מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כרומוזום Y לא תקיןגלי04/09/2013
אנו זוג נשוי כשלוש שנים ללא ילדים. בעלי בן 34 ואני 38.
לבעלי וריקוצלה בדרגה 2-3 והוא עבר צנתור לתיקון הוריקוצלה. כעת אנו לפני ivf או לפחות קיויתי כך. אלא שבעלי עשה בדיקת חסרים בכרומוזום Y ולהלן התוצאה:
הבדיקה אינה תקינה והדגימה חסר (בגודל 1500kb) באזור AZF-c על כרומוזום הY.
בבדיקה נמצא כי בעלי נושא חסר של 1500Kb הכולל חלקים מהגנים DAZ2, BPY2, ואת הגנים CDY1B ו- CDY2A הכלולים באזור ה AZFc.
בדיקת קריוטיפ תקינה.
בדיקת CF תקינה.
להמליץ על ביופסיה ו ICSI (במידה ואכן ימצאו תאים).
מה עושים עכשיו? יש לנו בכלל סיכוי לילד משותף?? מה הסיכוי?
אודה לתשובה. שנה טובה ובשורות טובות.
**להלן תוצאות בדיקת זרע כארבעה חודשים לאחר צנתור הוריקוצלה:
pH 7.8
נפח 5
ריכוז 3X10 6
תנןעה 10
סוג תנועה: פרוגרסיבית 7 ,מקומית 3, ללא תנועה 90
לויקוציטים 0X10 6
Total motile count 1.5X10 6
תאים תקינים 4%
פתלוגית ראש 85%
פתלוגית זנב 11%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן אך חשוב.
גלי04/09/2013אני בת 28. לא 38 .
תודה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כרומוזום Y לא תקין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2013חסרים בכרומוזום Y באזור הקרוי AZF אכן גורמים לפגיעה במדדי הזרע.בנסיבות המקרה בהחלט יש סיכוי טוב להרות בטיפול הפריה חוץ גופית עם ביצוע ICSI לצורך הפרית הביציות ,אולם חייבים לדעת שאת הבעיה הגנטית בבנדון עלולים להנחיל לצאצא הזכר והוא עלול להיות עם בעיות זרע דומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpgd - כן או לא?
גלי02/10/2013בהמשך לתשובתך,
האם כדאי לעשות בחירת עוברים בשיטת pgd על מנת להימנע מהולדת בנים עם בעייה בכרומוזום Y (כפי שיש לבעלי)?
מצד אחד הרופא שמטפל בי (רופא פוריות) הסביר לי שיש בכך סיכון שכן לוקחים תא מתוך ההפרייה ועל כן זה מוריד את הסיכוי לקליטת הריון תקין. מה גם שהרפואה מתפתחת ואם יוולד בן אז הוא יוכל לקבל מענה ברפואה (בדיוק כמונו).
מצד שני בייעוץ pgd הרופאה אמרה שהיא ממליצה להימנע מהולדת בנים, אלא להביא רק בנות. ואין בכך שום סיכון להריון תקין.
אז האם יש בכך סיכון, או אין?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
pgd - כן או לא? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/10/2013PGD אינו נעשה בנסיבות האלו ואינו פתרון ישים ויעיל לבעיה אלא אם כן יבחרו רק עוברים נקביים,אולם הדבר עלול לעורר שאתות אתיות כי בעיית פריון אינה מחלה שיש לפעול באופן המוצע באותה מידה שלאף אחד לא היתה הזכות לשלול מבעלך את הזכות להיוולד במידה והמידע הגנטי היה קיים בשעתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ'!
גלי05/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתפתחות העיניינים
מירב15/10/2013בהמשך לדבריך...
עברתי את כל הבדיקות וקיבלתי תכנית לתרופות לקראת איקסי.
אני אמורה להתחיל טיפול במחזור הקרוב בעוד כשבועיים.
אמנם הרופא רוצה שנחתום על טופס שבו אנו מצהירים שהרופא המטפל ממליץ על pgd ובחירת עוברים נקביים בלבד ואנו לא מעוניינים בכך ומבינים את ההשלכות במקרה שיוולד בן עם חסר בכרומוזום y.
אינני מבינה מדוע עליי לחתום על טופס זה ומדוע הרופא לוחץ שאעשה בחירת עוברים נקביים בלבד. מה גם שהקופה לא משתתפת במימון הpgd.
האם ישנה אפשרות שאעבור להיות מטופלת בבלינסון ואספיק לקבוע פגישה עוד לפני קבלת המחזור הקרוב שלי על מנת שלא אפספס את החודש?
אנו נשואים כבר 3 שנים וחיכינו מלא זמן. כל חודש שעובר הוא נצח מלא מתח עבורנו.
בנוסף, האם גם בבלינסון ידרשו ממני לחתום על תצהיר שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך להתפתחות העיניינים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2013מטרת הרופא לקבל הסכמה מודעת להליך בטוח יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת...
מירב15/10/2013אני מבולבלת.
האם אתה כרופא היית ממליץ לי לבחור עוברים נקביים בגלל חסרים בכומוזום y ?
והאם הייתי צריכה לחתום אצלך על תצהיר שאינני מעוניינת בהמלצתך על pgd?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מבולבלת... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסוקופיה
מירב20/10/2013שוב שלום
אני אמורה להתחיל טיפול במחזור הקרוב שלי, בערך עוד שבוע וקצת.
האם חייב לעשות היסטרוסוקופיה לפני התחלת האיקסי?
עד היום לא ביקשו ממני לעשות זאת. היום קיבלתי חו"ד מרופא אחר והוא אמר לי לעשות.
הבעיה גם שיש לזה תור רק עוד חודשיים הכי קרוב... טירוף!
אז האם זה באמת קריטי? אולטרסאונד רחם לא מספיק?
הרי הייתי צריכה להתחיל טיפול ללא ההיסטרוסוקופיה וזה צץ פתאום מרופא אחר בכלל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היסטרוסוקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/10/2013השאלה היא שאלה רטורית,למרות שקיים סיכוי קטן לליקוי ברחם,תמיד עדיף מידע מלא המסופק ע״י ההיסטרוסקופיה לגבי שלימות הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אם אבחר שלא
מירב21/10/2013אוקיי.. ומה אם אינני רוצה לעשות היסטרוסקופיה?
האם זה כמו צילום רחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה אם אבחר שלא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2013זכותך לא לבצע את הבדיקה,הבדיקה ממוקדת ברחם ונותנת מידע מדויק יותר לגבי הרחם מאשר צילום רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע אני?לילי03/09/2013
שלום רב,
שאיבה - בתאריך 11.7.13
החזרה - בתאריך 14.7.13
באיזה שבוע אני להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מחשבון בפורום תציני מיום הוסת
שרית03/09/2013ואז תקבלי את התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא אותו הדבר בטיפולי פוריות-
לילי03/09/2013אני אשמח שתתני לרופאים לענות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו הדבר גם אני בטיפולים אך תמתיני
שרית03/09/2013לרופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באיזה שבוע אני? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2013שבוע 9+
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל צוות הנ"ל הפעם לאחל שנה טובהשרית03/09/2013
ומבורכת פוריה תרתי משמע אושר לכל אחד מכם בריאות מזל ויצליח לכם הכל תודה רבה לכם על זה שאתם תמיד כאן עם סבלנות ענקית יישר כוח!הפורום בכל ביאוקיי אין כמוכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכל צוות הנ"ל הפעם לאחל שנה טובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2013תודה רבה ואיחולי שנה טובה ופוריה לכל הנשים שאיתנו בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא בדחיפות.בטא עלתה פרוגסטרון צנח!עדי03/09/2013
תקציר: אחרי IVF רביעי. סבב טבעי. שאיבת ביצית בודדת. נוטלת קלקסן ופרדניזון בגלל נוגדנים גבוהים (השימוטו).
ביום רביעי בטא 46 פרוגסטרון 59,
ביום שישי בטא 117 פרוג' 40.
ביום ראשון בטא 295 פרוגסטרון 60.
היום.. בטא 769 פרוגסטרון צנח ל 22... למה???
מרגע גילוי הבטא החיובית הונחיתי להעלות תמיכה ל 4 נרות אנדו ביום.
האם יש סיבה לדאגה? האם עלי לגשת למוקד? סגרו את מרכז בריאות האישה מוקדם היום ולא היה מהצהריים מי שיכול היה לענות לי. אני ממש חוששת....
תודה מראש על כל כיוון ועזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא בדחיפות.בטא עלתה פרוגסטרון צנח! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2013המלצתי היא לא להתרגש מהירידה בערכי הפרוגסטרון שעדיין נמצאים בטווח הפיסיולוגי התקין ,בכל מקרה יתכן וכדאי להוסיף זריקת פרוגסטרון(פרוגסטרון ריטרד,גסטון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. הונחיתי להזריק אוביטרל...
עדי04/09/2013אני מקווה שזה יעזור כמו אחת הזריקות שכתבת עליהן כי לא קיבלתי הנחיה לקחת אותן (חבל שלא ראיתי את תשובתך קודם להזרקת האוביטרל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ו-FSH גבוהdevi03/09/2013
שלום ושנה טובה ופוריה,
האם ידוע למישהי על הסיכוי להכנס להריון עם FSH14.6 ומעקב זקיקים עד שיש זקיק 20 מ"מ ואז זריקה וביוץ תוך 33 שעות וסקס כמובן...
בקיצור האם יש לי סיכוי להיכנס להריון עם FSH FZV? והאם למישהי היה נסיון מוצלח עם ערך כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Fsh
מנסה04/09/2013זה תלוי בגיל שלך אבל עם fsh גבוה לפעמים ממליצים להתחיל עם הורמונים לעודד זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעקב זקיקים ו-FSH גבוה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2013ערך ה-FSH שבנדון בהחלט מבטא רזרבה שחלתית נמוכה אולם אינו שולל את האפשרות להרות במיוחד עם מדובר באשה בגיל הנמוך מגיל 40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfsh גבוה
devi04/09/2013תודה על התגובות,אני בת 40 עוד שבועיים...ובינתיים עוד לא עשיתי מעקב זקיקים.מתכוונת לעשות החודש. לפי שאר ההורמונים הרופא אמר שאני כן מבייצת ואני ממש מקווה שיהיה איזה זקיק להפריה.
האם הסיכוי שאצטרך להתחיל טיפולים הוא גדול?, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
fsh גבוה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2013בהתחשב בגילך ובמצב הרזרבה השחלתית יש סיכוי גבוה שתזדקקי לסיוע טיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה נוספת ליעוץ FSH גבוה
devi05/09/2013תודה פרופ' יעקוב, ברצוני להכנס להריון בזמן הקרוב (ככל האפשר), במחזור הקרוב אעשה מעקב זקיקים, זריקה וכו'...והיה ולא אכנס להריון, מה הצעד הבא לטיפול?
כל כך מצטערת שלא הבנתי לעומק את התלות בגיל לפני שנתיים...אחרי הכל בגיל 37 ילדתי את ילדי הראשון, נכנסתי להריון בשיא הקלילות והכל הלך חלק. האם יתכן ששנה-שנתיים עושים את כל ההבדל? האם יש משהו שאני יכול לעשות החודש על מנת לשפר את הסיכויים להכנס להריון? האם יש מישהי עם נתונים דומים שכן הצליחה להרות ללא טיפול? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקשה נוספת ליעוץ FSH גבוה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2013בהחלט נשים עם נתונים שלך הכנסות להריון ובמובן זה המשיכי להאמין ,לגבי החודש בצעי את השבחת הזרע וההזרעה בתאום עם הרופא ,בהמשך יש לשקול 1-2 מחזורי טיפול בהשראת ביוץ+הזרעות תוך רחמיות,בהמשך הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה?
devi08/09/2013שוב תודה על התגובה. ציינת שהחודש כדאי לעשות השבחת זרע והזרעה. האם כבר כדאי לעבור לשלבים האלה גם? (אני לא נכנסת להריון עם תרומת זרע) ולא בדקנו את איכות הזרע של בעלי אף פעם והבעייה היחידה שכרגע ידוע לנו עליה היא FSH של 14.6 ביום השני למחזור. הרופא נתן לי מרשם לזריקת הגונדוטרופין ואמר לעשות מעקב זקיקים. כשזקיק מגיע ל- 20 מ"מ, להזריק ואז יש ביוץ תוך 33 שעות מרגע ההזרקה למשך 3 שעות. האם הבנתי נכון את התהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא מומחה פוריות או רופא נשים ?
מנסה08/09/2013אין שום הגיון להתחיל לקחת הורמונים מבלי שמבצעים לפני כן בדיקת זרע. יכול להיות שהכל תקין אבל אם לא, את סתם מכניסה הורמונים לגופך
הוא מומחה פוריות או רופא נשים ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/09/2013בכל מקרה אם הטיפול מבוצע עם הזרע של בעלך ולא באמצעות בנק הזרע-זרע תורם ,על בעלך לבצע בדיקת זרע כדי שהמאמץ לא יהיה ברכה לבטלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא'03/09/2013
שלום, אם השקיפות העורפית, בדיקת הדם שעושים אחרי השקיפות העורפית, וסקירה מוקדמת היו תקינות, האם זה אומר שיש סיכוי טוב שגם התבחין מרובע יהייה תקין, או שכל הבדיקות האלה לא קשורות אחת לשנייה?
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013הסבירות שגם התבחין המרובע יהיה תקין גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
א'03/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ותוצאות בדיקות דםשלי03/09/2013
שלום רב, אני בת 41.8 ללא עבר של הריונות או הפלות, בריאה וכרגע מנסה להכנס להריון. עשיתי 2 סבבים של הזרעות בשלושה מחזורים אחרונים, בראשון היה הריון כימי שהחזיק שבועיים. החלטנו החודש לוותר על טיפולולעשות מעקבי זקיקים בלבד. היום אני ביום ה 39 למחזור עשיתי מעקב זקיקים וזקיק אחד שהיה גודל 10 לפני 4 ימים, גדל ל 15. הרירית שהיתה 6 לפני 4 ימים גדלה ל 7. תוצאות בדיקות הדם מראות שכבר היה ביוץ(e2 1270 פרוגסטרון 36.2) האם אין פה סתירה ? אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים ותוצאות בדיקות דם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013אין סתירה היות ולא מדובר בזקיק טרום ביוצי אלא בגופיף צהוב פוסט ביוצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובה ופורייה לכולםאורית03/09/2013
הרבה בריאות ושמחה לכולם וגם לרופאים הנחמדים שעונים לנו על כל השאלות, כולל המטופשות :)
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שנה טובה ופורייה לכולם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013תודה רבה על הברכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אסור בהחזרהשני03/09/2013
שלום רב, ביצעתי החזרה ביום שישי
אתמול (יום שני) הרמתי מספר שקיות סופר היה מעט כבד אבל לא נורא..
והיום הלכתי בסביבות שעה עם נעל עם עקב קטן?
האם זה נורא?
האם יש הגבלות מסויימות אחרי החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אסור בהחזרה - תגובה
פרופ' שחר קול03/09/2013ראי "שאלות נפוצות".
מס 6.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי03/09/2013
אני עשיתי הזרעה ביום ראשון בערב
אתמול בערב הופיעו בניגב יחד עם הפרשה נרתיקית
פסים דקים מאוד בצבע אדום לדעתי זה דם גם היום זה
חזר על עצמו.
האם זה בסדר ? מה הסיבה לכך?
יש לציין שלקחתי גם אוביטרל אולי זה קשור.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013תיתכן הכתמה דמית לאחר הזרעה הנובעת מפציעה קלה של רירית צוואר הרחם ע״י הקטטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר גלולות!!וולא03/09/2013
שלום לכם רופאים יקרים
אני קיבלתי מחזור ב 27/7 ואחרי שהלכתי להתחיל טיפול ביקשו ממני הרופאים לעשות בדיקת היסטרוסקופיה ולחזור להם בתשובה ב 18/8. עשיתי את הבדיקה והכל היה תקין . וכשחזרתי להם בתשובה החליטו לעשות לי טיפול ארוך וההנחיות שלהם היו לקחת זריקת דיקאפפטיל באותו יום ה 18/8 ולהתחיל לקחת provera פעמיים ביום ל 7 ימים ולהפסיק . ועם קבלת הווסת להתחיל את הטיפול קיבלתי ווסת ב 21 לחודש, ובהתחלה היה לי דימום כמו ווסת רגיל אחרי יומיים פחת וכמעט אין דימום ביום ראשון 25/8 לא היה לי דימום כמעט כל היום ורק בלילה ירד דם ומאז ועד היום כל 5 - 6 שעות יורד לי טיפת דם!!
המחזור הטבעי שלי זה 5 ימים ואני כבר 7 ימים עם סימנים כמו מחזור.
זה טבעי שזה כך? או שצריך לברר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום לאחר גלולות!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013המצב מתאים לטיפול הארוך ובעקבות זריקת הדקפפטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך פרופ',יש לי עוד שאלה
וולא03/09/2013המון תודה לך קודם כל
השאלה שלי : שאני קיבלתי את זריקת הדיקפפטיל ב 18/8,, בערך באיזה תאריך תהיה שאיבת הביציות??
היום אני מתחילה ב גונאל 150 מ"ג עד יום שבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לך פרופ',יש לי עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2013להערכתי השאיבה אמורה להתבצע לקראת אמצע חודש ספטמבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ושיהיה לך חג שמח
וולא04/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליאור03/09/2013
שלום,
יש לי מחזור יחסית קצר, 24 ימים בלבד, סה"כ 5 ימי דימום, ביוץ ביום 11, מחזור סדיר ועיקבי.
באיזה יום מומלץ שאעשה בדיקות הורמונליות?
אני יודעת שעושים בימים 3-5 והבנתי שישנה השפעה במחזור קצר.
האם עדיף שאעשה ביום 2 עקב כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' שחר קול03/09/2013כן, עדיף יום 2 למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעבר ביצעתי בדיקה
אני03/09/2013ביצעתי בדיקה פעם אחר פעם
ובבדיקות ביום הרביעי למחזור יצאו FSH 10
ואילו ביום השלישי יצאו 8 FSH
אז אם אעשה ביום השני למחזור ויצא 6 או 7, אז מה המצב שלי?
אז למה באמת להתייחס?
אם אני אתייחס לזה שיצא ה FSH 10 ממש אלחץ לגבי הרזרבה השחלתית
אך אם אתייחס ל FSH 7 זה יריגע יותר,
מה דעתך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013כדאי שתבצעי ביום2-3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אומר ה FSH הזה
רווית10/09/2013בבקשה, מה זה אומר FSH 8? האם כדאי לעבור בהקדם מהזרעות להפריות?
מה אומר ה FSH הזה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2013ה-FSH מעיד על רזרבה שחלתית תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקרים!עמית03/09/2013
רק רוצה לומר המון המון תודה על כל העזרה והזמן היקר שאתם מקדישים לנו
אין לכם מושג כמה זה עוזר לדעת שיש עם מי לדבר ואל מי לפנות ולקבל תמיד מענה מלא ומנומק.
אתם אנשים יקרים!
מאחלת לכם חג שמח ושנה טובה מלאה בהצלחה, שיגשוג, שמחה ואהבה.
והכי חשוב, שתהיו בריאים אחד אחד!
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופאים יקרים! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013תודה רבה ואיחולי שנה טובה ופוריה לכל הבנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לברכות
מנסה04/09/2013המון תודה לכם, אתם עושים עבודת קודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותאני03/09/2013
שלום, אני עושה הזרעות בשילוב אוביטרל. בכל מחזור 2 הזרעות.
הוקפאו עבורי מנות זרע עבור ההזרעות.
עבור כל הזרעה הוקפאה מבחנה בה 10 מיליון תאי זרע.
(מניחה שאחרי הפשרה עבור ההזרעה נשארים פחות..),
1. במידה כמובן שאצלי הכל תקין, האם הפרטים מעלה מספיק טובים על מנת שתהיה הפריה??
2. האם הכמות 10 מיליון לכל מבחנה מספיקה במידה שגם אחרי הפשרה הכמות פוחתת?
3. אם לדעתכם יש מקום לשיפור, מה הייתם מציעים לפי דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות - תגובה
פרופ` דוד בידר03/09/2013למה הוקפאו מנות זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשאל שוב
אני03/09/2013שלום, עקב אי זמינות של בן הזוג הוקפאו עבורי מנות זרע עבור ההזרעות.
אני עושה הזרעות בשילוב אוביטרל.
בכל מחזור 2 הזרעות.
עבור כל הזרעה הוקפאה מבחנה בה 10 מיליון תאי זרע.
(מניחה שאחרי הפשרה עבור ההזרעה נשארים פחות..),
1. במידה כמובן שאצלי הכל תקין, האם הפרטים מעלה מספיק טובים על מנת שתהיה הפריה??
2. האם הכמות 10 מיליון לכל מבחנה מספיקה במידה שגם אחרי הפשרה הכמות פוחתת?
3. אם לדעתכם יש מקום לשיפור, מה הייתם מציעים לפי דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשאל שוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013נתוני הזרע מספיקים לצורכי הזרעה,לטעמי כדאי שאת תקחי טיפול להשראת הביוץ דבר שעשוי להכפיל את סיכוייך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי כוונתך?
אני03/09/2013טיפול להשראת הביוץ? מהי כוונתך? האם לאוביטרל? או לגונל אף למשל? מה האופציות הטובות הקיימות?
שאלה נוספת,
רשמת שהנתונים מספיקים להזרעות, מה זה אומר מספיקים? האם מתורם של הבנק עצמו המבחנות עם כמות זרע גדולה יותר? אם כן מהי בערך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהי כוונתך? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013הכוונה היא טיפול עם תכשירים להשראת ביוץ+אוביטרל+הזרעה תוך רחמית,הכוונה שהזרע בתחום המספיק להשגת הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תכשירים לביוץ
שלי04/09/2013מהם שמות אפשריים לתכשירים לביוץ? אשמח לשמות לדוגמה
ואם הזרע לא היה מוקפא זה היה מעלה את הסיכוי בהרבה להפרייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי תכשירים לביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2013גונל פן,פיוריגון,מנופור,מנוגון.
לזרע טרי יתרונות על פני זרע קפוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מהי כוונתך? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013הכוונה היא טיפול עם תכשירים להשראת ביוץ+אוביטרל+הזרעה תוך רחמית,הכוונה שהזרע בתחום המספיק להשגת הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה והריוןתותי03/09/2013
שלום,
ב14.8 הוחזרו 3 מוקפאים. אתמול (שבוע 5) עשיתי אולט' ומצאו 3 שקים, 2 מתוכם עם שק חלמון והשק השלישי ללא וגם הוא היה קטן יחסית (הרופא אמר שכנראה הוא יתמוסס). לאחר כמה שעות התחיל דימום וראיתי קריש דם שחור. היום בבוקר לא היה דימום רק הפרשה חומה בניגוב.
1. האם יתכן וזה השק הקטן שהתמוסס? האם זה מצריך שוב בדיקת אולט' או לחכות לדופק עוד שבוע וחצי?
2. אני לוקחת תמיכה אוטרוגיסטן ופרוגינובה. האם גם את הפרוגינובה לוקחים עד שבוע 10 או עד הדופק?
תודה מראש, שנה טובה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה והריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013קרוב לודאי שמדובר בהתמוססות השק הקטן ,אם הדמם יתחדש יש לבצע אולטרסאונד
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)