מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרקת דקפפטילא.07/07/2013
שלום,
לשאלתי השבתם כי מועד הביוץ שלי היה כנראה בלילה שבין רביעי לחמישי.
עדיין לא ברור לי מתי עליי להתחיל להזריק דקפפטיל? האם אם אתחיל להזריק ביום חמישי הקרוב, זה יהיה מאוחר מדי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקת דקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013ביום חמישי הקרוב כ-7 ימים לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםשני07/07/2013
שלום. עברתי החודש החזרת מוקפאים שכשלה. מס' ימים לאחר מכן קיבלתי מחזור שהמשיך 5 ימים. מאז קבלת המחזור עברו 18 יום.כרגע אני שבועיים לפני המחזור הבא ושוב קיבלתי מחזור. האם תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013לא תקין נדרשת ביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
קרין07/07/2013ממה יכול לנבוע הדימום? האם זה לא מחזור רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
קרין07/07/2013אני משתמשת בשם בדוי אז סליחה מראש על שני השמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2013בד״כ שיבוש כזה מתרחש על רקע הריון או הפרעה הורמונלית שהתרחשה מסיבה כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
שני17/07/2013ביצעתי שוב בדיקת הריון ויצא שלילי. הדימום נמשך מזה שבועיים והוא חלש וצבעו חום. האם קריטי או שפשוט להתייחס לזה כאל שיבוש וזהו?
תודה מראש שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגלוטראןאליס07/07/2013
שלום!
רציתי לברר האם אורגלוטראן מזריקים גם לבטן או למקום אחר.....אמורה להתחיל היום ושכחתי לשאול את הרופא שלי ועכשיו לא מצליחה להשיג אותו
אשמח לעזרתכם!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אורגלוטראן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013אכן כן ניתן להזריק בבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אורגלוטראן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013אכן כן ניתן להזריק בבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מהטיפולמיכל07/07/2013
שחלות פוליצסטיות וגונל אף זרע תקין הוחלט על הזרעה בשל חוסר ביוץ
בדיקות דם מהיום E2-6500
פרוגסטרון-5.24
אולטרסאונד זקיקים שחלה ימנית
19 16 17 18 14 13 16 14
שמאל 17 19 20 17 17
מה לעשות הלאה ??יתכן שיקרה ביוץ מתי??הרופא שלי בחול התוצאות מטרידות אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת מהטיפול - תגובה
פרופ' שלמה משיח07/07/2013לצערי יש לך תגובת יתר. לא הייתי גורם לך לביוץ מסכנה של תופעות קשות ועוד יותר-הריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
מיכל07/07/2013תודה על המענה המקצועי
אז מה אני אמורה לעשות אם לא אזריק אוביטרל מהסכנות שציינת אבייץ לבד??
יש אפשרות לנסות לקיים יחסי מין ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
רחל07/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחכה לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013יש להימנע גם מקיום יחסים עקב סכנת הריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!החזרה שלושה עוברי ת.ביציתשרית07/07/2013
4 תאים ו5% שברים מזה אומר ה5%?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום!החזרה שלושה עוברי ת.ביצית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013אלו עוברים שנחשבים חטובים למדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמז"א חטובים??? סקסים כאילו
שרית07/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ואוביטרלהדס07/07/2013
היי. אני בעלת שחלות פוליציסטיות, עברתי הפלה טבעית שבוע 9 לפני חודש וחצי. אני אחרי טיפול של כדור וחצי של איקוקלומין.
ביום ה12 למחזור נצפו בשחלה הימנית 3 זקיקים 10,10,17 ועובי רירית הרחם 3.4.
רציתי לשאול מתי צפוי להיות הביוץ?
האם יש סיכוי שהזקיקים הקטנים יותר גם יבייצו?
האם עובי הרירית בסדר ליום הזה ויש סיכוי שהיא תתעבה ותצליח לקלוט הריון?
נאמר לי להזריק אוביטרל ביום שלישי, זה בסדר?
בנוסף עשיתי היום גם בדיקות גם וטרם קיבלתי תשובות והשאלה מה אני יכולה לקחת ולהבין מהבדיקות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ ואוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013מועד הכוונת הביוץ תקין,יתכן שיש מקום להוסיף לך אסטרוגן לזירוז עיבוי הרירית,בדיקת הדם תוסיף מידע לאיכות ההליך ההורמונלי שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEAעמית07/07/2013
בוקר טוב לכולם,
קבלתח הוראה מהרופא שלי להתחיל לקחת הורמון DHEA בתקווה שזה יעזור לי (רזרבה שחלתית נמוכה) למשך חודשיים רצוף. אני תיכף מסיימת חודש ראשון וקבלתי מחזור ומתחילה השבוע פרוטוקול חדש (להזריק הורמונים). קראתי שבזמן השאיבה+החזרה לא מומלץ לקחת את ה DHEA אך ההוראה שקבלתי מהרופא היא לקחת חודשיים רצוף, לא אמר שום דבר על הפסקה בזמן הטיפול. האם ידוע לכם מה אמורה לעשות?
תודה רבה לכם על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
DHEA - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013DHEA הוא תוסף מזון ואין מורך לקחת אותו לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חשרשה חייבת להיות עם הפרשה דמיתענת07/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

האם חשרשה חייבת להיות עם הפרשה דמית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013ההשרשה בד״כ אינה מלווה בהפרשה דמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםמיכל07/07/2013
שימוש בגונאל למטרת הזרעה תוצאות
שחלה שמאלית45*55
זקיקים 19 16 17 18 14 13 16 14 ועוד קטנים
שחלה ימנית 39*45
17 19 20 17 14 ועוד קטנים רירית 11 מ"מ
דוגלס חופשי מנוזל
מה אומרות התוצאות ??מתי אני בכיון
E2 1300
פרו' 3
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013לאור ריבוי הזקיקים לטעמי יש להימנע מגרימת ביוץ במחזור הנוכחי מחשש להריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלמיכל07/07/2013
בוקר טוב
אם אני משתמשת בגונאל אף ויש מס' זקיקים מובילים לא אזריק אוביטרל אז אגיע לביוץ?
או שבלי אוביטרל לא ניתן להגיע לביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013את תהליך הבשלת הזקיקים באמצעות גונל יש להשלים עם אוביטרל המסייע להתבייצותם במועד הרצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןשירן07/07/2013
אחרי החזרת קפואים, עשיתי בדיקה ביתית אחרי 12 יום והתוצאה שלילית.... להספיד את ההריון או שיש עדיין סיכוי?
במרפאה אמרו לי לעשות בדיקת דם רק ב10/7
אני לוקחת זריקת קלקסן מידי יום 40מ"ג עכשיו כשאני צריכה לקבל עדיף לי להפסיק את הזריקות כמה שיותר מוקדם כדי למנוי דימום חזק ... או שזה לא קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קלקסן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013בצעי בדיקה חוזרת עוד יומיים והמשיכי את הטיפול כנדרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוברום07/07/2013
אחרי 5 ימים של מונופור 187, היום א.ס 9 זקיקים הרוב קטנים ואחד 18 והשני 20
עובי רירית 6.4
האם כדאי להזריק היום אוביטרול ומחר הזרעה או להמשיך עם מונופור עוד מס' ימים?
אני בת כמעט 39 סבב הורמונים שני, ללא בעיות מיוחדות.
והאם למרות שהזרע תקין לחלוטין צריך לעשות 2 הזרעות יום אחרי יום או מספיק הזרעה אחת ולמחרת קיום יחסים.??
ושאלה נוספת: הפעם הרופא לא רשם לי נרות תמיכה כי בפעם הקודמת לא עשו לי טוב.
האם אפשר גם בלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוקר טוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013לטעמי ניתן להזריק את האוביטרל מחר ולבצע הזרעות מחרתיים,עדיף שני הזרעות יום אחרי יום,תוספת התמיכה אינו הכרחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
רום07/07/2013בדיקת דם מהבוקר
lh 2.4
e-2 1596
prog 1.4
הרופא אמר להזריק היום את האוביטרול ב16:00
ןמחר בבוקר הזרעה
האם זה מוקדם מדי?
והאם 7 זקיקים בינוניים ו2 של 18 ו20 נחשב הרבה מדי?
רירית 6.4 זה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לשאלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013למרות שלטעמי הייתי נותן את האוביטרל מחר ,שאר הנתונים תקינים ועלייך לפעול לפי הוראות הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVF שניאורית07/07/2013
שלום רב,
לפני חודש עברתי שאיבת ביציות (7), מתוכן הופרו 4 והוחזר 1 לאחר שלושה ימים, לאחר יומיים הודיעו לי שיתר ההפריות לא שרדו.
הפרופיל ההורמונלי שלי הוא:
FSH - 9.3
LH - 2.2
פרוגסטרון - 1
TSH - 4.53
DHEAS - 2.41
צילום רחם, ממוגרפיה ו-PAP - כולם תקינים.
אני בת 39.5
טופלתי לפני השאיבה בגונאל (300) ובצטרוטייד.
מספר שאלות לי:
בפעם הקודמת הוחזר לי עובר 1 ולצערי לא נקלטתי, מה היית ממליץ לי לעשות להבא? האם לשנות פרוטוקול? האם להחזיר יותר עוברים? אני במירוץ נגד הזמן ודי אובדת עצות...
הרופא ביקש להמתין חודש ואנחנו לפני בניית פרוטוקול חדש.
מהם סיכויי ההתעברות שלי?
תודה רבה לך,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומידע חשוב נוסף
אורית07/07/2013חשוב לי לציין שנקלטתי לפני 5 חודשים להיריון בהזרעה אך לצערי הדופק פסק בשבוע 8.
תודה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לקראת IVF שני - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013סיכוייך טובים בגבולות ה-15% למחזור טיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית ביוץנועה06/07/2013
שלום,
בת 32, מנסה שנה להרות, שומרת נידה, בחודשיים האחרונים בדקתי ביוץ באמצעות סטיקים ושמתי לב שהביוץ יוצא בזמן הימים הנקיים (בין היום ה-11 ל-12) חשוב לציין כי לפני חודשיים התחתנתי ולפני הטבילה הראשונה לקחתי כדורים לעשרה ימים כדי ליצור מחזור (פרימולוט נור) עשיתי בדיקות שיצאו תקינות וגם בדיקת זרע שעשה בעלי, הבנתי שניתן לדחות ביוץ ע"י כדורים הייתי מבקשת לדעת פרטים על הכדורים ומתי מתחילים ליטול אותם מכיוון שיש לי תור לרופא נשים כדי לקבל כדורים אך הקדים לי המחזור בשבוע ואני מנסה להקדים את התור כדי שאוכל להתחיל עם הכדורים בזמן,
אשמח לתשובה מהירה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחיית ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2013ישנם מספר אמצעים להכוונת או דחיית הביוץ אולם לטובתך הדבר צריך להעשות תחת השגחתו והדרכתו של הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי להזריק גונל - שאלה דחופהקרן06/07/2013
קיבלתי מחזור ב-4/6 (התחלת דימום, דימום ממש ב-5/6).
הייתי צריכה להתחיל להזריק אתמול גונל, 150 ושכחתי (מעדיפה להזריק בערב).
התעוררתי בחמש בבוקר, נזכרתי בבהלה והזרקתי.
האם להזריק גם היום בלילה , את המנה הרגילה של היום? (מינון 150 כאמור)
או לדלג על היום, ולהזריק מעכשיו כל בוקר (המנה הבאה מחר בבוקר).????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להזריק גונל - שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/07/2013להמשיך רגיל ולהזריק היום.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)