מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדידת חום השחראינגה03/09/2013
האם רק בבדיקת חום השחר ניתן לקבל אינדיקציה על ההריון או שאפשר למדוד חום גם בשאר שעות היממה בזמן מנוחה? החום הרגיל שלי הוא 35.7 בדרך כלל וכבר יותר משבועיים הוא על 36.6 במדידה בזמן מנוחה ולא כחום השחר. אני ביום ה15 מהביוץ... האם המדידה בשעות אחרות לא רלוונטית?. תודה ויום נעים לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת חום השחר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/09/2013כבר מזמן הפסקנו עם חום השחר.
את כבר אחרי 12 יום מהביוץ יכולה לעשות בדיקת שתן להריון-בדיקה ביתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונללולה 2603/09/2013
שלום.. שנה טובה
היום התמלתי להזריק גונל 112.5 ביום למשך 5 ימים.. ויש לי עכשיון עט של 900..
היום הזרקתי לפי ההוראות.. הזרקתי 112.5 אבל השאלה שלי היא מחר כמה עלי לסמן על העט 112.5 או 225?... אני מדברת על העט החדש של הגונל
ותודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי תשובה
עדנוש2903/09/2013עם את צריכה להזריק כול יום 112.5 אז את מסמנת כול יום 112.5 ומקפידה שבזמן ההזרקה זה מגיע ל 0 ככה תדעי שכול החומר שאת צריכה הוזרק..בעטים הישנים היו שומעים קליקים ובחדשים לא אז תשימי לב למספרים...בהצלחה בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גונל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013יש לכוון כל יום לאותו מינון עד שתקבלי הוראה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאודאניה03/09/2013
שואלת בשם בת משפחה: בת 38 הקפאה של סהכ 20 ביציות. כמה ביציות מקובל להקפיא? מהן הסיכויים של הביציות לשרוד במידה ותרצה להיכנס להריון כאשר תמצא בן זוג בעוד מספר שנים? האם כדאי להקפיא חלק מהביציות ובחלק מהביציות להפרות עם תורם ולהקפיא את העוברים? אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה מאוד - תגובה
פרופ` דוד בידר03/09/2013קודם כל כדאי לעשות עוברים ולהקפיא.
מקפיאים את כל הביציות.
הסיכויים לשרידות והריון בביציות מוקפאות נמוך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה אחרי קיסרישיר02/09/2013
שלום
בת 35. בעברי הריון ספונטני תקין שהסתיים בקיסרי, לפני 3 שנים.
לפני כחודשיים עברתי גרידה בשבוע 8 (לאחר כחצי שנה של ניסיון להרות) מאחר ונצפה רק שק הריון ללא עובר ודופק.
האם ההריון הלא תקין מעיד על בעיית פוריות שכן הושג אחרי תקופה ארוכה של נסיונות? האם הקיסרי שעברתי יכול לגרום להתפתחות הריון לא תקין?
כיום מנסה שוב להיכנס להריון, האם כדאי לעשות בירור פוריות (בדיקת זרע? צילום רחם? היסטרוסקופיה?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה אחרי קיסרי - תגובה
פרופ` דוד בידר03/09/2013קיסרי לא גורם להתפתחות לא תקינה.
ההריון הלא תקין אינו מעיד על בעית פוריות, ויש הפלות טבעיות באוכלוסיה.
אם יש קושי להרות כדאי לעשות ברור לפי המלצת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איףףףףףף ירדה לי אבן מהלב!!!עדנוש2902/09/2013
מאתמול אני כמו רוח רפאים מסתובבת כי חשבתי שמשהו קרה להריון...אתמול בטא 9157 והיום 15121 ואוווו אני בשוק עלה יותר ממה שציפיתי ביום אחד... זה ניראה כמו הריון תאומים אולי? אהה והפרוגסטרון אתמול היה 18 והיום 20 ממש משחק איתי משחקים עולה יורד התקף לה יעשה לי..טוב אז זהו אני לא בודקת יותר בטא נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדנוש הסרת לכולנו אבן מהלב
חסוי02/09/2013שיהיה לך מזל טוב ובשעה טובה תהיי רגועה זה חשוב!!!:)))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמה, כולנו דאגנו יחד איתך
שירה02/09/2013העיקר שהכל בסדר חמסה חמסה חמסה. הדאגת אותנו :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריגשתן אותי..
עדנוש2903/09/2013תודה רבה בנות.. לא ציפיתי שיש כאלה שעוקבים אחריי חחחחח הייתי אצל רופא נשים אתמול הוא בקושי הסכים בכלל לבדוק אותי כי אמר שעדיין לא שיחררו אותי מהיחידה שבה אני מטופלת עשה לי אולטרסאנד מה זה מהיר ממש 2 דק' הראה לי שק הריון בתוך הרחם וזהו ואמר לי "לא לבוא אליי עד שלא ישחררו אותך מ ivf ... טוב עכשו אני רגועה יש שק בתוך הרחם, ניראה לי שאחד כי הוא לא בדק טוב יעני הוא ישר ראה אותו אמר כזה מהר הנה הכול בסדר וזהו.. תודה רבה לכולםם לרופאים ולבנות לכולםםם פה על התמיכה מה הייתי עושה בלי הפורום הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידת הסיכוי לאוטיזם או סכיזופרניהאני02/09/2013
שלום,
אני ובעלי בני 42, עברנו בשנה האחרונה 3 הפלות (הראשונה מביניהן הייתה מלאכותית עקב מום בעובר) .
קראתי שכאשר אחד ההורים (לא רק האישה) מעל גיל 35 קיים סיכוי מוגבר ללדת ילד עם אוטיזם או סכיזופרניה .
מכיוון שאנו הרבה מעל גיל זה אז שאלתי הראשונה היא :
האם לאור גילנו המבוגר ובנוסף ובפרט לאור ההפלות החוזרות שעברנו שכנראה נבעו מבעיה כרומוזומלית - אזי האם יחסית לקבוצת הגיל שלנו קיים אצלנו סיכוי מוגבר עוד יותר ללדת ילד חו"ח עם אוטיזם או סכיזופרניה ??
עלי לציין שאין במשפחתי או במשפחת בעלי אוטיסטים או סכיזופרנים .
שאלתי השנייה : האם בדיקת הצ'יפ הגנטי במידה ותקינה יכולה להבטיח שהילד שיוולד לא יפתח אוטיזם או סכיזופרניה בהמשך ? או אולי קיימות בדיקות נוספות טרום לידה שיכולות לבדוק זאת ?
אודה מאוד על תשובותיכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידת הסיכוי לאוטיזם או סכיזופרניה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/09/2013אין בדיקה גנטית שתגלה סכיזופרניה או אוטיזם ואני לא מכיר את מה שכתבת שבגילים שלכם יש יותר.
קודם כל היו לך כבר 3 הפלות ובגילך ככל שהמן עובר יהיה יותר קשה להשיג הריון שיסתיים בלידה.
את צריכה לנסות להרות, אם את רוצה מהביציות שלך, כמה שיותר מהר ולעבור את הבדיקות המקובלות ולא לחפש דברים לא מקובלים בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בערכי E2 סמוך לביוץאני02/09/2013
שלום רב,
אני סמוך לביוץ (יום 13 למחזור) ואני בת 42 .
אתמול (יום 12 למחזור) ה- E2 שלי היה 642 והיום 601 - עדיין לא התרחש הביוץ (הזקיק בגודל 17) .
הפרוגסטרון אתמול היה קטן מ- 0.8 והיום הוא 1.4 .
מה המשמעות הירידה ב- E2 ? הוא לא אמור לעלות לקראת הביוץ ??
האם זהו סימן לכך שכנראה לא יהיה ביוץ החודש ? (עד כה כל חודש היה לי ביוץ סדיר .
אודה מאוד מראש על תשובה מפורטת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידה בערכי E2 סמוך לביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2013כנראה דת קרובה לביוץ שעשוי להתרחש בטווח של 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי צילום רחםרותם02/09/2013
שלום,
מאז ומתמיד יש לי הכתמות חומות מספר ימים לפני הווסת.
בחודש האחרון עברתי צילום רחם תקין ולקראת הווסת שלאחריו לא היו הכתמות אלא מיד הגיעה הווסת במועדה.
האם יש קשר בין השניים? האם ייתכן אחרי צילום הרחם שלא יהיו הכתמות?
אם ייתכן קשר אשמח להבין מהו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי צילום רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2013העדר הכתמה לאחר ביצוע צילום הרחם אינה קשורה לפעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה זה יכול להיות?
רותם02/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז מה זה יכול להיות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2013יתכן ומקור הדמם הוא מכלי דם בצוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לעשות בטא?רומי02/09/2013
שלום רב, עשיתי הזרעה ביום שישי שעבר, לפני 10 ימים. אמורה לעשות בטא ביום שישי הקרוב, אך היות וזה חג, המעבדה סגורה.
אוביטרל הוזרק ביום רביעי בערב (לפני 12 ימים)
שאלתי היא האם ניתן לעשות בדיקת בטא ביום רביעי הקרוב, קרי 12 יום לאחר ההזרעה ו-14 יום לאחר האוביטרל או שזה מוקדם מדי ועלי לחכות ליום ראשון (16 יום אחרי ההזרעה)? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי אפשר לעשות בטא? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2013ניתן לעשות אולם לעיתים התשובה עלולה להיות flse negative
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה!
רומי02/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים איחוראינגה02/09/2013
המחזור סדיר כל 28 יום. תאריך וסת אחרון 7.8 והביוץ היה ביום ה12/13 זאת אומרת היום אני 14 יום מהביוץ. מתי אני אמורה לקבל וסת אם אין הריון? ממתי זה נחשב איחור? (מטופלת באקקלומין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך מחשבים איחור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2013אם לפי טענתך בייצת ביום ה13 הרי שאת צפויה לקבל מחזור ביום ה-27 מהופעת המחזור,אחרי המתנה של עוד מספר ימים אם לא תקבלי מחזור בצעי בדיקת דם להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובeden02/09/2013
עשיתי היום בדיקת הריון ביתית 9 ימים לאחר החזרה ו11 יום לאחר הזרקת אוביטרל שיצאה חיובית, בהריון הראשון עשיתי בדיקה 10 ימים לאחר החזרה שגם הראתה חיובי אז ניקלטו שניים אחד החזיק והשני לא, השאלה האם זה שאריות אוביטרל או באמת הריון (היו לי פעמיים דימומים קלים ביתר ביום השלישי וביום הרביעי לאחר החזרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
eden02/09/2013אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בוקר טוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2013ליתר בטחון בצעי בדיקת דם להריון מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלילך02/09/2013
שלום,
אני נמצאת בתכנית להחזרת מוקפאים בתהליך טבעי
יום 13 למחזור:
אולטרסאונד רירית 5 זקיק 18+קטנים
אסטרדיול:775
פרוגסטרון:1.5
יום 15 למחזור:
אולטרסאונד רירית 5 זקיק 23
אסטרדיול:892
פרוגסטרון:1.5
יום 16 למחזור:
אולטרסאונד רירית 5 זקיק 23
אסטרדיול:1222
פרוגסטרון 1.7
אני לא מצליחה להבין יש לי בעיה הורמונלית?למה הורמון אחד מראה ביוץ והשני לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ' שחר קול02/09/2013עדיין לא תועד ביוץ.
רצוי מאוד לעקוב אחר רמת ה - LH שכן הוא המבשר האמין של הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית אחרי החזרת עובריםליבי02/09/2013
שלום, ביום ראשון 25/8 הוחזרו 2 עוברים. באותו יום הזרקתי אוביטרל. ממשיכה עם קרינון 1 ביום. בדיקת דם מתוכננת ביום א 8/9 . מתי כדאי לבצע בדיקת היריון ביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ביתית אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול02/09/2013לא כדאי.
עדיף להמתין ולבצע בדיקת דם בתאריך שנקבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הפסיק להגיב?אריאלה02/09/2013
עברתי סה"כ 6 טיפולים באיקקלומין. תמיד הביוץ הופיע ביום ה - 7 לסיום האיקקלומין.
עכשיו אני אחרי הפעם השישית ואתמול ביום ה - 5 לסיום האיקקלומין לא נראו זקיקים (קטנים מ - 8). בשלב הזה תמיד כבר היו בגודל 17-18.
יש לציין שעברתי הפלה עם ציטוטק לפני חודשיים וחצי.
מה יכולה להיות הסיבה שדווקא הפעם האיקקלומין לא פעל?? האם יש קשר להפלה? היא שיבשה לי משהו בתגובה של הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למה הפסיק להגיב? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2013אכן האפשרות קיימת שבעקבות ההפלה התגובה שלך לאיקכלומין התמתנה,בכל מקרה לא רצוי להרבות בטיפולי איקכלומין בגלל הפעותיו הנילוות על השחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה חושב שיש עוד סיכוי?
גילה03/09/2013היום יומיים אחרי (יום 16 לוסת) נראה זקיק בגודל 10.
האם אתה חושב שיש עוד סיכוי שהתגובה תבוא (פעמים קודמות כבר היה גודל 20) או שסביר להניח שלא (המעקב הבא בגלל החג יהיה רק ביום ראשון ולכן לא רוצה סתם לטפח ציפיות ושוב להתאכזב...).
לציין שאחרי ההפלה לקחתי איקקלומין בהוראת רופא ביום התשיעי לווסת וביום ה 21 (שזה בעצם מקביל ל 17 אם הייתי לוקחת ביום החמישי) היה זקיק בגודל 21 שבדיעבד לא בייץ כלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אתה חושב שיש עוד סיכוי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013נראה שכדאי לתת לעניין סיכוי עד יום א
אתה חושב שיש עוד סיכוי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2013נראה שכדאי לתת לעניין סיכוי עד יום א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעניינת על פרוגסטרון...עדנוש2902/09/2013
אני רוצה ברשותכם לדעת מה התפקיד של פרוגסטרון בהריון? ומה התפקיד של האסטרדיול? ולמה זה מסוכן עם הפרוגסטרון נמוך מתחת ל 20 ng/ml בהריון? העם בהחלט יכולה לקרות הפלה בגלל חוסר פרוגסטרון בגוף האשה ההרה? הודה לכם על תשובה מדוייקת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מעניינת על פרוגסטרון... - תגובה
פרופ` דוד בידר02/09/2013הפרוגסטרון מופרש מהזקיק לאחר הביוץ ויש לו תפקיד בשינוי רירית הרחם ובהשרשה.
כמו כן הוא גורם לשרירי הרחם להיות במנוחה.
בדרך כלל נדיר שיש חוסר פרוגסטרון לאישה שבעקבותיה תיגרם הפלה.
לא יודע מי אמר לך שפחות מ 20 זה מסוכן.
אם ההריון תקין אז בדרך כלל תמיד הפרוגסטרון ברמה מספקת ואם ההריון לא תקין רמת הפרוגסטרון נמוכה ולא תעזור שום תוספת.
הטיפולי הפריה אנחנו נותנים פרוגסטרון בגלל הטיפולים התרופתיים שניתנים לפני השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תגובה לתגובתך..
עדנוש2902/09/2013אז זה מה שקורה אצלי הבטא מכפילה סבבה את עצמה הכול טוב ויפה האסטרדיול בסדר ורק הפרוגסטרון שלי צולע התחלתי את ההריון עם פרוגסטרון 12 אמרו לי להפסיק את הקרינון ולהתחיל רק עם גסטון פעם ביום של 50 מ''ל , אחרי שבוע שככה הזרקתי כול יום גסטון (יש לציין האחות מזריקה לי) הפרוגסטרון עלה ל 23 ואחרי זה תוך יומיים צנח ל 18 .. אז עדיין זה אומר שההריון לא בסדר?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)