מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרופםמיכל01/09/2013
שלום ,
מהי מטרת נטילת אסטרופם ביום הראשון של הוסת במחזור טיפול עם הורמונים ?
האם יכול להזיק לטיפול ?
מה ההשלכות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
פרופ` דוד בידר02/09/2013אין שום מטרה.
תשאלי את הרופא המטפל מה הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי ביוץ בא וסתאינה01/09/2013
1. אם יודעים בודאות מתי היה ביוץ, כמה ימים אחר כך בא וסת
2. כמה ימים אחרי ביוץ ניתן לקבל תשובה אמינה של ערכת בדיקת הריון ביתית
3. למה חייבים לבצע בדיקת הריון ביתית בשתן הראשון של הבוקר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה זמן אחרי ביוץ בא וסת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2013הווסת אמורה להופיעה כ12-14 יום מהביוץ,בדיקה ביתית עשויה להיות חיובית לראשונה כ-12 יום לאחר הביוץ,בדיקת השתן הראשונה של הבוקר מכילה ריכוז גבוה יותר של הורמון ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים על בסיס הורמונאלישואלת01/09/2013
שלום לרופאים,
מחר בשעה טובה אני עוברת החזרת מוקפאים , הפרוטוקול הינו הורמונאלי כיוון שאין לי מחזור טבעי. לקחתי 3 פרוגינובה ביום למשך 9 ימים וצירפתי 4 נרות אוטרוגסטן מיום שישי האחרון. השאלה היא -
1. האם כדאי לבקש במקום אוטרוגסטן זריקת גסטון ? האם 4 נרות מספיקים בדרך כלל בהעדר גופיף צהוב?
2. תכננתי מחר בבוקר לבצע בדיקת הדם לוודא שרמת הפרוגסטרון מספיק טובה, לאילו רמות צריך לצפות לאחר 3 ימים של פרוגסטרון חיצוני?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים על בסיס הורמונאלי - תגובה
פרופ` דוד בידר02/09/20131.לא צריך גסטון.
2. לא צריך לבדוק רמת פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולנטלי01/09/2013
היי...אני בהריון שבוע 35... רציתי לשאול...בזמן שאני משתעלת כואבת לי כל המעטפת של הבטן...האם זה תקין או שיש בעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013אכן שיעול יכול לגרום לכאבים בשרירי הבטן בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןרום01/09/2013
שלום רב,
אני אחרי 7 ימים מונפור 200, אוביטרול והזרעה.
אני בת 39.ההזרעה בוצעה לפני 6 ימים.
הפעם, בניגוד לפעם הקודמת הרופא לא נתן לי לקחת אנדומטרין בנרות.
קראתי פה שאם יש היסטוריה של דמם טרום מחזורי כדאי לקחת את הנרות.ולי בדר"כ יש.
אודה להצעתכם.
יש לי בבית חבילה שלמה ואפילו אם יש סיכוי קטן שזה יעזור אני מאוד רוצה לנסות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטרין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013ניתן לנסות בבחינת אם לא יעזור לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רום01/09/2013תודה.
האם כדאי לקחת פעם ביום או פעמיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2013אם כבר פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- את השנה שמחה מה עושים אחרי עודשרית01/09/2013
כישלון ת.ביצית עוברים יפים רירית 12 אז מה הסיפור אני מתמוטטטטטטת !להמשיך להרפות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
את השנה שמחה מה עושים אחרי עוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013להמשיך ולקוות למרות הקושי,ההתמדה משתלמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תמיד אתה נותן תקווה וכוח
שרית01/09/2013להמשיך!ובלי קשר רוצה לאחל לך ולכל הצוות המיוחד כאן שנה מלא באור בשפע במזל ושנה פוריה תרתי משמע לכם הצלחות לכל המטופלות שלכם וכמובן למטפלות שנה הכי פוריה ושוב תודההה!!!!!!!!!!!!!!מאמצת את ההצעה שלך!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא'01/09/2013
שלום, אני בשבוע 16. אתמול הרגשתי מן דקירות חדות כאלה, כמו כאבי בטן בצד שמאל, שעברו די מהר (בפחות מחצי שעה בערך). לא הבנתי לגמרי אם זה בא מהרחם או זה מהבטן התחתונה.לא הייה דימום.
האם זה משהו שצריך להדאיג או שזה כנראה לא קשור להריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013מתקבל הרושם שלא מדובר בכאב מהותי להריון ,צריך לשלול מאורע הקשור בדרכי השתן או העיכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
א'01/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראני01/09/2013
עשיתי הזרעה לפני שבועיים , עם איקקלומין לפני וזריקת אוביטרל , מיום ההזרעה לקחתי פעמיים ביום נרות אנדומטרין.. עד היום השבח לאל אין לי מחזור , השאלה אם האנדומטרין מעכב מחזור? או משפיע על כך באיזשהו אופן?
בירור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013יתכן עיכוב במחזור בנסיבות שתוארו,בכל מקרה ,בצעי בדיקת דם להריון בעוד יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףנטלי01/09/2013
היי ...אני בשבוע 35 עם תאומים וביום שישי בבדיקות דם נאמר כי יש לי המוגלובין 9.5 . ברזל בכדורים אני לא מצילחה לבלוע ולכן נאמר לי שאפשר לקחת ברזל נוזלי כמו פלורדיקס. האם יש סוגים נוספים ? האם צריך מרשם ? במידה ואצטרך ללדת באיזה לידה יולדים עם המוגלובין נמוך כזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוףףףף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013עלייך לפנות לרופא כדי לנצל את הזמן שנותר עד ללידה כדי לשפר את מצב ההמוגלובין שלך עד ללידה ,במיוחד שיש סיכוי שתחדירי בניתוח קיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שינייםליאת01/09/2013
שלום לכם,
אבקש לדעת , אם אני במהלך טיפולי פוריות , כרגע בהפסקה של חודש בגלל החגים,
ומעוניינת ללכת לעשות טיפולי שיניים , כמו שתל , כתר , וגם סתימות .
בעניין השתל הבנתי שזה מבוצע היום , ואת הכתר מלבישים רק בעוד כמה חודשים.
האם יש איסור כלשהוא לביצוע טיפולי שיניים כאלה?, כי אני מתכוונת להמשיך בטיפולי הפוריות רק בעוד כחודש אחרי החגים .
האם יש מניעה כל שהיא ?
אודה לתשותבכם.
טיפולי שיניים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013אין כל מניעה לבצע את כל טיפולי השיניים כולל הרדמות אם צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה הזרעותרויטל01/09/2013
הנבתי שעושים 3 הזרעות בשילובים גונאל+אוביטרל
למה רק 3?? מאיפה זה בא?? הכוונה שאם אעשה יותר זה לא יועיל לכלום מדוע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה הזרעות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013מדובר בהערכה סטטיסטית של מה שקרוי הטיפול המינימלי האפקטיבי שמשיג הריונות בשיעור שלמעלה מ-50% מהמקרים המטופלים,אין פירוש הדבר שאם תבצעי טיפולים נוספים סיכוייך אבודים מראש ,אולם הם פוחתים משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות בצוםעדי01/09/2013
שלום, האם ביום שבו אני צמה (יום כיפור) מותר זריקות גונל אף / אוביטרל?
האם עדיף שלא לצום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות בצום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013בגלל התגובה ההורמונלית וחשש לבחילות אני ממליץ למטופלות שלי לא לצום כדי להימנע מסיבוכים אפשריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות לקראת החזרת מוקפאיםלילך01/09/2013
תכנית להחזרת עוברים מוקפאים בתהליך טבעי
יום 13 למחזור:
אולטרסאונד רירית 5 זקיק 18+קטנים
אסטרדיול:775
פרוגסטרון:1.5
יום 15 למחזור:
אולטרסאונד רירית 5 זקיק 23
אסטרדיול:892
פרוגסטרון:1.5
שאלה:
1.למה הרמה של הפרוגסטרון לא עולה?זה תקין?
2. האם אני בביוץ?
3.העוברים הוקפאו ביום 3 מתי לדעתך תיהיה ההחזרה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקות לקראת החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013בשלב זה מתקבל הרושם שרירית הרחם שלך לא הגיעה לעובי הרצוי ואינך עומדת בתנאם הרצויים לתכנון החזרת העוברים,רמות הפרוגסטרון שלך מתאימות למצב של לפני ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים במצב כזה?
שירלי01/09/2013אז מה זה אומר?
ההחזרה לא תתבצע החודש?
האם זה בעייתי שהורמון אחד מראה ביוץ והשני לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה עושים במצב כזה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013רצוי שתתייעצי עם הרופא המטפל ,לא ברור באיזה פרוטוקול את משתמשת לצורך החזרת העוברים כדי להציע לך פתרונות אפשריים,בכל מקרה עלייך לפנות אל הרופא המטפל שמכיר אותך ואת תגובת רירית הרחם שלך על מנת לנסות לתקן את המצב בדרך המירבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים פרוגסטרון אסטרדיולאני01/09/2013
היכן שאני מבצעת בדיקות דם למעקב זקיקים לביוץ אני מקבלת ערכים של פרוגסטרון בng/ml ואילו אסטרדיול ב pg/ml.
אם אני מבינה נכון, אלה ערכים ישנים.
הייתי רוצה לדעת מהן התוצאות לפי הערכים החדשים/העדכניים:
פרוגסטרון 0.46 ng/ml
אסטרדיול 237 pg/ml
(אם איני טועה לפי mnol/L לפרוגסטרון,
pmol/L לאסטרדיול)
אשמח לקבל את ההמרה בלבד בתשובתכם, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכים פרוגסטרון אסטרדיול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013ההמרה היא ע"י הכפלה ב-3.7 פחות או יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהשני01/09/2013
שלום יש לי שתי שאלות שקשורות בהחזרה
1. מה אחוז הסיכוי של השתרשות מוקפאים ביחס להשתרשות טריים? הרבה יותר נמוך מעט?
2. נשארו לי 2 עוברים להחזרה. אחרי שהרופא החזיר אותם הוא הלך לבדוק אם המזרק נקי מעוברים ואמרו לו שנשאר אחד במזרק והוא ביצע החזרה נוספת של העובר הבודד שנשאר במזרק.
רציתי לדעת מה המשמעות של החזרת 2 עוברים בנפרד.
האם זה משנה או משפיע בדרך כלשהי על סיכויי ההשתרשות?
האם יש עדיפות בהחזרת שני העוברים בפעם אחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, מדובר בשני עוברים מוקפאים
שני01/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובתכם אודה
שני01/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לתשובתכם אודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לתשובתכם אודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013ההחזרה הכפולה נתבקשה ,ואין היא פוגעת בסיכוייך להרות,המעבדה והרופא נהגו נכון בעת שווידו שהעוברים נשארו במזרק וביצעו החזרה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם היא פוגעת בסיכוי לתאומים?
שני01/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל האם היא פוגעת בסיכוי לתאומים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)