מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גירוי יתר אחרי מחזוריעקב20/03/2023
האים יתכן שגירוי יתר יחזור שבועיים אחרי מחזור?
אשתי סבלה מגירוי יתר (עלתה במשקל 7 קילו תוך 3 ימים) ואחרי שתיה של הרבה קולה ואכילת חלבון הנפיחות ירדה
לצערינו בדיקת ההריון היתה שלילית
אבל היום בערך שבועיים אחרי שהגיע המחזור נראה שהבטן שוב מתנפחת כאילו שוב יש גירוי
מה יכול לגרום לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות שלא סביר,יתכנו ספיחים מהאירוע הקודם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה באשר לפרופיל הורמונאליאנונימית20/03/2023
שלום רב,
לפני כשבועיים וחצי עברתי הפלה באמצעות ציטוטק (מנה שניה), על פי בדיקת האולטרהסאונד הרחם התנקה. הבוקר בבדיקות הדם הנתונים היו:
Lh 3.6
אסטרדיול 587
פרוגסטרון 0.6
האם על פי הנתונים יש הערכה משוערת מתי אמור להיות ביוץ כדי לדעת פלוס מינוס על הגעת הווסת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה לשאלה הקודמת
אנונימית20/03/2023האסטרדיול מופיע כך:
Estradiol, 17 beta blood: 587.4
אשמח לחוות דעת באשר לצפי משוער של הגעת מחזור פשוט מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בתנאים אלו לא ניתן לעשות ספקולציה חגבי מועד הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר??הריון שהושג מהפריהאורלי ביטון20/03/2023
האם כדאי יותר לעשות מי שפיר בהריון שהושכ מהפריה ??
חלבון עוברי 2.37
חוץ מיזה כל הערכים תקינים וסקירה ראשונה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
באופן כללי ההמלצה קיימת אולם לכל מקרה נסיבות משלו שעליך לדון בהם עם הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה בזמן סבב IVFרוני20/03/2023
שלום,
אני במהלכו של פרוטוקול ארוך.
ביומיים האחרונים ממש חולה - עם צינון כבד ושיעול (ללא חום).
האם המחלה יכולה להשפיע לאעה על איכות הביציות המתהוות כרגע בשחלות?
תודה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי נמוך מאוד,אם כי את רחוקה מהביוץ ולפיכך הסכנה פוחתת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בהלה פוגעת בקליטת הריון?נטלי20/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות ו amh ופרופיל הורמונליטל20/03/2023
שלום ד״ר
אני בת 36.07 לא מזמן התחתנתי והתחלנו לנסות להיכנס להיריון.
לפני שנה בדיוק, עשיתי בדיקת AMH כדי לדעת מה מצב הפוריות שלי.
ה AMH היה על 2.41 וה FSH היה על 10.49.
כיום ה AMH עומד על 0.86.
האם לפי התמונה שצירפתי נראה שיש בעיות פוריות שיקשו על כניסה להיריון?מניחה שיש ירידה בגלל הגיל ושצריך להזדרז אבל האם הערכים נראים תקינים?
מצרפת תמונה של בדיקות הדם שעשיתי השבוע (נעשו ביום השני למחזור)
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם ניסית 4-6 חודשים להרות ולא מצליחה
פרופ` דוד בידר20/03/2023אם ניסית 4-6 חודשים להרות, ולא מצליחה יש לעשות הפריה חוץ גופית כמה שיותר מהר כדי לשאוב כמה שיותר ביציות ולשמר פוריות על ידי הקפאת עוברים, כמה שיהיו לאחר החזרה טרייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחווווף אולי ביוץדוש20/03/2023
בת32פוליציסטיץ לא עשיתי מעקב זקיקים בדיקת דם אסטריודול 2800פוסטרגון 1.18 lh22
Fsh21זה ביוץ כי הפוסטרגון שלי לא מגיע ל3או4ולא מעוניינת באוביטרוך ישתמשתי במונופול וגונאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב הנשים שמזריקות גונל פ או מנופור
פרופ` דוד בידר20/03/2023רוב הנשים שמזריקות גונל פ או מנופור לא מבייצות לחא אוביטרל.
היות ולא ברור מה מצב הזקיקים, וכדי לראות אם היה בכל זאת ביוץ יש לחזור על אסטרוגן ופרוגסטרון. אם הפרוגסטרון לא יעלה אז לא היה ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקטנת מינון צטרוטיידנועה20/03/2023
שלום רב
בת 40 בטיפולי ivf ללא הצלחה בינתיים(בעבר היו הריונות).
באחד המחקרים שקראתי שמה שמצליח להביא הריונות אצל נשים מבוגרות זה דווקא הורדת מינון של צטרוטייד(מצרפת תמצית של המחקר)
לאיזה מינון לדעתכם ניתן להוריד כדי עדיין לא לפספס את הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטיפול הנו אינדיווידואלי ומותנה בגיל,ובמצב הרזרבה השחלתית ומה שאוב לאחת לא בהכרח טוב לשניה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרשות לבנות לאחר הזרעה תקינותאור20/03/2023
היי עשיתי הזרעה בתאריך 07.03 אני אמורה לקבל מחזור בתאריך 21.3 בתאריך 20.3 היום יש לי הפרשות לבנות דביקות מזה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התרופה המקבילה לפרגינל?אני20/03/2023
אשמח לדעת. תטדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל הוא למעשה אוביטרל
פרופ` דוד בידר20/03/2023פרגניל הוא למעשה האוביטרל. ההבדל ביניהם ש פרגניל מופק משתן נשים ו אוביטרל בהנדסה גנטית.
חשבו ש פרגניל יעיל להפלות ו האוביטרל לא.
בלית ברירה התחילו לתת אוביטרל גם להפלות חוזרות.
לדעתי אין התויה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי אסטרופםהילה20/03/2023
בוקר טוב,
אם לקחתי אסטרופם מהיום השני למחזור במשך 6 ימים לדחיית הביוץ מתי אני אמורה לקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן להסיק מסקנות בנתונים שציינת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרהאני19/03/2023
שלום רב
האם יש מניעה להגיע לאורגזמה לפני החזרה?
החזרה של מוקפא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת 2 עוברים יום 3 - בטארוני19/03/2023
היי ד״ר
הוחזרו 2 עוברים יום 3 בתאריך 5.3
11 ימים אחרי החזרה בטא 100
היום 13 ימים אחרי החזרה בטא 500
האם קיים סיכוי לתאומים? 😍* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב הסיכויים שזה אחד
פרופ` דוד בידר19/03/2023רוב הסיכויים שזה אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך פרופסור דוד בידרשקי נחום19/03/2023
היום בצהריים משהו כזה עשו לי החזרה של 2 עוברים טריים אחד של 4 תאים ואחד של 8 תאים, האם יש סיכוי להיכנס להיריון מ2 עוברים במקום אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר אחד 8 תאים
פרופ` דוד בידר19/03/2023לא כתבת מה גילך. עובר אחד 8 תאים, אז אני משער שזה יום 3.
עובר 4 תאים ביום 3 יכול להיקלט אלא שהסיכויים לתאומים הוא קטן במקרה זה.
הסיכויים של העובר בן שמונה תאים, אם הוא מדורג גבוה תלויים בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
שרי נחום19/03/2023אני בת 39 עוד חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
פרופ` דוד בידר20/03/2023הסיכויים בגילך סביב 25%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם זה טוב
שרי נחום20/03/2023נו וזה טוב? אתה לא מזמן ענית לאחת בת 41 שיש לה סיכויים רבים ואני בת 39 עוד מעט ואתה אומר לי 25% מעניין מאוד, אני רק רוצה לדעת אם יש לי סיכוי להיקלט משניים או לא? זה כבר ivf שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור דוד בידר
שרי נחום20/03/2023למה לא עונה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא זוכר מה עניתי ולמה אך כל אישה שונה
פרופ` דוד בידר20/03/2023אני לא זוכר מה עניתי ולמה אך כל אישה שונה.
תלוי האם יש ילדים בעבר, כאם העוברים טריים או לא וכדומה.
תאומים לא יהיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור דוד בידר
שרי נחום21/03/2023אמרתי לך עוברים טריים בני 4 תאים ואחד 8 תאים אח"כ שאלת לגילי ואמרתי שאני בת 39 אז רציתי לדעת אם יש סיכוי שאחד מהם ייקלט או שניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכויים בגדול בגיל שלך
פרופ` דוד בידר21/03/2023הסיכויים בגדול בגיל שלך זה מה שכתבתי, אילו האחוזים.
אך זה משתנה מאישה לאישה.
עוברים טריים מצליחים יותר טוב מקפואים.
עובר דרגה 8 ללא שברים סיכוייו גדולים מעובר בין 4 תאים.
אני משער שהחזירו גם את ה 4 תאים כי לא היה כדאי להקפיא אותו לכן אני חושב שאין סיכויים לתאומים.
הסיכויים לעובר של 8 תאים משתנים מאישה לאישה לפי הנתונים שכתבתי , שמשפיעים על ההצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה25% זה הרבה כדי להיקלט או שסתם מבזבזת את זמני
שרי נחום21/03/2023ו25% זה הרבה כדי להיקלט או שאני סתם מבזבזת את הזמן שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין גילך צעיר והתשובה תלויה גם בפרופיל
פרופ` דוד בידר21/03/2023עדיין גילך צעיר והתשובה תלויה גם בפרופיל ההורמונלי שלך והתוצאות הגירוי השחלתי, לכן צריך לבדוק את התיק הרפואי שלך ולראות את כל התמונה על מנת לתת תשובה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכן
שרי נחום21/03/2023החזירו לי את זניהם אחד 4 תאים שמתפתח לאט ואחד 8 תאים שאמרו שהוא בדרגה של 100%, לא הבנתי מה הכוונה דרגה 100%?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 2.68 13 ימים אחרי אובטירל 11 ימים אחרי IUIטובית19/03/2023
הי
הבוקר עשיתי בדיקת בטא להריון אחרי שביום 6.3.23 הזרקתי אוביטרל
וביום 8.23.23 היה IUI
התוצאה היתה: 2.68 mIU/mL
יש סיכוי שאני הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר19/03/2023את לא בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)