מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גודש בחזהמירי04/07/2013
אני אחרי החזרת עוברים כשבוע בערך. אבל כבר עוד לפני כמה ימים מרגישה גודש עצום בחזה, ממש עד אי נוחות ואף כאב. נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בחזה - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/07/2013זו תגובה נורמלית לרמת ההורמונים הגבוהה שבדמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיס בתחילת ההריוןהדס04/07/2013
שלום,
אני מתעמלת בפילאטיס מזה מספר חודשים, התעמלות שמערבת הרבה עבודה על שרירי הבטן.
כיום אני נמצאת בשבוע ה 5 להריון.
קראתי כי מומלץ להימנע מעבודה אינטנסיבית על שרירי הבטן במהלך ההריון... האם זה נכון? האם יש מניעה להמשיך עם הפילאטיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פילאטיס בתחילת ההריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/07/2013אין מניעה לעשות פילטיס,אולם רצוי להימנע מפעילות אינטנסיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת שנייהאורית04/07/2013
שואלת לשם חוו"ד שנייה:
אני בת 38, עם ילד אחד בן שנה ו-9 ח' מהריון ספונטני.
לפני הזרעה, מזריקה פיוריגון.
היום זה יום 10 למחזור, זקיק מוביל 21, רירית 7 מ"מ, פרוגסטרון 0.8 ואסטרדיול 971.
מתי אתה היית ממליץ להזריק את האוביטרל ומתי לערוך את ההזרעה?
האם צריך לעשות מעקב זקיקים גם מחר?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוות דעת שנייה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013להזריק היום אוביטרל והזרעות מחר ומחרתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה דחוף
אורית04/07/2013קודם כל תודה על התשובה.
שואלת דחוף כי יודעת שאוביטרל מעכב ביוץ ל-35 שעות ורוצים לעשות לי הזרעה מחר ב-15:00. אם אזריק עוד שעה (לקראת 16:00), אז עד מחר ב-15:00 יעברו רק 23 שעות. האם יש טעם לערוך מחר הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013אין עם זה בעיה הזרע פעיל כ-24 שעות לפחות לאחר ההזרעה של זרע שעבר השבחה ,כך שאין בעיה שהוא ימתין לביצית שצפויה להתבייץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי, המון תודה
אורית05/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום 10 להחזרת 2 עובריםNina04/07/2013
אני אחרי החזרת שני עוברים בתאריך 25/6/2013. היום הוא היום ה 10 של ההחזרה. היום בבוקר שרציתי לקחת את הנרות של האוטרוגסתאן שמתי לב שיש כתמים וורודים על הפד! ויש לי כאבים חלשים ולפעמים כבדים יותר בגב התחתון שני התחלתי לחוש רק אתמול.
מה זה אומר? האם יכול להיות שיש עדיין סיכוי של השתרשות עובר אחד?!
את בדיקת הדם אני צריכה לעשות רק ביום רישאן!
בבקשה תענו לי כי אני מאוד לחוצה :(
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יום 10 להחזרת 2 עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013הכתמה דמית אינה סוף פסוק ועדיין קיימת תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עוברים להחזירשני04/07/2013
יש לי רירית 6.8-7 , עוברים שגדלו במעבדה 4 ימים יהיו בגודל של 6-8 תאים. את איכותם אני עוד לא יודעת. אדע רק ביום ראשון- מועד ההחזרה.
אני רוצה תאומים ורציתי לדעת איך אדע כמה עוברים להחזיר 2 או 3 ? מהו הגודל והאיכות שהם צריכים להיות שיהוו שיקול מכריע בהחלטה? אשמח אם תהיה ספציפי בתשובתך. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה עוברים להחזיר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013השיקול לכמות בעוברים להחזרה הינה פונקציה של הגיל שלך,מספר הטיפולים שעברת ,ואיכות העוברים,כמובן שהחזרת יותר עוברים מניבה שיעור גבוה יותר של תאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפיות וערוגותשני04/07/2013
יש לי רירית שלא עולה על 6.8 -7 אחרי אסטרופם .
הוחלט לבצע החזרה
רציתי לדעת האם כדאי לעשות פיפל או ערוגות?? האם הטיפול הנ״ל מתאים למקרה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיפיות וערוגות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013בהחלט יש מקום לשקול את הטיפול הנ״ל עם ערך מוסף להליך ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי עושים פיפל? במועד ההחזרה?
שני04/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי עושים פיפל? במועד ההחזרה?
שני04/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתי עושים פיפל? במועד ההחזרה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013פיפל מבצעים מספר ימים לפני קבלת המחזור המיועד לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פיפיות וערוגות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013בהחלט יש מקום לשקול את הטיפול הנ״ל עם ערך מוסף להליך ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת מונופורענת04/07/2013
בוקר טוב,
האם צריך להזריק מונופור בטווח זמן מדויק של 24 שעות או שניתן לסטות בשעה-שעתיים? נגיד להחליט שמזריקים בין 20-22 כל ערב זה תקין או שחשוב להזריק באותה השעה?
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקת מונופור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013סטיות בטווח של 1-3 שעות אינו בעייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהב03/07/2013
שלום רב
אני כרגע מטופלת בטיפולי פוריות בתרופות של 3 אמפולות מנופור ואחד צייטונד-2 זריקות בבטן.. אני רוצה לחזור להשתמש במשחה שהייתי משתמשת לרגלים לסקים אך אני לא יודעת עם מותר ביחד עם הזריקות עוד מישחות למשחה קוראים: cracked heel repair cream אשמח אם תוכלו לענות לי אני ממש סובלת מכאבים..
תודה ולילה טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013לפי הוראות היצרן אין להשתמש בהריון או לקראת הריון או בהנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוסלפינקסרבקה03/07/2013
שלום. אני נמצאת בתהליך של טיפולי ivf ויש חשד להידרוסלפינקס. לדברי הרופאים אם אכן זוהי האבחנה הסופית יהיה צורך בכריתת החצוצרה. האם קיימים טיפולים נוספים לבעיה שאינם מצריכים כריתה?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הידרוסלפינקס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013הטיפול המומלץ הוא כריתת החצוצרה,לעתים עקב קושי בביצוע הפעולה עקב הידבקויות אדניות קשות ניתן לחסום את החצוצרה באמצעות מתקן מיוחד ניתן לחסום את החצוצרה במוצאה מהרחם על מנת למנוע זליגה של נוזל מהחצוצרה לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר החזרת עובריםאני03/07/2013
שלום רב,
הייתי שמחה לקבל קצת מידע לגבי מהי רמת בטא טובה וסבירה להריון לאחר 12 יום ו-14 יום לאחר החזרת 3 עוברים ב-IVF.
מהי בטא להריון תאומים?
מעט הסבר בכלל על חישוב בטא ומה טוב ותקין ומה לא, ומה זה בדיוק הריון כימי.
אודה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013הטווח של 50-100 להריון יחיד,200-400 להריון תאומים,בשבוע הראשון ניתן לצפות להכפלת הערך בשתי הבדיקות העוקבות לבדיקה הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא, שאלהמישהי03/07/2013
יום 12 להחזרה - 98
יום 14 להחזרה - 237
יום 16 להחזרה - 482
קיבלתי עכשיו טלפון מהמרפאה שמבקש ממני לחזור על הבדיקה ביום ראשון, שיהיה היום ה-21 להחזרה.
כדי שלא אילחץ שלא לצורך, חו"ח, אשמח לדעת לאיזה ערך בטא רצוי/סביר לצפות ביום הזה. אני מבינה שבשלב מסוים ההכפלות מאיטות את עצמן, וגם זה לא יהיה בדיוק בכפולה של יומיים, אלא דווקא יום "אי-זוגי" להחזרה.
תודה רבה על כל עזרתכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי בטא, שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013התוצאות מצוינות וביום ראשון צפויות להיות מעל 1000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והמשך
מישהי04/07/2013זה לא צריך להיות הרבה יותר גבוה כבר ביום ראשון? הרי היום כבר אמור להיות בערך 1,000 אם שלשום היה 482, לא?
ותודה רבה פרופ' אשכנזי על עבודתך כאן בפורום. התשובות שלך מאוד מאוד מרגיעות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה, סליחה
מישהי04/07/2013עשיתי הבוקר את הבדיקה בסוף, ואני קצת לחוצה לדעת לאיזו תוצאה לצפות כדי שתהיה טובה.
מזכירה:
יום 12 להחזרה - 98
יום 14 להחזרה - 237
יום 16 להחזרה - 482
יום 18 להחזרה -??
האם צריך עדיין לצפות להכפלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה והמשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013כאמור ציינתי מעל 1000,במרחק של שבוע מהבדיקה הראשונה תבנית העליה בביטה איה בדיוק מכפילה את עצמה ובמיוחד קשה לדייק אם מדובר בהריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליעמית03/07/2013
צהריים טובים,
אני אמורה לעשות פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור ואמורה לקבל מחר מחזור.
מה עושים במקרה כזה, שהיום השלישי יוצא בשבת? מגיעים בראשון?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013מבצעים ביום הרביעי או החמישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס אחרי ביוץשירן03/07/2013
אני ביום השלישי או הרביעי אחרי הביוץ וחטפתי וירוס בבטן של שילשולים - האם זה יכול לפגוע בסיכויי ההפריה החודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וירוס אחרי ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013סביר להניח שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הקריטריונים לביצוע הזרעה?תמי403/07/2013
כלומר, באיזה שלב אתם מנחים את הפציינטיות שלכם להזריק אוביטרל לפני הזרעה, מבחינת:
א. מעקב זקיקים - החל מאיזה גודל זקיק + עובי רירית? בשילוב עם:
ב. בדיקות דם -אלו רמות מינימליות של פרוגסטרון ו-E2?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה.
תמי404/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה הקריטריונים לביצוע הזרעה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013גודל זקיק 18-24מ״מ,רמות אסטרוגן< 500 ננומול ,פרוגסטרון -5-6ננומול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא03/07/2013
שלום, אני בשבוע 7+5. הריון שהתחיל כתאומים ורק עובר אחד התפתח. היו לי דימומים, הגעתי לבדיקה ובאולטרא סאונד ראו עובר אחד עם דופק. באולטרא סאונד נוסף לפני ארבעה ימים שוב ראו עובר אחד עם דופק, העובר שלא התפתח נהייה קטן יותר, וההמטומה שהייתה גם נהייתה קטנה יותר. בבוקר של האולטרא סאונד היו לי קצת דימומים, ואמרו לי שזה כנראה מהעובר שלא מתפתח.
היום היו לי הכתמות בצבע חום, שפחתו ועברו די מהר, בפחות משעה, וכרגע נעלמו לגמרי, בלי כאבים או הרגשה לא נעימה. האם יכול להיות שזה עדיין בגלל העובר שלא התפתח?
האם זה שההמטומה נהייתה קטנה יותר זה סימן חיובי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2013כל התסמינים בגלל ספיגתם של העובר השני וה המטומה שנוצרה,את בכיוון הנכון עם סיכויים טובים שההפלה בעצמן עת תעבור בשלום ולא תפגע בעובר התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)