מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צטרוטייד שעה וחצי בטרם אוביטרל ודקפפטילחרובי29/03/2023
בטעות ובתוך חוסר תשומת לב הזרקתי צטרוטייד, לאחר מכן עדכנו אותי שיש שאיבה לאחר 36 שעות ועלי להזריק כשעה וחצי לאחר שבטעות לקחתי צטרוטייד, אוביטרל ו2 דקפפטיל. הנתונים ביום זריקת האוביטרל: אסטרדיול 5800, פרוג 2.2, lh 2. זקיקים: 21,18,15 14,14,13,13, 14,14, וקטנים. קראתי שצריך שיהיה הפרש של 12 שעות ומאז אני ממוטטת נפשית מרוב צער וכעס על עצמי. האם צטרוטייד ימנע ביוץ כי לא עברו 12 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטרוטיד
פרופ` דוד בידר30/03/2023לא קרה כלום שלקחת צטרוטיד.
יהיה ביוץ והכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות/כתמים/ דימוםאסתר29/03/2023
שלום רב, אני בת 39, לקחתי החודש אסטרופם ביומיים הראשונים של הווסת-2 ביום. בכדי לדחות את הביוץ שנופל על הימים הנקיים. היום אני ביום 7, והצליחו פתאום כתמים / הפרשות/ דימום ורוד- חום. המחזור פסק בסוף יום 4 . האם זה שכיח כתוצאה מהאסטרופם? מה זה יכול להיות?
בחודש שעבר לקחתי כם אסטרופם וזה לא היה. אין לי עדיין ילדים. אשמח למענה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ימשיך כדאי יהיה חבצע אולטרסאונד ביקורת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה הורמונליתאמה29/03/2023
שלום
ביצעתי בדיקת דם הורמונלית, הפסקתי ליטול גלולות לפני כארבעה חודשים. טרם קיבלתי וסת (בת 29). אשמח לתובנתכם
estradiol E-2 122 pmol/L
LH 5.70 IU/L
FSH 9.8 IU/L
PROLACTIN 103.8 mIU/L
Progesterone <2
testosterone total 0.50 nmol/L
DHEA SULPHATE 1.92 nmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אמה - מקפיצה30/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופיל הורמונלי תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב בטא עובר בן 5 ימיםשני29/03/2023
ביום ב14 לאחר החזרת עובר בין 5 ימים התקבלה בטא 625
למחרת בדקתי פוגרסטרון כי בהריונות מגיעה לדימומים בגלל ירידה ומעלים לי תמיכה מאחר ואיני רוצה להגיע למצב של דימום אני עוקבת בשבוע הראשון כמעט כל יום אחרי הפוגרסטרון ונילקח גם בטא
ב27.3 -625
28.3- 1346
29.3 1886
אומנם אחרי יומיים היה השלשה בבטא
אך מאתמןל להיום הבטא עלתה פחות מאשר אתמול לשלשום
יש מקום לדאגה? לאיזה בטא אני אמורה לצפות מחר.? תודה למשיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה תקין ,בצעי מעקב אולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אחרי לטרוזולשיר29/03/2023
שלום,
הרופא שלי בחו"ל ולא זמין, אשמח לתשובה..
אני ביום ה12 אחרי הוסת, לקחתי לטרווזל במשך 5 ימים עד יום שני האחרון, והיום ביצעעתי מעקב זקיקים ובדיקות דם. מצורף צילום של מעקב הזקיקים, בבדיקות דם:
EStradiol 363.33
LH4.17
Progesterone 0.54
האם אני לקראת ביוץ?
תודה
P
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שהזקיקים יבשילו לקראת ביוץ בעוד יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה סתומה והפוכהאהובה29/03/2023
שלום , לאחר ברור של צילום רחם נאמר לי כי החצוצרות חסומות , במהלך צילום הרחם פתחו את החצוצרות .... אבל נאמר לי שהנוזל עולה למעלה ולא יורד למטה , לדבריי הרופא זה יכול להיות מהדבקויות בגלל הקיסרי האחרון .... השאלה שלי אם אין מנוס מהפריה ? ואם זה שהנוזל עלה כלפיי מעלה מראה כי בוודאות אין אפשרון להריון עצמאי למרות שהוא פתח את החצוצרות ?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה נוזל עולה למעלה
פרופ` דוד בידר31/03/2023אין דבר כזה נוזל עולה למעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה ליוד
אהובה31/03/2023היוד עולה למעלה שהוא מכניס בצילום רחם ולא יורד למטה ..... בגלל זה אמר שהחצוצרות נדבקו כלפי מעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימיים חוזריםמעיין29/03/2023
שלום,
בת 33 , אמא לילד מטיפולי ivf.( לידה רגילה.)
מנסים כמעט שנה להכנס להריון בטיפולים.
ברקע, בעיית זרע ושחלות פוליציסטיות.
עברנו 2 שאיבות,
9 החזרות שמתוכם 4 הריונות כימיים.
העוברים בדירוג גבוהה ביום 5 ו 6.
לא כל העוברים שורדים הפשרה.
מקבלת קלקסן לאחר החזרה.
הייתי רוצה לדעת למה אני חווה כל הזמן הריונות כימיים.
מה עלי לעשות?
מציינת שעברתי היסטרוסקופיה אבחנתית והכל תקין.
הרופא טוען שמיון זרע לא רלוונטי כי העוברים מדורגים יפה.
אשמח לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי להקפיא עוברים ביום 5
פרופ` דוד בידר31/03/2023אםשרי להקפיא עוברים ביום 5 ,לאחר בדיקה גנטית ולהחזיר במחזור של טיפול תחליפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריונות כימיים
מעיין04/04/2023אבל מה הבדיקה תיתן לי? בעזרתה אדע אם העובר תקין גנטית או לא.
אבל גם אם לא אבצע את הבדיקה בסופו של דבר אחזיר את העובר הזה לגוף.
ובמידה והעובר תקין בבדיקה, ואחזיר אותו, וכן תיהיה השרשה, או לא?
כן הריון כימי
או שלא הריון בכלל...
לאן זה יוביל אותי?
לא מצליחה להבין את היתרון בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה שבוע 3גולייטה29/03/2023
היי , לפי החישוב שלי אני נמצאת בשבוע 3 ו4 ימים אתמול עשיתי בדיקת בטא יצא לי 8 הבנתי שזה מאוד נמוך ויכול להיות שמדובר בהריון לא תקין/הריון כימי , השאלה שלי היא האם התוצאה היא בסדר בהתחשב בשבוע המוקדם של ההריון או שכבר בשבוע כזה אמור להיות מספר הרבה יותר גבוהה ? והאם בסופו של דבר יכול לצאת מזה הריון תקין ? אני צריכה להסתמך על זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב
פרופ` דוד בידר31/03/2023איך עשית חישוב שאת בשבוע 3 ו 4 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר אוביטרלדקלה ארולקאר28/03/2023
שלום, קיבלתי שבוע שעבר במשך 5 ימים כדורי איקקלומין, ואחרי יומיים הגעתי למעקב זקיקים, הרופא אמר לי לחכות יומיים נוספים, וב23/03 לקחתי את זריקת האוביטרל
למחרת ומחרתיים קיימנו יחסים
היום ה28/03 עשיתי בדיקת ביוץ בייתית וזה מראה לי עדיין שני פסים כהים, בבדיקתהריון בייתית גם שני פסים, השאלה האם אני עדיין מבייצת? האם אני בהריון? אפשר כבר בכלל לדעת בשלב הזה?
חשוב לי לציין שיש לי גלי חום מטורפים, בחילות, והקאתי בבוקר, והתכווצויות בבטן, האם זה אופייני לטיפול התרופתי שקיבלתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלייך לבצע בדיקת היריון לפחות 12-14 יום ממועד מתן האוביטרל להשריית ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוק b בתתרבית שתןשוש28/03/2023
שליש ראשון להריון, התגלה GBS בתרבית שתן. בבדיקה לאחר נטילת אנטיביוטיקה התקבלה תוצאה של תרבית מעורבת עם סטרפטוקוק B. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק
פרופ` דוד בידר28/03/2023לחזור על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אסטרדיול גבוהה מ 200 האם זה תקין?סמדר28/03/2023
שלום,
אני בת 30 מנסה להיכנס להיריון כבר 7 חודשים ללא הצלחה וזה הפרופיל ההורמונלי שלי שבוצע ביום ה3 של המחזור :
DHEA SO4
10.82
ESTRADIOL(E2)
206.6 PMOL/L
FSH
6.1 MIU/ML
HCG QUANT.(S)
<2.3 IU/L
LH
2.81 MIU/ML
PROGESTERONE
0.67 NMOL/L
PROLACTIN
344.36
TESTOSTERONE
2.14NMOL/L
TSH
1.38
האם הפרופיל תקין כי רמות האסטרדיול גבוהות מ200?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין ,פרופיל תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית אחרי גרידהאנונימית28/03/2023
היי,
עברתי לצערי לפני חודשיים גרידה בשבוע 15. אחרי הוסת הראשונה עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית כדי לוודא שלא נותרו שאריות והיא הייתה תקינה. היום הייתי במעקב זקיקים והטכנאית אמרה לי שנראה שיש אזור לא סדיר אבל אחרי שאמרתי לה שעשיתי היסטרוסקופיה והיא יצאה תקינה אז היא אמרה שזה מספיק טוב ולא צריך לבדוק שוב. השאלה שלי האם אני יכולה להסתמך בוודאות על התוצאה של ההיסטרוסקופיה שעשיתי? שאלה נוספת, היום זה היום ה11 למחזור (בדרכ הביוץ שלי ביום ה14) ועובי הרירית היה 5.2 מ״מ. לפני ההריון שנגמר בגרידה כל המעקבי זקיקים שעשיתי ביום ה11 הרירית הייתה בין 9 ל10 מ״מ. השאלה שלי האם זה תקין שעובי הרירית קטן כמעט פי 2? האם אפשר להיקלט ככה להריון או שצריך לחכות? האם זה יסתדר מעצמו? והאם אפשר להתחיל ככה ivf?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אכן הרירית אינה חוצה 7 מ״מ לקראת ביוץ יש לברר זאת ולבצע היסטרוסקופיה אם לא נגרם נזק בעקבות הגרידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית המשך
אנונימית28/03/2023עשיתי אבל היסטרוסקופיה חודש וחצי אחרי הגרידה ( כלומר שבוע אחרי קבלת הוסת הראשונה) והיא יצאה תקינה. אם סמוך לביוץ הרירית לא מעל 7 מ״מ יש צורך לעשות שוב היסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית - עדכון
אנונימית30/03/2023היי, עשיתי היום בדיקה נוספת (יום 13) ועובי הרירית הינו 7.7
הביוץ לא היום, כנראה מחר- מחרתיים. האם אני יכולה להיות רגועה שהכל תקין? והאם הרירית תחזור לעצמה לאותם ערכים כמו לפני הגרידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת זרעאפרת28/03/2023
שלום אם בן הזוג עשה בדיקת זרע ןהיא יצאה לא תקינה האם זה אומר שהמצב הזה הוא כרוני או יכול להשתנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע יכול להשתנות מבדיקה לבדיקה
פרופ` דוד בידר28/03/2023זרע יכול להשתנות מבדיקה לבדיקה.
צריך שתי בדיקות זרע כדי לתת הערכה.
מה הכוונה יצא לא טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון אחרי ivfMay28/03/2023
שלום רב, רציתי בבקשה להתייעץ לגבי שבוע הריון. השבוע מופיע אחרת בקופת חולים , בבית חולים ובמעקב שלי. תאריך מחזור אחרון היה 15.10. בתאריך 3.11 הוחזרו לי עוברים מוקפאים בלסטוציסטים. כיצד אוכל לחשב באיזה שבוע אני עכשיו?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בשבוע 23 + 3 ימים
פרופ` דוד בידר28/03/2023את בשבוע 23+ 3 ימים
יכולה ללכת לפי הוסת האחרון מ 15.10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח אם תענה על שאלתי מה 26/3- תודה!אביטל28/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

👍👍
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)