מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עייפות לעיתים רחוקות בשבוע 10 פלוס 3ליאור12/03/2023
היי דוקטור
אני בהריון פונדקאות בחו״ל בשבוע 10 פלוס 3
אחרי שנצפה כמובן דופק והיו כבר פעמיים אולטרסאונד והכל תודה לאל תקין .
אתמול שוחחתי עם הפונדקאית ושאלתי אותה אם עדין היא עם תסמינים
ואמרה לי שהעייפות עכשיו היא לעיתים רחוקות יותר
כנראה לא כמו שהיה לה בשבועות הקודמים .
האם זה תקין ? או שהאם יש ממה להיות בלחץ כי קראתי שהתסמינים הולכים אז יכול להיות שזה סימן לא טוב .
אשמח לתגובתך . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
פרופ` דוד בידר13/03/2023זה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי קבלת מחזוראני12/03/2023
שלום,
לצערי הרב קבלתי מחזור לאחר החזרה מוקדם מן הצפוי.
לאחר סיום המחזור בצעתי בדיקת בטא רק לצורך סגירת הסבב. הבטא פחות מ-3. ברור שהתוצאה שלילית אך האם זה תקין שזה פחות מ3 אחרי מחזור (ולא פחות מ2)?
הביוץ יחזור מעצמו לאחר בטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה, ובדיקת היריון שליליתמירי12/03/2023
שלום רב,
ב-15.6 וב16.6 עברתי הזרעה, ב-5.3 בדיקת בטא שלילית, הורמונים אסטרדיול 3080, פרוגסטרון, 2.3 LH- 5.3. היום עברתי אולטרסאונד ראו ציסטה בשחלה שמאל 27 מ"מ, עשו לי שוב בדיקת ביטא שיצאה שלילית, והורמונים ממש גבוהים אוסטרדיול 700, פרוגסטרון 45.1, מה הסיבה שההורמונים כ"כ גבוהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות עודפת של הגופיף הצהוב בעקבות הטיפול-לחא היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה בתחילת הריוןורד12/03/2023
שלום פרופסור.
עברתי טיפול לפני 3 חודשים שנגמר בהפלה. הייתי אמורה להתחיל החודש סבב חדש אבל נכנסתי להריון טבעי. מאז יש לי כאבי מחזור והבטא עולה לאט מאוד. יש סיכוי להריון תקין?
וסת אחרון 3/2
בטא ראשונה 65(5/3)
בטא שנייה 147(7/3)
בטא שלילי 223(9/3)
היום באט 347.
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה יותר כהיריון לא תקין,בצעי אולטרסאונד לראות אם יתפתח שק היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל למסירה מאזור נתניהאנונימית12/03/2023
אוביטרל למסירה מאזור נתניה
תוקף 11/23
להשאיר טלפון/מייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
👍👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם וביוץ מוקדםויקי12/03/2023
היי פרופ'
אני נמצאת בסבב החזרת בלסטו מוקפא על בסיס מחזור טבעי. עד כה, הביוץ היה ביום ה18 למחזור. בסבב זה התחלתי מעקב ביום ה12, ולהפתעתי נצפה זקיק 19 מ"מ, רירית 7.2, וגם לפי בדיקות הדם הערכים הראו שאני ממש לקראת ביוץ. הבוקר, יומיים אחרי, לא נצפה זקיק, ורירית הרחם היתה 7.9 לא סדירה. עד כה בכל הסבבים כולל בחודש שעבר רירית הרחם תמיד היתה מעל 8 מ"מ, סדירה ותקינה. מה יכולות להיות הסיבות שפתאום הביוץ הקדים כ"כ ושהרירית לא סדירה?
האם יש טעם לבצע החזרה בתנאים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שהתנאים הבשילו לשקול היזרה בתנאי שהערכת מועד הביוץ נעשתה בקפידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית רחם וביוץ מוקדם
ויקי12/03/2023תודה פרופ'
שאלתי היא אם זה תקין שנצפתה רירית לא סדירה בימים שלאחר הביוץ?
ובנוסף, האם תקין שמועד הביוץ הקדים ככ, תמיד הגיע ביום ה18 למחזור והחודש הגיע ביום ה12..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להיקלט להריוןטלי12/03/2023
שלום רב, מנסה להיקלט להריון. וסליחה מראש על הפירוט. מדוע לפעמים כיום או יומיים לאחר הביוץ יש הפרשות צהובות וישנם מחזורים שאין את זה כלל. האם ההפרשות מעידות על ניסיון קליטת הריון או להיפך?
שאלה נוספת, נטלתי קרינון. והרגשתי גירויים. האם יש להתעלם מכך? ולפני קבלת הווסת יצאו שני גושים ממש גדולים כנראה של קרינון ואז קיבלתי את הווסת. כנראה שזה לא נספג והפריע לקליטת ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להפרשות אין משמעות,לגרד -יש להעיר את תשומת לב הרופא שלא תתפתח אלרגיה ,לפליטת שרידי הקרינון אין משמעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור פעמיים בחודשדוש11/03/2023
אני בת32פוליציסטית קיבלתי מחזור לפני 15יום פלוס הזרקתי גונאל בלי אוביטרול היום יום15למחזור אני הזרקתי רק9ימים גונאל והיום קיבלתי שוב איך יש מחזור עכשיו לא ממש הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור פעמיים ביום המשך
דוש11/03/2023לא עשיתי מעקב זקיקים אבל בדיקות דם אסטריודול 2800ופוסטרגון1.7
יום אחרי אסטריודול ירד ל2000
פוסטרגון ירד ל0.55
Lh0.8
Fs5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה שהמינון שקיבלת לא הגיב אותך כראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להזריק אוביטרל?יעל10/03/2023
היי
סבב טבעי על בסיס לטרזול
יום רביעי האחרון זקיק 18, רירית 4.7
יום שישי זקיק 19 , רירית 5.3
מבחינת הערכים בבדיקות דם אני לא מתקרבת לביוץ
הפרוגרסטרון 2
LH 7.5
אסטרדיול 100
הרופא שלי אמר שברגע שיש זקיק 18 להזריק אבל גם הרירית לא טובה עדיין בגודל וגם בבדיקת דם זה לא נראה מתקדם
האם להזריק בכל זאת או לחכות שהרירית תהיה מעל 6?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי
פרופ` דוד בידר10/03/2023כאשר לוקחים לטרזול זה לא סבב ובעי.
לא הבנתי מה זה אסטרוגן 100 , זה ערך נמוך ולא מתאים. כמו כן הרירית דקה והייתי , בכלל מבטל את הסבב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ביום 11 אשמח לקבל חוות דעתכםשירן10/03/2023
שלום
בוצע בדיקת בטא ביום 11 לאחר החזרת עובר מוקפא יום 5, התוצאה היא 38.9, הרופא אמר לי להגיע לבדיקה בטא נוספת ביום 15 של ההחזרה לראות עם הבטא גדלה.
אשמח לדעת עם הבטא הראשונית תקינה ליום 11
אני כמובן ממשיכה תמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר10/03/2023הערך הראשוני נמוך ונהוג לחזור על הבדיקה אחרי יומיים.
רק הבטא החוזר יראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי על תוצאות הבטא
שירן11/03/2023האם יש סיכוי לאופתמיות ?
נתקלטתי במאמרים שכותבים שלעיתים שמדובר בעובר מוקפא הבטא יכולה להיות נמוכה בהתחלה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
פרופ` דוד בידר11/03/2023אין מאמרים כאלה. מה שחשוב זה הבדיקה השניה.
כאשר הערכים נמוכים הסיכויים פחות טובים אך יש גם אפשרות לאופטימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים ראשונהאנונימית09/03/2023
היי,
אני אמורה לעבור החזרת עוברים בפעם הראשונה.
לפני כן בוצעו הזרעות שלא צלחו ושלושה הריונות כימיים ספונטניים..
אשמח לדעת האם מישהי שעברה הריונות כימיים, הצליחה להשיג הריון תקין לאחר ivf.
(הבדיקות שלי ושל בעלי תקינות כך שאין סיבה ממשית להריונות הכימיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר11/03/2023האם עברת ברור להריונית הכימיים כגון היסטרוסקופיה, קרישיות יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פרגובריס - עייפות חזקהעינת09/03/2023
שלום וברכה,
לפני כחודשיים עשיתי שאיבת ביציות והמינונים של הפרגובריס שנתנו לי התחילו מ225 ועלו בהדרגה ל375 . בסך הכל שאבו לי 7 ביציות ומתוכם הוקפאו 5.
עברתי לבית חולים אחר ועכשיו התחילו לי את הטיפול ישר ממינון 450. אני מזריקה כבר 6 ימים וחשה עייפות מאוד חזקה. (דיברתי עם האחיות וביקשתי שיורידו לי קצת את המינון אבל לטענתם צריך להמשיך במינון הזה ע"פ הבדיקות שלי, מכיוון שבינתיים יש רק ביצית אחת. אבל כך גם היה כשעשיתי את השאיבה הראשונה( בשבוע הראשון התגלתה רק ביצית אחת).
האם זה נשמע תקין ההמלצות שהביאו לי להמשיך עם אותו המינון?
אני קצת חוששת מהכמות הגבוהה של ההורמונים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ` דוד בידר11/03/2023לדעתי המינון בסדר לאור התגובה של השחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות לאחר החזרת עובראביטל09/03/2023
בת 39. לאחר החזרת עובר. ב 8/3 עשיתי בדיקת בטא שיצאה 215 ופרוגסטרון 191. מרגע ההחזרה יש לי מעין התכווצויות, כאבי בטן דמויי כאבי מחזור (לא חזקים מדי) ולא רציפים. 1. האם כאבים מסוג זה נחשבים לתקינים למרות שההשרשה כביכול הסתיימה? יש לציין שאין דימום. 2. ממשיכה לקחת לתמיכה 3 נרות של אנדומטרין. האם כאבי הבטן יכולים להיות כתוצאה מהאנדומטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות
פרופ` דוד בידר11/03/20231. ההרגשה היא עקב תופעות ההריון ולא קשורות להשרשה. בהשרשה לא מרגישים שום דבר.
2. לא קשור לאנדומטרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 ימים אחרי החזרת 2 טריים יום 4עלמה09/03/2023
אני לחוצה ממש, חוויתי אורגזמה לא רצונית(מתוך שינה) והבנתי את זה רק כשהתעוררתי מהשינה ואני ממש בלחץ על העוברים שלי. הבנתי שאורגזמה יכולה להכשיל השרשה..יש משהו שאוכל לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 ימים
פרופ` דוד בידר11/03/2023לצערי אע אםשר להחזיר אורגזמה אחורה.
לציין שאורגזמה לא פוגעת בכלום ,גם לאחר החזרת עוברים או הריון שנקלט יומיים שלושה לפני האורגזמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלומיפן ללא הזרעהמנסים09/03/2023
שלום,
אני ובעלי עשינו 2 סבבי הזרעה עם קלומיפן 500 מ״ג
אנחנו טסים לחודשיים ולכן לא נוכל לבצע הזרעה
האם ניתן לקחת קלומיפן ולהמשיך לנסות טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרי רק בהוראת רופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלומיפן
פרופ` דוד בידר09/03/2023מה הסיבה שאת לוקחת כלומיפן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)