ביום הרביעי לוסת לקחת גלולות במשך שבועיים עקב ציסטה שנוצרה לי בעקבות טיפולי פוריות, שבוע אחרי היה ליל טבילה ביום שני , האם יש סיכוי להכנס להיריון עם גלולות במצב הזה. מעדכנת שאני בלי גלולות בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי נמוך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורונה במהלך טיפולשחר20/03/2023
הבנתי קצת מאוחר שכנראה הייתי חולה בקורונה בתקופת ההזרקות (פרוטוקול ארוך).
יום השאיבה הוא כבר אחרי היציאה מבידוד.
האם יש סכנה שאיכות העוברים שיצאו מהסבב הזה תהיה ירודה?
האם יש סכנה בכניסה לשאיבה בהרדמה רגע אחרי החלמה מקורונה?
תודה למשיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורונה - אין חשש לשתי השאלות
פרופ` דוד בידר21/03/2023אין חשש לשתי השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)