מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה שנייהשירית24/05/2013
שלום רב,
אתמול והיום עברתי הזרעה.
אחרי ההזרעה אתמול לא חשתי דבר מלבד הפרשות דמיות מועטות שנפסקו עד הבוקר.
הרופא שביצע את ההזרעה היום (אחר מאתמול) -ניסה לבצע את הפעולה ורק בפעם השלישית הצליח. (אמר לי שיש לי הפרשות רבות בנרתיק וניקה לפני ההזרעה...). מאז ההזרעה בשעות הבוקר יש לי כאבי בטן קלים אך תחושה של אי נוחות באיזור שלא היתה קיימת בהזרעה אתמול...
האם הפעולה התבצעה באופן תקין ורגיל?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה שנייה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2013תחושות רגילות לאחר הזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל יתר יכול לגרום לקרישיותשיר24/05/2013
יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז כן? עם משקל יתר יש יותר סיכון?
שיר25/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז כן? עם משקל יתר יש יותר סיכון? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2013נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין הפריותמיכל24/05/2013
שלום,
ביום רביעי עברתי שאיבה , נשאבו 6 ביציות (גונל 75 למשך 10 ימים+ציטרוטייד בהמשך)
יום חמישי התקשרו מהמעבדה אמרו שאין עדיין הפריות אבל להמשיך עם התמיכה אולי היה שינוי עד מחר.
היום התקשרו אמרו להפסיק עם התמיכה - אין הפריות. דברתי עם המעבדה ביקשתי לדעת מה הסיבה אמרו לי שהביצות היו צעירות מדיי , האוביטרל לא השפיע על ההתפתחות שלהן. אני לא מבינה אי אפשר היה לדעת את זה במעקב זקיקים ובבדיקות דם ? הבדיקות נעשו ביום ראשון . למה אי אפשר היה למנוע את הייסורים האלה ????
איך אפשר למנוע דבר כזה בעתיד ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הפריות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2013הטיפול הראשון הוא בסיס לשיפורים במחזור הבא שעשוי להיות מצלח יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל24/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיה24/05/2013
אני ישבתי מול מחשב די הרבה במהלך הטיפול, ועכשיו אני מודאגת, האם זה יכול להזיק ל IVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2013הסיכוי אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
מיה24/05/2013תודה, ויש לי עוד שאלה, האם עישון יכול להשפיע על איכות הזרע והצלחת ההפרייה? (בעלי מעשן כ-5 סיגריות ליום, אני לא מעשנת בכלל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח24/05/2013עישון אצל בעלך עלול לםגום באיכות הזרע וגם את חשופה לעישון פסיבי. שדלי את בעלך להפסיק לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם יפסיק?
א24/05/2013ואם בעלי יפסיק, איכות הזרע אמורה לחזור לקדמותה?
תודה רבה7338* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ואם יפסיק? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2013הסיכוי סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילסלוא24/05/2013
שלום . התחלתי טיפולי פוריות עם דקפפטיל 0.1 .
שמרתי אותו במקרר ואני התחלתי כבר עם כמה זריקות
אבל אתמול כנראה שהבת שלי לא סגרה את דלת
המקרר טוב וזה נשאר לא סגור טוב כלומר יש חדירה
לאוויר. זה נשאר למשך 8 שעות משהו כזה השאלה
שלי : האם זה התקלקל או שזה בסדר??
אני הזרקתי אחד במועד למרות שקרה כך , והשאלה
אם זה לא טוב הייתי אמורה להרגיש משהו לא טוב ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2013אין שום בעיה לא לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציותא24/05/2013
בוקר טוב,
אני בת 34. מתוך 10 ביציות שנשאבו היו רק 3 הפריות. האם זה מעיד משהו על איכות הביציות שכן הופרו, שהן אולי לא כ"כ טובות והאם זה אומר שיש פחות סיכוי להריון או שזה לא קשור?
זה מאוד הלחיץ אותי, כי בעבר היו לי יותר הפריות שהצליחו, האם זה משהו נדיר שאמור להדאיג או שזה יכול לקרות ולא מעיד על הצלחת הטיפול?
אני גם מאוד חוששת, אולי זה בגלל בגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר24/05/2013אין מספיק נתונים לענות על שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א24/05/2013יכול להיות שלא היו הרבה הפריות כי השאיבה הייתה מוקדם מדי, או שזה לא קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר24/05/2013תלוי בגילך
תלוי בתגובה השחלתית
תלוי בזרע
צריך לעבור על התיק הרפואי על מנת לתת תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
א24/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר לכולם חדשה פה מה מותר ומה אסורשני מודאגת24/05/2013
שלום לכולם ולרופאים רציתי לדעת מה מותר לעשות אחרי החזרת עוברים בבית זה כבר טיפול 6 ואני אחרי 5 ימים אחרי החזרהמבולבלת ומפחדת שהטיפול לא יצליח גם כבר קצת מיואשת
כבר לא יודעת מה לחשוב איזה סוג של אוכל אוליי יכול לטרום מותר לשתוף את הבית להתכופף לעשות כלים מפחדת לזוז וגם אני לא מרגישה שום דבר אמורים להגיש משהו בכלל בתודה מראש ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר לכולם חדשה פה מה מותר ומה אסור - תגובה
פרופ` דוד בידר24/05/2013את יכולה לעשות הכל כרגיל.
לא ממליץ לאכול בזמן שאת שוטפת את הבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות כן או לא?ענת23/05/2013
שלום,
פוליציסטית לאחר שנה של נסיונות להרות שכללו איקוקלמין +הזרעות- הרופא רוצה שהחודש אקח גלולות כדי לאפס את ההורמונים ואז אתחיל זריקות.
הוא כבר עשה לי את זה לפני מס' חודשים וזה לא הביא להריון..
מה עמדכתם בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות כן או לא? - תגובה
פרופ' שחר קול24/05/2013זו גישה נפוצה וסבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםענת23/05/2013
האם ניתן לעבור טיפול פוריות (גונל F לדוגמא + הזרעה) באותו חודש בו מבצעים צילום רחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' שחר קול24/05/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןשירית23/05/2013
שלום רב,
היום עברתי הזרעה וגם מחר אעבור. לא נאמר לי לקחת אנדומטרין לאחר הטיפול היום וזה של מחר
עד כה עברתי 3 הזרעות נוספות אצל רופא אחר שלאחר כל הזרעה ביקש שאשתמש באנדומטרין עד לבדיקת הריון.
האם זה מהותי לקחת אנדומטרין? או שתלוי בהחלטת הרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
פרופ' שחר קול24/05/2013אין עדות מדעית מוצקה לתועלת של אנדומטרין לאחר הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוייםדנה23/05/2013
מה הסיכויים של עוברים בני 4 תאים (יש לי שלושה כאלה)ביום השלישי להפוך לבלסטוציסט?(אני אמורה לעשות החזרה כפולה)?
יש לי הסטוריה של הפלות וכשלונות חוזרים מסיבה לא ידועה,
הוחזרו 3 עוברים בדרגה טובה מאוד(6 ,8,8 תאים)רירית מצויינת(14)מה הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים - תגובה
פרופ' שחר קול24/05/2013סיכוי קטן לבלסט.
ביום 3 העובר אמור להיות עם 6 - 8 תאים.
סיכוי טוב להריון כי הוחזרו עוברים יפים יום 3 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסט'
דנה24/05/2013אשמח לדעת סכויים באחוזים?
די בניתי על ההחזרה הכפולה הזאת....
יש לעוברים שלי מנסיון עבר נטיה להתאושש מאוחר יותר,עד היום הוחזרו לי לא מעט בלסטוציסטים מופשרים(מעולם לא טרי)ועוברים מקרטעים במיוחד הפכו לבלסטו בסופו של דבר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתןאנונימית23/05/2013
שלום לרופאים היקרים,
לפני 3 ימים ביצעתי בדיקת תרבית שתן, אני בהריון שבוע 37+2 ..
להלן התוצאות:
" צמיחה של streptococci
100000 cf/ml<
שם החיידק : entercoccus
תוצאות רגישות : 98% אמפיצילין "
הרופא אמר לי לקחת מוקסיפין 500 מ"ג * 3 ליום
יש לי 2 שאלות :
1) האם מדובר בחיידק GBS ?
2) אם אני אלד לפני תום הטיפול, האם זה יצריך טיפול מניעתי לפני הלידה וכמה זמן לפני
אנא התייחסותכם, אני בלחץ
..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בשתן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2013תוצאת ה-GBS חיובית-
את נשאית של GBS -עלהרופא המטפל ילכתוב בטופס מעקב ההריון שלך שהינך נשאית של החיידק ובהגיעך לבית החולים עלייך לידע את הצוות הרפואי שנמצאת נשאית של GBS. אם תתקבלי לחדר לידה, צוות חדר לידה ירכיב לך עירוי לוריד של אנטיביוטיקה למניעת הדבקת התינוק. עלייך לקבל את האנטיביוטיקה כ 4 שעות מינימום לפני הלידה (לפני יציאת התינוק).
למעט זיהום בדרכי השתן אין צורך במתן אנטיביוטיקה בהריון היות והדבר לא ייתר את מתן האנטיביוטיקה בלידה.המצאותו של החיידק איננה קונטראינדיקציה ללידה טבעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום גילו ליאריאלה23/05/2013
אני אחרי 4 מחזורים של איקקלומין כי אין לי ביוץ (שחלות פוליציסטיות). כשהעלתי את המינון של האיקקלומין, התחלתי לדמם. הדימום נפסק אבל גילו לי היום אנדומטריומות: "רושם לאנדומטריומה בשחלה ימין 18 מ"מ" ו"רושם לאנדומטריאומה 9 מ"מ בשחלה שמאל".
רחם בכיפוף אחורי ומעט נוזל באגן.
האם זה נחשב "חמור"?
תמיד סבלתי מכאבי מחזור, אני סובלת מכאבים בעת קיום יחסי מין ולפעמים משלשלת בעת מחזור. שנה שעברה עליתי על הרעיון שיש לי אנדומטריוזיס ונבדקתי אצל מומחה שאמר שבאותה עת לא היה ממצא מתאים.
האם זה נחשב "חמור"?
האם זה אומר שעדיף לי ואצטרך לעבור ניתוח לפני המשך טיפולי כניסה להריון?
יש בכלל סיכויים להריון ללא IVF??
מה הולך לקרות איתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היום גילו לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2013במעי צילום רחם,אם תקין התחילי בטיפול להשראת ביוץ עם זריקות גונדוטרופינים,רק אם תיכשלי במשך שלושה מחזורים יש לפנות ל-IVF,מצבך לא נחשב חמור ובשלב זה לא מחייב כל התערבות ניתוחית.
כדי לדעת את מידת הפעילות של האנדומטריוזיס יש לבצע בדיקת CA-125* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות ...ספיר23/05/2013
בוקר טוב ותודה :-)
1. אני ממש מבולבלת ואין לי מושג כבר מה התשובה הנכונה ...כל אחד אומר משהו אחר ...איך אני מחשבת באיזה שבוע אני ...שבועיים לפני השאיבה או שבועיים לפני ההחזרה ? רופא קופ"ח מחשב מההחזרה וכך גם אמרו לי בבית החולים....אבל אני קוראת באינטרנט...שזה לא נכון ..- בבקשה תאמרו לי ...תודה -שאיבה 19.4 החזרה 22.4
2. יחסי מין בשבוע הזה בהיריון של תאומים ..... האם אפשר לחזור לפעילות או עדיין ממליצים להמתין ..... ואם כן אז לאיזה שבוע ?
תודה רבה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות ... - תגובה
פרופ' שחר קול24/05/20131. גיל ההריון מחושב לפי וסת אחרון, כמו בכל הריון רגיל. וסת אחרון מחושב לפי 14 יום לפני השאיבה. ראי גם "שאלות נפוצות".
2. אם השחלות חזרו לגודלן התקין, ואין בעיה צווארית, אפשר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בתחילת הריוןאא23/05/2013
ד"ר שלום,
האם בתחילת הריון , ממש שבוע 4,5 לאחר טיפול IVF
אפשר להמשיך בשגרת הפעילות הגופנית הכוללת: אירובי, קפיצות, כפיפות בטן, ספינינג?
יש לציין שהיית פעילה גם לפני טיפול ה-IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות גופנית בתחילת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2013ניתן לבצע פעילות גופנית אולם להימנע מפעילות אירובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)