מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרומת ביציתרוית15/07/2013
שלום לרופאים,
היום אושר הגדלת התשלום לתורמת ביצית בארץ מ-10000 ש"ח ל-19 אלף שח בשל מיעוט תורמות, וניתן לתרום עד גיל 35
השאלה שלי היא לגבי מקרה שונה. מה קורה כאשר אשה עברה שאיבת ביציות בגיל 38 , והפריה של הביציות מזרע תורם, הרתה וילדה ונותרו ארבעה עוברים מוקפאים, שהוקפאו ביום השלישי, בעלי עשרה תאים ללא שברים, כלומר באיכות מצויינת, והאשה יודעת שלא תשתמש בעוברים המוקפאים בעתיד מכיוון שכבר הרתה וילדה את מספר הילדים שרצתה ועדיין כאמור נותרו 4 מוקפאים. האם יש דרך לתרום אותם? האם חייבים להשמיד אותם? הרי חבל, עוברים אלו יכולים להניב הריון למי שזקוקים. האם יש מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013בשלב זה התקנות לא מאשרות תרומת עוברים.
בעלי העוברים צריכים להחליט האם לא להשתמש בהם ואז אפשר להפשירם, או להמשיך לשמור עליהם תקופה מסוימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסטשיר15/07/2013
האם כל עובר שמגיע לבלסטוציסט - נחשב טוב? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסט - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה? הרי הוא הוכיח את עצמו שהוא
שיר16/07/2013גדל במעבדה 5,6 ימים... אז זה לא מוכיח את עצמו?
מה לא יכול להיות טוב בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה? הרי הוא הוכיח את עצמו שהוא - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013יש כל מיני סוגי בלסטוציסטים וזה שהעובר גודל עוד יומיים ונקראבלסטוציסט לא אומר שהוא הוכיח את עצמו.
גם בלסטוציסט צריך להיות בעל צורה תקינה ומראה הנקרא בלסטוציסט יפה.
זה מאוד תלוי גם במעבדה המגדלת את העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתכן עיכוב בלידה גם לאחר הפריה?לילך15/07/2013
שלום לכם,
אני בשבוע 40+3 ותמיד חשבתי שבגלל שעברתי הפריה והוחדר אלי עובר אז אלד במשוער.
היתכן שגם בקרב נשים שעברו הפריה יש עיכובים?
האם בשל ההריון שלי והקושי בהשגתו כדאי לי לבצע זירוז,אני שומעת כל מיני דברים על תמותה ומצוקה עוברית שגוברת בשבועות 40 + ..
אשמח לקבל תשובה מכם,
כמו כן
היום אמרו לי שיש לי כמות מעטה של מים יחסית 7 ..האם זה גם צריך לגרום לי ללחץ?
מודה לכם מאודב
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתכן עיכוב בלידה גם לאחר הפריה? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013אין קשר בין הפריה לעיכובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להבהרה בתודה..
לילך16/07/2013שלם רב,
כשאתה אומר שאין קשר האם כוונתך ש\ה לא אמור לגרום לעיכובים שהייתי אמורה ללדת במשוער?
לא לגמרי הבנתי,אשמח להבהרה..תוד וכן אודה למענה גם על השאלות הנוספות משום שאני לחוצה מאוד.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח להבהרה בתודה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2013הטווח הפיסיולוגי ללידה רגילה ל10-15% המקרים עובר את השבוע ה-40 ,על אופן היילוד ,הכוונת הלידה צריך להחליט הצוות המטפל בתחשב בכל הנתונים שלך,לכן בשאלה כל כך מהותית יהייה לא אחראי להתייחס מעל דפי הפורום הזה-בכל מקרה את מצוייה עדיין בטווח הפיסיולוגי הנורמלי ללידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להבהרה בתודה.. - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013שאלת האם עצם העובדה שהרית בהפריה יגרום לעיכוב בלידה.
אז אין קשר בין עיכוב לידה לעניין ההפריה.ברגע שיטש הריון זה דומה לאישה שהרתה באופן עצמוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה אחרי הפריה
דנה16/07/2013אני ילדתי בשבוע 41+5 אחרי הפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה אחרי הפריה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/07/2013הפריה לא גורמת לאיחור או הקדמת לידה,
זה בדיוק כמו בנשים שהרו עצמונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא יעצו לי אם לקחת הערב אוביטרלורד15/07/2013
ערב טוב
הרופאה שלי לא נמצאת היום ואני זקוקה בדחיפות לתשובה כדי לדעת אם כדאי שאזריק אוביטרל הערב (אני מניחה שכן). אני בת 37 לפני הזרעה מתורם, ללא הורמונים (נסיון שלישי). מחזור סדיר מאוד, כל 28 יום אחת לכמה מחזורים מקדים (חודש שעבר ביוץ היה ביום ה 13 ככל הנראה).
תוצאות מעקב זקיקים היום (יום 11 או 12 - כתמים הופיעו ב 4.7, דימום משמעותי ב 5.7):
זקיק 18.5 ממ
רירית פוליקולרית בעובי 8.3 מ"מ
e2 =966
פרוגסטרון 1.94
lh=5.3
האם לקחת אוביטרל הערב ולעשות הזרעה מחרתיים בבוקר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנא יעצו לי אם לקחת הערב אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2013בהחלט ניתן להזריק את האוביטרל הערב ולבצע את ההזרעה בעוד יומיים בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםדנה15/07/2013
שלום רב,
קיבלתי פרוטוקול ivf של 5 ימים אסטרופם (מהיום הראשון למחזור) ורק לאחר מכן מתחיל הגירוי השחלתי. ידוע לי שאסטרופם ניתן בד"כ לעיבוי הרירית. מה תפקידו בפרוטוקול כזה?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013אין לו תפקיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גירוי יתר?קרן15/07/2013
במשך 6 ימים (מיום שישי ועד רביעי) נטלתי גונאל אף, 150 כל יום.בשישי בבוקר הזרעה (פחדו לפספס ביוץ בשבת), ביום שישי בערב - אוביטרל, והזרעה נוספת ביום ראשון בבוקר.
במעקב זקיקים נצפו 8 זקיקים בשחלה אחת, ובשניה 1.
ביום חמישי בבוקר במעקב E2 = 1600
היום-מהצהריים מרגישה נפיחות בבטן (בטן בחוץ....כמו בתחילת הריון), ותחושת בחילה.
האם יכול להיות גירוי יתר בנתונים שהוצגו?
בחודש שעבר (בו גם טופלתי בגונאל אפ) יום אחרי הזרעה גם הרגשתי ככה, ואף תחושות חזקות יותר, עם בטן נפוחה יותר ובחילות בלתי נסבלות (וגם הקאה).
הרופא שלי לא זמין מחר. אני במנוחה ושותה הרבה. האם חייבת לראות רופא?
האם ללכת למיון נשים? ועוד משהו -
מבינה שבמידה ויש הריון - התחושות תתעצמנה - מה נדרש אז לעשות? יש לכך טיפול?
אגב - אמורה לקחת אנדומטרין....האם להמשיך איתו לאור התופעה שצויינה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גירוי יתר? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013יש לך גירוי יתר ולכן אם הרופא שלך לא זמין והמצב יחמיר יש לגדת למוקד רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשי15/07/2013
שלום,
עשיתי בדיקות דם יום 24 למחזור:
LH-4
PROGES-38
PROLACTIN-681
למה התוצאה של הפרולקטין גבוה , מה זה אומר?
אני מבינה שהפרוגרסטורון גבוה כי אני צפויה לקבל מחזור עוד מספר ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013הפרולקטין גבולי ויש לחזור על הבדיקה בוסת לאחר שאת ערה לפחות שעתיים וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אנטי דילוסי15/07/2013
שלום
אני אחרי ivf תרומת ביצית כרגע שבוע 6 5 ימים
היום היו כאבים חזקים וירד הרבה דם,, רופאת נשים ביקשה להזריק חיסון אנטי די כי סוג דם o- איני יודעת סוג דם התורמת ולא אמרתי לרופאה שזה מתרומה כי היא קרובת משפחה,,, הרופא המטפל של הפוריות אמר לי להתעלם ולבוא אליו מחר,, נעשה היום אולט שנראה הריון אך קטן,, בבקשה תאומר לי שהזריקה הזו אם לא תועיל לא תזיק אם. סוג דם של התורמת חיובי!? בבקשה תגיד שלא תזיק לי! נורא פוחדת וחוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אנטי די - תגובה
פרופ` דוד בידר15/07/2013מה שחשוב זה סוג הדם של בעלך ולא של התורמת ואם בעלך פלוס אז צריך לעשות הזריקה.
בכל מקרה אם תזריקי וזה סתם זה לא מזיק כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה ויזיבל?שירה15/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה זה ויזיבל? - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013זה נשמע כמו נראה , מהמילה לראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B6 ועוד שאלהשירית15/07/2013
שלום רב,
1. היום הייתי אצל הרופא. אני סובלת מאד מבחילות,כאבים בחזה,הקאות, תחושה לא טובה של חולשה . שבוע 9+
המליץ לי לקחת B6. האם זה מומלץ?
2. תאריך ווסת אחרונה 8.5.13 קבעתי את שקיפות עורפית לתאריך 6.8.13 . האם זה בסדר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B6 ועוד שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/07/2013אפשר לקחת הויטמין כי לפעמים זה עוזר נגד בחילות.
שקיפות עורפית בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' בידר ועוד שאלה...
שירית16/07/20131.ציינתי שווסת אחרונה ב8.5.13 ובדיקת שקיפות עורפית :6.8.13. החישוב המדוייק נעשה לפי תאריך הווסת, נכון? (זה יוצא שהשקיפות העורפית תעשה כמעט בשבוע 13 בעזרת השם)
2. בבוקר חשתי צמרמורות, הזעת יתר, מעין תחושת נמלול בידיים וברגליים ומיחושים בבטן. האם טיבעי? יש לציין שאני מרבה להקיא ולא תמיד מסוגלת לאכול לאחר מכן..
תודה
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' בידר ועוד שאלה... - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013השקיפות נעשתה בזמן.
לעניין הצמרמורת וכו,יש להיבדק על ידי הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים והריוןהדר15/07/2013
אני חולה במחלת פרקים מגיל 20 כיום בת 42 נשואה כשנה לבעלי אין שום בעיה
לאחר שני הריונות טבעיים אחד ללא דופק בשבוע 11
והשני פשוט נפל בשבוע 3 די בהתחלה
עשיתי כבר 2 טיפולי הזרעה שנכשלו
האם יש קשר בין מחלת הפרקים להריונות הכושלים?
האם יש רופא מומחה גם לפריון וגם למחלת פרקים?
האם תוכלו להמליץ לי על רופא מסוים?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים והריון - תגובה
פרופ` דוד בידר16/07/2013אין רופא מומחה לפיריון ומחלת פרקים.
עניין מחלת הפרקים צריכה להיות מטופלת אצל רופא פנימי המומחה במחלות אלה ולתת לרופא הפיריון מידע על מצב המחלה ודרכי הטיפול ורופא הפיריון ידע מה לעשות בהמשך.
ההפלות שלך יכולות לנבוע או מגילך או שיש לך הפרעות בקרישה שיכולות להתלוות למחלות פרקים.
צריכים , על כן, לבצע בדיקת טרומבופיליה, לראות מה אומר הרומאי הפנימאי ולחזור על בדיקות הפרופיל ההורמונלי כולל AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהענת15/07/2013
שלום,
עברתי היום הזרעה. מה הטעם לעשות מחר אולטרסאונד ובדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/07/2013אין טעם אם היה ביוץ.
הרופא שלך צריך לדעת מי הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' שלום אשמח לעזרתך!עומר15/07/2013
אני התחלתי טיפול של דקקפטיל שבוע שני מזה כמה ימים אני מרגישה ממש רע חיוורת מאוד מרגישה שאני מתעלפת כל הזמן וכאילו אין לי אויר בחילות איומות!!!! לא מכניסה אוכל לפה כבר 3 ימים ואני גם ככה בן אדם מאוד רזה.. האם לדעתך זה קשור לדקפפטיל או שזה משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' שלום אשמח לעזרתך! - תגובה
פרופ` דוד בידר15/07/2013בדרך כלל זה לא צרטך היות להיות אך אם זה ממשיך תפסיקי ושהרופא ישנה הפרוטוקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי15/07/2013
אני חייבת להבין איך מחשבים את המחזור שאמור להגיע (מקווה שלא) מיום שלוקחים אוביטרל או מיום ההחזרה??היום זה היום ה16 מהאוביטרל וה12 להחזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2013המחזור צפוי להגיע 14 יום מזריקת האוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי15/07/2013הוא אמור להגיע 14 יום גם עם האנדומטרין שאני לוקחת 3 פעמים ביום? או שצפוי עיכוב בגלל הנרות..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/07/2013יתכן לעיתים עכוב גל בגלל לקיחת הנרות אולם אם את לא בהריון המחזור יופיע בטווח זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה15/07/2013
האם יכול לקרות מצב שהרופא מפספס את העוברים עם הקטטר ומזריק אותם בצוואר הרחם? יש שליטה מלאה על הקטטר ועל ההזרקה של העוברים רק ואך ורק בחלל הרחם?
זה מאד מלחיץ כי הרופא לפעמים מפוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2013קשה להאמין שלרופא מנוסה תקרה תקלה כזו במיוחד שההחזקה מבוצעת תחת הכוונת אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד בהפריה חוץ גופית יכול לקרות
טורטיה15/07/2013מצב של הריון מחוץ לרחם? הרי הרופא אמור להחזיר את העוברים לתוך הרחם, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון. גם אני תוהה..........
שירה15/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד בהפריה חוץ גופית יכול לקרות - תגובה
פרופ` דוד בידר15/07/2013העוברים המוחזרים לרחם מטיילים לכוון החצוצרה כי שם יש את המעבדה האמיתית ויש חומרים שמושכים את העובר לחצוצרה ואחרי זמן מה חוזר לרחם.
הריון מחוץ לרחם קורה לאילו שיש להן בעיה בחצוצרה כגון הדבקות כלשהיא או מצב לאחר דלקת בעבר.
הסיכויים להריון חוץ רחמי לאישה שהחצוצרות תקינות הוא 1 ל 100 הריונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' בידר
טורטיה15/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)