מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Cmvטל14/07/2013
שלום אני בשבוע 28 ויומיים. אין לי נוגדנים לסי אמ וי ואני כל ההריוןבצןרה לא נורמלית חרדה וחוששת מהוירוס הזה כי יש לי ילד קטן בן שנה ועשרה חןד בבית שיהיה בריא וילדיםצחולים מדי פעם . פעם אחרינה ביצעתי את הבדעקה בשבוע 24 ושוב בשבוע 26 ותודה לאל יצא תקין. עד מתי להיות חרדה מהוירוס הזה? עד מתי הוא עוד מסוכן מתי אועל לנשום לרוןחה מזה ולהתנהג בצןרה שפויה? עד מתי הוא עוד מסוכן אם בכלל?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Cmv - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2013את יכולה להירגע הסכנה לפגיעה בטרימסטר השלישי קטנה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלענת14/07/2013
רקע- שחלות פוליציסטיות. מזריקה מנופור 75. לפני הזרעה שלישית.
1. אחד המומחים שהתייעצתי איתם אמר לא להזריק החודש אוביטרל. לתת לזקיק לבייץ לבד. מה דעתכם?
2. באיזה גודל זקיק כדאי לי לעשות הזרעה?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- אנא תשובתכם!!
ענת14/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2013שהזקיק יגיע לגודל 19-22 מ״מ יש לתת את האוביטרל ולבצע הזרעות בשני הימים העוקבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון ואסטרופיםגל14/07/2013
שלום רב,
עד איזה שבוע מקובל לתת תמיכה של קרינון ואסטרופים כאשר מדובר ב IVF תרומת ביצית? אני מתחילה שבוע 11. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינון ואסטרופים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2013כד שבוע 13
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןמיה14/07/2013
שלום
בהחזרת מוקפאים הפרוגסטרון משפיע עלי רע עליית חום. אקנה גדולים.
תאבון בלתי נשלט עייפות קשה ועוד
מה הסיכוי לקליטת עובר בלי תוספת תמיכה כמובן במוקפאים
מה הסיכוי להפלה בלי לקחת פרוגסטרון
לפי הבנתי במחזור טבעי פרוגסטרון יותר חשוב בגלל הורמונים כמו דקפפטיט וצטרוטייט האם זה נכון
איזה פרוגסטרון משפיע פחות על תופעות לוואי אלו (מתן זריקה לא בעיה עבורי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2013בצעי החזרת מוקפאים במחזור טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרי IVFברי13/07/2013
שלום!
עברתי טיפול IVF, והוחזרו לי 2 ביציות שהתחלקו רק ל4 תאים,
היום לאחר 12 יום ביצעתי בדיקת דם והתוצאה היתה 7, מה זה אומר? האם יש סיכוי כלשהו?
יש לציין שהשאיבה היתה מאוד מאוחר בלילה אז אולי ביצעתי בדיקת דם מוקדם מידי??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם אחרי IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר14/07/20137 זה כמעט ערך שלילי ובכל זאת יש לחזור על הבדיקה, אך הריון תקין אין כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסוס בבניין מגוריםשירית13/07/2013
שלום רב.
מחר בשעות הצהריים אמורים לרסס אצלנו בבניין מגורים משותף.
בשעות הריסוס אני מתכוונת לא לשהות בבניין אך האם גם בשעות שלאחר מכן מומלץ לא להגיע לדירה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין ש...
שירית13/07/2013אני בשבוע 9.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריסוס בבניין מגורים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/07/2013יש הוראות מתי המרסס אומר לך לחזור לדירה או למגורים וזה בערך שעתיים עד שלוש ואין סכנה לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון רטארדשיר13/07/2013
שלום רב רופאים וכמה טוב שחזרתם.
אני אמורה להזריק ממחר פרוגסטרון רטארד.
ראיתי שהקופסה מגיעה עם 3 אמפולות קטנות.
הרופא אמר להזריק מחר 1/2 אמפולה.
אז לא הבנתי - שלושת האמפולות זה 500 מל או רק אחת?
אז אם אני מזריקה חצי אמפולה - זה מספיק בכלל?
ואת החצי השני של האמפולה אני זורקת?
תודה לכם. מה הייתי עושה בלעדיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוגסטרון רטארד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/07/2013מדובר במפולות של 500 מ״כ -חצי אמפולה שווה ל-250מ״ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיררוני13/07/2013
שלום,
בת 30 , לפני כ3 חודשים אובחנה אצלי דלקת פרקים, התחלתי טיפול עם סלאזופירין ( הרופא אמר שאין בעיה בהריון) לאחר חודש של טיפול הגוף קרס והייתי חולה בלי אבחנה ספציפית מלבד השערה כי זה בגלל התרופות.
לא קיבלתי מחזור במשך 44 ימים , מנסה להבין עם בדיקת ביוץ מתי אני מבייצת אך לצערי לא נצפה ביוץ בנתיים.
שאלתי היא כזאת- האם ייתכן שהתרופות/דלקת פרקים מונעת ממני להיות פורייה?
לפני כן המחזור היה סדיר ואף נכנסתי להריון פעמיים בלי בעיה ( ההריון האחרון הסתיים בגלל שלא היה דופק) .
אודה לתשובתכם.
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור לא סדיר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013מצב בריאותי יכול בהחלט לשבש את הביוץ,במידה והתופעה תמשיך תידרש מעורבותו של רופא פריון מטפל ולו רק בגלל יחסי הגומלין בין הריון לנוכחות דלקת הפרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסלי13/07/2013
שלום,
לאחר 5 טיפולי ivf שכשלו (מתוכם פעמיים היו של מוקפאים) הלכתי לייעוץ לרופא פריון אחר שאמר שלדעתו יש לי אנדומטריוזיס והפנה אותי למומחה לאנדמטריוזיס. המומחה אמר לי שיש לי אנדו ברמה 4 מוקד רקטו וגינלי אשר יתכן ופוגע גם במעי ונשלחתי לבדיקות נוספות רבות.
יש לציין שבטיפולי ההפריה האחרונים היו לי כאבים חזקים שהתגברו עם הטיפולים שככול הנראה נבעו מהאנדו׳ .
האם לדעתכם במצב כזה של כישלונות ב ivf ללא סיבה ( היו עוברים יפים ואף בוצעה הנצה) וכאשר יש אנדומטריוזיס ברמה 4 וכאבים במהלך הטיפולים יש לפנות לניתוח על מנת לשפר את הסיכויים לאחר מכן בטיפולי ההפריה או שאין טעם לניתוח ולהמשיך בטיפולים?
ברור לי שכל מקרה לגופו אבל בכל זאת הייתי שמחה לשמוע מניסיונם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנדומטריוזיס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013לכל ברור שהפתרון האידיאלי לאנדומטריוזיס עשוי להיות הריון,אולם אם מצב האנדומטריוזיס בדרגה מתקדמת כזו הפוגע באברים וגורם לתסמינים יש בהחלט לטעמי להתערב כירורגית על מנת לצמצם ככל האפשר את ההשפעות הנילוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון? אוטרוגסטן?דנה לה12/07/2013
12 יום אחרי החזרה בIVF בטא 84- האם התוצאה שוללת תאומים?
לפי מה נקבע מינון של אוטרוגסטן (כמות ומס' פעמים ביום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון? אוטרוגסטן? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013הסיכוי לתאומים נמוך ברמת התשובה הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר הסבר למה שקרה לי?טלי12/07/2013
התחלתי בחודש שעבר טיפול להחזרת מוקפאים.
הטיפול היה - מהיום השני למחזור, 3 פעמים ביום כדורי אסטרופם. ולאחר כ - 14 יום התקשרו אלי להגיע לבדיקת דם + אולטרסאונד.
במידה והבדיקות יהיו בסדר אמרו לי שההחזרה תהיה לאחר יומיים.
ביצעתי אולטרסאונד והרירית היתה בסביבות 6 מ"מ וכשקיבלתי את תוצאות הבדיקות בצהרים, הפרוגסטרון הצביע על ביוץ שהתרחש כבר. P = 40
אמרו לי שהטיפול מתבטל עקב הביוץ שקרה.
אפשר לדעת האם אכן יכול להיות ביוץ כאשר נוטלים אסטרופם? האם הוא לא אמור למנוע ביוץ ובכך לרופאים יש שליטה על התזמון?
איך אפשר להיערך להחזרת המוקפאים הבאה שלא יקרה לי ביוץ מוקדם?
כרגע אני ביום השני של המחזור ואמורה להתחיל עם 3 פעמים אסטרופם למשך שבוע בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר הסבר למה שקרה לי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013אכן ביוץ יכול להתרחש למרות לקיחת האסטרופם,וטוב עשה הרופא שלם שביטל את המחזור הטיפולי.
ישנם אמצעים לדיכוי מנגנון הביוץ המוקדם בין היתר לקיחת אנלוגים של GNRH ,אולם כדאי שתתייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתישואלת12/07/2013
ערב טוב,
אני אחרי הזרעה וסובלת מגירוי יתר שהוגדר כקל על ידי הרופא שלי (האסטרדיול היה 9646 לאחר זריקת אוביטרל (בוקר למחרת הזריקה)), אבל יש לי סמפטום שלא מופיע באף אחד מהאתרים שבהם חיפשתי: כל דבר שאני אוכלת גורם לי לפעילות מעיים מוגברת, אני מרגישה מלא גזים בפנים וזה גורם לי לכאבים (מעבר לכאבים בשחלות שיש לי בגלל הגירוי) ומונע ממני לאכול ומפריע לישון בלילה, האם זאת אחת התופעות של גירוי היתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוי יתר שחלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013כל התופעות שהזכרת הן בהחלט חלק מהתסמינים המלווים גירוי יתר שחלתי ויש צורך במעקב כדי לבחון אם המצב אינו מחמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, המשך שאלה
שואלת13/07/2013בשעות האחרונות אני לא יוצאת מהשירותים בגלל שלשול (סליחה על התיאור ) , האם הדבר נחשב החמרת המצב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עוברשיר12/07/2013
עם 10 תאים ביום שלישי זה טוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם עובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013זה מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה הרופאים שלנו?שיר12/07/2013
עצוב בלעדיהם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופשבוע...
דנה13/07/2013יש להם חיים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בסופי שבוע הם עונים לנו
שיר13/07/2013ככה זה התנדבות! זה מכל הנשמה בלי לחשוב שבת או לא שבת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איפה הרופאים שלנו? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013תודה שהרגשתן בחסרוננו,השבוע השתתפנו בכנס בין לאומי בפריון בלונדון,ועתה שבנו בשלום לענות על שאלותיכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקסמתזוןמיכל12/07/2013
שלום ,
מה מטרת נטילת דקסמטזון בטיפול IVF ?
תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקסמתזון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013מאחורי לקיחת סטרואידים בטיפולי הפריה חוץ גופית קיימים מספר מחשבות-לסטרואידים תפקיד במנגנוני החיסון האחראים לזיהוי העובר ומניעת דחייתו החיסונית ,ובצורה כזו לעזור בהליך ההשתרשות.לסטרואידים ישנה יכולת לייצב מימרנות של תאים ומכאן המחשבה שהם יכולים לעזור בעיצוב התא העוברי ומניעת שברים,בעת ביצוע הנצה העובר נחשף ועלול להיפגע ממנגנוני החיסון לכן במצבים אלו מוסיפים סטרואידים על מנת להקטין תועה זו.
אני חייב לציין שמרבית העבודות הנוגעות לתפקידם של סטרואידים בהליך ההפרייה חלוקות ואין קונצנסוס באשר לערך המוסף שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)