מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחת רובלקס- נגד שרירים תפוסיםשירית12/07/2013
שלום,
מרחתי לבעלי בצוואר משחת רובלקס כי צווארו תפוס.
האם החומר שנספג בידיי בזמן עיסוי הצוואר עלול להזיק לי ? אני בשבוע 9.
תודה וסליחה על ההיסטריה:)
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחת רובלקס- נגד שרירים תפוסים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013סיכוי אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד אשמח לתשובהב12/07/2013
אני לאחר החזרה של 3 עוברים עקב נשאות לאיקס שביר 95 חזרות הזרע של בעלי היה 9 מיליון ו55 תנועה. היום לפני ההחזרה שאלתי את איכות העוברים נאמר לי שאחרי pgd הם הצליחו לפתח עוד תא אבל עד שהכניסו לרחם הם פיתחו רק תא אחד זה מה שנאמר לי במעבדה.ויש לציין שזה טיפול שלישי ואני בת 27
האם העוברים בסדר וככה צריך להיות ההתפתחות של התאים? כמה תאים הם צריכים להיתפתח מpgd עד הכניסה לרחם..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
ב12/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לחוצה מאוד אשמח לתשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013העובדה שהעוברים שרדו את ה-PGD והתפתחו והחלו להתחלק היא סימן טוב ובהתחשב בכל שאר הנסיבות כולל גילך סיכוייך להרות הם מצויינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריוןאורלי12/07/2013
שלום,
האם ניתן לטוס או להפליג בהריון (לאחר IVF) בין השבוע ה-5-10?
האם טיסה קצרה יחסית של מספר שעות יכולה לפגוע בעובר בדרך כלשהי? האם ניתן לקבל תמיכה או זריקה לחיזוק לפני הטיסה?
אשמח לשמוע מה אתה ממליץ?
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר12/07/2013אם יש דופק אז אין בעיה ואפשר ולא צריך כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לטוס לפני שרואים דופק?דחוף
יפעת14/07/2013תודה רבה ד"ר..האם מותר לטוס לפני שרואים דופק?
ז"א אני צריכה לטוס טיסה קצרה של שלוש שעות בתחילת שבוע הבא. תשובת ההריון חיובית, ההחזרה הייתה לפני שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם מותר לטוס לפני שרואים דופק?דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2013אין כל בעיה עם הטיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לטוס לפני שרואים דופק?דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר15/07/2013כל הבעיה זה לא הטיסה אלא אם ההריון לא מתפתח טוב יתכנו דימומים בחו״ל וזה לא נעים ,ולפעמים צריך לחפש בית חולים או לחפש רופא שיטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומה או לאמירי12/07/2013
אני בתהליכי אי.וי.אף שני שלא הצליח (תרומת זרע). האם מידיעתכם את הנושא: לו היה לי בן זוג (בהנחה שהזרע בסדר גמור) האם הסיכוי להרות באופן ספונטני הוא גבוה יותר מאשר בהזרעות ושאיבות (בגלל תרומת זרע)? אני בת 39.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומה או לא - תגובה
פרופ` דוד בידר12/07/2013אם אין שום בעיה אז דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקותא12/07/2013
שלום, אני בשבוע 9 והחל משבוע 7 אני מזריקה 250 מ"ג של פרוג'סטרון רטארד. כשהלכתי לאחות בקופה לקבל הנחיות איך להזריק, היא אמרה להזריק 2 CC, (מזרק של 3 ML, אמפולה של 500 מ"ג).
וכך הזרקתי שלוש פעמים.
אתמול האחות ביחדה אמרה לי להזריק 1 CC, וקיבלתי מזרקים נוספים. כשהזרקתי היום המזרק הישן והחדש נראו לי באותו גודל. עכשיו אני ממש חוששת שהזרקתי מינון גדול יותר.
האם יכול להיגרם לעובר נזק כלשהו בגלל שכנראה הזרקתי יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013שום נזק לא היגרם לעובר הדבר עשוי רק לעזור להליך ההשתרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יכול להפריע לעוברים?שיר12/07/2013
אני אחרי החזרה ומשתעלת קל. זה יכול להפריע להם או חלילה לפלוט אותם מהרחם?חו"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול יכול להפריע לעוברים? - תגובה
פרופ` דוד בידר12/07/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים.ב12/07/2013
שלום רב, לאחר החזרה של 3 עוברים עקב נשאות לאיקס שביר 95 חזרות הזרע של בעלי היה 9 מיליון ו55 תנועה. היום לפני ההחזרה שאלתי את איכות העוברים נאמר לי שאחרי pgd הם הצליחו לפתח עוד תא אבל עד שהכניסו לרחם הם פיתחו רק תא אחד זה מה שנאמר לי במעבדה.
האם העוברים בסדר וככה צריך להיות ההתפתחות של התאים,? ולגבי החזרת 3 עוברים האם זה בסדר בגיל 27.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עוברים. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2013העובדה שהעוברים שרדו את ה-PGD והתפתחו והחלו להתחלק היא סימן טוב ובהתחשב בכל שאר הנסיבות כולל גילך סיכוייך להרות הם מצויינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה ודקפפטילא.12/07/2013
שלום,
אני אמורה להתחיל בפרוטוקול ארוך כאשר במקביל להזרקת דקפפטיל 0.1 אני צריכה במשך 5 ימים ליטול כדורי פרוברה פעמיים ביום.
אשמח לקבל הסבר לצורך מה ניתנים הכדורים בתחילת הטיפול?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה ודקפפטיל - תגובה
פרופ' שחר קול12/07/2013אולי כדי לגרום לדימום וסתי לפני תחילת גירוי השחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהב11/07/2013
כמה ימים אחרי החזרת עוברים מותר לקיים יחסי מין..?
והאם זה בסדר שהגבר גומר בפנים במצב שהחזירו עוברים או שעדיף בחוץ.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/07/2013אחרי 4 ימים אפשר כמו תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבב11/07/2013
שלום רב, לאחר החזרה של 3 עוברים עקב נשאות לאיקס שביר 95 חזרות הזרע של בעלי היה 9 מיליון ו55 תנועה. היום לפני ההחזרה שאלתי את איכות העוברים נאמר לי שאחרי pgd הם הצליחו לפתח עוד תא אבל עד שהכניסו לרחם הם פיתחו רק תא אחד זה מה שנאמר לי במעבדה.
האם העוברים בסדר וככה צריך להיות ההתפתחות של התאים, ולגבי החזרת 3 עוברים האם זה בסדר בגיל 27.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא לא ברורהמיואשת.....11/07/2013
שלום רב,
אני אחרי טיפול IVF שני בו החזירו שני עוברים טריים. אתמול (12 יום אחרי החזרה) בדיקת בטא יצאה 14.76. הרופא ביקש ממני לחזור על הבדיקה גם ביום (13 יום אחרי החזרה) והתוצאה של הבטא היא 17.96 ופרוגסטרון 40 (לוקחת תמיכה של אנדומטרין פעמיים ביום).
לדעתי משהו לא תקין וממש לא רוצה לצפות לשווא. הרופא משום מה אופטימי, לטענתו יש עליה ואולי תפסנו את זה ממש מוקדם וצריכה לעשות בדיקה חוזרת ביום ראשון ולהמשיך תמיכה כרגיל.
האם האופטימיות אפשרית במצב זה?
האם לא כדאי להפסיק תמיכה כי זה חסר טעם?
האם יתכן הריון תקין ממצב כזה?
אשמח לתשובה ודעה נוספת כי אני כבר עייפה מרוב מחשבות....
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה שלי
מיואשת.....11/07/2013אני מחדדת כי אתמול (12 יום אחרי החזרה)- בטא 14.67 פרוגסטרון לא ידוע לי.
היום (13 יום אחרי החזרה)- בטא 17.96 פרוגסטרון 40.
ממש זקוקה לעזרה ודעה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת להודעה שלי - תגובה
פרופ` דוד בידר12/07/2013זוהי תוצאה נמוכה שבדרך כלל מוגדרת כהריון כימי וזה לא תקין.
בכל אופן צריך לעקוב אחרי הערכים ד שהבדיקה תהפוך כשלילית.
במידה והבדיקה בעליה יש להמשיך לעקוב ולראות מה קטרה.
עליות כאלה הן בדרך כלל של הריון לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות IVFנגמר?11/07/2013
שלום,
אני אחרי IVF ראשון, בת 41.10 נתנו לי פיורגון 300 מנפור 150. היו 6 זקיקים התפתחו 4 ובשאיבה שלושה היו כמעט ריקים ואחד לא שרד הפריה.
הרופאה אמרה שזה תוצאות מאד גרועות ושאין מה להמשיך.
היה לי fsh 15 וה- amh 5.6
שאלתי אליכם: האם זה באמת שאין סיכוי יותר להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר12/07/2013עדיף לא לבזבז זמן ולא להמשיך בטיפולי הפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עליי פעמיים - בבקשה תענו לי.שירן11/07/2013
שלום
רציתי לדעת אם במקרה שבוצעה הזרעה בערב (לאחר אוביטרל בלבד), האם אולטרסאונד יום לאחר מכן בבוקר יכול לגרום לפגיעה בסיכויי ההזרעה בגלל השימוש בג'ל? כלומר, האם הוא פוגע בזרע (שכבר נמצא בפנים) או בביוץ (שכנראה מתרחש באותו יום).
תודה רבה רבה מראש, שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי פעמיים - בבקשה תענו לי. - תגובה
פרופ` דוד בידר12/07/2013כתבתי לך שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהא11/07/2013
שלום, עד איזה שבוע כדאי להמשיך עם התמיכה בהריון אחרי IVF? (אני מקבלת אוטרוגסטן 600 מ"ג ביום)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/07/2013יש שתי אסכולות:עד שבוע 9 או עד שרואים דופק עוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר עדיףשיר11/07/2013
להחזיר בלסטוציסט ביום 5 או ביום 6 ולמה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יותר עדיף - תגובה
פרופ' שחר קול12/07/2013לא עקרוני, אם איכותו טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)